2020-03-22 171 瀏覽
叫左皇家珍珠奶茶半甜,舖頭個小姐細心解釋正常小甜係7成,可以揀一半同3 成。我揀左半甜,加埋少冰,都唔會淡茂茂~茶味夠香,飲到尾都飲到茶香,而且茶同奶味均勻,溝得好好!珍珠煙韌,唔會太甜,唔係嗰d 深黑色、硬到好膠嘅珍珠,有淡淡焦糖味,同奶茶好夾。杯奶茶好香甜😋 仲要可以選擇中杯,size 對我來講啱啱好。因為我係食完飯去飲,怕飲完會太飽,中杯就唔會。$20 一杯真係超抵飲!舖頭細細但選擇多,見到poster 入面d 水果茶好吸引,下次要試吓佢d 水果茶!

2020-03-22
  • 皇家珍珠奶茶
2018-08-15 1287 瀏覽
鋪頭細細,幾個女仔好努力接order...我嘅至愛「霸氣橙子」真心好飲唔似出邊幾天博切切嘅橙...重點係原本好唔鍾意飲橙汁類飲料嘅我...竟然搵到呢一間小店令我重新愛上飲橙汁類嘅飲料😱果然神奇😱
外賣自取
2018-08-07 812 瀏覽
係附近返工 愈開愈多飲品店 試來多試去 最值得一飲再飲就係TEA ONED水果茶係真係有好多真果肉係入面 絕對唔係糖漿 超級真材實料 飲完D果肉係個底仲要倒落口咁多而且唔會話甜到漏 佢杯杯茶都有加檸檬同另一種細細粒唔知咩青色水果 我唔識係咩 總之好清新 早排興返大陸飲喜茶...而家真係完全唔需要啦 仲平D添啊 XDD唔係D咩大集團式經營 全靠口碑 所以睇得出樣樣野都好用心而且好方便 可以WHATSAPP落單 食完飯落單 行到去就拎得 啱晒我地D趕頭趕命既打工仔   我自己最鐘意係"火龍星雨"  有火龍果 其它飲品店好少見 杯套都CUTE過人 一星期七日 日日唔同 星期六日唔使返工 集唔齊 ~0~"""個蓋又好好用 飲唔晒住 又可以蓋返實一陣再飲  乾淨衛生
唔係D咩大集團式經營 全靠口碑 所以睇得出樣樣野都好用心
我自己最鐘意係"火龍星雨"  有火龍果 其它飲品店好少見

個蓋又好好用 飲唔晒住 又可以蓋返實一陣再飲  乾淨衛生

2018-08-07
5 分鐘 (外賣自取)
  • 火龍星雨
  • 草莓黛玉
開張到而家都幫襯左好多次了, 最近多左好多款水果茶,特別係桃桃四季春,爆多桃. 公司近來都多左人叫外賣,接聽電話既姐姐慢慢講解同介紹, 最後就算叫唔夠200蚊都幫我們送貨, 超級好服務另外佢地既奶茶又係一絕. 台式奶茶來講算係夠茶味,而且香滑. 配埋珍珠更加一流,佢地既珍珠唔同出面黑色又硬個種車軑珍珠, 佢係偏軟一點但又夠煙韌,有淡淡焦糖味.希望佢地再出多點限定飲品(好似桃桃四季春) 咁, 等我再試多d出面冇既野!

桃桃四季春
桃桃四季春
2018-07-28 490 瀏覽
由初開張已經 keep 住幫襯,好鐘意飲佢個「夏日火龍果」同埋「西柚沙沙」,介紹咗俾啲同事,同事每日都會一齊叫外賣,但自從有幾次不愉快嘅經驗之後,已經小咗好多叫依間,叫其他果幾間。主要都係某位送外賣嘅姐姐每次嘅態度都好差,每次來到都講唔好聽嘅說話,次次都由得佢,但噚日又嚟料,話唔見人去拎... 而事實上無人會企係門口等人送貨,未見到人已經收到鋪頭發短訊過來!出到去又俾說話我聽... 😑... ... 想飲杯嘢啫... 唔駛下下都西口西臉話人阻住你返鋪頭呀?送貨果位態度勁差!(係高大果位小姐態度差,其他果啲都好有禮貌)

送貨果位態度勁差!

(係高大果位小姐態度差,其他果啲都好有禮貌)
夏日火龍果
外賣送餐
  • 夏日火龍果
  • 西柚沙沙
3K
2018-07-20 548 瀏覽
今日 (20-7-2018 Fri),女同事CY突然話想飲珍珠奶茶,我就同佢lunch時一齊出去買,佢話好多時聽到啲人話呢間o既珍珠奶茶好飲,咁就試吓啦.搵到喇,我o地要好普通正常o既珍珠奶茶,size係中(只有中同大),一杯賣$20.00,因為收錢o個位問我o地使唔使減甜,我答唔使.買完飛等叫No.,但螢幕係漆黑一片,冇o野睇,等o左約4分鐘都冇人叫我o地No.,CY話應該唔使等咁耐o架?於是走去睇,原來已經出o左,完全聽唔到有人叫.=.=”拎到手睇,顏色唔深,而味道,唔太甜但完全冇茶味,只係淡淡o既奶味;,珍珠似係黑糖,唔夠煙韌,開始變得好腍.唉!CY誤信流言啦.味道係0.1分

拎到手睇,顏色唔深,
飲o左半杯o既珍珠奶茶
唉!CY誤信流言啦.
味道係0.1分
2018-07-20
4 分鐘 (外賣自取)
$20 (其他)
2018-05-20 349 瀏覽
石門開了很多餐廳就同朋友過嚟行吓,呢排天氣好熱,行行下俾我哋發現左呢間一壹茶。呢度太多選擇啦,但係店員好耐心介紹比我哋聽,最後我哋選擇咗水果茶系列。全部有新鮮水果製作,啱晒我同啲姊妹,好清新好好味,下次會再嚟幫襯。
2018-04-20
外賣自取
2018-03-25 405 瀏覽
第一次光顧,今天試了夏日火龍果 (凍),真係好靚,但一開始無影相,補張醜ge...唔好介意🙈。茶底好味,不太甜,底下有嚿類似橙ge柑桔類水果,好fresh,上面用紅肉火龍果,好靚,不過冰就多咗少少。$25,值!
2018-03-25
2 分鐘 (外賣自取)
$25 (其他)