2022-10-27 685 瀏覽
話說同朋友約食十月之星生日飯時,其中「朋友D」推介去食呢間韓國燒肉。因為「朋友D」之前去食過兩次之後都覺得係一間可以一燒再燒架餐廳,所以就帶我地去開下眼界。當日話晒都係慶祝生日,咁高興,我地叫左Level 3果個餐黎食。三類牛架質素都好高,可以話單係食牛架話已對得起個價錢有餘。而我個人就偏向韓牛,油脂同肉味比較平衡🤤而酒架種類繁多,韓國燒酒、日本清酒或者1664都有,fit到我哋幾個唔同架口味,值得加分🤣就連最後食西瓜時都有驚喜,雖然我唔知係咩品種,但係比平時屋企食開架8424更多汁同好味。店長亦表示係經過精心挑選的。最後,好想讚下店長架用心,除咗岩岩講精心挑食材外,佢會係對個枱客人講解點樣燒啲牛先比較合適,咁樣令到我食到好好味架牛亦教識我尊重啲食材。整體體驗好好,推介大家去試下💪🏿💪🏿

整體體驗好好,推介大家去試下💪🏿💪🏿

神秘牛扮
2022-10-24
生日
神秘牛扮
  • 韓國牛肉
2022-10-20 691 瀏覽
打左電話去book 9點半,上到去話8點後都係lv 1的set ,咁無所謂啦,坐低咪即刻落左熟食先,話就嚟截單,點知大部分都無咁咪食燒肉,見到隔籬枱有玫瑰鹽同胡椒粉,咁就問佢拎啦,佢話lv 2,3的set先會有 (鹽同胡椒啫…都要咁計住 ??? ) 咁算啦 d雪糕 , 嘢飲都叫ok ,傳全程已經係冇乜職員去理我地。好啦 到埋單,打電話book嘅時候已講明係生日用半價,跟住佢又話level 1 係冇得用半價,然後望到我哋枱面有浪費,再補多一句 “使用任何優惠的前提係唔可以浪費” 真係笑死,龍門任佢擺。
呢世人都未食過咁癲既餐廳 泡菜壞既 同個侍應講 sorry都冇聲 就咁哦一聲就收走 完全冇諗住處理 塊泡菜煎餅似係中午擺到夜晚就咁拎出黎比人食 餐牌上接近一半食物都冇得落單 個爐極cheap 完全去唔到油 佢地搵張索油紙代替 但都冇用 d油會多到好似油炸燒肉咁 隻手食完一定比油彈到紅曬 d肉既質素似街市凍肉feel 個經理係咁係餐廳罵d職員 d職員都比人罵到冇曬心機咁黑口黑面 質素差到咁 仲要收成300蚊位 真心癲 警世review 大家千其唔好食
2022-10-16
2022-10-02 598 瀏覽
服务态度好差,和牛要等很久,说是需要解冻,让我们先点普通牛肉吃最后不提醒就直接结单,我们都没有机会叫最后一轮的水果以及蔬菜。价格也上涨很多,对比几个月前都差了很多,真的越来越差!

2022-09-12 1005 瀏覽
今日同個朋友farewell黎左旺角食堅韓牛放題💛佢個menu升級左 韓牛 和牛都有得食全部都係靚牛黎😍分左5個grade 我地揀左grade 5包啤酒、燒酒、清酒🍶任飲 韓牛和牛任食黃金時段係$578一位👌🏻👌🏻不過我地一枱有2位朋友都係9月生日所以有2個人頭係半價😍四個人除返開就係$400零蚊一位咋👍🏻👍🏻-呢度嘅選擇有好多 經理Alex仲好貼心介紹💛佢好細心介紹晒每隻牛係咩牛 同埋有咩特色仲幫我地燒左第一round先 教我地要燒幾耐等我地可以自己識得燒😋-💛韓牛頸翼超級surprise有咁靚嘅牛雪花分佈平均 牛味重 油脂味香😍試左之後Encore左3碟😳做飲仲業嘅朋友話一碟出去食可以賣$500😳💛澳洲M9和牛肉眼比較重牛味 適合鍾意牛味重嘅人😍比較瘦油脂比較少💛韓牛腩包肉呢隻就係油脂比較多 有入口即溶嘅感覺🤤油花好香 適合鍾意食肥肉嘅人-仲有海鮮、人參雞湯、雪糕、酒精飲品😋真係超多野食野飲呀

今日同個朋友farewell黎左旺角食堅韓牛放題💛
佢個menu升級左 韓牛 和牛都有得食
全部都係靚牛黎😍
分左5個grade 我地揀左grade 5
包啤酒、燒酒、清酒🍶任飲 韓牛和牛任食
黃金時段係$578一位👌🏻👌🏻

比較瘦油脂比較少
💛韓牛腩包肉
呢隻就係油脂比較多 有入口即溶嘅感覺🤤
油花好香 適合鍾意食肥肉嘅人

仲有海鮮、人參雞湯、雪糕、酒精飲品😋
真係超多野食野飲呀
2022-09-08
生日
2022-09-05 890 瀏覽
一次很失望的韓燒,連連鎖店經營的燒烤也不如。其實睇到好多負評我都覺得可能係啲人要求高/打手但自己食完之後,發現咁多負評唔係冇原因⋯平時我都好少打食評,今次真係忍唔住要出嚟講幾句,比定啲心理準備準備食嘅人~限聚令稍為放寬,諗住出嚟食餐好嘅~上到嚟發現勁多人等位,門口又貼住韓牛認證嗰啲,心諗點都唔會難食啦!點左個韓牛餐~一嚟就擺咗一盤唔知邊度嚟嘅牛肉(開頭以為係韓牛預設拼盤不過識落發現唔係韓牛嘅味道,只係一般嘅牛肉,不過唔難食嘅~所以對未黎既韓牛好有期望)叫完韓牛就發現賴嘢啦!個樣好靚嘅!食落由第一夠去到最尾嗰舊,冇一舊係可以吞嘅!!!係有韓牛嘅味道,不過全部都係韌到不得了你話一舊半舊個位置唔靚唔緊要,係成盤都唔食得啊😟😟😟!!簡單啲來講,係有韓牛味道嘅擦子膠⋯食完之後真係咩心機都冇晒⋯⋯見到單點韓牛6X,套餐嘅話都係每個人貴呢個價錢,到底係散叫會更加好食呀?定係全部都咁垃圾?⋯然之後叫水產唔吹都唔攞上嚟(差唔多食咗一半時間有多)係咪啲貴嘅嘢就唔攞出嚟呢?問店員邊個d肉位置打邊個位置,佢哋都唔知牛小排係一塊大冰⋯⋯塊肥膏多過肉有冇嘢讚?⋯都有既⋯個海鹽雪糕都幾好食嘅但重點我係黎食韓牛⋯⋯三
一次很失望的韓燒,
連連鎖店經營的燒烤也不如。

其實睇到好多負評我都覺得可能係啲人要求高/打手

限聚令稍為放寬,諗住出嚟食餐好嘅~
點左個韓牛餐~
一嚟就擺咗一盤唔知邊度嚟嘅牛肉
(開頭以為係韓牛預設拼盤
不過識落發現唔係韓牛嘅味道,只係一般嘅牛肉,
不過唔難食嘅~所以對未黎既韓牛好有期望)

叫完韓牛就發現賴嘢啦!個樣好靚嘅!
食落由第一夠去到最尾嗰舊,
冇一舊係可以吞嘅!!!
係有韓牛嘅味道,不過全部都係韌到不得了

你話一舊半舊個位置唔靚唔緊要,係成盤都唔食得啊😟😟😟!!
簡單啲來講,係有韓牛味道嘅擦子膠⋯
食完之後真係咩心機都冇晒⋯⋯

見到單點韓牛6X,
套餐嘅話都係每個人貴呢個價錢,
到底係散叫會更加好食呀?
定係全部都咁垃圾?⋯

然之後叫水產
唔吹都唔攞上嚟
(差唔多食咗一半時間有多)
係咪啲貴嘅嘢就唔攞出嚟呢?

問店員邊個d肉位置打邊個位置,
佢哋都唔知

牛小排係一塊大冰⋯⋯
塊肥膏多過肉
有冇嘢讚?⋯
都有既⋯個海鹽雪糕都幾好食嘅
但重點我係黎食韓牛⋯⋯
三條友其實都$900,
呢個價錢我唔係要求食有幾靚幾靚嘅韓牛⋯
但我真係接受唔到係食一啲連吞都有困難嘅牛肉⋯呢個價錢我去買幾塊靚肉都無咁嬲
好少何食韓燒唔係頂住個胃出嚟⋯
呢個質量只值198⋯
同埋唔好打住韓牛嘅旗號⋯
我諗成件事唔會有咁多人有負評

我支持懲罰黃店,但冇諗過會比呢間野罰返轉頭⋯
黃店唔好食仲要貴,做生意又唔老實😑
絕對唔會有下一次,係請都唔食
***雖然張相核突左少少,但我真係想比大家見到,真係冇一舊韓牛係可以好好咁樣吞⋯
真係唔好恰人冇食過真正嘅韓牛先得㗎⋯
今日,同女朋友晚飯時間5:40pm入去。當時入面已經有兩台客。

佢地服務態度都算ok, 剔完野食佢地就上咗個拼盤,一半一半好食,有啲款真係冇乜牛味
多春魚勁苦勁血腥
雪濃湯同大醬湯似粟米湯同羅宋湯
同平時喺韓式店飲嘅差好遠!

佢地上得最快就係啲蔬菜類同其他平野!韓牛類上咗一啲,加完第二次單又係蔬菜類上齊曬都未齊韓牛。

到第3次加單再落韓牛,起碼等咗20分鐘都唔黎,嚴重懷疑佢突登唔上
搵咗個店員幫我地跟一跟先黎,之後啲野食仍然好耐先黎。明明佢地又唔算好爆,啲燒烤肉全部都係生肉,唔明有咩其他理由會咁耐都唔上韓牛類

我地埋完單,佢同我地講仲有20分鐘。我地食雪糕同埋枱面啲野啦!點知佢執緊旁邊張枱,執執下就叫人執埋我地張枱囉
我地未夠鐘,佢咁樣即係趕客啦!

埋單2個人$621,同平時啲韓燒差不多價錢,但如果咁樣突登唔上最重要嘅食物,就真係唔抵。
2022-09-05 680 瀏覽
初初睇OpenRice見到咁多差評,但係都想自己嚟實證一下。今次都係第一次忍唔住食得好差嘅嘢係到留意見坐喺餐廳裏面見到同佢電視機買嘅廣告完全唔同,我哋食緊288@1位。食物比我去食百幾蚊嘅更差。最普通嘅雞髀菇,牛肉都有腥。唔係普通冰新味,係放左好耐都未煮到個種腥。我哋五人行每人一份係好正常,每樣只黎2份,跟本唔想人食飽!完全係好差,唔明白點解有好評支持黃店,但絕對唔支持咁既食物質素!七個月前已經咁多差評,依加都無改善!己經預先1星期訂位 專情想試韓牛 星期日晚上7:30上去都沒咩人 己經心諗不妙 入埋位先知今日無韓牛得美國牛 但呢刻走其他餐廳都無位 所以迫住食肉全部醃過 得個牛仔骨叫吃得下 牛扒薄得黎無牛味 最怪咁大間醬料係得豉油同海鹽 得個咸字 其他野好普通 燒到最尾last order想叫菠蘿都無埋 同啲fd都食到火火地 無下次 連冷氣都不太夠服務中規中矩 有主動走過黎一次換盤 但其他要自己講先得 300元1人落樓 感覺同200元水準漢和 一樣 今次美國牛都咁差 令我對韓牛都無期望一句講晒無下次好失望 我同朋友6個人 夾埋比左1200蚊放題 啲料 點完唔出足 食9:30入場 10:

我哋五人行每人一份係好正常,每樣只黎2份,跟本唔想人食飽!

完全係好差,唔明白點解有好評
支持黃店,但絕對唔支持咁既食物質素!
七個月前已經咁多差評,依加都無改善!

好失望 我同朋友6個人 夾埋比左1200蚊放題 啲料 點完唔出足 食9:30入場 10:30話cut單幾轉啲料都比唔夠比我地 放題搞到原來係食唔飽做搞手都覺得肉酸啦 做廚房數口有冇差成咁1200自己買料食到嘔都得啦 唔係冇場唔需要嚟食係啊服務好好 過嚟煮左幾野 但係唔會再返嚟食好失望 我係女仔唔大食 都係免強夠飽 我其他朋友唔係大食 都講笑話買麥當勞我都唔想當場大家面前同老細講
2022-08-27 600 瀏覽
問個侍應拎胡椒同鹽,佢竟然問我地係食level幾,原來要level 3先可以提供,我即刻無言,極度掃興。請問呢D基本調味料,都要分級數先有,咁不如成間鋪只做level 3啦,何況佢其他level又唔係平。無下次
2022-08-25 388 瀏覽
The staff was super unfriendly and rude. I asked for a bottle opener and he told me to get it by myself which is next to the fridge whilst he was right next to it. Food quality couldn’t be any worst. We paid roughly 720 for 2 people and the beef was served frozen😥😥. Will never ever come again

Will never ever come again
2022-08-21 528 瀏覽
臨時決定去食,見到星期六日旺角放題仲有一大堆空位就諗住去馬啦!去到嗰陣時成間鋪加埋10個人,嗰陣時都未知咁伏…. 之後有個比較年老小小嘅侍應,過嚟不停吹我哋揀餐,後尾我哋話我哋自己睇啦,佢仲一直講一直講。見到價錢都真係偏高,諗住要平少少嘅嗰個,佢又不停水我哋去食level3 以上,見到我哋決定level1 態度勁不屑。後尾我眼尾稍到壽星優惠,同行朋友咁啱呢個月生日,問佢佢先同我哋講,又串我哋level3先有得,你都攞唔到㗎啦最尾都係食咗level 3 ,但係肉嘅質素麻麻哋,有啲連冰都未溶。連嗌個煎餅都係凍嘅,小食方面選擇都OK多,佢每次落單都係一件,啱想試唔同嘢食嘅人,但係叫嘢飲就係超大杯。大杯到一杯就可以飲飽你!個位又好細,隔離好想行去廁所都就嚟撞跌我哋盤肉,佢嘅韓燒係擺一張紙係烤盤,完全冇任何去油嘅窿仔,燒到唔夠半個鐘頭成個烤盤都係油,嗰張紙又超快燶晒,基本上一放到去就已經又油又燶。服務態度又好差,朋友想問開瓶器喺邊,又喺度大聲串,買單嗰陣時見到兩個人差唔多800嚇親,問兩句佢又勁差態度,原來佢繁忙時間本身貴咗,但係仲要加錢,我哋唔清楚問多兩句姐就喺度串我哋。成個觀感體驗真係好差,
成個觀感體驗真係好差,最尾提早咗走,成個環境感覺真係唔舒服,超級唔推薦!!
仲要啲嘢食又唔好食 中大伏!
2022-08-20
2022-07-29 1057 瀏覽
一坐低就問有咩優惠,個侍應推銷我地要最貴400幾的套餐,最後同朋友揀左中等298的,結果一出門見到生日壽星有半價,再入去問,話可以作比你啊,不過碌卡無得退,仲要當住我地面,兩個人個口度啊枝啊竹咁,極度無禮貌!以後再都不會去,難怪細細個餐廳,我地食完走人都未坐滿喇!
星期六晚上walk-in,有位,order了全包果款放題。送上的澳洲、日本及韓牛都十分好味,店長也很細心解說,教我們如何品嘗各牛肉,很是貼心。但其他食物有改善空間,熟食的熱度不夠,湯是暖而已,不過石鍋飯都夠熱。整體都ok
2022-07-17 1069 瀏覽
成日去旺角都想食呢間韓燒放題店——堅韓牛 !見倒上網好多好評😍 今次終於去倒喇!入到去覺得個裝修好韓式,除咗韓燒仲可以火鍋,一次過滿足兩個願望!首次光顧成為會員,就即刻有88折!🤩一開始梗係要食韓色前菜啦!開下胃😋食咗泡菜,菠菜同豆芽,好有韓國風味🥰等一個上桌嘅係日本A4 和牛肉眼、澳洲M9 和牛西冷、韓國腩包肉!🥓🥩澳洲M9和牛西冷有啲雪花,牛味好濃,食落都幾有咬口,好正!而日本A4和牛肉眼就油脂最多,好香,有入口即溶嘅感覺🤩😍 好高質!有五張點紙,上面有多款任叫任食嘅燒肉,水產,配菜,熟食,小食~食咗芝士雞全翼,一咬開就有芝士漿爆出嚟;黑椒炒韓式美國安格斯一口牛粒都醃得幾香口惹味,有陣陣黑椒同洋蔥香之後梗係要狂食肉,安格斯肉眼扒、美國大理石、頂級雪花牛小排等,質素都幾高!所以我不停食完又食,停唔倒口🤓水產食咗啲帶子、青口同藍青口,都幾新鮮😋最後梗係飲埋碗雪濃湯,入面有白蘿蔔同牛肉,味道清甜,潤下先😚呢度都幾好坐,又唔會好多油煙,店員都好好人!值得嚟燒肉😍📍堅韓牛 @real_hanwoo#堅韓牛 #旺角美食 #堅韓牛韓燒火鍋雙放題 #韓燒 #放題 #燒烤 #火鍋 #火鍋放題 #打邊

一開始梗係要食韓色前菜啦!開下胃😋
食咗泡菜,菠菜同豆芽,好有韓國風味🥰

呢度都幾好坐,又唔會好多油煙,店員都好好人!值得嚟燒肉😍

📍堅韓牛 @real_hanwoo
#堅韓牛 #旺角美食 #堅韓牛韓燒火鍋放題 #韓燒 #放題 #燒烤 #火鍋 #火鍋放題 #打邊爐 #火鍋放題 #任飲任食
2022-07-03 1037 瀏覽
真係未食過甘難食既韓燒中學窮喱果陣食既都好食過佢所有野冇樣新鮮街市買最平既牛都好食過佢第一次食到懷疑人生。。食到嗌吾落手。。未飽就走先仲要400幾一個🥲埋單1000蚊不過店員好有禮貌 問係咪有咩問題其實除左吾好食,吾抵食之外。。冇咩問題既
真係未食過甘難食既韓燒
中學窮喱果陣食既都好食過佢
所有野冇樣新鮮
街市買最平既牛都好食過佢
第一次食到懷疑人生。。
食到嗌吾落手。。未飽就走先
仲要400幾一個🥲
埋單1000蚊
不過店員好有禮貌 問係咪有咩問題
其實除左吾好食,吾抵食之外。。冇咩問題既
2022-07-01 684 瀏覽
旺角食肉獸天堂堅韓牛 呢間如果生日壽星果個月黎會有半價 平時網上有其他優惠 例如買現金券 做會員八五折等等 如果計一計數可以好抵 (價錢睇圖)(餐牌放OpenRice).呢日中午嚟到 冇咩人 可以隨便坐點左⭐️至尊三國牛肉餐$298跟⭐️日本A4和牛肉眼蓋 ⭐️澳洲M9和牛西冷黎得呢間 主要都係食燒肉 肉類種類幾多⭐️美國安格斯肉眼扒⭐️韓式美國安格斯一口牛⭐️美國大理石 牛肉片 ⭐️頂級翼板牛扒豬 雞 海鮮 蔬菜 等等各款韓國菜 都可以點一點👍🏻韓燒雞肉石鍋飯 幾香口👍🏻飯粒有飯焦 配燒肉唔錯 或者炒粉絲都OK⭐️黑椒炒美國安格斯一口牛 🤔賣相偏黑 唔太得😋但其實醃製過 醃得好入味 肉質都軟.👍🏻飲品種類數量適中 韓國飲品 汽水 啤酒都有👍🏻仲有ooha 新教主代言汽水 🤔但當中有枝 自家製凍頂烏龍茶 有粒話梅喺入邊 幾特別 我個人平時唔太食話梅🤔甜品選擇少 得雀巢雪糕.整體如果你生日壽星計一計再黎 可以抵到飛起.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_旺角#hkfunfoodrecord黃店.#堅韓牛韓燒放題 (旺角) @real_hanwoo地址:旺角彌敦道72
呢日中午嚟到 冇咩人 可以隨便坐
味道:3/5
環境:3/5
服務:4/5
抵食:3.5/5

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #旺角美食 #任飲任食 #放題 #燒肉 #一日一黃店 #燒烤 #火鍋 #堅韓牛燒火鍋放題 #韓燒 #打邊爐