2025-07-27
如果就咁去到波斯富大廈 你係唔會估到入面係會有間餐廳🤣極之隱世 經過一輪輾轉 終於搵到間店~全晚應該得兩台客人(包括我地🤣) 適合我呢啲鍾意耳根清靜嘅朋友每樣野食都感受到佢地係用心製作 除左一般居酒屋有嘅野食之外,亦有啲野食係出面少有最值得讚賞嘅一點係佢地啲野食調味岩岩好,唔會蓋過食材本身嘅鮮味 好多時啲串燒食食下 淨係得返調味粉嘅味道因為當日係烈日當空嘅正午 行完南丫島嘅郊遊徑 (完全係意志訓練🤣) 所以啲生啤特別好飲 同埋佢地好用心 啲杯係有冰過 令口感更加豐富最鍾意嘅係明太子腐皮燒 腐皮燒得夠脆加埋明太子係完美搭配冷烏冬唔係平時果隻圓形粗身嘅 外型似台灣麵線~ 口感有彈性 配埋應該係鰹魚汁 有種清澈純撲嘅感覺 鱈魚干都係香脆 食到停唔到口 仲有枝豆唔會好重鹽分 啲野食調味真係岩岩好✨✨地方極度隱蔽 所以客人好少 可以安安靜靜咁傾計✨但希望佢地都好生意 繼續保持咁好嘅食物水準🍽️✨
最鍾意嘅係明太子腐皮燒 腐皮燒得夠脆加埋明太子係完美搭配