2017-01-25
餐廳係FB出promotion,四位以上買一送一平均每位唔駛300蚊,仲要有生蠔長腳蟹,一於約埋姊妹食返餐。雖然未齊人,但食buffet嘅嘢重點係邊食邊等,我當然唔執輸第一時間去拎生蠔食啦,一拎就例排拎半打,返埋位正想品嘗之際見到D蠔好多黑色嘢,即係個D係街市買嘅蠔未洗個D,見到咁已經知唔方靚,食第一隻只係落檸檬汁,點知一口都係蠔殼碎,而且唔新鮮,個種唔新鮮嘅程序係即時想嘔返出黎。鬼叫自己拎咁多咩?見隔離枱又食到咁興奮,可能係我問題呢,癈事晒嘢啦,咪加返食蠔用嘅茄汁繼續食囉,越食個口就越多蠔殼,而且個D黑色嘅又越來越恐怖,幾經辛苦終於食完六隻。朋友未到我已經被案通知大家生蠔唔新鮮,最後佢到黎到都有試,大家意見都一樣。生蠔唔新鮮就放棄唔食,長腳蟹我又冇興趣,唯有改食熱葷,見到椒鹽瀨尿蝦就整返隻先,OMG d肉梅嘅。點呀?酒店黎架,比返少少專業得唔得?其他熱葷當然冇驚喜!總括:海鮮唔鮮,熱葷甜品一般,各樣食物加埋大約有40款。我情願拎300蚊去食個正常西餐。
生蠔