2016-01-26 634 瀏覽
同朋友去筲箕灣搵地方食午餐連下午茶,見呢度唔洗等位又有卡位,即管入去試試,點知咁就中伏了~喺外面睇,佢既裝修都幾光鮮新淨,點知坐到入去,見到成地都係餐紙,即刻大打折扣,心諗點解仲污槽過d舊式茶餐廳架? 打開餐牌都幾多嘢食揀,最後我揀左午餐既瑞士汁雞翼拼芝士腸撈一丁,我fd就叫左下午茶既日式照燒雞扒撈丁,講真我地唔係好有要求既人,正常茶餐廳質素已收貨,但結果真係超級失望~先講講個瑞士汁雞翼拼芝士腸撈一丁,平時食開嘅瑞士汁唔會咁稀架,佢頂晒籠只能話係好淡既鹵水汁,隻雞翼d肉好梅下,d腸仔又凍既,成碟野都唔似新鮮整,最唔開心係上枱時見到碟邊有條頭髮,唉~食左幾啖真係食唔落去~諗住轉戰個羅宋湯頂肚,點知一樣咁難飲,連呢d咁基本野都整得咁難食,想點?!而我個fd既日式照燒雞扒撈丁亦相當「經典」,d雞扒又係死死實實,然後比左兜黑媽媽、類似麵豉湯既物體比你將d麵掛湯食,碗野好咸又有陣怪味,完全唔會令人有食慾想食落去~唔知係我地黑仔叫著d最難食既野定係點,但無論如何都無第二次luu~bye~

2016-01-24