餐廳: 嘉麟樓
資訊:

2021-06-05 0 瀏覽
同屋企人來半島staycation, 包$2000 dining credit 決定來呢度食lunch。 Staycation 本身非常推薦,不過去到餐飲反而相對無咁出色。 三個人叫左10款食物,大部份都係跟openrice 上推介的食物。1. 叉燒 - 好食既,但坦白講不驚喜2. 蛋白蒸蟹鉗 - 個蟹鉗咁巨型又鮮甜,係無得輸,蛋白係滑,微微花雕酒味,但唔覺得兩樣野夾埋食有咩化學作用。3. 炸芋角 - 炸得好香, 入面d料都好咸香4. 叉燒酥 - 冇印象,同一般酒樓一樣5. 帶子餃 - 冇印象,同一般酒樓一樣6. 金魚餃 - 非常之普通,$100/隻真係R頭,因為個造型?7. 鮑魚撻 - 好失望,鮑魚係好淋,但完全沒有鮑魚味,個撻好淋,食落張住個口,張得好緊要,完全唔明推介點係邊8. 荷葉飯 - 普通9. 鮑魚雞扎 - 正常,但個腐皮唔索汁。10. 豬腳薑 - 亂叫反而有驚喜,豬腳好淋好大件,皮厚,好正。醋好飲、老薑煮得好淋入哂味,又夠辣亦唔算多渣。另外叫左一份 XO 醬,不錯。午餐我未必會再黎食,試過就算。

1. 叉燒 - 好食既,但坦白講不驚喜
3. 炸芋角 - 炸得好香, 入面d料都好咸香
4. 叉燒酥 - 冇印象,同一般酒樓一樣
5. 帶子餃 - 冇印象,同一般酒樓一樣
8. 荷葉飯 - 普通
9. 鮑魚雞扎 - 正常,但個腐皮唔索汁。

另外叫左一份 XO 醬,不錯。

午餐我未必會再黎食,試過就算。
鮑魚撻
鍵魚餃
荷葉飯
豬腳薑
蛋白蒸蟹鉗
豬腳薑
蛋白蒸蟹鉗
2021-05-24 837 瀏覽
多數去半島都係AFTERNOON TEA, 今次試試嘉麟樓飲中茶預先訂位, 到步就即時入座, 服務周到, 座位空間環境都好舒適食物方面都非常滿意, 食材新鮮, 味道鮮明可口當中最難忘既有紅蝦小籠包, 濃湯充滿蝦既鮮甜味仲有少少蝦膏既味道原隻鮑魚撻, 師傅細心將鮑魚中間一開二, 方便入口, 曲奇撻皮牛油味香濃釀蟹蓋, 蟹肉混入洋蔥絲, 可惜我個人唔太愛洋蔥, 覺得洋蔥味對我個人黎講有點蓋過蟹味, 不過啖啖肉都食好爽其實仲有其他點心都唔錯雖然今次食唔到花雕蟹鉗, 不過俾多個理由我可以再黎
食物方面都非常滿意, 食材新鮮, 味道鮮明可口
其實仲有其他點心都唔錯
雖然今次食唔到花雕蟹鉗, 不過俾多個理由我可以再黎
2021-01-23
信用卡優惠
  • 紅蝦小籠包
講起嘉麟樓就令我諗想十幾年前 佢哋出品嘅首創奶黃月餅 真係好有味道記憶 永遠都唔會忘記 作為每年中秋都會買盒奶黃月餅嘅我 佢哋嘅月餅已經唔同晒味 仲好懷念從前沒有獨立包裝喜麟樓月餅 點樣都食唔番嗰種味道 只好懷念今次都滿心歡喜嚟試試嘅 朋友仲提早預訂咗呢度出名嘅其中一道名菜 ~ 义燒😍 不過真係普通到唔普通 真係唔值呢個價錢 首先唔講價錢 食落去真係一啲都唔覺得好味 餐前小食呢個合桃都算好高分 完全食到hand madIMG:3]講講呢個日本大根千絲手袋酥其實只不過食蘿蔔酥 但係賣相就扣分啦!味道都IMG:4]紅蝦小籠包在我而言 小籠包嘅包皮係好重要 每次食嘅時侯都係好著重第一印象 就係包皮 首先要夠薄同有彈性先稱得上 不過呢個收咁嘅價錢 真係都好扣分 餡料方便主要食到好濃嘅蝦味 其他IMG:5]牛肉球IMG:6] 蟹肉帶子菜苗餃呢個賣樣有驚喜 另外都睇到師傅嘅用心製作因為點心真係講嘅係IMG:7]燕窩龍蝦湯金魚餃都係有驚喜 IMG:8]和牛雪山包 IMG:9]由於主題係生日 所以朋友都點咗壽包第一次食到咁靚嘅壽包 平時都唔會有兩塊葉::lMG:10]最後講講裝修方面 入到去都有種似
作為每年中秋都會買盒奶黃月餅嘅我 佢哋嘅月餅已經唔同晒味
仲好懷念從前沒有獨立包裝
喜麟樓月餅 點樣都食唔番嗰種味道 只好懷念

餐前小食呢個合桃都算好高分 完全食到hand mad
IMG:3]
講講呢個日本大根千絲手袋酥
其實只不過食蘿蔔酥 但係賣相就扣分啦!
味道都

由於主題係生日 所以朋友都點咗壽包
第一次食到咁靚嘅壽包 平時都唔會有兩塊葉
::l
MG:10]
最後講講裝修方面 入到去都有種似廣州嘅舊式酒樓 香港除咗陸羽 蓮香樓 呢類舊式裝修之外 都唔多了
要試過就算

2021-04-29
2021-05-07 806 瀏覽
嘉麟樓嘅月餅就食咗好多年,晚飯都係第一次幫襯,限聚令嘅關係我哋8個人要分兩張枱,而我哋兩張枱係隔咗一條走廊咁遠,傾唔到計個隻.....本來滿心期望去食,話晒係五星級酒店入邊嘅中菜應該都唔會差,頭盤叫咗呢兩個凍菜,無乜特別....正常味道.....皮蛋少少糖心,但又未去到好好味,但d薑醃得太甜個叉燒有啲瘦同鞋,食咗一啖已經唔想再食呢個蟹蓋我覺得全晚最好食嘅,外層脆卜卜 入面都有勁多蟹肉,味道適中😋魚翅釀雞翼,都係普普通通冇乜特別杏汁花膠湯👎🏻👎🏻👎🏻如果唔飲呢個湯都冇咁嬲,其實本身幾個餸嘅味道都好普通,飲埋呢個湯真係嬲咗!個湯一嚟到見到好足料花膠好大隻,本身覺得好開心,因為咁多料個湯一定好濃,但.....飲咗第一啖之後我哋8個人 兩張枱互相對望左一下,然後大家就問係咪覺得個湯有啲唔妥,咁我哋就叫個經理過嚟問佢點解個湯咁淡,嗰個淡係好似用杏汁粉溝咗好多水咁.....應該係話啲水有啲杏汁味,個感覺就係好寡、好似冇落肉去煲湯咁,然後我哋點都估唔到個經理話佢哋嘅食物係食原味,所以盡量都唔會落咁多調味,可能真係咁啦,不過我都識煲湯嘅,感覺上係一個冇落好多肉去煲嘅湯咁囉,而且呢個湯仲要五百幾蚊一位🙃
本來滿心期望去食,話晒係五星級酒店入邊嘅中菜應該都唔會差,

頭盤叫咗呢兩個凍菜,無乜特別....正常味道.....

皮蛋少少糖心,但又未去到好好味,但d薑醃得太甜

個叉燒有啲瘦同鞋,食咗一啖已經唔想再食

魚翅釀雞翼,都係普普通通冇乜特別

杏汁花膠湯👎🏻👎🏻👎🏻

呢個牛腩係蚊得幾林嘅,但個味道都係普通囉,好似五香牛肉味嘅杯麵

嘉麟樓炒飯 算係全晚比較好食嘅嘢

然後我要同你地介紹全晚最最最......好食嘅嘢“合桃” 👏🏻👏🏻😃

成餐飯8個人食咗$10000, 由於真係好失望,我哋好快就食完轉咗場去第二度再食過🙂
  • 合桃
2021-05-03 669 瀏覽
两個人食中菜,一般都會點套餐,因為通常套餐都係款式多但份量吾多,亦可以不用煩惱 😂😂但呢度係可以點半份架 🤩真係啱晒想試多款嘅朋友😜杏汁菜膽燉花膠:個燉湯有手掌咁大嘅花膠 🤩 夠曬滋補養顏🤭飲到杏汁味之餘又飲到菜膽味 🥰鵝肝金錢雞:而家真係好難食到金錢雞,呢個改用鵝肝和菇片,更特色塊鵝肝煎得好好呀,外脆內軟,配埋件滑滑雞肉,真係食到舐舐脷😋頭抽珍菌香煎花尾躉(半份):師傅只係用咗少少頭抽吊味,完全食到個花尾躉嘅魚鮮味😋和牛面頰(半份):我覺得全晚最有特色就係呢一個餸,佢個做法有啲似威靈頓牛柳,但係外面改包芋頭蓉,我冇諗過芋頭同牛肉係咁夾嘅,配左幾粒炸杞子,味道好好食🤤果木煙燻匈牙利鬈毛豬叉燒(半份):雖然其他酒店都有類似菜式,但呢度個 煙燻效果做得好好,未入口已聞到煙燻嘅果香(荔枝味),舊半肥瘦叉燒入口後更加感受到個層次(煙燻+果味+肉味),果然係招牌菜 👍👍每次來嘉麟樓都冇令我失望😍🥰🤩 返尋味指數10/10
但呢度係可以點半份架 🤩真係啱晒想試多款嘅朋友😜

杏汁菜膽燉花膠:

鵝肝金錢雞:
而家真係好難食到金錢雞,呢個改用鵝肝和菇片,更特色

頭抽珍菌香煎花尾躉(半份):
師傅只係用咗少少頭抽吊味,完全食到個花尾躉嘅魚鮮味😋

和牛面頰(半份):

果木煙燻匈牙利鬈毛豬叉燒(半份):

每次來嘉麟樓都冇令我失望😍🥰🤩
返尋味指數10/10
2021-04-26 771 瀏覽
特別推薦大家✅果木煙燻匈牙利鬈毛豬叉燒 Smoked barbecued Hungarian mangalica pork with honey✅茶皇煙燻脆皮雞 Crispy chicken smoked with tea leaves✅香芋和牛面頰 Deep-fried mashed taro with Australia Wagyu beef cheek✅花雕蛋白蒸蟹鉗 Steamed crab claw with egg white and Chinese yellow rice wine✅馳名香芒凍布甸 Chilled mango pudding《果木煙燻匈牙利鬈毛豬叉燒》🐽叉燒好厚肉,食落軟淋,但又未去到入口即溶,會有d𡁻口👄,叉燒外皮食落去有淡淡嘅煙燻炭燒味,好焦香,yummm😆💰$398《茶皇煙燻脆皮雞》呢款雞🐥就好似大家平時食開嘅炸子雞咁,但會加上一陣茶香煙燻味🫖,有少少鹹香但又冇蓋過雞本身嘅味道,完全唔使點豉油,原汁原味最好食😋脆皮雞皮炸到好脆,好似薯片咁,食落sok sok聲🗣,雞肉就好滑就算雞胸位都好好食‼️💰$300(半隻)《香芋和牛面頰》呢度菜就好似大家
特別推薦大家

《果木煙燻匈牙利鬈毛豬叉燒》
💰$398

茶皇煙燻脆皮雞

《茶皇煙燻脆皮雞》
💰$300(半隻)

香芋和牛面頰

《香芋和牛面頰》
呢度菜就好似大家平時食開嘅炸芋角咁🔥,唯一唔同嘅係中間就釀上咗好軟淋嘅牛面頰肉🐮👶🏻
出面最外層嘅炸衣炸得好酥脆,入面果層d芋溶好粉、好香芋頭味🤤,而最內層嘅牛頰肉淋到入口即溶,三者加埋一齊食好夾、好出色🥰
💰$480

花雕蛋白蒸蟹鉗

《花雕蛋白蒸蟹鉗》
呢樣菜式用上新鮮嘅蟹鉗🦀,底下就有花雕酒味嘅蛋白做襯托🥚,蟹鉗食落好鮮味、肉質爽彈、香濃、一絲絲咁,而底下嘅蛋白蒸得好嫩滑,加上小小嘅花雕酒味做點綴,令成個蛋白更有層次💁🏻‍♂️
💰$300

馳名香芒凍布甸

《馳名香芒凍布甸》
🍮布甸d芒果用料高質,d芒果好甜🥭,就算同埋甜滑嘅布甸一齊食,都冇蓋過佢嘅鮮甜,有好濃嘅芒果味😍,而布甸就做得好幼滑,完全冇鞋口嘅感覺💁🏻‍♀️
💰$85

*一開始嘅小食合桃好香脆❗️
**最後送上用中式籃裝住嘅甜品,有笑口棗➕椰汁桂花糕,兩樣都好好食😆
茶皇煙燻脆皮雞
香芋和牛面頰
花雕蛋白蒸蟹鉗
馳名香芒凍布甸
2021-04-18 857 瀏覽
We were very surprised and delighted to find the dish ginger and pig’s knuckle with egg in black vinegar. Quality is brilliant and it’s rare to find in Chinese restaurants nowadays. We also enjoyed the taste and presentation of scallop dumplings with pomegranate very much. We wanted to order the crab meat vermicelli to end the meal but the roast pork puff, taro puff and the glutinous rice were rather oily so we skipped and just had mango puddings instead.

2021-04-03
2021-04-14 892 瀏覽
因為自己生日,可以食好d,咁就試下on list 的嘉麟樓。裝修真係好古色古香,背景音樂係有電視劇裏面夜上海的感覺。一般去到高級酒樓,就會點普洱茶,係可以試得出酒樓究竟對茶葉有幾注重。我香港交流的普洱茶唔錯,幾香醇。由於唔知點揀,所以直接叫左個人頭價$688 的套餐,另外爸爸想試下燒味,再額外叫多個化皮乳豬,部長好好,提醒我地可能會太多,建議我地要半份就好了。當然我地覺得要一整份都無問題的。首先上台的係叉燒拼海蜇頭,厚切叉燒,肥瘦剛剛好,但對我來說味道偏甜,至於海蜇頭好爽脆。然後就是化皮乳豬,鬆脆的皮及肉中間夾了一片麵包,爸爸表示真係入口職化,好好食,我麵認同的。接著是幾味海鮮主菜,我覺味食材和醬料的味道不調和,甚至乎互相搶風頭。反而個瑤柱羹係好出色,好香好足料,滿滿一口都是瑤柱,但我就建議可以省略切絲的花膠,切成絲的花膠失去了花膠原有煙銀充滿膠質口感。火鴨炒飯好夠鑊氣,我食到啖啖肉。全個餐最出色的係蛋白杏仁茶,我食過最好味的蛋白杏仁茶,蛋白真係好滑,我估計打蛋白係輕輕蒸過,在碗底成形,再沖杏仁茶落去,食到我心心眼。最後係送的美點相輝,一見到個籠就想帶返屋企,合桃酥好食,椰汁糕我只可以

火鴨炒飯好夠鑊氣,我食到啖啖肉。
最後係送的美點相輝,一見到個籠就想帶返屋企,合桃酥好食,椰汁糕我只可以講唔係我杯茶。
特別提一提,我全家都好鍾意食餐前小食,糖炒合桃,都好正,唔夠可以添的。
整體黎講服務好好,令到成個套餐更上一層樓。
2021-04-10
2021-03-20 1593 瀏覽
半島酒店staycation既第二日尋日食gaddi's係自費既咁套房會送果千五蚊credit就會全數用落中菜度嘉麟樓位於酒店一樓係上樓梯轉右既盡頭位屬於米芝蓮一星中菜但就唔入圍福布斯名單86年開業雖然未有gaddi's咁悠久但都有三十幾年歷史當中最為人熟悉可以話係佢地既奶黃月餅之前試過一次其實就間間都差唔多門口一樣有個米芝蓮牌仔尋日入gaddi's就唔洗用安心上路但係今日就要do都仲可以寫紙仔了事既嘉麟樓見佢近幾年都不斷轉大廚而家現任主廚係林鈺明師傅睇過佢教整叉燒條片但其實係屋企邊有咁既爐可以整得到睇完都係得啖笑反而點心部卓嘉政師傅係燒賣條片講得仲多野午餐booking分兩個時段入座十一點或者一點三試過係文華廳早餐仲未落格中過伏就當然係揀第二段時間今日我地坐上層有座吊燈同好搞笑既老爺座檯風扇上層可以好似天井咁望落下層但下層就多好多茶葉茶壺睇而二樓入面有個大房就比VIP用既我地坐係二樓既一角比較清靜只有三四檯客牆身都多畫同花樽算係古色古香餐檯間間做法唔同嘉麟樓一早已經擺定個碗係檯面亦都係繼潤之後第二次見無舖檯布見到樓下有d無人檯有舖應該係得晚市先會有酒店集團幾間中菜都係以靈獸命名環龍閣
半島酒店staycation既第二日

最失望係最期待既果部茶車並無登場
同埋唔知係我自己沖茶定因為水溫唔夠啦
最後我覺得壺凍頂烏龍苦苦地
2021-02-28
$737.55 (午餐)
山東玫瑰
琥珀核桃
2021-02-01 2081 瀏覽
4個朋友聚餐,由於限聚令嘅關係,我哋要分2張枱同d餸都係位上或者每枱半份~
叉燒好好味,好淋,有燶邊,燒焦味好好
咕嚕肉個汁做得好,西班牙黑豚豬又係好淋好好食
脆鱔,呢個menu係冇嘅,舊餸嚟,要識食同預先訂定先有得食~勁正!個脆鱔俾蜜糖封住,好脆,個鱔又冇骨,啖啖肉!佢上面果d一條條嘢應該係薑嚟,因為成個餸我食到一個好balance嘅薑味~
龍蝦湯泡飯,呢個不得了!個龍蝦湯你會feel到係用咗好多龍蝦熬,好濃味!當中仲有一股蕃茄味,唔會大家互搶,好味!
紅蝦小籠包,估你唔到平時西餐先會食嘅紅蝦,做成小籠包係咁香,佢好似龍蝦味但更香!
個金魚餃呢。。係唔係好靚呢!
甜品涼粉,估唔到椰皇加菠蘿個味係咁清,仲有上枱果嘢騰雲駕霧真係俾佢嚇親~
其實仲有叫咗幾個點心嘅,都正常質素就冇post上嚟啦~
食完之後原本諗住轉場,但真係冇地方轉,所以就再叫咗杯冬日暖飲陳皮檸檬茶,佢陳皮味好香好甘又冇苦澀味,個紅茶底又ok,成個嘢飲好好飲!
最最後就係個餐前小食琥珀合桃,更好味!我好唔知醜咁不斷refill,仲要外賣2盒返屋企!
成個lunch由1pm玩到5:30pm,非常之盡興!

叉燒好好味,好淋,有燶邊,燒焦味好好

咕嚕肉個汁做得好,西班牙黑豚豬又係好淋好好食

個金魚餃呢。。係唔係好靚呢!

其實仲有叫咗幾個點心嘅,都正常質素就冇post上嚟啦~

成個lunch由1pm玩到5:30pm,非常之盡興!
叉燒
西班牙黑豚豬咕嚕肉
脆鱔
龍蝦湯泡飯
金魚餃
琥珀合桃
2021-01-30
2021-01-23 1508 瀏覽
半島酒店向來是歷史悠久而且世界著名的甲級酒店,是日我男人便邀約我到此一同聚餐慶祝節日,正直中秋之際當然要品嚐中式菜餚,因而便揀選了嘉麟樓一嚐粵菜點心。餐廳是以上海為主題的,入內可見其裝潢一致用上木系元素,再擺放有中式屏風、茶壺等作裝飾,配搭播放著老上海的音樂,整體設計讓人猶如置身於該城市之中。而且由於光顧當晚是中秋節,所以桌面上更貼心擺放有燈籠裝飾,讓顧客更能感受到節日氣氛。餐前小食餐前小食是餐廳富有名氣的核椰酥,外層包裹有糖漿,再灑上白芝麻點綴,賣相已甚為吸引。入口酥香爽脆,香甜滋味,而且絲毫不黏牙齒,愈咀嚼味道愈散發濃厚氣味。紅蝦小籠包小籠包是期間限定款式,其外皮色澤晶瑩剔透,薄身得隱約看見內餡,口感柔韌軟糯,而內裡湯汁紅通通的,分量飽滿豐富,溢滿口腔,配料用上地中海西西里紅蝦製作,味道濃郁鮮甜,滑溜香嫩。春風得意鮮蝦腸粉此款腸粉同樣是店內有名的點心,其外層皮薄柔軟,中層香脆鮮爽,內層放有蝦肉,蝦隻入口新鮮彈牙,清甜香嫩,數層配搭同食咀嚼令口感層次豐富。鮮蝦燒賣燒賣一籠三件,上桌時熱騰騰的,入口可嚐到餡料很是飽滿,肉質滑溜鮮美,富有肉香,而且每顆燒賣頂部均配搭上新鮮蝦肉,使整體更爽
餐前小食
春風得意鮮蝦腸粉
鮮蝦燒賣
燒賣一籠三件,上桌時熱騰騰的,入口可嚐到餡料很是飽滿,肉質滑溜鮮美,富有肉香,而且每顆燒賣頂部均配搭上新鮮蝦肉,使整體更爽口彈牙,味道增添清甜鮮味。
匈牙利鬈毛豬叉燒包
叉燒包外層雪白薄身,口感鬆化柔軟,內餡用上來自匈牙利的鬈毛豬製作,肉質鮮香嫩滑,帶有淡淡肉味,醬料則有輕微偏鹹,但幸而仍是屬可接受範圍之內。
燕窩龍蝦湯龍蝦金魚餃
此道點心是店內的主打之一,師傅將其外型製作成金魚模樣,造型可愛精緻,很是適合用作打卡拍照。金魚餃餃皮厚薄適中,內層釀入龍蝦肉作餡料,整體口感煙韌彈牙,軟糯鮮嫩。其餘配料分別有白蘿蔔、燕窩,兩款食材均浸有龍蝦湯調味,因而色澤呈現橙紅,口感鮮味十足,鹹香入味,蘿蔔清香軟腍,燕窩爽滑香醇。
雪山黑椒和牛包
包點形狀呈現半圓,色澤米白帶黃,因外貌與雪山相似因而命名。外層麵包皮酥脆鮮香,內餡和牛肉質細嫩多汁,柔軟甘香,咀嚼時散發著濃郁的黑椒氣味。
飄香乾鮑荷葉飯
製作得色澤金黃的荷葉飯,頂部再配搭上一顆鮑魚,賣相矜貴美觀,同樣是款相機食先的菜餚。米飯製得火候十足,粒粒分明,富有口感,但可惜味道過於偏鹹。鮑魚則厚肉爽彈,香濃鮮甜。
雪燕陳皮桂花燉雪梨
清澈見底的糖水端上桌時已可聞到清香撲鼻,飲用時滋潤清甜,味道有著桂花芳香,雪梨亦燉得軟腍入味,是飯後用作解膩解鹹的滋補美顏佳品。

總結而言,餐廳裝潢優雅高貴,富有老上海的懷舊情調,菜餚賣相精緻美觀,用作打卡拍照亦很是適合,食物質素味道雖合乎預期,但部份醬料食材製作偏鹹,略有改善會進步。
餐前小食有合桃,合桃香脆、芝麻夠香、唔會好似出邊咁放到林晒。龍蝦湯龍蝦金魚餃:感覺用心製作,成條金魚感樣好靚,個人黎講覺得好好食,所有野配搭得好好。番石榴帶子餃:皮薄餡靚,又有少少番石榴既甜味提鮮,唔會太鹹,無論味道同質感都一流。梅菜皇匈牙利鬈毛豬叉燒紅米腸粉:用紅米夠健康,個皮夠薄又滑,味道清清地唔錯,配搭都幾好。上湯西蘭花:雖然簡簡單單但係味道唔錯,如果可以再整林少少會更加好。鮑魚滑雞札 (2件):$98材料有鮑魚、雞、花菇、豬皮、魚肚,係完美嘅組合。5/5乾清棗皇糕:份量有三件,兩個食都ok,甜度岩岩好,食落煙煙銀銀,鍾意呢一類甜品嘅朋友一定要食。 雪燕陳皮桂花燉雪梨:有淡淡既桂花香,甜度岩岩好,唔會好似出面個d糖水感得個甜字,完全試唔到其他味。另外因為落左雪燕,食落嘅口感非常好,呢個一定要試。如果滿分有5分,佢有6分。

龍蝦湯龍蝦金魚餃

龍蝦湯龍蝦金魚餃:

番石榴帶子餃(3件)

番石榴帶子餃:

梅菜皇匈牙利鬈毛豬叉燒紅米腸粉

梅菜皇匈牙利鬈毛豬叉燒紅米腸粉:
用紅米夠健康,個皮夠薄又滑,味道清清地唔錯,配搭都幾好。

上湯西蘭花

上湯西蘭花:
雖然簡簡單單但係味道唔錯,如果可以再整林少少會更加好。

鮑魚滑雞札 (2件):$98
材料有鮑魚、雞、花菇、豬皮、魚肚,係完美嘅組合。5/5