2025-01-01 1704 瀏覽
handcrafted hong kong style burgers @kabo.burger 🍔 savour a diverse range of burgers from beef, chicken, pork, shrimp, lamb, duck, and more 🥩 slow-cooked meats to lock in all flavours ♨️ with a variety of toppings 🥬 complete your meal with drinks and sides 🍟香港人氣手工港式漢堡店 @kabo.burger 🍔 除了牛肉漢堡,還雞肉、豬肉、蝦肉、羊肉和鴨肉漢堡 🥩 慢煮方式烹煮,更能鎖住肉汁 ♨️ 搭配多種配料 🥬 配上飲料和小食 🍟 🐄 黑松露芝士牛堡 + 蘑菇 HKD$54 + $8black truffle cheese burger + mushroom 漢堡軟腍 以牛肋條 切碎慢煮鎖住肉汁 搭配芝士 蕃茄生菜黑松露醬 加上蘑菇 濃郁香氣🐓 蜜糖芥末菠蘿雞扒堡 HKD$42chicken burger with pineapple

🐄 黑松露芝士牛堡 + 蘑菇 HKD$54 + $8
漢堡軟腍 以牛肋條 切碎慢煮
鎖住肉汁 搭配芝士 蕃茄生菜
黑松露醬 加上蘑菇 濃郁香氣

🐓 蜜糖芥末菠蘿雞扒堡 HKD$42
chicken burger with pineapple and honey mustard sauce
雞扒香脆 大塊嫩滑 搭配芝士

📍 尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號 🇭🇰*
葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪
旺角店:登打士街71號
2024-12-20 2165 瀏覽
開左差唔多 9 年嘅本地漢堡店,以優質食材而聞名,一直廣受街坊好評,終於去左試了 ~○ 黑 松 露 芝 士 牛 堡 // $54以慢煮方式烹煮手工漢堡扒,鎖住更多肉汁,肉質鮮嫩有彈性,ᴊᴜɪᴄʏ 程度超出想像 .ᐟ.ᐟ加上濃郁黑松露嘅獨特香氣,同牛肉嘅鮮味完美融合,每一啖都好有層次感 ( ˶ˊ ᵕ ˋ )੭○ 烤 布 利 芝 士 牛 堡 // $54依款漢堡最正在於味道非常純粹,冇添加過多配料干擾芝士同牛肉嘅原味 。烤過嘅布利芝士奶香味好濃郁,加埋鬆軟麵包,絕對值得一試。○ 薯 條 // 𝐬𝐞𝐭 + $18用新鮮馬鈴薯製作嘅薯條,表層金黃酥脆,內裡軟糯 ⸜(。˃ ᵕ ˂ )⸝♡調味剛剛好,平衡到漢堡嘅重口味。依度套餐價錢都係貴麥當勞少少,可以試到高質漢堡仲有埋小食 + 飲品。咖啡奶茶罐裝汽水都有,仲有好多其他特飲例如鹹檸七。除左熱賣嘅牛肉漢堡,亦有雞肉、豬肉、蝦肉及羊肉漢堡,近期更有新口味鴨肉漢堡 ~快啲揾多幾個朋友一齊去食啦 .ᐟ.ᐟ- - - - - - - - - ‎- - - - - - -
開左差唔多 9 年嘅本地漢堡店,以優質食材而聞名,
一直廣受街坊好評,終於去左試了 ~

○ 黑 松 露 芝 士 牛 堡 // $54
以慢煮方式烹煮手工漢堡扒,鎖住更多肉汁,
肉質鮮嫩有彈性,ᴊᴜɪᴄʏ 程度超出想像 .ᐟ.ᐟ
加上濃郁黑松露嘅獨特香氣,同牛肉嘅鮮味完美融合,
每一啖都好有層次感 ( ˶ˊ ᵕ ˋ )੭

○ 烤 布 利 芝 士 牛 堡 // $54
依款漢堡最正在於味道非常純粹,
冇添加過多配料干擾芝士同牛肉嘅原味 。
烤過嘅布利芝士奶香味好濃郁,
加埋鬆軟麵包,絕對值得一試。

○ 薯 條 // 𝐬𝐞𝐭 + $18
用新鮮馬鈴薯製作嘅薯條,
表層金黃酥脆,內裡軟糯 ⸜(。˃ ᵕ ˂ )⸝♡
調味剛剛好,平衡到漢堡嘅重口味。
依度套餐價錢都係貴麥當勞少少,
可以試到高質漢堡仲有埋小食 + 飲品。

咖啡奶茶罐裝汽水都有,仲有好多其他特飲例如鹹檸七。
除左熱賣嘅牛肉漢堡,亦有雞肉、豬肉、蝦肉及羊肉漢堡,
近期更有新口味鴨肉漢堡 ~
快啲揾多幾個朋友一齊去食啦 .ᐟ.ᐟ

• 黑松露芝士牛堡
  • 薯條
2025-05-08 0 瀏覽
呢間burger相信大家都唔陌生,因為佢都可以話係漢堡店既始祖,係啲連鎖美式漢堡店入嚟之前,如果係漢堡專門店我真係唯一聽過呢間,事隔咁耐今日突然有一個想食burger既心🍔而今次因為已經無再食牛,先會有機會試下佢地豬同雞系列👍🏼。🐒蜜糖芥末菠蘿豬堡💰$42👉🏻加套餐+$18✅薯條,Coke👉🏻加雞翼2隻(BBQ)+$10🐒是拉差芝士蛋豬堡💰$46👉🏻轉雞扒👉🏻加套餐+$18✅香蔥南瓜沙律+$5,熱檸水👉🏻加香脆粟米片雞塊(3件)💰$10佢地各款burger都可以轉套餐就會配埋野飲同小食,而漢堡方面其實都好flexible,可以係唔同醬汁搭配下都揀配咩肉,亦可以係現有搭配上去加唔同配料,所以實有一款岩心水咁耐無食,水準都依然係到,佢地個麵包依然好鬆軟,佢地用既包都唔係普通有芝麻既漢堡,而我個個雞堡好juicy,特別係個蛋係半熟,真係好正🙌佢地既小食都好吸引而且種類都好多可以揀,其實只要有賣既都有得加配,只係份量同價錢既改變,所以基本上枱枱都加配套餐

🐒蜜糖芥末菠蘿豬堡💰$42

👉🏻加套餐+$18
✅香蔥南瓜沙律+$5,熱檸水
👉🏻加香脆粟米片雞塊(3件)💰$10

2025-05-05 0 瀏覽
聽講嘉寶漢堡哋嘅漢堡好出色,今日終於有機會試吓啦!我叫咗個烤菇芝士牛肉堡🍔🍄🧀!牛肉漢堡扒煎得外脆內嫩,肉汁豐富,牛味香濃!😋 配上烤菇、芝士、蕃茄等等,真係好豐富!🤤 個包仲係烘過嘅,好鬆軟!👍🏻朋友就叫咗個甜辣菠蘿脆雞堡🍔🍍🐔!炸雞外脆內嫩,配上甜辣醬同菠蘿,酸酸甜甜,好開胃!我哋仲叫咗個番薯條🍟!番薯條炸得金黃香脆,甜甜哋,好好味!😋 同埋叫咗茶🍵!可以解膩,好啱配漢堡!👍🏻最估唔到嘅係,呢間漢堡店竟然有燒賣,我哋叫咗一份嚟試吓,燒賣嘅味道都好正👍🏻 雖然唔係主打,但係都有驚喜!🤩
聽講嘉寶漢堡哋嘅漢堡好出色,今日終於有機會試吓啦!

嘉寶漢堡(尖沙咀)這間小店隱藏在鬧市角落,主打創意漢堡組合,價格親民卻充滿驚喜。 先說芝士牛堡,厚實的牛肉漢堡排煎得恰到好處,肉汁豐富,搭配融化的芝士片,簡單卻滿足。麵包外層微脆,內裡鬆軟,整體口感平衡,不會過於油膩。 香蔥雞扒堡是另一款人氣選擇,雞扒外皮香脆,肉質嫩滑,加上大量新鮮香蔥,香氣撲鼻,喜歡重口味的人一定會愛。 最特別的是香茜麻辣花生醬芝士牛堡,聽起來很獵奇,但意外地和諧。麻辣花生醬帶點微辣和堅果香,配上芫荽的清新,中和了牛肉的厚重感,層次豐富,值得一試。 小食方面,燒賣是港式經典,皮薄餡多,蘸點辣椒油更惹味。飲品推薦洋甘菊茶,清新解膩,吃完漢堡來一杯,剛好平衡味蕾。 整體來說,嘉寶漢堡的組合大膽又有趣,份量足,價格合理,適合想嘗試非傳統漢堡的人。

BBQ菠蘿雞扒堡 ($42)
雞扒大大塊,肉質嫩滑,咬落多汁,BBQ醬甜甜地帶點煙燻味,好開胃,菠蘿酸酸甜甜,仲有生菜爽脆,口感好豐富,麵包烤得微脆,內裏軟熟,好滿足升級套餐+$18 (凱撒沙律+$5, 凍薄荷茶+$2)
凱撒沙律新鮮清爽,生菜脆口,凱撒醬帶點芝士鹹香,凍薄荷茶好清涼,飲落好順喉,解漢堡嘅濃味一流薑蒜味噌鴨堡 ($44)
薑蒜味噌鴨堡味道好特別!鴨肉嫩滑多汁,味噌醬鹹香帶點薑蒜嘅惹味,好入味,夾住爽口生菜同蕃茄,食落一啲都唔油膩升級套餐+$18 (香蔥南瓜沙律+$5, 凍抹茶牛奶+$14)
南瓜沙律甜甜地,南瓜軟糯,洋蔥粒仲有啖啖咬口,凍抹茶牛奶香滑,抹茶味濃但唔苦,牛奶甜度啱啱好,飲落好順滑📌嘉寶漢堡 (尖沙咀)地址:尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪旺角店:登打士街71號仁安大廈地下22號鋪

BBQ菠蘿雞扒堡 ($42)

升級套餐+$18 (凱撒沙律+$5, 凍薄荷茶+$2)

薑蒜味噌鴨堡 ($44)

📌嘉寶漢堡 (尖沙咀)
地址:尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖
葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪
旺角店:登打士街71號仁安大廈地下22號鋪
2025-04-29 0 瀏覽
嘉寶漢堡的burger 都幾有名~ 這裏的港式burger選擇繁多,從經典的牛肉漢堡到創新口味選項,每一款都展現了廚師的用心。嘉寶漢堡的環境走簡約風,都算舒服而且即叫即做,出餐亦夠快🤭🍔 大啡菇🍄‍🟫芝士🧀牛堡$59+$18升級套餐包薯餅和飲品👍主打牛肉漢堡肉餅,肉質夠晒鮮嫩,牛氣滿滿,而且口感極佳🤩每一口都感受到豐富肉汁。配埋爆汁大啡菇🍄‍🟫及半熔芝士🧀好邪惡但好味🤤可以喺晚餐時間食到薯餅好幸福🥰 薯餅即叫即炸又熱又脆~ 係正嘅👍🍔蝦牛堡 $64+$18 升級套餐包薯條和飲品👍👍創意十足的漢堡,結合了鮮嫩的牛肉和新鮮的蝦,帶來獨特的海陸味覺享受。無甘大個口的朋友可能要分開食🤣 呢個burger 嘅厚度不是人人可以承受!呢塊蝦堡跟某家的很不同~ 口感和味度完全是另一個層次~ 蝦餅十分爽彈!

嘉寶漢堡的環境走簡約風,都算舒服而且即叫即做,出餐亦夠快🤭

🍔蝦牛堡 $64+$18 升級套餐包薯條和飲品👍👍
2025-04-25 0 瀏覽
有朋友外國返黎🫶帶佢食我最鍾意嘅本士burger店-嘉寶burger。之前每次黎我都忍唔住嗌牛堡,d漢堡扒勁juicy每次食完都好想encore😍今次終於的起心肝試下唔同包。蜜糖芥末菠蘿豬堡🍔結合蜜糖嘅甜、mustard嘅微辣同香甜菠蘿,仲有鮮茄,生菜,味道同口感同樣豐富,而且非常搭配!香辣煙肉蘑菇芝士牛堡🍔朋友嗌左呢個,比我慫恿左佢嗌,因為就係我平時嗌開又覺得好正嘅!牛非常的juicy!香辣超岩我朋友口味,煙肉蘑菇芝士配搭又係大大豐富左口感~真心推介~!小食係都必嗌,兩條友嗌三個小食😛有炸燒賣,薯條,薯餅,全部都好味!

2025-04-25
2025-04-25 0 瀏覽
我叫咗個日式芥辣蝦堡🍔🦐蝦堡炸得幾彈牙 食到一嚿嚿嘅蝦肉同埋加埋日式芥末好清新 唔會覺得漏💛而且仲有大大塊生菜同埋蕃茄🍅跟住叫咗個特別嘅薑蒜味噌鴨堡🍔牛豬雞羊平時都見過 鴨肉漢堡真係未見過😧😧呢個漢堡有濃濃薑蒜嘅香氣同味噌嘅醇厚,而塊手打鴨肉扒好入味,而且好多汁必晒出嚟成個感覺都好特別!轉套餐可以有唔同款式嘅小食😬最基本就有薯條 加錢就可以轉到🍟凱撤沙律🥗 啲菜細細塊夠新鮮好爽口仲有凱撒沙律醬 夠清新另外一個就叫咗煙肉芝士薯波 🥔一個薯仔波入邊有流心芝士而且仲見到啲薯仔係一絲絲 新鮮咁樣炸出嚟一共有四粒呢度最好就可以配熱飲☕️ 而且唔使額外加錢我嗌咗個薑蜜 暖入心又可以潤喉☕️另外一個叫左椰青水 係樽裝🥥🌴選擇非常多🤗🤗🤗

我叫咗個日式芥辣蝦堡🍔🦐
蝦堡炸得幾彈牙 食到一嚿嚿嘅蝦肉
同埋加埋日式芥末好清新 唔會覺得漏💛
而且仲有大大塊生菜同埋蕃茄🍅

跟住叫咗個特別嘅薑蒜味噌鴨堡🍔
牛豬雞羊平時都見過 鴨肉漢堡真係未見過😧😧
呢個漢堡有濃濃薑蒜嘅香氣同味噌嘅醇厚,
而塊手打鴨肉扒好入味,而且好多汁必晒出嚟
成個感覺都好特別!

轉套餐可以有唔同款式嘅小食😬

我嗌咗個薑蜜 暖入心又可以潤喉☕️
另外一個叫左椰青水 係樽裝🥥🌴
選擇非常多🤗🤗🤗
2025-04-16 23 瀏覽
✨Impossible • 素肉芝士漢堡口感相近與傳統burger,塊素肉嘅仿真度好高 勁似真肉😳😱不過食食下會有啲膩🌱~而漢堡中嘅芝士量剛好,增添到香濃嘅風味🧀麵包皮幾好食,有啲焦香 食落仲軟軟地🍞.✨芥末蝦漢堡蝦扒大大塊又厚身‼️外層微脆,咬落緊實之餘 仲食到一粒粒嘅蝦肉,味道上好似麥樂雞味 少少黑椒香🤣同芥末醬幾配💚.✨薯條係粗薯嚟~外脆內軟,帶有鹹香🍟💛.✨千里烏龍茶就好似冷泡茶咁~有少少解膩嘅作用🤏
✨Impossible • 素肉芝士漢堡
✨芥末蝦漢堡
✨薯條
係粗薯嚟~外脆內軟,帶有鹹香🍟💛
✨千里烏龍茶
就好似冷泡茶咁~有少少解膩嘅作用🤏
雖然很久沒去嘉寶了,要吃漢堡,嘉寶永遠是我不二之選🙋。其用心的出品有別小朋友喜歡的 McDonald's。 由設計漢堡包的款式、小食和飲品的多款選擇,極盡心思,讚!  最近發覺還有生啤,正👍👍👍👍👍呀!  下次約好友晚上於嘉寶共聚,可大懐暢飲🍺🍻😚😚😚了!漢堡的款式有牛、雞、豬、蝦、羊🤩、鴨、素; 羊🤩是我的至愛!  重要的是有孜然香辣羊堡。我好辣,相信因要合大眾口味的關係,只是輕微的小辣而已😅🙋。此漢堡永遠是我必定之選!  至於老人家,我通常替她點 BBQ 菠蘿🍍雞扒堡,既有生果又有肉吃🙋。今次轉新口味,還特地加多一個蝦堡,成了雙層蝦堡😍🥰,才發覺一口根本咬不下😅,要取出其中一件蝦堡才能連包一起咬下😅呢!小食方面,永遠點我們至愛的 i) 不油既脆的番薯條和 ii) 香脆栗米片雞塊,十分推介。比起 McDonald's 乾噌噌的麥香雞,嘉寶的栗米片雞塊值100分-滿分👍👍👍👍👍,伴醬更好味。天婦羅鱈魚塊也不錯,總覺得若魚塊大些,變成魚堡,漢堡種類就齊全了😂🙋!老人家曾問為何在街頭那集團式的漢堡店永遠少客😅,該店大多時間則永遠坐滿! 我的回答是該店的食物好食好食好食😋😋😋😋😋! 相信 M

相信 McDonald's 乃小朋友的漢堡包店😅,相信嘉寶乃我們彼等懂享受、識食,對食物有要求的漢堡包專門店🙋!

最近發現該店改了早上開始營業,現生意難做。祝生意興隆!
孜然香辣手羊堡
粟米片雞塊
番薯條
生啤
題外話/補充資料: 該店最貼心的是有洗手機和 tissue,當手弄髒後,可洗乾淨才離開,貼心。
2025-03-04
$95.5 (午餐)
孜然香辣手羊堡
粟米片雞塊
番薯條
生啤
  • BBQ 菠蘿雞扒堡
2025-03-06 681 瀏覽
嘉寶漢堡香港本地小店, 仲愈做愈多分店,之前尖東返工都會叫外賣做Lunch! 今次第一次堂食! 堂食的好處是個包唔會比倒汗水整濕左. 個份量都好大! 跟餐只可以叫熱飲~ C3 BBQ菠蘿雞扒堡 + 炸燒賣 + 熱茉莉花茶  = $60, 小店來講唔叫平, 但價錢尚可~雞扒厚、菠蘿甜,包皮有牛油脆脆的. 炸燒賣上有黑胡椒, 有誠意! 仲有一盒滿滿的沙律醬比你點! 熱茉莉花茶是現成茶包,因為個杯好細,所女好濃~ 但收銀姐姐同出餐姐姐的態度都好差,佢地自己唔夠beebee機,就大聲喝我叫我去揾位等叫號碼! 但大堂食嘅位喺轉彎深深處,我點知你幾時出餐呀! 五分鐘後我再出去,我見到佢又派beebee機比新下單的客,我問beebee機等我知你出餐 ! 收銀姐姐好串: 出左單無得補~ 五分鐘後我再出去! 仲係無出餐. 出餐姐姐又叫我返去等…..真係黑人問號的用餐體驗! 下次堂食就不了!
今次第一次堂食! 堂食的好處是個包唔會比倒汗水整濕左.
個份量都好大! 跟餐只可以叫熱飲~
雞扒厚、菠蘿甜,包皮有牛油脆脆的.
炸燒賣上有黑胡椒, 有誠意! 仲有一盒滿滿的沙律醬比你點!
熱茉莉花茶是現成茶包,因為個杯好細,所女好濃~
但收銀姐姐同出餐姐姐的態度都好差,

下次堂食就不了!
C3 BBQ菠蘿雞扒堡
套餐連熱茉莉花茶
炸燒賣
2025-03-05
18 分鐘 (堂食)
C3 BBQ菠蘿雞扒堡
炸燒賣
坊間雖然有好多唔錯嘅連鎖漢堡店,但冇乜邊個品牌比得上本土嘅港式漢堡店嘉寶漢堡,每次想食漢堡薯條,首先諗到嘅都係嘉寶BBQ菠蘿雞堡同牛堡,有菠蘿嘅set係我嘅至愛,大大片菠蘿,甜甜酸酸好開胃,包夠乾身,配料份量十足,雞扒大大件皮脆肉嫩,牛肉漢堡扒牛味香濃,加埋煎蛋,口感同味道都好豐富,大滿足跟餐炸物揀咗燒賣同薯條,即叫即炸,脆卜卜勁香口,又夠晒大份漢堡店嚟請,餐牌可供選擇嘅主食、跟餐小食同飲品種類都算多,最欣賞尖沙咀分店有有汽檸檬茶位置方面,店面光猛、乾淨同闊落,店員做嘢又爽手,係好高積嘅漢堡小店

跟餐炸物揀咗燒賣同薯條,即叫即炸,脆卜卜勁香口,又夠晒大份

2025-02-26 634 瀏覽
呢間餐廳有多款漢堡選擇,雞,牛,豬,魚,蝦都有,又可以跟餐或者淨係買包都得,淨係買包既價錢好平又抵食,食物即叫即整,我地叫左一個布利牛肉漢堡,布利真係好厚同軟熟食落香濃芝士味,制作時間都好快,牛肉漢堡熱辣辣,我跟餐叫左多塊薯餅即炸脆卜卜好香口,飲品選擇都好多款,茶,汽水都有。另一個香辣煙肉牛肉漢堡,入面有辣醬配煙肉,牛肉,芝士,生菜同蕃茄,包面軟熟無平時食既甘硬身,辣辣地既口感,煙肉既香口好脆大片。

外賣自取
2025-02-26 509 瀏覽
呢間嘉寶漢堡真係好多人氣,成日經過都見到排長龍!佢哋嘅漢堡種類真係多到揀唔晒,就算唔食牛肉,都有雞、豬、羊可以揀,啱晒唔同口味嘅人。加$18轉套餐仲抵食,有小食同飲品❤️烤菇芝士牛堡:個烤菇好香,芝士溶咗之後同牛肉好夾,口感豐富,啖啖都好滿足😆香辣煙肉磨菇芝士牛堡:煙肉嘅鹹香加埋辣味,真係好惹味,磨菇同芝士又增加咗層次感🥰套餐加配左粗薯條:炸得外脆內軟,新鮮熱辣,點埋茄汁食,好正👍🏻炸燒賣:外皮脆卜卜,有啲椒鹽味,好有驚喜❤️仲加咗原味雞翼,炸得啱啱好,外皮香脆,入面嘅肉仲好嫩滑😋

炸燒賣:外皮脆卜卜,有啲椒鹽味,好有驚喜❤️

仲加咗原味雞翼,炸得啱啱好,外皮香脆,入面嘅肉仲好嫩滑😋
2025-02-18