2022-10-28 671 瀏覽
如果以串燒黎講味道偏淡左啲,唔夠野味!!!!!但食物質素係幾好既….叫左幾隻生蠔幾好食 有啲驚喜)另外,如果辣粉唔洗自己加就更好!!唔係好明點解要自己加既。。仲有就係串燒選擇唔夠多!想食下其他都無乜揀……….環境衛生仲非常差,不過係個啲地方都預左既!只係無諗過我會食食下有蟑螂囉好彩食到尾,如果唔係真係好嘔心….燒緊串燒又不停睇手機,其實手機係仲污糟過廁所!摸完又燒其實比客見到真係唔太好一係你唔好開放式囉
如果以串燒黎講味道偏淡左啲,唔夠野味!!!!!
但食物質素係幾好既….
叫左幾隻生蠔幾好食 有啲驚喜

另外,如果辣粉唔洗自己加就更好!!
唔係好明點解要自己加既。。
仲有就係串燒選擇唔夠多!想食下其他都無乜揀……….

環境衛生仲非常差,不過係個啲地方都預左既!
只係無諗過我會食食下有蟑螂囉

好彩食到尾,如果唔係真係好嘔心….

一係你唔好開放式囉
2022-10-28
生日
2021-11-19 751 瀏覽
天氣涼涼地,想食野,又唔想食太飽行行下見呢間串燒店,係街開左幾枱,又想試下店員比左bar 枱我地坐可以望住師父燒,又有冷氣涼都幾舒服食串燒又點少得飲啤酒, 叫左1664飲,仲有杯裝日本啤酒可選擇,大約$48杯,都多人飲,一邊串燒,一邊飲啤酒,好爽我地3個人叫左好多款野食每樣少少,有枝豆,多春魚,羊肉,雞皮,韮菜,帶子,雞翼,五花腩,翠玉瓜,菠蘿,唔知點可以樣樣都燒得禁好味,當中最期待係燒成條茄子,面頭d 蒜蓉多到呢,簡直好味到呢.....下次入黎元朗,一定會encore
天氣涼涼地,想食野,又唔想食太飽
行行下見呢間串燒店,係街開左幾枱,又想試下
店員比左bar 枱我地坐
可以望住師父燒,又有冷氣涼都幾舒服

我地3個人叫左好多款野食

下次入黎元朗,一定會encore

串燒

2021-11-05
串燒
本身係”串”冇份,試下黎間,一入去舒服態度差(吾想應人甘),我都算你扮日本師傅有架子,我自己坐低,念住你有啲架子啦,會燒啲野有啲料,我落單,接得好快,好似樣啦,一杯生啤,等十分鐘,你比個杯我自己整好過啦,40幾蚊一杯,330ml 幾下飲完,又要等十幾分鐘?最搞笑隔離台,話叫佢比隻大杯,哦,原來你有大杯嫁,甘你話比我知嘛,問你又得一隻size,錢吾係甘賺嫁,回頭客先開心嫁嘛。講到食物我無言了,以為係大師父架子級,冇料到,你燒定炸我都分吾清了,個雞皮乾到好似炸甘,可能我搞錯你係炸,啲串燒死咸,想我飲多啲酒?都要好食嫁,有啲架子,大概係甘,我吾知我食左咩反正全部重差街邊食,我吾建議”試”,試都吾好,因為食水價錢。

2021-04-02 566 瀏覽
今次黎食下人地話哩間串燒店好串雖然即日有Book位_但都要等一陣店舖細細間_地方唔算大_勝在嘢食真係幾美味茄子燒得真係好出色_滿滿既蒜蓉醬_食完忍唔住叫多兩條第一次嘗試熱食既枝豆原來都好好味帶子_炸雞_牛都好推薦食自家製荔枝酒都好好味_忍唔住每人叫左兩杯慢慢嘆_慢慢燒_岩曬鍾意傾計既人um...食完又唔覺得間店既人好串_臨走前都好有禮貌同我地Say88_真心需要幫佢平反下_其實佢哋都唔喺好串姐

今次黎食下人地話哩間串燒店好串

• 燒菠蘿
  • 蒜蓉茄子
  • 帶子
2020-05-21 1073 瀏覽
🌸 #girlsfoodies元朗#girlsfoodies串燒🌸​🉑 :外賣自取 | 網上外賣平台 ​【💛 黃店 #GF_List 】​⭐評分: 7/10​——————————————————​元朗深夜宵夜之選!呢間小店位於鳳攸南街,係721後,仍勇於發聲,值得一讚!​——————————————————​▪️ 燒冬菇 ( $15/份 )​ | 燒韭菜( $18/份 )​▪️ 蒜蓉包 ( $25/份 )​ |牛油金菇( $26/份 )​▪️ 燒菠蘿 ( $28/份 )​ | 蒜香茄子( $34/條)​​​燒茄子好惹味,臨上碟前仲淋咗一大pat蒜油,勁重口味!多到食哂啲茄子都未清到啲蒜🤣不過略嫌豉油太重手有啲咸!無諗過串燒鋪都食到蒜蓉包,牛油味勁香濃!燒冬菇咬落好juicy,見到師傅一邊燒一邊用灑水壺噴水,相信係因為咁所以燒極都唔會乾!🤪上次食過佢地既炸雞球好好食,咬落多汁又滑,不過今次漏單食唔到~😭金菇韮菜嗰啲都唔錯,不過整體價錢偏貴,成間鋪得一個人燒,等耐啲先有野食,可以飲住啤酒等👍但唔建議肚餓個時去😂😂​✨ 嘆燒 ✨​📍 元朗鳳攸南街3號好順景大廈23號地舖​⏰ 1800-0200​​
🉑 :外賣自取 | 網上外賣平台 ​

✨ 嘆燒 ✨​
📍 元朗鳳攸南街3號好順景大廈23號地舖​
⏰ 1800-0200​
2019-09-17 1872 瀏覽
想試試看元朗的串燒就去了這一家,這家的員工真的不懂怎麼說好了, 樓面的姐姐蠻有禮貌的招呼客人,可是廚師一直都在跟客人聊天,根本就沒有看和專注在食物上面導致食物點了半個多小時都還沒有到,食物都煮的太熟太燶,上碟真的嚇死人! 沒關係看上去不好也試試看 可是真失望,豬頸肉吃了也不懂原來我們吃了,超級小顆以為是迷你雞粒,小粒到一粒都比我的指甲更細! 翠玉瓜沒有味道,菠蘿雙碟的時候已經是黑蚊蚊的 吃了真的會生病還有只有4小顆,牛油金菇完全沒有牛油的味道,其他雞軟骨,雞肉,其他肉的一吃下去竟然脆過吃薯片,難吃到一个點。 這家唯一好吃的只有芝士年糕真的蠻好吃的。 可是其他真的難吃死了,吃怎麼多家店這家是我覺得最難吃的餐廳 ,這餐廳還比外面的貴很多,分量又少! 大家真的不要被騙進去,吃了這麼難吃的餐廳 埋單居然要$350! 我們兩個人只吃了10支串燒 ! 真的這一班東西真的值得350嗎?感覺被坑了! 是的確被坑了! 希望寫完之後不會再有人被坑了! 真的不要去!
想試試看元朗的串燒就去了這一家,

2019-09-16
2019-08-22 1107 瀏覽
這次食串燒的感覺非常差,食物質素一般,員工態度散漫,燒烤時不專心,經常望手機,沒有看住食物燒烤,導致食物過燶及太熟,燒烤如此馬虎,是一件不専業的態度希望這店能有所改善,來元朗的朋友,請不要在這店中伏!

希望這店能有所改善,來元朗的朋友,請不要在這店中伏!
2019-08-22
2019-06-23 921 瀏覽
朋友介紹下今日特登坐車入元朗就是為了此店,店面不算大,也沒有泠氣,好彩今天不算熱還可以接受。我們點了菠蘿,大扇貝,炸芝士年糕,生蠔,雞軟骨,安格斯牛,冬菇,雞翼,牛仔骨,翠玉瓜,豬仔脾,豆腐蒜蓉粉絲大扇貝十分新鮮美味菠蘿十分甜估不到燒到乾仍然仲好多汁芝士年糕外脆內軟但沒有芝士味生蠔好鮮甜牛仔骨好入味就是太肥了點雞翼太乾沒有什麼味道雞軟骨,豬仔脾好入味燒得剛剛好翠玉,瓜冬菇不油不會入口一口油安格斯牛肉質好林餐牌所有食物大多是數十元,我們兩個人都係食左五百幾蚊好抵食,原想追加蒜蓉茄子和炸雞皮可惜越來越多人不想等太久只有放棄。我們坐在爐前面一邊食一邊聊天接近兩小時,但身上完全沒有燒烤味,店通風做得十分好,離開也不會帶走一身油煙味。總結來說所有串燒不油又夠火喉又平又抵食,一定會再來幫襯

蒜蓉粉絲大扇貝十分新鮮美味
菠蘿十分甜估不到燒到乾仍然仲好多汁
芝士年糕外脆內軟但沒有芝士味
生蠔好鮮甜
牛仔骨好入味就是太肥了點
雞翼太乾沒有什麼味道
雞軟骨,豬仔脾好入味燒得剛剛好
翠玉,瓜冬菇不油不會入口一口油
安格斯牛肉質好林

總結來說所有串燒不油又夠火喉又平又抵食,一定會再來幫襯

2018-12-06 830 瀏覽
d 燒烤超好食, 燒鰻魚同菠蘿出色不得了一定要食, 真心推介,出面未食過咁好食同超值, 牛舌同雞腎好好食, 仲要用日本雞, 唔似紅磡果d, 一試難忘同埋d 辣椒粉配燒烤超出色。
d 燒烤超好食, 燒鰻魚同菠蘿出色不得了
一定要食, 真心推介,出面未食過咁好食同超值,
同埋d 辣椒粉配燒烤超出色。
  • 蒜蓉茄子
  • 燒鰻魚
  • 燒菠蘿
2018-11-27 617 瀏覽
唔知點解今日特別想食宵夜,今晚到左元朗雞地一間嘆燒間吃串。老板好熱情,我最鍾意食就係燒白鱔,個皮燒到好皮脆,肉質好鮮甜,再加埋秘製嘅醬汁同埋紫菜粉,真心嗰句真係好好食,當然仲有其他食物,例如燒粟米,燒雞翼,一口牛,雞干,雞頸肉。味道好好吃,值得一試🤤
2018-11-11 364 瀏覽
終於等到天氣涼涼地,去呢間冇冷氣嘅鋪頭幫襯!其實一直都聽聞呢間嘅串燒係👌🏻ok 得嘅,但天氣熱嘅時候又真係唔多想又冇冷氣又要對住個串燒爐開飯ga ma!其實店面唔算大,但選擇都算多!除左on list 嘅食物之外,佢仲有其他推介!好似我地有叫嘅珍寶大扇貝甘!因為得兩個人,明明見到人地個燒海鰻勁吸引,但都冇叫到。食串燒鍾意d有燒菠蘿嘅鋪頭,呢間嘅燒菠蘿仲要係一串1/4 甘上ga!超級好食!其實比起一般鋪頭,佢可能貴少少,但食埋個質素,就冇得輸!
終於等到天氣涼涼地,去呢間冇冷氣嘅鋪頭幫襯!
其實比起一般鋪頭,佢可能貴少少,但食埋個質素,就冇得輸!
2018-06-27 600 瀏覽
今天晚上,去了雞地這家串燒店吃串燒作消夜。我一邊看著餐牌,思考吃什麼的時候,女店員一邊飲啤酒,一邊抽煙我最討厭食二手煙,不要在我面前或是附近抽煙好嗎?我期待食物質素能抵消環境的不足,但卻為我帶來更失望的事情。食物賣相很醜⋯⋯份量少得可憐⋯⋯看看食物上黑色的位置,那燒焦了的味道真的很苦,很難吃。比起我自己用焗爐焗出來的食物更難吃,實在想不到光顧的原因,比錢買難受!還改個店名叫嘆燒,作為食客只有嘆氣的嘆,以及嘆二手菸。
我最討厭食二手煙,不要在我面前或是附近抽煙好嗎?

我期待食物質素能抵消環境的不足,但卻為我帶來更失望的事情。

還改個店名叫嘆燒,作為食客只有嘆氣的嘆,以及嘆二手菸。
2018-05-27 529 瀏覽
喜歡悠閒地邊飲酒邊食串燒的話,會推薦這家店,店小位不多,即點即燒串燒的。食得串燒,就預左要等,畢竟慢功出細貨,這裡適合當夜宵或是摸酒杯談話的,當晚餐的話就不太合適,相信我,已經肚餓的你會等到燥底的😂點了蒜蓉青口、蒜蓉粉絲扇貝、蒜心、一口和牛、一口豚肉、金菇肥牛卷、免治雞肉棒~食得出食材新鮮,串燒燒得剛好還點了蒜蓉茄子、雞脾、芝士珍寶蠔,雞脾不喜歡沒問過就給切成兩塊,我比較喜歡一整只留著吃;另外要吐糟芝士珍寶蠔,蠔殻的確是珍寶size,可蠔肉不是,小得可憐,不推薦點這個。

2018-05-08
宵夜
2018-05-16 366 瀏覽
好耐冇食過咁有質素嘅串燒,睇得出老闆好用心去燒,俾心機經營。輪候時間確實比較長,因為得6個位,而且燒烤需時,我地兩個人9點到達,大概等到9點35分入座,order埋之後仲要等燒,大概10點10分左右先有得食,但絕對值得等,老闆唔會怕客人埋怨等得耐而求其燒,所以如果要食快餐千祈唔好黎。燒茄子🍆 超好食,原條燒,加勁多蒜蓉,我最愛燒菠蘿🍍好甜好juicy,我平時係唔食菠蘿都覺得好好食燒牛舌🐮都幾好味,但未至於好食到癲,唔韌,但唔算太軟有點𡁻口燒芝士啡菇🍄 好多汁,上面啲芝士多到滿瀉,一啲都唔慳燒白鱔、燒鰻魚🐟 燒到外脆內軟啱啱好,不過如果啲魚可以再肥美啲就仲好唯一覺得麻麻地嘅係韮菜,可能因為我冇牙,趙好耐都唔爛,食唔到,嘥左
燒茄子🍆 超好食,原條燒,加勁多蒜蓉,我最愛
燒菠蘿🍍好甜好juicy,我平時係唔食菠蘿都覺得好好食
燒芝士啡菇🍄 好多汁,上面啲芝士多到滿瀉,一啲都唔慳

燒茄子,一口牛,一口豚,牛舌,豚肉秋葵,雞翼,冬菇
  • 芝士啡菇
  • 燒白鱔
  • 燒茄子
2018-02-22 395 瀏覽
日式小店專賣串燒,店內座位不多,大約只有8個座位,圍著燒烤爐坐,邊吃邊看廚師燒,燒好就送上食物,感覺舒適又親切!店内是開放式設計,通風不錯,不會一身油煙味。每條串燒均生燒(燒粟米除外),不是先燒好再翻熱。所以等候時間要長-點!鷄皮: 味道鹹鹹地又香脆,一點不覺得肥墨魚咀:燒得有點過火,少少燶。配上秘製醬汁,爽口惹味青魚:如果有檸檬汁配更惹味羊牛串:羊肉不太配秘製醬汁,可能用孜然粉較好鷄排:外脆內滑粟米:encore item點了2次,牛油香味加上燒烤,又香又甜,全條粟米$18抵食不過以小店來說,食物選擇不算少但如能加上 澱粉質種類食物,例如燒飯糰或湯烏東,就更飽肚!

鷄皮: 味道鹹鹹地又香脆,一點不覺得肥
墨魚咀:燒得有點過火,少少燶。配上秘製醬汁,爽口惹味
青魚:如果有檸檬汁配更惹味
羊牛串:羊肉不太配秘製醬汁,可能用孜然粉較好
鷄排:外脆內滑

2018-02-21