2020-03-04 934 瀏覽
喜茶黎咗香港之後越出越多飲品,除咗人氣芝士茗茶、滿杯水果茶、波波家族等經典系列之外,宜家仲可以飮到熱烤黑糖波波鮮奶、黑岩朱古力波波呢d新品 就連招牌芒芒系列都推出升級版特飲,今次就去試一試 飲完呢杯「多肉芒芒甘露」之後好似食咗成碗糖水一樣,勁飽肚 基本上佢同楊枝甘露一樣,用芒果汁做底,再加西柚絲同芒果粒比較特別嘅係佢仲加咗寒天晶球,可能係想扮番楊枝甘露入面嘅西米飮品質地好杰,用粗飮管都啜得有d辛苦 味道好濃,而且非常甜,飮曬成杯有d滯,建議嗌減糖

就連招牌芒芒系列都推出升級版特飲,今次就去試一試

多肉芒芒甘露

飲完呢杯「多肉芒芒甘露」之後好似食咗成碗糖水一樣,勁飽肚

基本上佢同楊枝甘露一樣,用芒果汁做底,再加西柚絲同芒果粒
飮品質地好杰,用粗飮管都啜得有d辛苦

味道好濃,而且非常甜,飮曬成杯有d滯,建議嗌減糖
2020-02-12 323 瀏覽
芝芝莓莓$47雖然價錢比內地貴好多 但係味道都好出色💓新鮮嘅莓味 可以食裏面嘅果粒💓但講到最好味都係奶蓋 濃郁嘅芝士味 充滿鹹香 令人忍唔住一啖接着一啖飲❤️雖然奶蓋份量唔夠多 但係飲完一杯都好飽
芝芝莓莓$47

雖然價錢比內地貴好多 但係味道都好出色💓
新鮮嘅莓味 可以食裏面嘅果粒💓
2020-01-11 266 瀏覽
都試左好多間喜茶,呢間都試左兩次。唔知点解調得無咁好飲,同樣係芝芝產品,同樣少糖,呢間就會調得甜得滯,又少啲芝士!呢間最大好處就係交通方便,搭地鐵唔使熱唔使冒雨便到。
2019-12-06 257 瀏覽
始終覺得喜茶的芝士奶蓋最好喝,鹹香芝士乳香醇厚!之前有試過金玉芝士,覺得茶味太重,蓋過了奶蓋味道。想喝芝士奶蓋茶的你,不妨選綠妍茶,即茉莉花綠茶,茶味相對淡一點,帶點清香,更能細膩到濃郁的芝士奶蓋咸香味。-綠妍芝士(HKD28)
綠妍芝士(HKD28)
2019-11-21 265 瀏覽
📍 喜茶 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場3樓330-331及326號舖芝芝桃桃💰$48吾係桃既季節 底層既桃吾夠靚多肉葡萄🍇💰$49個人所有手搖杯都係選無糖 味味剛剛好 茶味好濃 無糖左都會有甜味 有芝士奶蓋成杯就更加飽肚純金玉芝士奶蓋💰$23烏龍茶底 好清新 奶蓋好滑❤️個人比較喜歡純茶/波波系列(芋泥波波/阿華田波波)必要走甜🤙🏻
📍 喜茶
芝芝桃桃💰$48
吾係桃既季節 底層既桃吾夠靚
多肉葡萄🍇💰$49
純金玉芝士奶蓋💰$23
烏龍茶底 好清新 奶蓋好滑
2019-11-10 164 瀏覽
往日每次經過銅鑼灣時代廣場喜茶 都大排長龍,因為懶得排隊,所以一直冇機會試,終於等到今天 一個星期二的下午,冇乜人排隊,所以買咗杯熱芝士 金鳳茶王。其實 要決定飲邊款茶都好困難,因為花多眼亂,有原創芝士茶 (鹹芝士與天然茶結合) ,鮮茶水果系列(水果與茶結合), 輕芝士茶系列(芝士與鮮奶結合),當季水果限定系列 等等… 還可以按個人口味要求 少甜少冰或走冰。包裝精美,奶茶上面鋪滿濃稠軟滑芝士奶蓋, 有點邪惡,但好味。

2019-10-22
5 分鐘 (外賣自取)
  • 金鳳茶王
2019-10-16 182 瀏覽
第二次挑戰芝士奶蓋🥤喺銅鑼灣做完嘢, 行返過嚟呢邊見有啲口渴, 啱啱經過喜茶, 又未到放工時間, 過去飲杯先希慎呢間鋪開喺地面嗰層上多兩層, 唔需要話上得太高, 人流都多嘅, 間舖喺正當眼位置, 門口都有幾個位俾人坐低飲唔算太多人, 索性望住個牌等, 大概五至八分鐘已經等到叫咗走冰走糖, 睇吓頂唔頂得順呢個甜度偏低嘅芝士奶蓋茶先望住嗰層芝士, 佔咗個杯嘅三份一容量, 真係好邪惡打開杯蓋, 準備開動喇飲第一啖, 唔係好飲到芝士添😅 如果唔想啖啖都飲唔夠芝士, 記住望住杯蓋嘅指示, 個芝士味好濃, 杯茶都幾香幾有茶味, 望住層芝士真係有好滿足嘅感覺

唔算太多人, 索性望住個牌等, 大概五至八分鐘已經等到

芝士綠姸

叫咗走冰走糖, 睇吓頂唔頂得順呢個甜度偏低嘅芝士奶蓋茶先
望住嗰層芝士, 佔咗個杯嘅三份一容量, 真係好邪惡

打開杯蓋, 準備開動喇

2019-07-25
5 分鐘 (堂食)
2019-10-09 148 瀏覽
喜茶芝芝桃桃 (HKD48)🍑淡粉色好少女哦,頂層是我最喜歡的芝士奶蓋,鹹香芝士乳香醇厚,味道真是一絕😌下層桃肉滿滿,每一口都吃到清新香甜的果肉纖維,令人無法抗拒。我一下子全喝光了!哈哈🤣超推薦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2019-10-04 140 瀏覽
依家香港少咗人飲喜茶,親冇人攞就排隊排左杯「oreo波波冰」啦,成杯都係用純厚鮮牛奶同oreo冰沙,質感好滑,再襯埋獨特既珍珠,口感一流又好咬口~入面仲有塊完整嘅Oreo餅,飲一杯已經好飽~
外賣自取
2019-09-28 144 瀏覽
銅鑼灣開左兩間喜茶,一間係Times Square, 另一間係Hysan. 平時我多數幫趁Times Square分店,今次經過Hysan,特登去喜茶潮聖一下。原來Hysan鋪頭大過times square 好多,而且有檯凳比人買完野飲可以坐係度飲,好貼心 👍🏻今次飲左芝芝莓莓 其實我唔係第一次飲芝芝莓莓,平次都覺得好好飲,但今次唔知係咪d人趕收工,我order左少冰 但仍然有幾舊好巨大既冰 (平時飲開完全唔會有咁既情況)所以下次都係唔好係人地收工前買野飲

今次飲左芝芝莓莓
所以下次都係唔好係人地收工前買野飲
2019-09-22 138 瀏覽
分店開多咗自然排少咗又有Apps幫助確實係落單到製成快左好多好多飲品質素一直無令人失望每次經過都總會忍唔住想買返杯飲下真係好好味飲品種類愈來愈多希望可以賣埋包包啦
分店開多咗自然排少咗
希望可以賣埋包包啦

芝芝芒芒
芝芝芒芒
2019-09-18 145 瀏覽
去開銅鑼灣誠品書店,睇完書兼買埋書后,梗會係商場逛逛。行完街街,臨走前一定會去買返杯喜茶😬見暑期限定嘅芝芝桃桃係以新鮮桃肉混合金玉茶底製成,梗係捧場order返杯黎try try😝我走甜后,桃嘅香味更特出😋還原食材嘅味道,桃肉一粒粒好有口感,仲好香,配埋好清嘅茶味勁夾👍🏻👍🏻👍🏻同市面嘅蜜桃茶好唔同🙅🏻‍♀️面層加上濃厚嘅芝士奶蓋,鹹香嘅芝士配蜜桃果肉沙冰,正!非常適合夏天飲!!!

2019-09-16 400 瀏覽
之前都唔覺希慎開左間喜茶,規模都幾大下,有唔少地方都系設置被人等候或者享用飲品嘅地方,以前到今時今日好多人都話好飲,但最慘嘅點系佢地要排長隊先可以買到,而我就系唔中意排隊浪費時間嘅人,見今日人少少終於都試到喇,叫左門口款芝芝桃桃芝芝桃桃🍑佢分開左幾層去倒水果茶同桃肉,做到個幾靚漸變效果,有標籤貼紙指引可以先飲奶蓋先,出面叫到奶蓋嘅地方多數都系咸芝味,而呢款奶蓋唔程咸味反而鮮奶味非常特出,芝芝真系幫杯嘢飲爭唔少分,真系好正咁飲到米鮮桃肉碎✍🏻整體去講真心好飲,佢唯一嘅令我唔經常幫襯嘅理由系太貴,$48蚊杯可以食到餐飯,不過我都理解佢價值系邊,只系消費太高系杯飲品上淺嘗就夠,如果佢系平左,咁到時又系得個「排」字🤭😂所以下次都照睇番time再決定飲唔飲~🙋🏻‍♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱著支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻

芝芝桃桃🍑

2019-09-10 122 瀏覽
經理服務態度非常良好 大數量嘅訂單會預先預好時間準備好飲品 確保運送過程盡量唔影響味道 跟得好足 店員亦細心包好所有飲品 飲品味道好好 水果新鮮 種類又多 茶香又可維持到 同芝士味道融合
外賣自取
2019-09-06 141 瀏覽
第二次飲喜茶, 不過今次去咗銅鑼灣呢邊! 望住個Menu, 真係好難選擇, 又想飲呢個, 又想飲個個, 又想食雪糕。 真係好難揀! 一路排隊一路諗、等咗一陣就到我, 叫咗一杯「芝士金鳳茶王」+ 「滿杯橙橙加芝士」, 但收銀姐姐話「滿杯橙橙」本身係有芝士奶蓋, 咁好啦, 唔使再加喇。 等咗大約20分鐘, 點知呢個「滿杯橙橙」係冇芝士嘅。。。即刻同店員講, 溝通咗一輪, 又話要加返錢, 又話要排過隊! 加錢係合理, 但排隊?!?! 最後都唔使排隊, 但加完芝士奶蓋擺咗好耐都唔返我, 攪到杯「滿杯橙橙」暖晒!
2019-03-01