2019-12-06 425 瀏覽
一直聽喜茶呢個名,都無機會試,有次去左尖沙咁上堂,落堂口癢癢,朋友話想去「飲下野」,哈哈,唔係飲酒個種,係去飲下杯飲料個種。今次終於有機會試,果然名不虛傳,珍珠既大小、彈牙度、仲有奶既厚重質感都比一般見到既高! 奧爾加既喜茶初體驗,係不知不覺下完成lu!

奧爾加既喜茶初體驗,係不知不覺下完成lu!
2019-11-06
2019-10-19 268 瀏覽
Don’t know which drink to go for, decided to opt for this cold brew green osmanthus tea, while my friend is going for the new drink - orea BoBo The cold brew tea is very good, particularly for someone who are on diet lol as much as I would love to give it a try again on the cheezo tea ...but better stick with my diet plan...My friend had the orea bobo, with less sugar requirement, apparently it’s good presentation is very good actually. Nice atmosphere here

Cold  Brew  Green  Osmanthus  Tea
Oreo  BoBo
2019-10-19
Oreo  BoBo
2019-10-07 230 瀏覽
終於有時間買來飲 這次是買回家享用😍預先在App下單 看到38張單太惡怖了吧幸好現在香港熱潮已過去 不用5分鐘就可以取·冷萃桂花綠 ·芝芝莓莓 ·醉醉葡萄啤 醉醉葡萄啤的味道挻不錯 這次挻大杯耶裡面還有不少果肉可以咬 增加了口感挻不錯~看到還有冷萃茶新出 所以買來試試看吧🤔🤔但味道一般 只飲到綠茶的味道 桂花味不太突出有點失望的感覺吧 這個冷萃茶味道不太好😭下次不會再試冷萃茶了 真的感覺不太好呢😭😭
終於有時間買來飲 這次是買回家享用😍
預先在App下單 看到38張單太惡怖了吧[笑哭]
幸好現在香港熱潮已過去 不用5分鐘就可以取

·冷萃桂花綠

·芝芝莓莓

·醉醉葡萄啤

醉醉葡萄啤的味道挻不錯 這次挻大杯耶[色][色]
裡面還有不少果肉可以咬 增加了口感挻不錯~
看到還有冷萃茶新出 所以買來試試看吧🤔🤔
但味道一般 只飲到綠茶的味道 桂花味不太突出
有點失望的感覺吧 這個冷萃茶味道不太好😭
下次不會再試冷萃茶了 真的感覺不太好呢😭😭

2019-10-05
2019-09-28 172 瀏覽
早前去尖沙咀行街🛍行到口喝就想起尖沙咀有間🥤喜茶,一入去居然無乜人就立即買杯,見cashier有個牌,原來wechat pay可以平$5,從不怕麻烦嘅我當然即开啦😂!
2019-09-02
2019-09-14 279 瀏覽
忙完一排,終於忙完啦,老闆見我地辛苦,請我地飲野同食蛋糕,而我地選擇左喜茶黎飲。我同隔離同事share左兩杯野黎飲,我叫左多肉葡萄而佢叫左芝芝金鳳茶王。其實兩杯都有奶蓋,不過我地唔想加入去杯飲品度所以問可唔可以分開,本身都諗住可能唔得架啦,點知可以之餘仲用左個小小外賣盒裝住啲芝士奶蓋,好好,好欣賞佢地呀!仲有樣野覺得佢地好好,就係我發現就算我少左冰同分開左個芝芝,佢地都會張杯野飲裝到去杯上顯示個條線度,唔會話少左冰杯野飲就少左,不過我飲左幾啖先後知後覺咁影返張相,所以其實本身啲飲品係有到條線度架兩杯我地都叫左少少少甜 + 少冰,唔飲太甜既我地就岩晒,不過可能因為我杯有葡萄肉係底,夾埋啲葡萄就有啲酸,但我接受到,同事就覺得酸左少少。同事杯金鳳都好好味,好清爽既味道

,所以其實本身啲飲品係有到條線度架

外賣自取
下午茶
2019-08-08 386 瀏覽
得悉喜茶新出芒果飲品🤭所以決定去試試我們是在喜茶的外賣店下單 預先用App買單去到飲品店時拿就剛剛好不用再等挻不錯·多肉芒芒甘露 一杯是少冰 另一杯是沙冰 也是轉了椰奶因為椰奶會比鮮奶更加香濃的味道~果肉也挻多的 靜靜弟很快把整杯飲清光🤭·芝芝桃桃 轉了低卡甜菊糖 芝士轉了酸奶版本🤭令到賣相變了三層的樣子 挻漂亮的賣相耶~味道挻好 沒有芝士膩的感覺 增加了香味酸奶控不可錯過的轉換飲品方式🍑🐿❤不知道下次又會有哪一款新飲品出呢🤔
得悉喜茶新出芒果飲品🤭所以決定去試試
我們是在喜茶的外賣店下單 預先用App買單
去到飲品店時拿就剛剛好不用再等挻不錯

·多肉芒芒甘露

一杯是少冰 另一杯是沙冰 也是轉了椰奶
因為椰奶會比鮮奶更加香濃的味道~
果肉也挻多的 靜靜弟很快把整杯飲清光🤭

·芝芝桃桃

轉了低卡甜菊糖 芝士轉了酸奶版本🤭
令到賣相變了三層的樣子 挻漂亮的賣相耶~
味道挻好 沒有芝士膩的感覺 增加了香味
酸奶控不可錯過的轉換飲品方式🍑🐿❤