📌 喜聚燒📍尖沙嘴 Tsim Sha Tsui 🔍 環境平日好少會去燒烤料理店🥢 今日特意黎到一間樓上燒烤店食串燒💕 因為係新餐廳所以環境幽靜微暗✨ 同朋友食飯好舒服🥰🔍 服務服務好好👍🏻 -(👑爲推薦)▪️喜聚鑊仔麻辣雞 $198▫️燒珍寶大扇貝 $78▪️海鹽燒王牌牛舌 $49▫️燒豬頸肉 $28▪️焗墨西哥黑松露芝士薄餅 $48▫️燒茄子 $29-❥ ❥ 喜聚鑊仔麻辣雞本身以為會成個鑊仔上碟點知擺盤超靚🥰 有個木架裝住🤓麻辣醬汁味道濃郁🌶️🔥 雞肉肉質鮮嫩,唔會好乾柴✨❥ ❥ 燒珍寶大扇貝扇貝食落新鮮🐚表面有蒜蓉醃製💕食落濃郁✨ ❥ ❥ 海鹽燒王牌牛舌 呢個真係好!好!食!😍無講錯真係王牌🥰記得趁熱食🔥 食落真係好有牛味🐮 ❥ ❥ 燒豬頸肉呢個有細細地三舊😆表面有燒汁!!!🟤燒得好濃郁🤓❥ ❥ 焗墨西哥黑松露芝士薄餅呢個有拉斯芝士✨ 黑松露味好濃!!🖤 薄餅批薄薄地幾香脆 :> ❥ ❥ 燒茄子燒茄子味道正常,不過比想像中油膩🙈-▫️味道:9.4/10▪️賣相:9.5/10▫️環境:9/10▪️價錢:8/10▫️服務:8/10▪️Overall: 9.2/10-🔍#CY_尖沙嘴 #CY_燒烤店 #C

📌 喜聚燒

❥ ❥ 喜聚鑊仔麻辣雞
本身以為會成個鑊仔上碟
點知擺盤超靚🥰 有個木架裝住🤓
麻辣醬汁味道濃郁🌶️🔥
雞肉肉質鮮嫩,唔會好乾柴✨

❥ ❥ 燒珍寶大扇貝

▫️環境:9/10
▪️價錢:8/10
▫️服務:8/10
▪️Overall: 9.2/10

🔍#CY_尖沙嘴 #CY_燒烤店 #CY_串燒 #CY_麻辣雞
🔗 #喜聚燒 #串燒 #燒烤店 #燒烤 #尖沙嘴美食 #尖沙嘴 #tst #tstfood #tsimshatsui #food
.想坐得舒服,有冷氣又食到美味串燒既地方,我同事介紹左黎呢間樓上食店。.喜聚鑊仔麻辣雞(半隻)$198本身諗住黎食串燒既,點知見到餐廳有新既自創菜式,就叫左半隻試下。麻辣醬汁好惹味麻度辣度剛好,雞件及洋蔥塊吸引左醬汁,好快俾我地清晒碟小菜。.燒海鮮燒蟶子皇(蒜蓉)$78好大隻好新鮮既蟶子,師傅烤得剛剛好,令蟶子肉剛熟而唔靭。.蒜蓉燒廣島生蠔3隻$78因為鍾意食海鮮,所以叫埋燒生蠔,有三款口味 - 芝士、避風塘 及蒜蓉,但燒烤我都係覺得蒜蓉最好味,果然...生蠔肥美加上蒜頭香,好正。.跟住當然係串燒啦...餐廳會將燒好既串燒放係熱石上面,等我地未食時都keep住串燒既溫度。.日式燒雞肝$32 、鹽燒日本雞心$38我鍾意食內臟既,見到雞心、雞肝就叫左,搽上小辣醬汁燒烤過。.燒芝士響鈴2條$24係響鈴卷中間放左芝士條,燒烤熱力令中間芝士溶掉,外脆內軟,掂。.燒雞全翼(沙嗲)$24雞全翼搽上沙嗲醬再燒烤,雞翼燒得略微有點乾,但燒全翼係我必點既!.蒜蓉燒茄子$29將茄士去頭尾,用中間肥大肉厚部分加上適量蒜蓉醬燒烤,一啖一口,Juicy and Yummy。

喜聚鑊仔麻辣雞(半隻)$198

燒海鮮
燒蟶子皇(蒜蓉)$78

好大隻好新鮮既蟶子,師傅烤得剛剛好,令蟶子肉剛熟而唔靭。
蒜蓉燒廣島生蠔3隻$78

跟住當然係串燒啦...
日式燒雞肝$32 、鹽燒日本雞心$38
我鍾意食內臟既,見到雞心、雞肝就叫左,搽上小辣醬汁燒烤過。

燒芝士響鈴2條$24

燒雞全翼(沙嗲)$24

蒜蓉燒茄子$29
2022-08-03
2022-08-05 218 瀏覽
最近尖沙咀寶勒巷新開咗間串燒店「喜聚燒」🔥除咗串燒仲有雞煲、川菜提供,一於約埋朋友試試😌.🍴喜聚麻辣滋補鮮烏雞💰$198(半隻)餐廳招牌菜🌟 烏雞平時煲湯就見得多,麻辣食法真係第一次😂麻辣烏雞以鐵板呈上,底下仲有蠟燭興熱keep住唔會凍🔥烏雞好滑嫩,濃濃麻辣醬汁包圍整個雞肉,味道夠晒麻,好惹味😋.🍴麻辣四姊妹💰$88將蓮藕、淮山、萵筍、雲耳加入麻辣將爆炒後,如麻辣烏雞一樣以鐵板呈上,再加蠟燭興熱😌蓮藕、萵筍好爽脆👍🏻麻味都幾重,相反唔算好辣,鍾意食辣嘅不妨試吓加辣😉.🍴燒珍寶大扇貝💰$78大大隻扇貝加入蒜蓉粉絲燒香🤓一上枱已經好香蒜蓉味🤤扇貝彈牙爽口,一啲都唔韌👍🏻粉絲蒜蓉好入味😚.🍴海鹽燒美國安格斯肉眼串💰$56肉味重且帶油脂香,再加少少孜然粉調味已經好足夠😌.🍴黑松露鵝肝多士💰$82(兩件)軟嫩鵝肝加上鬆脆多士,多重口感享受☺️入口充滿鵝肝&黑松露融合香味🥰.🍴芝士焗意大利大蘑菇💰$49即使大啡菇燒過後依然充滿水份,菇上放滿融化咗嘅芝士🧀入口菇汁立即爆發,加埋芝士鹹香,非常滋味😋.🥤青檸梳打💰$38.想食嘅朋友留意,只要經OpenRice 訂座即時可享麻辣雞鍋半價、串燒飲品八五折💖折

🍴喜聚麻辣滋補鮮烏雞
💰$198(半隻)
喜聚麻辣滋補鮮烏雞

🍴麻辣四姊妹
💰$88

🍴燒珍寶大扇貝
💰$78

🍴海鹽燒美國安格斯肉眼串
💰$56
肉味重且帶油脂香,再加少少孜然粉調味已經好足夠😌
🍴黑松露鵝肝多士
💰$82(兩件)

🍴芝士焗意大利大蘑菇
💰$49

🥤青檸梳打
💰$38
想食嘅朋友留意,只要經OpenRice 訂座即時可享麻辣雞鍋半價、串燒飲品八五折💖折後真係好抵食😍有機會可以試吓😉
喜聚麻辣滋補鮮烏雞
2022-08-04 14 瀏覽
突然之間好想食一d燒烤野,咁岩發現到位於寶勒巷新開左間串燒鋪,所以就去下啦入面裝修幾好,坐落感覺舒服,佢仲有一面枱係對住落地玻璃,如果2個人坐係窗邊,一路食一路飲酒一路傾計,個感覺應該好正。依間串燒鋪唔止有串燒食,仲要有小菜,佢d小菜係d大腸呀、麻辣雞呀、麻辣魚咁,所以今次叫左半隻鑊仔麻辣雞、燒扇貝、安格斯牛肉眼串、芝士穀飼三層肉同埋一個美式豬肋骨半條1.麻辣雞冇得揀辣度,但係辣度做得岩岩好,唔會重手而遮左雞味,醬汁味道濃厚,雞肉入口嫰滑,一d都唔老。另外,仲會比個小蠟燭燒住,盡可能保持到溫度👏👏2.串燒安格斯牛肉眼串、芝士穀飼三層肉肉眼食落爽口牛味重,一d都唔韌!調味做得好好,有效增強牛串嘅味道,正芝士穀飼三層肉,燒香五花肉迫出左多餘嘅油脂,就咁食肥而不膩,配以芝士醬一齊食,好好食😋3.豬肋骨豬肋骨一d都唔會話韌,用手都容易撕開,而且食落啖啖肉!醬汁香濃,一路食一路要啜埋手指d醬!😋😋4.燒扇貝經典蒜蓉粉絲,永遠都係同扇貝絕配!d粉絲吸晒d扇貝嘅汁,好鮮美!扇貝都夠晒大隻,入口鮮甜彈牙,正呀😋因為新開關係,做緊特別優惠,點喜聚鑊仔麻辣雞及麻辣鮮烏雞半價同及單點餐牌野食85折,優惠做到

1.麻辣雞

2.串燒安格斯牛肉眼串、芝士穀飼三層肉

3.豬肋骨

4.燒扇貝

因為新開關係,做緊特別優惠,點喜聚鑊仔麻辣雞及麻辣鮮烏雞半價同及單點餐牌野食85折,優惠做到9月尾咋!

整體黎講,環境同食物質素都高,價錢都唔係貴!值得再次幫襯
2022-08-03 12 瀏覽
好耐之前食過喜膳燒🍢今次來新開樓上舖分店喜聚燒🔥餐廳裝潢走高格調🌠昏暗燈光🌟一邊牆壁有日本圖案🎎另外一邊有Bar枱🎇可以望到街景的麻辣滋補鮮烏雞半隻🌶麻辣雞食得多😆麻辣烏雞第一次食🐓裡面有滋補蟲草花😍每件雞肉都沾上麻辣汁😋啖啖肉夠惹味🌶燒大蜆每隻都冇沙味道鮮甜🤗再點埋餐廳自家製辣椒汁更加正日本霜降和牛串和牛軟嫩😋燒到剛剛好燒山賊雞翼雞翼有3隻🐔表面好多孜然粉🌶外皮燒到好香脆夠哂惹味,內裡又唔會燒到好乾身👍燒茄子🍆平時出面食親燒茄子都會又乾😅外皮又會濃,想讚呢度係唔會,真心唔錯飲品點了🍹青檸梳打🍐自家製冰糖雪耳雪梨水杯雪梨水超吸足料🤩雪耳同雪梨粒超多呢度環境唔錯,下次應該會约成班朋友再來啤啤佢🍻🤩因為openrice訂座有優惠喜聚鑊仔麻辣及麻辣鮮烏雞半價及單點餐牌會有八五折優惠至到九月尾
好耐之前食過喜膳燒🍢今次來新開樓上舖分店喜聚燒🔥

燒茄子🍆

飲品點了🍹青檸梳打
🍐自家製冰糖雪耳雪梨水
杯雪梨水超吸足料🤩雪耳同雪梨粒超多

呢度環境唔錯,下次應該會约成班朋友再來啤啤佢🍻
🤩因為openrice訂座有優惠
喜聚鑊仔麻辣及麻辣鮮烏雞半價及單點餐牌會有八五折
優惠至到九月尾

2022-08-03
2022-08-03 17 瀏覽
🇯🇵疫情返唔倒鄉下,梗係要食返D日本嘢解下思郷嘅情!舊同事最鐘意食串燒!今次我地去尖沙咀寶勒巷新開嘅喜聚燒,餐廳以工業風+型格裝潢,大玻璃窗🪟坐位濶落舒適! menu主打當然係串燒,特別主打竟然有滋補鮮烏雞煲!仲有每日新鮮到嘅海鮮,其餘有牛肉、豚肉、菇🍄菜🥬類,前菜、烏冬面等!好多選擇!🐔麻辣滋補鮮烏雞 $198/半隻 上枱非常之香嘅麻辣滋補鮮烏雞,店員話用上鮮烏雞加藥膳燴醃,所以入味之餘仍食倒雞嘅鮮味!麻辣醬汁惹味偏辣少麻,雞肉結實帶點嫩滑,估唔到烏雞咁好味!份量適中!🐚燒珍寶大扇貝 : 巨型嘅珍寶大扇貝,燒完都仲好大粒嫩滑,扇貝肉厚身鮮甜,配左大量蒜蓉和粉絲超惹味!連裙邊都好長彈牙!推介!🥩黑啤牛仔骨 $69/兩件,牛仔骨肉,肉質扎實肉味香濃,燒完仲保留豐富肉汁!用左黑啤黎醃,食落更突出牛肉嘅香味!一客兩件必點之選!!🍠燒日本一口甜薯 $24: 一口軟綿綿甜薯一定好味!🦑燒墨魚丸$28 :燒到外皮煙韌,加埋蜜糖十足去左BBQ咁!正!🥚燒流心鵪鶉蛋$28: 估不到流心鵪鶉蛋咁好食,少左平時食嘅乾口感,流心蛋汁香滑無比!好好味! 🍜稻庭烏冬配温泉蛋$72 豬骨湯烏冬美味份量足!我地兩個

🐔麻辣滋補鮮烏雞 $198/半隻

🍠燒日本一口甜薯 $24: 一口軟綿綿甜薯一定好味!

🍜稻庭烏冬配温泉蛋$72 豬骨湯烏冬美味份量足!我地兩個人share 食啱啱好!

🍍菠蘿$38: 最後的甜品焦糖燒菠蘿外脆肉軟,酸甜多汁,無得彈!

喜聚燒
地圵: 📍尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓
  • 麻辣滋補鮮烏雞
  • 燒珍寶大扇貝
  • 黑啤牛仔骨
2022-08-03 8 瀏覽
喜聚燒 Happy Circle Q 尖沙咀寶勒巷10號10 Prat8樓男人喜邊把酒談歡, 有美食再加美酒, 落肚是人生一大享受。尖沙咀寶勒巷是酒吧同餐廳集中架一條街, 一晚走兩場都非常方便。香港大部份架串燒店, 都離不開港式, 泰式(東南亞系), 日式(居酒屋)及中式(川味香辣), 喜聚燒可以說是乜都有D咁。鑊仔麻辣雞$198 ,而家9月底前半價, 鑊仔端上, 有半隻雞, 入面仲有蔥呀辣椒花椒, , 麻辣製法惹味很特別。因為有麻辣味, 食落架刺激口感。海鮮有燒蟶子,彈牙加蒜蔥,簡單調味最應呈現出海鮮美味。$29 蒜蓉茄子,好味,大大條抵食燒到好腍重蒜香竟然有美式BBQ RIBS $98,一客有6條骨, BBQ醬汁很惹味, 肉又腍身輕易切下。煙肉鵪鶉蛋,有煙肉鹹香加油脂,襯乜都好食架啦。日式架$19 燒玉子, 玉子即是雞蛋哦,放在熱石山,味道甜甜。麻辣雞個令人幾難忘 夠濃味, 岩曬邊飲酒邊食。埋單串燒仲有85折
喜聚燒 Happy Circle Q
尖沙咀寶勒巷10號10 Prat8樓

海鮮有燒蟶子,彈牙加蒜蔥,簡單調味最應呈現出海鮮美味。

$29 蒜蓉茄子,好味,大大條抵食燒到好腍重蒜香

煙肉鵪鶉蛋,有煙肉鹹香加油脂,襯乜都好食架啦。

2022-08-03 10 瀏覽
今日約咗朋友喺尖沙咀食飯。 有人諗住食串燒。有人又想食雞煲。竟然有幸遇到既有雞煲。又有串燒的高質餐廳。 一次過滿足晒大家兩個願望。 🥰喜聚麻辣滋補烏雞 (半隻)好少聽過雞煲用烏雞,估唔到呢度竟然試到!雞肉口感豐富,麻辣醬汁香辣麻三樣齊晒!辣到啱啱好唔會蓋過咗雞肉本身嘅味道👍🏻值得推介🫶🏻麻辣四姊妹啱晒啲食素人士👍🏻入邊有齊蓮藕、洋蔥、萵筍、雲耳、准山,加埋雞煲獨有秘方麻辣汁,令人欲罷不能燒珍寶大扇貝蒜蓉清蒸大扇貝就食得多最夜魅都係上面嘅粉絲呢度用咗燒嘅方法,有一點焦香🔥粉絲吸收左本身醬汁嘅味道,加上粉絲絕不手軟😆鋪滿咗扇貝的表面,絕對大件夾抵食!黑松露鵝肝多士多士非常香脆,唔會話一早整定林晒😙鵝肝同黑松露完美融合👍🏻入口先係鵝肝嘅油香味,再有黑松露嘅味道滲返出嚟。 兩件絕對唔夠喉!芝士焗意大利大蘑菇大蘑菇濕潤多汁,芝士鋪滿大啡菇表面,滋味無比🥰海鹽燒美國安格斯肉眼串牛肉燒得啱啱好,唔會話過熟😌簡單調味已經可以帶出牛肉本身嘅肉味👍🏻今餐食得好滿足‼️聽老細講而家只要經OpenRice訂座。就可以半價享用麻辣雞鍋。 仲有八五折。尖沙咀而家要搵到咁嘅價錢高質串燒店真係比較困難,值得推介!

喜聚麻辣滋補烏雞 (半隻)

芝士焗意大利大蘑菇
大蘑菇濕潤多汁,芝士鋪滿大啡菇表面,滋味無比🥰

海鹽燒美國安格斯肉眼串

2022-08-03 33 瀏覽
在尖沙咀寶勒巷既喜聚燒食飯,menu好多特式串燒,仲有85折, 叫了麻辣滋補鮮烏雞, 因為有半價,醬汁味道幾惹味,好索汁,烏雞件肥美多肉,肉質夠嫩滑,味道有麻香微辣,洋葱好夠甜又清爽。燒貴妃蚌,肉嫩多汁夠鮮,無沙幾乾淨, 好香蒜蓉味,幾好食。串燒類會有熱石盛住,保持温度,幾貼心。鹽燒翠玉瓜,大大件翠玉瓜,鹽燒夠清新,翠玉瓜清爽帶甜!沙嗲燒賣,沙嗲汁好入味,燒賣質地幾軟糯,夾埋沙嗲汁好出色,外層燒過帶脆口。金菇肥牛卷,燒汁好香,肥牛卷燒得剛好,唔會過老。整體幾好食。

燒貴妃蚌,肉嫩多汁夠鮮,無沙幾乾淨, 好香蒜蓉味,幾好食。

串燒類會有熱石盛住,保持温度,幾貼心。
鹽燒翠玉瓜,大大件翠玉瓜,鹽燒夠清新,翠玉瓜清爽帶甜!

2022-07-31 20 瀏覽
原來麻辣雞好出名, 就點半隻試下 , 雞先炸過, 想必係想鎖住肉汁, 撈埋D麻辣醬汁,非常惹味, 口感豐富👍🏻👍🏻味淋雞泡魚乾, 大大塊, 香口軟熟, 越𡁻越好味, $49真係好抵食✌🏻✌🏻再看餐牌, 有個麻辣三兄弟, 細看原來係魚旦, 鴨血, 水魷, 三樣都係我至愛喎, 這個麻辣醬汁相對比較多, 配以不太重味的“三兄弟”又好夾喎~😜見有紐西蘭羊架, 都係$88有兩件, 抵!上枱已聞燒烤的味道, 都好大件下喎, 味道唔錯, 外脆內軟,沒有多餘嘅醬汁, 反而可以食到羊嘅香味, 我個人較喜歡生少少, 下次要講埋幾多成熟先~😋😋坐下食下傾下, 又冇趕客喎, 咁又點多些串燒, 雞全翼同雞腎都燒得火喉剛好, 肉質唔會太乾整體各樣都滿意, 下次約飯聚, 又多一個好地方啦!

整體各樣都滿意, 下次約飯聚, 又多一個好地方啦!
2022-07-31 12 瀏覽
朋友係要見嘅🖖🖖約咗尖沙咀食晚餐!搵到呢間新開嘅川菜串燒店嚟試一試😎想要一路食一路聚舊吹水!呢度真係好適合!!. ✨ 鑊仔麻辣雞(少辣)(一隻) $388有別於一般雞煲💋💋特別嘅惹味醬汁帶有微微辣!令人忍唔住一嚿接一嚿咁品味鮮滑雞件!而且份量好充足!兩個人差啲食唔晒!.✨ 燒貴妃蚌 $68有嚼勁得嚟又唔韌🤩鮮味爆燈!!. ✨ 燒蟶子皇 $78巨大版嘅一隻蟶子👑鮮甜又彈牙!. ✨ 蒜蓉燒廣島生蠔(三隻) $78生蠔夠新鮮!加埋蒜蓉一齊燒係錦上添花😚好好味!!食完三隻係會有唔夠喉嘅感覺!. ✨ 燒豬肋排(半條) $98醃得入味且搽滿咗惹味bbq醬!燒得剛剛好無乾柴嘅口感!Be食到要棄刀叉而落手食就知幾滋味😍😍.✨ 燒雞軟骨(兩串) $42叫串燒會以熱石板咁烘熱住上😉一邊傾計一邊食都唔怕凍曬啦😉好細心!!灑上咗鹽花嘅雞軟骨卜卜脆好惹味!. ✨ 黑啤牛仔骨(兩件) $69都唔算太細塊🐂牛味重且唔韌!切開依然粉紅心!.✨ 蒜蓉焗金菇 $48我哋揀咗牛油(鍾意黑松露嘅朋友可加多$10轉)😋條條金菇都吸收咗蒜蓉牛油精華!好好食!. ✨ 可樂 $18✨ 益力多沙冰 $48

✨ 鑊仔麻辣雞(少辣)(一隻) $388
✨ 燒貴妃蚌 $68
有嚼勁得嚟又唔韌🤩鮮味爆燈!!
✨ 燒蟶子皇 $78
巨大版嘅一隻蟶子👑鮮甜又彈牙!
✨ 蒜蓉燒廣島生蠔(三隻) $78
✨ 燒豬肋排(半條) $98
✨ 燒雞軟骨(兩串) $42
✨ 黑啤牛仔骨(兩件) $69
都唔算太細塊🐂牛味重且唔韌!切開依然粉紅心!
✨ 蒜蓉焗金菇 $48
✨ 可樂 $18
✨ 益力多沙冰 $48
2022-07-26 8 瀏覽
—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·🔺鑊仔麻辣雞店家招牌小菜之一,半隻的份量剛好夠2個人分吃再叫其他串燒。雞肉炒得很有鑊氣,麻辣味很香又不會很辣,而且我喜歡它的花椒不會太多,反而以辣味為主。雞肉切成小件很方便吃,肉質不算特別嫩但也不會很乾,還有一隻雞爪吃—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·🔺炙燒野生海虎蝦超大的虎蝦肉質十分飽滿,而且普通鹽燒非常能夠突出本身的鮮甜味,蝦殼很容易分離吃起來不會太不方便—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·🔺沙嗲手打魚皮餃沙嗲味蠻濃的能夠襯托出魚皮餃的魚香味。魚皮餃烤過之後外皮微脆,而且口感比一般更煙韌,整體的味道提升了而且魚油也被逼得更出味—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·🔺燒大扇貝(蒜蓉)蒜蓉粉絲扇貝是串燒必食才是,這裡的扇貝很大隻而且裙邊也很長☺️配上大量蒜蓉和粉絲十分好吃—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·🔺勁辣魚片頭我覺得辣度大概譚仔小辣和中辣之間,不算超級特別辣。魚片頭燒過之後漲卜卜,口感變得好像吃日式鱈魚豆腐一樣很特別,而且表面
🔺鑊仔麻辣雞

🔺炙燒野生海虎蝦

🔺沙嗲手打魚皮餃

🔺燒大扇貝(蒜蓉)

🔺勁辣魚片頭

我覺得辣度大概譚仔小辣和中辣之間,不算超級特別辣。魚片頭燒過之後漲卜卜,口感變得好像吃日式鱈魚豆腐一樣很特別,而且表面塗上的辣椒醬料很惹味好吃,越食越開胃
🔺松露焗雜菇

串燒店必點的焗雜菇,這次選擇了松露味。上菜時有一大勺松露醬在上面,拌勻之後吃菇菇味道非常香濃鮮嫩多汁,必定要叫
🔺日本霜降和牛串

牛味非常重而且肥瘦均勻,非常鮮嫩多汁但略嫌有點烤得過熟(如果可以半生熟會更好🙈)

🔺燒玉子

玉子燒甜甜的燒過後多了一份烤香味,好吃😋

🔺燒芝士穀飼三層肉

五花腩肥瘦層次分明,而且肥膏不會太多,兩者平衡剛好。豬肉味香濃配上應該是cheddar cheese互相配合,好吃
2022-07-26 12 瀏覽
朋友話有人介紹呢間新開嘅川菜想試試!好哦😜反正喺tst咁方便!擇日不如撞日啦😜去到地方都幾別緻!吊燈同牆上都貼滿各式各樣貼紙!毫無拘束感🍺放咗工就係要坐低放鬆身心啦!!我哋叫咗:🧡鑊仔麻辣雞(一隻)🧡燒貴妃蚌🧡燒蟶子皇🧡蒜蓉燒廣島生蠔(三隻)🧡燒豬肋排(半條)🧡黑啤牛仔骨(兩件) 🧡可樂🧡益力多沙冰本身想試佢哋嘅麻辣滋補鮮烏雞…但可惜賣曬…唯有下次啦…今次就食佢嘅鑊仔麻辣雞…靈魂係啲惹味醬汁!叫咗bb辣所以唔會過辣…微微麻痺喺舌尖…過癮又令雞件更好食!三款燒海鮮都出色高水準!鮮甜美味👍🏻唔好錯過👍🏻朋友大讚個豬肋排!燒得惹味又一咬就骨肉分離!食到啜手指!!而個牛仔骨都醃得入味!肉嫩且牛味十足!是晚食得好開心🍻嘢食高質美味又可以邊食邊傾!夠哂chill🔥🔥

我哋叫咗:
🧡鑊仔麻辣雞(一隻)
🧡燒貴妃蚌
🧡燒蟶子皇
🧡蒜蓉燒廣島生蠔(三隻)
🧡燒豬肋排(半條)
🧡黑啤牛仔骨(兩件)
🧡可樂
🧡益力多沙冰

2022-07-25 8 瀏覽
日式串燒一直是我的最愛,聽說這間「喜聚燒」除了提供平常的日式串燒之外,還會烹煮其他特色菜式,引得我十分好奇。因此我立馬叫上了我的朋友一起來體驗這間餐廳。一落座,侍應就非常熱情地招呼我們,給我們遞上菜單之餘,還向我們介紹了這裡的招牌菜,給了我一種賓至如歸的感覺。我們這次點了兩份半隻雞的菜餚,分別是用的麻辣雞和烏骨雞,還再加了一些其他的串燒菜式。整體來說感覺非常好,不管是食材的選擇還是烹調的火候,都掌握得恰到好處。喜聚鍋仔麻辣雞鍋是這裡的特色菜,烏雞是一種名貴且富有營養價值的機,經過特殊處理之後入口鮮香。濃濃的香辣味包裹的雞肉,吃到嘴裡感覺得到汁液和醬汁,真的是一級棒的體驗。我最喜歡的菜是是燒豬頸肉,因為豬頸肉想要烹調得出彩是不容易的,但是這家餐廳卻成功做到了加。他們的豬頸肉一吃就知道是上乘的豬頸肉,而且烹調的時候有加入特殊的香料進行調味,從而燒烤出來之後端上來就能感覺到外焦里嫩,整體的口感非常一流,令我很滿意。除此以外,這道甜點燒玉桂焦糖金菠蘿更是讓我印象深刻,普通的菠蘿會有太酸或者澀的問題,但是這道菜完全沒有。因為他們的菠蘿選擇的是非常好的品種,經過精心烤製後端上來作為飯後甜點,可以說
除此以外,這道甜點燒玉桂焦糖金菠蘿更是讓我印象深刻,普通的菠蘿會有太酸或者澀的問題,但是這道菜完全沒有。因為他們的菠蘿選擇的是非常好的品種,經過精心烤製後端上來作為飯後甜點,可以說是點睛之筆,也讓我對這間餐廳有了一個非常難忘的印象。
總的來說,這間餐廳極具性價比,而且烹調火候和選材都是非常一流的。能夠在這樣美好寧靜的環境中,在這樣柔和明亮的光環裡吃上這樣一頓美味的晚餐,真的感覺不虛此行。
2022-07-25 10 瀏覽
尖沙咀寶勒巷食肆林立,想突圍而出,一定要搞搞新意思,呢間新開嘅串燒店,裝修簡潔,燈飾好有藝術氣息,店名叫喜聚燒當然唔止串燒咁簡單,打開menu發現仲有好多款招牌菜同特色時令海鮮🤩喜聚麻辣滋補鮮烏雞(半隻)$198上枱已經聞到超香麻辣味,雞肉啖啖肉,好鮮嫩多汁,麻辣程度係可以接受嘅範圍,仲有好滋補嘅蟲草花,第一次嘗試呢種配搭又好夾喎燒珍寶大扇貝(蒜蓉)$78燒到啱啱好唔會過熟,比平時食嘅蒜蓉蒸扇貝多咗浸燒烤味😋,點埋自家製泰式醬汁,味道一流芝士焗意大利大蘑菇$49蘑菇好鮮甜多汁,芝士味好濃👍燒貢丸/墨魚丸/台式香腸/雞髀菇$26/28/26/19餐廳用而家最Hit嘅石燒板上枱,好🔥,唔使驚掛住傾偈飲嘢凍曬,就係過咗半個鐘都係熱嘅,keep住溫度食正好多青檸梳打$48食重口味嘅嘢最啱飲呢啲,解膩一流日本麥啤酒$32平時唔多飲酒嘅我都覺得好易入口,有麥香味
喜聚麻辣滋補鮮烏雞(半隻)$198

燒珍寶大扇貝(蒜蓉)$78

芝士焗意大利大蘑菇$49
蘑菇好鮮甜多汁,芝士味好濃👍

燒貢丸/墨魚丸/台式香腸/雞髀菇$26/28/26/19

青檸梳打$48
食重口味嘅嘢最啱飲呢啲,解膩一流
日本麥啤酒$32
平時唔多飲酒嘅我都覺得好易入口,有麥香味