2021-12-15
今次fat fat了~聖誕節gathering啟動,諗起都覺得又滿足又邪惡!有冇人同我一樣,已經安排哂每日活動?今日約東區之友食飯,朋友話天氣少少涼,最適合就係打邊爐,所以帶我去咗而家任飲任食嘅 #喜亭軒 ,雖然係任食,不過質素都唔差,先食雞煲,再玩火鍋湯底打邊爐。◽️ 雞煲雞件沾滿秘製醬汁,溫和的辣度與肉味相當夾。火鍋配料選擇甚多,由牛肉、海鮮、丸類到蔬菜都有,照顧哂唔同人士嘅需求。◽️ 牛肉有兩款牛肉揀,一款較滑;一款肉味較濃,唔食牛肉的話,仲有豬肉及羊肉選擇。◽️ 海鮮類海鮮都多款式,蝦、青口、蜆、魚都有,都帶不同鮮味。◽️ 其他配料仲有好多配料選擇,包括:炸魚皮、響鈴、午餐肉、雲吞、丸類、鵝腸等等,而蔬菜都好甜。◽️ 飲品有茶、汽水、啤酒、韓式飲品揀,有糖無糖,任君選擇。🔸雪糕最後仲有雪糕作完美句號。
◽️ 雞煲
雞件沾滿秘製醬汁,溫和的辣度與肉味相當夾。
◽️ 牛肉
◽️ 海鮮類
海鮮都多款式,蝦、青口、蜆、魚都有,都帶不同鮮味。
◽️ 其他配料
◽️ 飲品
有茶、汽水、啤酒、韓式飲品揀,有糖無糖,任君選擇。
🔸雪糕
最後仲有雪糕作完美句號。