2025-05-30
【黃大仙區】【啟鑽醉和里】之前已經同大家去過一次鑽石山站隔離啟鑽苑食嘢,今次又係去嗰度,因為佢真係好近地鐵站,而且又有幾間唔係大集團嘅餐廳,都想同大家探討吓,咁下次去鑽石山嗰陣都可以多啲選擇。之前食咗一間新派茶記,正正常常,今次食隔幾個舖位嘅另一間嘢。佢似係一間大牌檔小廚嗰類,咁但係午市都係好似茶記咁經營,真香港人應該明我講緊邊類餐廳。之但係我又唔想叫佢哋啲炒粉麵飯,所以當我見到 $78 嘅「超級雜扒」就好吸引到我,有雞扒、豬扒、腸仔、太陽蛋,我選配薯條,而個汁就揀咗「咖哩汁」嘅。味道上都係茶記扒爐水準,冇咩突破。跟餐仲有「例湯」,中規中矩。嘢飲我加 $5 飲「凍奶茶」,都係正常茶記質素。埋單 $83,又唔算話好過份。講返轉頭,我應該係完全食唔中佢哋嘅撚手菜,公平啲講,就算講得一般啲,都唔完全代表呢間餐廳嘅水準。。。(地址:鑽石彩虹道235號啟鑽商場1樓104號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #ta
(地址:鑽石彩虹道235號啟鑽商場1樓104號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am黃大仙區 #鑽石山 #啟鑽醉和里 #醉和里 #超級雜扒 #雞扒 #豬扒 #腸仔 #太陽蛋 #薯條 #例湯 #凍奶茶 #1am1745 #1ambackup