2018-01-06 450 瀏覽
今日的工作餐……過九龍麗港城附近做嘢,預早來到。首先梗係e飽肚先啦,咁就梗係上我哋萬能嘅openrice 搵嘢食啦!哨牙仔廚房,同事仲講笑話:使唔使哨牙哋落order?黑蒜汁魷魚配飯淡淡蒜味剛剛好,突出魷魚鮮味。而魷魚爽口彈牙。好味!我就叫咗馳名豬軟骨有d失望,肉比較老而且有d幹。快餐時代果然快,我哋隨亨受完兩杯凍茶(蜜桃和苹果味)中結束咗尼個工作餐。
今日的工作餐……
哨牙仔廚房,同事仲講笑話:使唔使哨牙哋落order?

黑蒜汁魷魚配飯
淡淡蒜味剛剛好,突出魷魚鮮味。而魷魚爽口彈牙。好味!

我就叫咗馳名豬軟骨
有d失望,肉比較老而且有d幹。

2017-06-17 465 瀏覽
食店位於商場地下近巴士站門位,對面有starbucks照住,細細間,約有10個位,可以係閒日夜晚幫襯,得2個店員做野,一個整野食,一個出餐同收錢,感覺都算親民。試左馳名豬軟骨飯,汁既味道五錯,溶入左豬油香,濃而不咸,但豬軟骨五夠軟,同埋有d痴牙,但味道都可以,仲有3棵切段青菜舖底索油飯另上,偏濕,所以用汁黎撈飯五使扣分跟餐送最低價錢野飲,加2蚊叫左杯熱香芋奶茶,味道好五自然,偏甜,飲剩3成左右感覺底好多粉粒咁就要$57,老實講偏貴,但有一半都係租金成本,無計
飯另上,偏濕,所以用汁黎撈飯五使扣分
咁就要$57,老實講偏貴,但有一半都係租金成本,無計
2017-06-14
點了一份馳名秘製豬軟骨飯 + 一杯凍蜜桃紅茶。豬軟骨做得不錯,軟、稔、香,豬軟骨很入味,肥瘦剛好。見小店人流少,我還打定輸數姑且試試,結果感覺賺到,win win 雙贏。至於蜜桃紅茶,喝一口,口腔被蜜桃香味佔據,只隱約感受到紅茶的香和滑,這樣的配搭我最喜歡。
點了一份馳名秘製豬軟骨飯 + 一杯凍蜜桃紅茶。
豬軟骨做得不錯,軟、稔、香,豬軟骨很入味,肥瘦剛好。

2015-11-09 889 瀏覽
行過好幾次, 最先俾個名吸引咗, 因小弟小時候嘅花名就係叫哨牙仔😂見間舖裝修唔唔錯,都好想入去試,但好幾次都冇乜位,可能因舗細關係!今晚見人少少,就行埋去睇下個門口餐牌,原來係食台式快餐,價錢都算抵食!叫咗個豬軟骨飯+ 芋香奶茶,都係$49。咁好彩話唔夠豬軟骨,就加咗兩隻雞翼😊個賣相都唔錯, 聞到都好香!豬軟骨算落足材料, 口感好好, 食落好甘香😄 原來秘制既秘密係加咗我至愛嘅果皮!唔怪之得咁甘香啦!唯一缺點就係太咸!希望可以改進!好彩,有杯水準唔錯嘅芋香奶茶!有芋香味,唔算甜,又夠滑口。

唯一缺點就係太咸!希望可以改進!

好彩,有杯水準唔錯嘅芋香奶茶!有芋香味,唔算甜,又夠滑口。
2015-08-27 746 瀏覽
收工OT完 坐左成日 想行一行 走左去麗港城諗住食D野飲杯啡, 點知連太平洋咖啡都已經關左門.......好在見到對面有間裝潢都唔錯既鋪頭 做左成日野唔理咁多 就試試佢啦!入到去睇緊人地食D咩既時候 有個後生仔走過黎好NICE咁介紹我有咩好食。 之後叫左個豬軟骨, 鮑魚手撕雞絲米線 就諗唔到有咩好食 問個後生仔中有咩特別D好食既推薦下 原來中有佢有D新番既黑椒和牛丸 Meun上都未有 醬爆牛丸就食得多 和牛丸真係未試過 唔係唔試下嘛 D野黎到 um....都幾大份 今晚應該可以飽飽~咁睡一覺 個豬軟骨有用時間好好炆過 好林 味道都唔錯。個鮑魚雞絲米 都有d水準 鮑魚都幾甜。重點既牛丸黎LA~比一般牛丸香很多!中間中有一D一粒粒既牛根 少少肥 多多味!為我人生中第一口和牛丸記下好味既記號~哈哈~食飽飽 諗住叫杯啡做一個句號 這時友善後生仔又走過黎 問我做咩咁夜都中飲咖啡 咁我咪話無咩特別 只係隨便叫 食過番尋味 當然又係時候問下有無咩隱藏Drink List 一杯牛奶抹茶 一個普通既名字 一個言語難形容的味道 為我一日的飲食劃下甜甜的句號~今後這個哨牙仔廚房可能會變成我既一家深夜食堂
收工OT完 坐左成日 想行一行

今後這個哨牙仔廚房可能會變成我既一家深夜食堂
2015-08-19
2015-06-03 507 瀏覽
一間幾有私房菜feel既小店先講店內佈置,具外國特色,主佈置以木色為主,使店內感覺較為休閒可惜牆身為玻璃,可看到店外,店內投入感不大至於食物方面,點了鮑魚雞絲泡飯味道其實較一般食肆清淡,相信無味精,但湯水鮮味重,份量多,一個大男人去都未必食得曬可惜價錢略貴,宜多D人去share 食
一間幾有私房菜feel既小店

可惜牆身為玻璃,可看到店外,店內投入感不大

至於食物方面,點了鮑魚雞絲泡飯

味道其實較一般食肆清淡,相信無味精,但湯水鮮味重,
份量多,一個大男人去都未必食得曬
可惜價錢略貴,宜多D人去share 食
題外話/補充資料: 食既時候聽到是頭婆同佢D伙計鬧交,印象唔好囉
2015-05-19