2021-06-06 469 瀏覽
服務超級棒!很值得推薦 很貼心 很細心 很划算 環境也很好 因為我同我friend傾偈嘅時候佢哋留意到我哋傾偈 主動幫手hold住啲菜 驚上咗之後我哋喺度傾偈冇及時食菜 導致啲菜凍哂 可能影響口感 這點我非常之欣賞
2021-06-02
2021-05-26 491 瀏覽
經常幫襯2人套餐香茅燒豬仔骨🤗个人認為😊餐廳服務態度很好,今時今日的服務態度真的好緊要,如果有一个服務態度唔好都唔會再幚襯,Ps.呢個餐借得推薦,非常好味。
,Ps.呢個餐借得推薦
,非常好味。
  • 香芒软壳蟹米纸卷
旺角想食越南野,諗唔起邊間而又見品越個樣幾靚幾舒服,就決定試試裝修新派,幾特別,服務非常殷勤餐牌好多樣野都好吸引,由湯河撈檬、主菜到湯都賣相好好,仲有happy hour啤酒特價配咸蛋黃小食河內生牛肉湯河粉,賣相好,而上枱都聞到個牛湯既味好吸引,食落個湯真係好濃牛味,配埋幼身河粉好好味好正,生牛肉正正常常,肉質都腍同好食既套餐配既法式牛油雞翼,非常驚喜,外脆,唔係厚皮而係鬆脆,唔油膩,蒜香同牛油味都又濃又好味入面亦非常入味,肉質嫩滑,下次要叫返客爽爽香芒軟殼蟹米紙卷,賣相都係好正米紙薄薄,軟殼蟹同芒果份量平衡得好好,成個卷幾鮮又refreshing口感好有層次,食住飲埋個青檸梳打,清一清再食,又重新享受下越味最後試埋鮮茄蟹肉湯(2人份),好大碗,仲要有個爐熱住佢,唔講得笑,係隆重嘅飲落份量好足仲真係有蟹肉既,但調味相對咸左啲,可能失一失手最後係睇埋個價,依個價位有依個食物都質素、環境同服務真係無得輸仲有好多唔同既菜式可以試,真係要bookmark住#其實我一路望住佢個happyhour牌#係旺角坐底傾計另一選擇
裝修新派,幾特別,服務非常殷勤

好正,生牛肉正正常常,肉質都腍同好食既
入面亦非常入味,肉質嫩滑,下次要叫返客爽爽

河內生牛肉湯河粉

湯河

法式牛油雞翼

牛油雞翼

香芒軟殼蟹米紙卷,賣相都係好正
飲落份量好足仲真係有蟹肉既,但調味相對咸左啲,可能失一失手

米紙卷

青檸梳打

鮮茄蟹肉湯

蟹肉湯

仲有好多唔同既菜式可以試,真係要bookmark住

#其實我一路望住佢個happyhour牌
#係旺角坐底傾計另一選擇

河內生牛肉湯河粉
法式牛油雞翼
2021-05-26 273 瀏覽
經 Openrice 訂座有單點75折,就諗住試一試。訂左3個人,安排左一張窗邊大卡位,!因近門口,一坐落有點熱,員工即遞上一把卡通扇。實則應該天氣超熱,行到「㷫熻熻」。坐落一陣都OK的。Menu 有二/四人餐選擇,當然亦可75折單點(自己計計下數,哈哈 =P)最後叫左4樣野食:香芒軟殼蟹米紙卷、品越燒乳豬、蛋包海鮮炒金邊粉、青咖哩軟殼蟹配脆餅。特色飲品都好好飲,抵飲(好似係未折前$38一杯,如果叫二人餐的話,第二杯半價),不過忘了影相。整體都滿意,又無催埋單,食下傾下都坐左2個鐘。
經 Openrice 訂座有單點75折
,就諗住試一試。訂左3個人,安排左一張窗邊大卡位,
!因近門口,一坐落有點熱,員工即遞上一把卡通扇
。實則應該天氣超熱,行到「㷫熻熻」
。坐落一陣都OK的。

整體都滿意,又無催埋單,食下傾下都坐左2個鐘。
品越燒乳豬
青咖哩軟殼蟹配脆餅
蛋包海鮮炒金邊粉
2021-05-13
品越燒乳豬
青咖哩軟殼蟹配脆餅
蛋包海鮮炒金邊粉
2021-05-23 249 瀏覽
中午到朗豪坊開完會,同事介紹到雅蘭中心吃越南午餐。餐廳空間好大,坐位好舒服,窗邊位可以望到彌敦道。中午我點了青咖喱豬頸肉炒飯,賣相非常吸引!豬頸肉和飯份量很多,豬頸肉很有咬口及燒得很有脆口,味道很香口濃濃的青咖喱味,飯入面有茄子、豆角、蛋青咖喱炒飯雖有點辣,但很惹味十分推介!小食加配了燒雞全翼,有雞槌同雞翼,燒得香口,吃完一隻還想再點多一隻。最後餐飲加配熱奶茶。值得推介,員工態度好友善同好熱情!!
中午到朗豪坊開完會,同事介紹到雅蘭中心吃越南午餐。

餐廳空間好大,坐位好舒服,窗邊位可以望到彌敦道。

中午我點了青咖喱豬頸肉炒飯,賣相非常吸引!
濃濃的青咖喱味,飯入面有茄子、豆角、蛋
青咖喱炒飯雖有點辣,但很惹味
十分推介!

最後餐飲加配熱奶茶。

值得推介,員工態度好友善同好熱情!!
2021-05-20
  • 青咖喱豬頸肉炒飯
2021-05-15 170 瀏覽
星期六想係旺角搵間坐得舒服既餐廳🍴真係難..呢間坐就坐得幾舒服🤗可以同朋友慢慢吹下水😝雞絲🐓湯濛粉 本身諗住個湯會淡淡地冇乜味😬但原來又幾濃郁😍好中意越南粉佢入面放左幾多芽菜而且雞絲分量都算多🤪品越極上湯河 朋友鍾意食牛🐂呢碗河粉有牛小排、牛展、牛腩及雞絲🐓所有牛都魯得幾入味😌同好淋🙌唔會好韌👍另外加錢有埋小食及梳打🍹小食選左蒜茸牛油雞翼😋雞翼炸得好香口仲充滿左牛酒香味🤩薄荷青檸🍋梳打薄荷入口涼涼地搭埋青檸夠酸完全好開胃🥰菠蘿🍍熱情果梳打整杯飲品不會過甜👍有氣梳打加上大量熱情果核🤪口感豐富味道過癮🤩

雞絲🐓湯濛粉

品越極上湯河

另外加錢有埋小食及梳打🍹
小食選左蒜茸牛油雞翼😋雞翼炸得好香口仲充滿左牛酒香味🤩

薄荷青檸🍋梳打
薄荷入口涼涼地搭埋青檸夠酸完全好開胃🥰

菠蘿🍍熱情果梳打

呢個汰弱留強嘅時勢,點解仲有咁差嘅食店能夠生存⁉️集團式經營就係有呢個毛病。午市套餐:豬扒拼雞扒飯 $68賣相睇起嚟無問題,食落口就發現好有問題雞扒同豬扒都炸到乾爭爭,毫無肉汁,感覺係隔夜肉番炸,因為肉邊已經好實好硬。白飯一啲都唔軟熟香口,仲有啲硬嘅口感‼️伴飯嘅汁係甜豉油加水,一啲製作誠意都無。新鮮菜都費事煮,是是但但比啲涼拌酸蘿蔔同青瓜。如果呢個係即磨咖啡,只可以話佢啲咖啡豆好差勁,淡而無味‼️呢間集團式食店做食物好無誠意及心思,所以佢啲員工嘅服務態度同樣毫無誠意,只懂在店內高談闊論私人事件,騷擾客人進食‼️客人落單要叫幾次先聽到‼️

午市套餐:豬扒拼雞扒飯 $68
賣相睇起嚟無問題,食落口就發現好有問題
白飯一啲都唔軟熟香口,仲有啲硬嘅口感‼️
伴飯嘅汁係甜豉油加水,一啲製作誠意都無。
新鮮菜都費事煮,是是但但比啲涼拌酸蘿蔔同青瓜。
如果呢個係即磨咖啡,只可以話佢啲咖啡豆好差勁,淡而無味‼️

2020-12-03 556 瀏覽
行完街找了間越南菜餐廳食晚飯。被色彩繽紛的霓虹燈門牌吸引。餐廳地方很大,容易找位置。小食要了酸辣無骨鳳爪。 辣度算適中,酸酸甜甜,十分開胃。配了蘿蔔絲洋蔥絲等,爽口清新。以優惠價加配的無骨鳳爪份量也不少。點了兩個撈檬。燒雞肉串撈檬。檬粉滑身,配撈檬汁唔辣,不錯。配菜足夠,有蘿蔔絲,青瓜絲,花生等。有兩串燒雞串,大大串,厚肉而且肉質嫩滑。燒烤味道惹味,沙嗲醬好配。蝦餅扎肉撈檬。蝦餅外脆內軟,蝦肉味道出,點少少甜酸醬帶出風味。扎肉厚切。一碗撈檬有齊兩款配菜。
行完街找了間越南菜餐廳食晚飯。被色彩繽紛的霓虹燈門牌吸引
。餐廳地方很大,容易找位置。

小食要了酸辣無骨鳳爪。 辣度算適中,酸酸甜甜,十分開胃。

點了兩個撈檬。
燒雞肉串撈檬
。檬粉滑身,配撈檬汁唔辣,不錯
。配菜足夠,有蘿蔔絲,青瓜絲,花生等。有兩串燒雞串
,大大串,厚肉而且肉質嫩滑。燒烤味道惹味
,沙嗲醬好配。

蝦餅扎肉撈檬
。蝦餅外脆內軟

2020-11-29 415 瀏覽
平時唔食越菜既原因係怕粉麵味道太淡,而呢個湯檬既湯唔濃唔淡反而好好飲,即頭可以成碗湯飲曬咁濟,檬粉都好彈牙,已經消除左我對湯檬覺得淡味既偏見,牛肉串反而有d 辣,但啖啖肉好野味,咁先係叫做食過越菜。
2020-11-04 583 瀏覽
好失望既餐廳,上網見到好吸引,就同朋友黎試下 ,叫咗四樣野食,菠蘿炒飯 冬陰功湯 大蝦炒金邊粉 咖喱軟殼蟹。首先冬陰功湯無味 得辣字大蝦炒金邊粉,係四樣最好食,炒得好乾身咖哩軟殼蟹,軟殼蟹好林, 好大浸香料味,麻麻哋。菠蘿炒飯都可以正正常常冇特別
首先冬陰功湯無味 得辣字
大蝦炒金邊粉,係四樣最好食,炒得好乾身
咖哩軟殼蟹,軟殼蟹好林, 好大浸香料味,麻麻哋。
菠蘿炒飯都可以正正常常冇特別
2020-10-11 541 瀏覽
上個週末第一次光顧了這間餐廳,餐廳的裝潢感覺上很有品味,食物質素還可以。上星期光顧的時候,是一個曲髮西裝男招呼我們的。他的態度10分友善,給我留下了一個很深刻的印象。所以這個星期日決定再次光顧!時間大約下午2:40pm, 誰知道當我們一家人進入餐廳的時候,當時餐廳大約3-4成客人。當時那個四眼光頭的男服務員正在出單。於是我主動跟他說三位,他沒有給我回應,走了。當他走了兩步的時候,我再跟他說:「三位、唔該!」他頭也不回地,隨便指了一張枱,說:「梨度!」我覺得他的態度極差,我們轉身走了。
我覺得他的態度極差,我們轉身走了。
2020-09-13 651 瀏覽
星期六與太太在旺角覆診,同時是難得的二人世界時間,可兩個人食飯。診所在雅蘭中心,於是便揀了這間在雅蘭中心的越南菜。首先我點了牛肉串撈檬。牛肉燒得不錯,不會像很多茶餐廳的牛肉般硬得吞不落肚。檬粉我不喜加汁,淡口便好吃。有些越式餐廳的撈檬濕轆轆的,這一間不會。太太喜歡炸蝦餅,點了炸蝦餅及扎肉湯檬。她點套餐,加了雞翼、菜、及青檸梳打。雞翼及青檸梳打也合格有餘;其實菜也很清新,是沙律茶拼雞肉,惟與餐單上寫的「灼時蔬」有出入,太太不適合食未煮熟的蔬菜,所以都是由我吃下。有點令人摸不著頭腦。埋單二人合共少於200元,環境寬敞,服務不錯,是令人舒服的周末午餐地方。

2020-09-11 356 瀏覽
椰子同菠蘿兩個味都比較特出,冇唸過mix埋一齊又幾夾,又唔會搶左大家既風頭食哂所有野食之後,先發現仲有一道菜未黎,壓軸既羊架, 就咁食既話真係有D 蘇,連埋個sauce 冚一冚個蘇味,感覺會好D煲湯既份量都幾大(上菜個陣都俾佢赫一赫)而且外觀幾靚仔傢,但飲落……普通左D,濃縮既罐頭蕃茄湯味, 自己喺屋企都煲得到既,放幾條蟹柳就可以收賣$88(收順D$68)不過人地真係有蟹肉既……不過味道就顯著,俾藩茄蓋過左

Drip coffee

羊架

番茄蟹肉湯

2020-07-17 518 瀏覽
海鮮冬蔭功唔夠味,一啲都唔夠辣和椰香,餸少又冇款式,除咗兩隻蝦,全部都係菇同細個隻的魷魚。生牛河湯底淡,唔夠香菜,冇青擰,牛肉有啲羶,完全係唔夠水準。最離譜是40元一碟菜,份量少得好似人家食剩一半攞過嚟咁,見到佢放上枱時,我嚇了一跳。唔知點解D人話呢間嘢好食,我就唔會再幫襯了。我同女朋友一邊食,一邊批評,只能回味著之前去過的其他越南餐廳,唔通越南嘢有咁難做?如果你問我最正常的東西,只有杯青檸梳打。完!
2020-07-15 355 瀏覽
講真香港無論邊度,越南餐廳都好多,當中大部分食嘅嘢都大同小異,但係大同小異之餘,你就要比較一下食材和味道了,旺角好多大中細高中低嘅越南餐廳,可以咁講,我差不多全部食過,就拿一碗生牛肉河粉來講,個人首選係雅蘭二期的“品越”湯清有牛味仲食完唔覺得口渴!牛肉亦都非一般將貨就價的貨色!關鍵係價錢唔貴!呢個餐廳係我首選之地!
生牛肉河粉
生牛肉河粉