4天前 0 瀏覽
呢個天氣又熱又焗, 行街淨係想搵啲冰涼嘅飲品同埋啲小食食吓.今次係新蒲崗搵到依間小食店.飲品選擇多到不得了, 解渴嚟呢度買嘢飲真係啱晒.芒芒特濃鮮奶(HK$38)依間店嘅鮮奶全部都要係用Meiji鮮奶製成.奶香濃郁.芒果粒都幾大粒.份量都幾多味道有少少似楊枝甘露.天氣熱嘅時候飲, 我覺得都幾爽, 而且味道唔會好甜.草莓4.3特濃鮮奶(HK$36)作為店內Top 3人氣飲品, 草莓特濃鮮奶真係名不虛傳!滿滿草莓果肉, 配上濃厚Meiji鮮奶, 奶香同果味完美融合!攪勻之後飲, 口感順滑, 甜度適中.正!Nutella 榛子格仔餅 (HK$26)格仔餅係即叫即整, 熱辣辣.啲醬份量啱啱好, 食落又唔會過甜.不過一個人食晒有啲邪惡.椒鹽燒賣 (HK$12/5粒)炸燒賣我都好耐冇食.之前食過有啲舖頭嘅炸燒賣係勁硬.但係呢個燒賣係做到外脆內軟.食落都仲有燒賣嘅口感.加埋椒鹽粉幾惹味.整體嚟講, 依間小店嘅飲品味道唔錯.下次經過我都想試埋佢唔同味嘅雞蛋仔.
今次係新蒲崗搵到依間小食店.
飲品選擇多到不得了, 解渴嚟呢度買嘢飲真係啱晒.

芒芒特濃鮮奶(HK$38)
依間店嘅鮮奶全部都要係用Meiji鮮奶製成.
奶香濃郁.
芒果粒都幾大粒.
份量都幾多
味道有少少似楊枝甘露.
天氣熱嘅時候飲, 我覺得都幾爽, 而且味道唔會好甜.

草莓4.3特濃鮮奶(HK$36)
作為店內Top 3人氣飲品, 草莓特濃鮮奶真係名不虛傳!
攪勻之後飲, 口感順滑, 甜度適中.
正!

Nutella 榛子格仔餅 (HK$26)
格仔餅係即叫即整, 熱辣辣.
啲醬份量啱啱好, 食落又唔會過甜.
不過一個人食晒有啲邪惡.

椒鹽燒賣 (HK$12/5粒)
炸燒賣我都好耐冇食.
之前食過有啲舖頭嘅炸燒賣係勁硬.
但係呢個燒賣係做到外脆內軟.
食落都仲有燒賣嘅口感.
加埋椒鹽粉幾惹味.

整體嚟講, 依間小店嘅飲品味道唔錯.
下次經過我都想試埋佢唔同味嘅雞蛋仔.
2025-07-12
外賣自取
好近鑽石山地鐵站(A2出口),5分鐘就行到👍為食既我一定唔可以放過佢😈😈🔻食評時間🔻🧇Nutella榛子格仔餅超邪惡之選😈😈外脆內軟,蛋香味➕Nutella榛子味都好夾👍🍢蒸燒賣+炸燒賣熱辣辣,煙韌彈牙~蒸同炸各有風味~WHY NOT BOTH?😋😋🍓草莓4.3特濃牛奶4.3特濃牛奶➕草莓簡直甜入心🥰口感豐富,好解渴🧊🧋黑糖珍珠鮮奶係用明治鮮奶沖架~香甜既奶香➕煙韌既珍珠超夾😋
Nutella榛子格仔餅
Nutella榛子格仔餅
蒸燒賣
炸燒賣
草莓4.3特濃牛奶
黑糖珍珠鮮奶
6天前 0 瀏覽
阿華田格仔餅其實本身想食肉鬆不過咁岩無貨. 選左阿華田都唔錯. 即叫即整, 格仔餅外脆內軟好夠飽肚芒芒特濃鮮奶 有真甜芒果肉係底好加分, 飲落清爽唔會太甜. 不過唔記得叫少冰, 冰都幾多蒸燒賣魚肉燒賣係比較彈牙個款, 唔會話煮到太腍, 口感都幾好. 個甜醬油加埋辣醬都有d辣, 好惹味奶蓋阿華田鮮奶奶蓋鹹鹹地, 厚厚一層, 而底下朱古力好Rich, 甜甜咸咸組合好夾. 一而且超大杯, 邊行邊飲, 飲到番屋企都未飲哂👍🏻品臻 新蒲崗大有街23號寶城工業大廈地下

阿華田格仔餅

芒芒特濃鮮奶

蒸燒賣

奶蓋阿華田鮮奶

品臻
新蒲崗大有街23號寶城工業大廈地下
2025-07-12 8 瀏覽
呢間餐廳既飲品多款選擇,而且可以自選甜度同冰度,我地叫左一份炸燒賣,燒賣香脆口感,即叫即炸,味道不錯脆卜卜,另外叫左呢度no.1飲品芒椰紫米鮮奶,奶味濃郁加埋紫米同芒果肉好有咬口,口感煙韌,有嚼勁,另一杯叫左芒芒特濃鮮奶,呢杯芒果味十足,甜度岩岩好,小食款式多仲有格仔餅同雞蛋仔。學生第二杯有半價(鮮奶系列除外)。品臻地址:新蒲崗大有街23號地下#品臻 #茶飲 #新蒲崗 #大有街 #台式飲品 #香港飲品店 #燒賣 #雞蛋仔 #格仔餅

品臻
地址:新蒲崗大有街23號地下

2025-07-12 0 瀏覽
夏日炎炎最岩飲番杯廢水解暑,無咩胃口買多底格仔餅同埋燒賣做晚餐,就啱啱好啦芒芒特濃鮮奶$38特濃芒芒味道真係超級濃郁用咗勁多芒果去整,仲食到好多芒果粒粒,鍾意芒果嘅朋友仔必飲奶蓋阿華田鮮奶$38夜晚唔想飲茶,叫阿華田加奶蓋就啱啱好阿華田幾濃郁嘅,奶蓋好CreamyNutella 格仔餅$26格仔餅平時都係加煉奶砂糖同埋花生醬原來加Nutella 都好好食,格仔餅外脆內軟熱辣辣,榛子醬同埋格仔餅超夾燒賣$10蒸燒賣同埋炸燒賣都好彈牙,價錢相宜

芒芒特濃鮮奶$38
特濃芒芒味道真係超級濃郁
用咗勁多芒果去整,仲食到好多芒果粒粒,鍾意芒果嘅朋友仔必飲

奶蓋阿華田鮮奶$38
夜晚唔想飲茶,叫阿華田加奶蓋就啱啱好
阿華田幾濃郁嘅,奶蓋好Creamy

Nutella 格仔餅$26
格仔餅平時都係加煉奶砂糖同埋花生醬

燒賣$10
蒸燒賣同埋炸燒賣都好彈牙,價錢相宜

2025-07-12 0 瀏覽
新蒲崗大有街有着多間不同的手搖店舖,但我獨愛這間「品臻」,店舖以白色主題,簡潔乾淨,店員都親切有禮,特別之處除了飲品之外,還有一些小食可供選擇。1. 芒芒特濃鮮奶:,芒芒嘅香味同鮮奶完美結合,當然唔少得有粒粒芒果肉響入面,入口絲滑,甜度適中,實在係解渴又滿足!2. 杏仁雪燕桃膠鮮奶:估唔到凍飲都可以咁滋補,杏仁味濃郁,雪燕桃膠有嚼勁,配埋鮮奶真係好夾!3. 原味雞蛋仔:雞蛋仔外皮香脆,內裡鬆軟,原味嘅甜度正正好,即叫即整熱辣辣,係經典嘅港式小食!4. 椒鹽炸燒賣:椒鹽嘅調味恰到好處,燒賣新食法!5. 秘製魚肉燒賣:魚肉燒賣可以選擇辣或者不辣,我叫咗小辣,估唔到秘製醬汁幾好味!

4. 椒鹽炸燒賣:椒鹽嘅調味恰到好處,燒賣新食法!

2025-07-09 0 瀏覽
點了我最喜歡的朱古力特飲, 因為想多點新意, 便點了榛子朱古力, 因為榛子和朱古力本應該是很搭的, 但結果令人失望, 朱古力味是夠濃郁的, 但榛子味有點假假的, 不香, 很奇怪, 不好喝, 真是一點老鼠屎毀了一鍋粥, 可能單點朱古力便不會有這問題, 未知店家是否用了香油還是奇特的榛子醬, 總之味道不是一般榛子醬的味道, 實在吃不慣。但它的飲料杯是透明, 挺漂亮的, 打卡一流。地理位置亦方便。製作時間亦很快, 不用等很久便拿到飲品。甜度微微高了一點, 建議可以點少甜。這杯飲品都不算便宜, 可能現在手搖都大約是這個價錢, 所以有時去茶餐廳更抵, 水準又更穩定, 試新東西便可能有機會中伏
2025-07-01
6 分鐘 (堂食)
今日放假想食啲輕食,就去咗附近間新開小店買手搖同小食,試咗幾款嘢食都好好味😋 難怪咁多人排隊試咗佢哋好受歡迎嘅Top 3-草莓4.3特濃鮮奶 同 Top 7-芒芒特濃鮮奶🍓🥭 兩杯都好靚,顏色好吸引🤤草莓4.3特濃鮮奶好香甜,鮮奶又夠曬滑,仲有大量椰果,飲落去好似飲緊甜品咁,好幸福🥰芒芒特濃鮮奶好濃郁,配埋啲鮮奶好夾,飲落去好清新,仲食到好多芒果粒,啱晒夏天飲!阿華田雞蛋仔新出嘅阿華田味😍好特別!雞蛋仔本身已經夠香,再加埋阿華田嘅味道,食落去又香又脆,鍾意阿華田嘅朋友一定要試下💯最後試埋佢哋嘅燒賣,好好味,十分推薦😍😍秘製魚肉燒賣(5粒)好彈牙,配埋佢哋嘅秘製醬汁加辣醬,好正🌶️椒鹽燒賣(5粒)炸燒賣好香脆,夠曬熱辣辣,食落去好惹味!🌶️

阿華田雞蛋仔

最後試埋佢哋嘅燒賣,好好味,十分推薦😍😍
2025-07-08 0 瀏覽
今日就同朋友去左品臻買手搖小店除左有多款茶飲選擇,仲有港式小食草莓4.3特濃鮮奶以濃郁奶香為基底,味道酸酸甜甜,仲有草莓果肉同椰果係底增加層次感芒芒鮮奶沙冰沙冰細膩,入口即化,有淡淡芒果清香,飲落冰涼解渴阿華田爆漿格仔餅格仔餅外層烤到金黃酥脆,內裡鬆軟,餡料帶有麥芽香味,加埋奶醬夠唒邪惡炸燒賣外皮炸到好香脆,口感彈牙,簡單用椒鹽調味都好香口魔鬼魚肉燒賣魚肉燒賣本身咬落有嚼勁,配搭自家製既辣醬,辣得過癮

今日就同朋友去左品臻買手搖
小店除左有多款茶飲選擇,仲有港式小食

草莓4.3特濃鮮奶

芒芒鮮奶沙冰
沙冰細膩,入口即化,有淡淡芒果清香,飲落冰涼解渴

阿華田爆漿格仔餅

炸燒賣
外皮炸到好香脆,口感彈牙,簡單用椒鹽調味都好香口

魔鬼魚肉燒賣
魚肉燒賣本身咬落有嚼勁,配搭自家製既辣醬,辣得過癮