2022-07-16 625 瀏覽
堂食叫左關東煮烏冬同胡麻醬野菜撈拉麵,兩樣都唔好食囉。胡麻醬撈拉麵普普通通,唔知係咪隻芝麻醬唔夠濃定太少,撈埋都係無芝麻醬果種香濃既味道,勉強叫擺得入口。個關東煮烏冬難食到,個湯底淡白色見到已經知淡過咩,結果真係無味,幾粒魚餅竹輪一樣,感覺食緊幾舊完全無味既粉團,蘿蔔又係無味。最難食係隻蛋,又乾又粉,竟然可以將蛋煮到完全無蛋味,我都好好奇係點樣做到,最後食左半粒蛋就無食。呢個價錢大把選擇,食完呢餐真係對胡麻醬同關東煮好大陰影。

堂食叫左關東煮烏冬同胡麻醬野菜撈拉麵,兩樣都唔好食囉。

呢個價錢大把選擇,食完呢餐真係對胡麻醬同關東煮好大陰影。
2022-07-15
2022-01-25 1026 瀏覽
人生第一次寫食評, 可能經歷完幾回合既晚市禁堂食, 對外賣既要求提高左好多🤭咁岩想食日本野又見到呢間餐廳價錢都ok, 尤其係中環地段, $100有找已經算平, 但都冇諗過係咁唔合理…首先係外賣自取仲要收加一呢樣真係接受唔到, 市面間間寫住外賣自取幾多幾多折咁, 冇折都唔緊要, 但收加一真係好不解😶寧願你本身價錢set高d都冇咁嬲😂其次係包裝問題, 個膠袋打左死結解左5分鐘都未解到! 我同朋友一個叫關東煮烏冬, 一個叫胡麻雜菜冷麵, 一凍一熱點解可以擺埋一齊而冇用紙皮分隔😵開黎食果陣個冷麵面頭d雜菜係熱既, 個兜仲出埋倒汗水😑好彩冇變壞, 但熱食沙律菜都好難頂而個關東煮烏冬, 湯係冇問題既夠熱同正常魚湯, 個烏冬係我鍾意食既稻庭烏冬都正常, 但魚餅, 牛蒡卷同個竹輪唔知浸左幾耐發到漲晒, 除左口感好淋我食唔到任何味😐最最最接受唔到係隻雞蛋, 似係擺左隔夜食落鞋洽洽, 真係好難食, 連普通茶記既洽蛋都好食過佢多多聲🤢$85碗加一雖然唔可以話貴, 但至少都希望係食材新鮮, 而且收加一我當收左外賣兜錢, 冷熱食物分開包裝都至少係基本😮‍💨所以真係忍唔住要俾負評可能堂食會好d, 但真係唔會再幫襯

可能堂食會好d, 但真係唔會再幫襯😩諗起隻蛋都驚
2022-01-25
外賣自取
2022-01-16 695 瀏覽
💛位於蘇豪區一間黃店小居酒屋🍶二十來個座位,沒有華麗的裝潢🏮但手繪的店名加上充滿日本風情的細緻壁畫⛩令人彷彿置身櫻花樹下🌸富士山下🏔店員親切有善,跟客人有說有笑,給予人家庭式的溫暖。小店曾經告急,在那區,租金一定並不便宜,需要多多支持🙏🏻小店經營到凌晨5點🌛絕對能喝過痛快🍻🐂食物就力推燒牛舌,超厚切,燒得焦香,非常彈牙蕃茄煙肉串食得多,提子豚肉串真係幾創新🍇提子爆汁香甜解膩,小心燙咀海藻麵十分清新

燒牛舌

🐂食物就力推燒牛舌,超厚切,燒得焦香,非常彈牙

提子豚肉串

海藻麵

海藻麵十分清新

2021-12-31
提子豚肉串
海藻麵
2021-10-23 1200 瀏覽
之前路過見到呢間日本小店,就諗住搵日黎試下。見lunch set唔算特別貴(around $110-$160再加一咁上下),lunch hour都唔多客,都係幾位咁,就算店細都唔駛點等位。佢係開放式個啲,天氣涼涼地坐係到食都幾舒適,不過坐低左發現佢對住馬路,啲車不停駛上黎都幾嘈下。講返lunch set先,今次叫左個三文魚帶子飯$148,包沙律同味噌湯既。沙律正正常常啦,都係胡麻沙律呢啲,而個味噌湯呢個人就覺得太油同有啲偏咸既。咁個三文魚帶子飯就料唔算多,4件三文魚2件帶子咁,三文魚都算厚切既,而帶子都幾肥美,不過唯獨有件三文魚都幾重筋。Overall都ok既,冇特別差既地方,不過埋單連埋加一$163,lunch呢個價錢又好似會有更好選擇咁。

2021-08-23 1290 瀏覽
估唔到第一次寫食評就係咁差嘅體驗😓我有個朋友幾鍾意食,所以佢介紹親的都唔會差,而且我睇過食評都ok呢間應該係佢唯一失敗的介紹話說早幾日經佢介紹同朋友去食間鋪對正馬路上斜位,所以好多車經過,建議你夜晚去又坐門口位最好帶定太陽眼鏡,唔係啲車頭燈係咁打住你對眼都幾辛苦😂呢間野主打係食串燒,喺香港食串燒真係好少會係難食,自問都食過幾多間,呢間真係第一間奇差仲要係唔平🥵A4和牛串 $160/串點餐時候我朋友點A4和牛串,話5人份量要幾多串,個侍應話5串,黎到一串3大粒,嗰到其實3串都夠5人食,明白你想收多啲錢都完全唔係憑良心答😂唔緊要,好食咪算。點知,舊牛咬又咬唔開,3分2都係肥膏,食落又冇牛味好似食橡筋咁😡牛舌 $45/串牛舌係燒唔熟重有血紅色的(大佬你當我見識少😂我真係未食過牛舌係同牛扒一樣得6成熟)燒蠔 $45/隻蠔勁咸唔知食咗乜好似淨係飲海水落肚咁燒鱔 $65/串皮燒得唔脆食落冇味肉唔爽唔juicy另外我哋開頭想點蒜片炒雞腎,個老闆娘走過來話最近日本禽流感所以雞嘅內臟都唔會賣,點知我哋就嚟食完嘅時候,個侍應走過來同我哋講有客取消咗所以重有一碟,我地當堂黑人問號話唔要一時又話日本禽流感一時
估唔到第一次寫食評就係咁差嘅體驗😓
呢間應該係佢唯一失敗的介紹
話說早幾日經佢介紹同朋友去食

A4和牛串 $160/串

牛舌 $45/串
牛舌係燒唔熟重有血紅色的
(大佬你當我見識少😂我真係未食過牛舌係同牛扒一樣得6成熟)

燒蠔 $45/隻
蠔勁咸唔知食咗乜好似淨係飲海水落肚咁

燒鱔 $65/串
皮燒得唔脆食落冇味肉唔爽唔juicy

一時又話日本禽流感一時又話有客唔要都唔知邊句真😒🤔

個三文魚同帶子都冇乜期待因為唔係主打食呢啲(難食過自己買黎解凍食嗰啲😂)

唯一最好食就係薯條同芝士年糕,因為唔使技巧😂

環境方面
一坐低嘅時候冷氣機已經係咁滴水,仲要滴左落啲食物到
去廁所條路黑蚊蚊冇燈照,廁所重要未去一開蓋廁所水係滿到差啲瀉出黎嗰隻

咁嘅食物質素,環境都要收加一😮‍💨

我走嘅時候真係忍唔住問: 呢間啲嘢食都真係唔好食又貴
老闆答我因為啲嘢食係日本黎,我忍唔住講返句有邊間日式串燒食材唔係日本嚟?呢間真係我食過最難食嘅🥴
心諗除咗食材來源,廚藝手勢同廚師心態都係好重要囉

真係第一次食到覺得俾錢係比得咁唔抵,咁樣每人埋單都要850

題外話,因為個老闆娘/廚師出黎都冇問我地介唔介意就除口罩食完煙都唔戴返又係咁講野,成個感覺環境衛生唔係幾好 (純粹個人感覺)

總括
好唔好食
見人見智
不喜勿插
2021-08-06 957 瀏覽
慶祝香港運動員奧運取得好成績,所以揀左間睇落味道唔錯嘅地方(雖然真係好斜…)🙈嗌左幾樣野但無影相,煎餃子,炸蒜雞腎,芝士年糕同照燒雞扒飯所有野都即整夠熱,餃子係日本type連皮,夠脆個皮夠薄,食落夠肉味😍炸蒜雞腎送酒一流,夠香口而且味道夠濃😜芝士年糕就外脆內軟,夠熱夠淋😆照燒雞扒飯就夠汁夠香,塊雞唔係炸熟,雞皮都夠脆🤤可惜lunch time黎,happy hour餐廳有free throw 120/hr任飲🙈🤭
嗌左幾樣野但無影相,煎餃子,炸蒜雞腎,芝士年糕同照燒雞扒飯
炸蒜雞腎送酒一流,夠香口而且味道夠濃😜
芝士年糕就外脆內軟,夠熱夠淋😆
照燒雞扒飯就夠汁夠香,塊雞唔係炸熟,雞皮都夠脆🤤

2021-06-18 1253 瀏覽
呢間餐廳主打日本手工啤酒🍻配上各款料理,包括串燒、刺身、丼飯等🍱💗親子丼($108)雞肉大件嫩滑🐓配上滑捊捊嘅滑蛋🍳同洋蔥🧅,撈飯食好滿足💗咖哩牛舌丼($98)牛舌先熬煮至少3個鐘,口感軟淋彈牙🐂以少量紅蘿蔔作配菜🥕醬汁用咗多過一款嘅日式咖喱磚,味道濃厚微辛,不過略欠甜味🥘💗免治雞肉串($30)軟滑嘅雞肉丸混入雞軟骨碎🐥口感非常豐富,配上面頭嘅輕炙芝士片🧀💗豚肉提子串($30)豚肉肥美油脂重🐖包住微酸嘅美國提子,外脆內爆汁,而且中和油膩感🍇💗魷魚($35)魷魚爽彈有嚼勁,塗上照燒汁燒,味道香甜🦑💗秋葵($20)秋葵口感爽脆,外皮冇燒乾,中間有少少粘滑嘅汁液🌵💗餃子($58)豬肉餃子味道普通,加入麵粉水半蒸半煎,外層做出脆皮🥟點柚子醋食更鮮味🍊💗雞蛋布丁($50)布丁滑溜微甜,奶味稍為被獨特嘅玫瑰花香蓋過🌹加入蝶豆花染成夢幻藍色🍮
💗親子丼($108)
雞肉大件嫩滑🐓配上滑捊捊嘅滑蛋🍳同洋蔥🧅,撈飯食好滿足
親子丼

💗咖哩牛舌丼($98)
咖哩牛舌丼

💗免治雞肉串($30)
💗豚肉提子串($30)
💗魷魚($35)
魷魚爽彈有嚼勁,塗上照燒汁燒,味道香甜🦑
串燒

💗秋葵($20)
秋葵口感爽脆,外皮冇燒乾,中間有少少粘滑嘅汁液🌵
秋葵

💗餃子($58)
餃子

💗雞蛋布丁($50)
雞蛋布丁
2021-06-15
親子丼
串燒
2021-05-23 1214 瀏覽
Amazing Japanese Restaurant用心製作,每個細節位滿滿心思。中環街頭風日本小店,每一道菜都充滿驚喜🤤🔥炸豆腐$55炸粉薄得出色,豆腐非常嫩滑,外脆內軟嘅口感,加上面頭香料已經香口惹味。🦪燒蠔$45廣島蠔原隻燒製,師傅嘅功力深厚,鎖緊食材水份之餘,都可以爆汁香口,鮮嫩十足。🐷豚肉提子串$30驚豔嘅創意菜式,師傅自創,比起傳統嘅荔枝更加出色,原粒提子包住豚肉燒之後,微酸香甜,juicy豚肉令人回味無窮。🥘咖喱牛舌丼$98牛舌軟淋,熬煮得非常香軟。將清湯加入多口味,層次豐富嘅咖哩磚。咖哩濃郁,伴上甘甜米飯,每口都係滿足。🐟三文魚吞拿魚蓉丼$178厚切三文魚油脂甘香,非常新鮮。而我最愛一定係吞拿魚蓉,幼細刀工拌上青蔥,清新之餘更帶微甜,食材鮮甜,口感非常豐富。🍮日式自家製雞蛋布甸$50呢個甜品萬勿錯過!玫瑰磨成粉,煲牛奶同忌廉時加入煮出香味。天然蝶豆花染上藍色,因染色同蛋白質鬆弛需時,每次都要兩個鐘先有成品❤過兩次篩嘅細藝,微風一吹,經已嫩滑到輕輕搖動。微甜之餘,啖啖都有濃郁奶香,玫瑰花帶出獨特香氣,令人回味無窮。店鋪選用最啱嘅食材製作每道菜式,道道都有驚喜,一晚落嚟,
Amazing Japanese Restaurant

🔥炸豆腐$55

🦪燒蠔$45

🐷豚肉提子串$30

🥘咖喱牛舌丼$98

🐟三文魚吞拿魚蓉丼$178

🍮日式自家製雞蛋布甸$50

店鋪選用最啱嘅食材製作每道菜式,道道都有驚喜,
一晚落嚟,更是一場味蕾盛宴。

@saku.noki
📍中環
我今年都三十歲喇…有更多比我更年輕,更創新既人一直出緊黎,唔只你地要放手,我都要學識放手。點解你地可以咁樣去講呢啲咁既說話,我都一路係度去學習緊新既媒體、新既網絡、新既語言。個世界就係係度變緊,冇人可以斷言果樣野係冇可能,無錯!同呢間理念一致既日式居酒屋「咲の木」年輕老闆娘Ester,疫境下求存,淨係呢份信念足以令年輕人學習!👇📌さ し み -▪ サ ー モ ン - $65▫ 先黎個「三 文 魚 刺 身」熱下身先,賣相睇落色澤甘香,入口夠肥厚,食落比平時有彈性,絕對夠哂新鮮,食得過!📌串 焼 き -▪ イ カ 焼 き - $35 ▪ 豚ぶどう焼き - $30▪ ズッキーニ焼き - $20▫ 居酒屋點少得串燒,試左分別三串唔同類別既,「魷 魚 串」食落醬油香十足,質感唔會太韌,幾有咬口,唔錯;「翠 玉 瓜 串」燒完唔會太乾身,咬落仲保持到水份,又夠爽口,好食;最後人氣皇牌之作「豚 肉 提 子 串」,由老闆娘自家製;豚肉入口有油香,但同時提子既甜度可以中和果種油膩感,估唔到兩者擺埋一齊係咁夾,呢個一定要試!📌お や つ -▪ 揚 げ 豆 腐 - $55▪ シ シ ャ モ 焼 - $58▫
我今年都三十歲喇…有更多比我更年輕,更創新既人一直出緊黎,

我都一路係度去學習緊新既媒體、新既網絡、新既語言。

個世界就係係度變緊,冇人可以斷言果樣野係冇可能,無錯!

同呢間理念一致既日式居酒屋「咲の木」年輕老闆娘Ester

疫境下求存,淨係呢份信念足以令年輕人學習!👇

📌さ し み -
サ ー モ ン - $65
三 文 魚 刺 身

入口夠肥厚,食落比平時有彈性,絕對夠哂新鮮,食得過!

📌串 焼 き -
イ カ 焼 き - $35
豚ぶどう焼き - $30
ズッキーニ焼き - $20
串 焼 き

居酒屋點少得串燒,試左分別三串唔同類別既,「魷 魚 串
食落醬油香十足,質感唔會太韌,幾有咬口,唔錯;
翠 玉 瓜 串」燒完唔會太乾身,咬落仲保持到水份,
串 焼 き

又夠爽口,好食;最後人氣皇牌之作「豚 肉 提 子 串」,
老闆娘自家製;豚肉入口有油香,但同時提子既甜度

📌お や つ -
揚 げ 豆 腐 - $55

シ シ ャ モ 焼 - $58
燒 多 春 魚

▫ 輪到送酒小食系列,先黎個日式「炸 豆 腐」先,表面炸得非常乾身,
相當脆口,而咬落裡面油份唔會太重,豆腐非常嫩滑,好食;
炸 豆 腐

另一款「燒 多 春 魚」落左秘製調味粉黎燒,所以份外惹味,
同時唔會太鹹,口感一流。

📌ど ん ぶ り も の -
カレー牛タン丼 - $98

お や こ ど ん - $108
咖 喱 牛 舌 丼

▫ 而主食方面當然要試埋丼飯啦,前者「親 子 丼」就咁睇賣相
色澤金黃,相當搶眼;雞肉夠哂嫩滑,加上滑蛋入口滑溜,好滿足;

後者「咖 喱 牛 舌 丼」主角牛舌軟腍入味,配埋個咖哩汁
有種甜甜辣辣既感覺,平衡得宜。
📌デ ザ ー ト -
キャラメルプリン - $50
仿富士山·焦糖雞蛋布甸

▫ 一定要試埋佢地既甜品仿富士山·焦糖雞蛋布甸」,味道非常rich,
口感唔會有果種稀撻撻既感覺,甜度適中,幾有驚喜!
2021-05-20
  • 親 子 丼
2021-05-03 652 瀏覽
-🦄咲の木 -雜菜湯昆布麵 Hkd78Rating🌕🌕🌕🌗🌑韓式泡菜 Hkd20Rating🌕🌕🌕🌕🌑-唔知大家有無留意 係蘇豪區有一間隱世小店🙈我去個陣都搵咗一陣 之後發現係行過咗呢間店🤣因為個門面設計太特別 係一個日本🇯🇵鳥居⛩️而 供應嘅嘢食其實都幾多元化架🥳我今次就叫咗個超輕盈 零負擔 低卡路里嘅昆布麵🥰因為晚餐去食OMAKASE 所以晏晝要食得輕盈啲🤪午市套餐本身包咗麵豉湯同沙律 其實都幾抵食架😆沙律菜十分之清爽 我主動叫咗走醬 會再無負擔啲面豉湯對我嚟講幾驚喜 因為入面竟然有三文魚😨平時飲開嘅麵豉湯多數都好HEA 得幾條昆布同蔥花所以當我食到三文魚個下真係好開心 好好飲呀😋昆布麵市面上比較少見 多數大家見到嘅係蒟蒻麵口感清爽 彈牙 比起蒟蒻麵更加似平時食開嘅麵條配埋啲湯汁食其實幾好味 有時蒟蒻麵味道會好奇怪不過湯底我略嫌清淡 可以鹹少少 而家呢個味道太淡我都好推薦大家嚟呢度試吓昆布麵 都唔錯架 幾好食同埋碗麵真係有好多蔬菜+雜菌 感覺上好健康好滿足另外我仲叫咗一碟泡菜 呢排實在太鍾意食泡菜喇🙈基本上日日都會食到泡菜 我屋企長期都有泡菜架☺️不過泡菜就係正常嘅泡菜味道 所以我唔多
🦄咲の木

你就會發現到佢哋嘅美好 唔係大型嘅餐廳先最好
店員們仲會主動同客人傾計 問我意見 超NICE🤓
2021-04-28
泡菜
今次要介紹由咲之木同Cafe life crossover嘅tea set!✨店舖裝修有特色,門口同店內以日本風裝修🇯🇵,小編最鍾意意畫咗櫻花同富士山嘅牆 🏔🌸:-1️⃣「Afternoon Tea Set ($798)」-上枱個時店員話呢個set大份到好多人都食唔晒👩🏻‍🍳(食完就知都係飽到上頭頂🦥😂)-🍢串燒~Skewers:整體有水準,牛舌心🐮同五花腩超香🐷!-🍣壽司刺身~Sushi & sashimi :帶子大粒有鮮甜、三文魚肥美、拖羅蓉壽司都唔錯!🐟和牛壽司有少少筋但都幾夠油香!🥩鮑魚好入味好淋,底下仲配左蒟蒻麵-🍰甜品~Desserts:竟然有我最鍾意嘅巴斯克蛋糕omg😍,原味巴斯克軟滑香口唔甜🍓🧀,朱古力味巴斯克濃到我以為自己食緊一舊朱古力‼️😂藍莓tart餅底好趣但忌廉少少膩🫐,抹茶櫻花拿破崙鹹鹹甜甜超好食🌸🍵(難得櫻花唔伏🤡),仲有富士山造型焦糖燉蛋,好creamy好香蛋味😛~-呢個價位比較進取💸,不過食材質素過,係好食嘅tea set💛
1️⃣「Afternoon Tea Set ($798)」
🍢串燒~Skewers:
整體有水準,牛舌心🐮同五花腩超香🐷!
🍣壽司刺身~Sushi & sashimi :
🍰甜品~Desserts:
2021-04-16 521 瀏覽
實在比較少會喺soho 食日本野,更加估唔到有一間日本餐廳會有tea set!呢個tea set最大既著眼點莫過於係咸點好多款,岩晒我呢啲鐘意食咸點多過甜品既人😂 刺身有三文魚刺身同帶子刺身,非常厚身好大件!壽司方面有吞拿魚茸軍艦同火炙A5鹿兒島和牛壽司,和牛壽司燒過都幾香,而且飯都唔算好大舊,唔會食完勁飽咁,岩晒女仔食!仲有磯煮鮑魚都幾入味同爽口!炸野方面個吉列松葉蟹蟹鉗,都幾啖啖肉!串燒方面,全部都係迷你版好可愛!有牛舌、豬頸肉、魷魚同秋葵,overall 串燒都唔錯,最喜歡牛舌同豬頸肉,燒完都仲幾juicy!甜品方面喺同Cafe Life 合作,原味Basque Burnt Cake同朱古力Basque Burnt Cake軟身同好滑,都幾唔錯!Sakura opera加入京都宇冶抹茶粉製成,抺茶味味幾濃!仲有Sakura Tiramisu 、芝士奶凍配芒果茸及粒粒菠蘿同Tarte aux Ananas,而且份量勁大件,甜品控一定唔可以錯過!

一直對日本燒物有莫名的喜歡,每隔幾個月,就總要來一次。燒物配酒是最好的,但禁晚市下,只好來吃個午飯。我們叫了🌊帶子刺身 - $68🐮燒牛舌 - $45🐥燒明太子雞翼 - $30/隻🌊燒白鱔 - $65🦪燒生蠔 - $45/隻🧈炸豆腐 - $55🧀炸芝士年糕 - $48🐟三文魚茶漬飯 - $128刺身新鮮、燒物尤其明太子雞翼和燒蠔好吃、炸豆腐和炸芝士年糕都是必叫,連最後作結的三文魚茶漬飯也同樣出色,連同一大杯抺茶再加上這裡的靚仔waiter和黃店,實在沒有不再來的理由,希望疫情過後,晚市回來時,這間餐廳還會在
我們叫了

燒明太子雞翼
燒白鱔
燒蠔
2020-12-04 882 瀏覽
🥰💛發掘了位於蘇豪區不錯的日式小店·🐔雞肉串($40)鋪上芝士.咬落帶脆卜卜軟骨!推薦🐽豚肉提子串($30)提子甜甜的中和豚肉膩感👅燒牛舌($45)大食仔最愛☺️🦑魷魚串($25)厚身魷魚口感不錯😋🍠蕃薯($25)甜甜的🥰🥰🔥秋葵($20)燒後除去中間粘滑汁液.配燒汁很可以🥢炸豆腐($55)炸粉唔厚,調味剛好👍🏻🍲清酒煮沙白($90)沙白大粒肉厚鮮甜~吐砂乾淨🍜雜菜炒蒟蒻麵($98)黑椒汁微甜惹味!蒟蒻麵低卡,減肥既女仔都唔怕·📍咲の木中環士丹頓街32號地鋪
🥰💛發掘了位於蘇豪區不錯的日式小店

🍲清酒煮沙白($90)沙白大粒肉厚鮮甜~吐砂乾淨

📍咲の木
中環士丹頓街32號地鋪
2020-12-01 628 瀏覽
遇上疫情,好多餐廳既生意都大受影響😢 而 @saku.noki 都唔例外。一月開張無耐就遇上疫情打擊,原本主打日本手工啤酒🍺,老闆更同日本7間酒廠合作,揀選左44款酒黎香港獨家出售!但因疫情關係無得送黎香港。疫市下求變,轉左🍢串燒類食物同樣做得出色!清酒煮沙白 $90正所謂唔時唔食呀嘛,老闆就介紹我哋食沙白,原來🍂秋冬天係食沙白既季節🥰粒粒都好飽滿🤤🤤食落有少少清酒味,好鮮甜,好食😋😋🍇🥓提子豚肉串 $30平時蕃茄煙肉串就食得多啦,提子豚肉串都係第一次見呢!老闆研究哩款串燒時,用左唔同既提子去試,仲包括埋日本提子添!最後發現用美國提子效果最好!食落原來兩樣加埋好夾喎!提子既甜味可以中和到豚肉既油,哩個值得試!🍢雞軟骨 $30 / 京蔥$20佢地一樣燒得好香❤️ 又唔會過咸😌記得配埋啤酒飲😆爽呀!串燒菇 $20平時唔太好冬菇既我都覺得好好食👍🏼冬菇有鰹魚汁既味😋好好食🤤🍢關東煮烏冬 $85每次去日本便利店必食既關東煮😋哩到配埋烏冬食就岩岩好啦炸豆腐 $55上碟有4大舊炸到金黃食既豆腐,可以話係我近期食過最好食既👍🏼🤤豆腐面頭既炸衣加左咸咸地既調味料,內裏仍然保持豆腐嫩滑既質感,哩個必食!老

清酒煮沙白 $90

🍇🥓提子豚肉串 $30

🍢雞軟骨 $30 / 京蔥$20
佢地一樣燒得好香❤️ 又唔會過咸😌記得配埋啤酒飲😆爽呀!

串燒菇 $20

🍢關東煮烏冬 $85
每次去日本便利店必食既關東煮😋哩到配埋烏冬食就岩岩好啦

炸豆腐 $55

老闆好好人 傾左好耐計 仲介紹我地飲🥃魚仔燒灼 $98!超得意呀🤣 聞落去陣味就係平時小食魚仔花生既味,飲落去就係酒精味重啦🤣 鐘意既人會覺得好有趣,但唔鐘意既人可以就會覺得腥啦😂

老闆言談間都顯露出求變既精神,努力係絕境下掙扎求存。哩到食物質素唔錯,環境舒服,適合幾個朋友黎飲下酒食下飯,希望老闆既心機冇白費,體現到香港人打不死既精神!💪🏻
清酒沙白
提子豚肉串  雞軟骨