2023-12-06 78 瀏覽
收工約埋家人在東港城,食下好耐冇食嘅咖哋,可能時尚早,人客不多,我哋被安排坐於卡位上,寬闊舒適。餐牌食物種類都多,樣樣都想叫黎食,但我地都係比較鐘情於海南雞,於是均點左無骨海南雞(加$轉髀)拼喇沙米線,雞皮滑嘟嘟的,中間有層啫喱狀的油脂,都唔理肥唔肥囉食左至算😛,肉好嫩滑好好味,份量亦都好足, 油飯香口不覺太油膩,再點埋附上的三款醬汁,一併食好惹味。另外喇沙需細碗但料都足,湯味香濃,米線煮得夠淋又煙韌。

另外喇沙需細碗但料都足,湯味香濃,米線煮得夠淋又煙韌。
2023-12-06
2023-11-26 85 瀏覽
去完旅行番黎之後 最想念嘅除咗係港式茶記之外仲好想食到對比好大嘅星馬泰菜所以就約咗朋友放工去佢附近商場嘅Kaya黎個惹味晚餐嘅聚會亦都貪佢位置都唔會好逼 幾好坐晚餐食咗$300 以係商場食飯黎講都合理食住飯傾計舒舒服服都好緊要食咗份燒豬頸肉 蝦膏炒通菜 和星馬炒貴叼佢個炒貴叼都幾特別河粉+麵一起炒 除咗海鮮嘅蝦和魷魚 加咗啲爉腸落去 甜甜地幾好食意外嘅驚喜係三道菜都唔會過份鹹/重味精呢樣係值得一讚嘅亦都會令我想再去幫襯嘅一點
去完旅行番黎之後 最想念嘅除咗係港式茶記之外

三道菜都唔會過份鹹/重味精
呢樣係值得一讚嘅
亦都會令我想再去幫襯嘅一點
2023-10-27 249 瀏覽
今日帶台灣同事來品嚐新加坡菜,點左新加坡喇沙摻摻、白胡椒肉骨茶、馬來炒貴刁同埋鹹蛋黃魚皮開心share!喇沙並冇令我哋失望,一上枱已被吸滿湯汁而且浸到淋嘅豆卜吸引,入口果然非常入味,湯底達到我想要嘅濃味同椰香;半隻溏心蛋煮得剛好,蛋白係剛熟嘅透白顏色,非常嫩口,蛋黃粉糯,加埋濃郁嘅湯汁一齊入口,又係一啖好滋味;其他配料不過不失,麵條同米粉都幾爽口,每條都掛滿湯汁,整體味道非常唔錯!白胡椒肉骨茶擺盤非常精緻,一大舊蒜頭非常吸睛,但係好硬,未能成功掰開一小瓣來試味,最後放棄左;先嚐一口湯,有白胡椒香但唔會嗆口,鹹度剛好,配埋炸油條好夾好好味;排骨幾入味但略嫌唔夠淋,如果炆耐啲就完美;雞油飯充滿油香但唔膩,本來戒飯嘅我真係忍唔住,食左一小碗呢~馬來炒貴刁份量大,配料好足,有好幾隻大大嘅蝦,新鮮又爽口;臘腸片為整碟貴刁添上鹹香,非常惹味。鹹蛋黃魚皮係我哋最期待嘅菜式,每塊炸魚皮size相當大,表面掛滿左濕潤嘅流沙蛋黃,唔似其他餐廳炒到乾身,幾有特色,同事不斷大讚味道100分,值得再來打卡!

2023-10-26
  • 新加坡鹹蛋黃魚皮
2023-10-13 204 瀏覽
我又食星馬菜啦🤭今之又係幾個朋友一齊🥰,位置方便今次係食晚餐,大家都唔想諗食咩,所以叫左個4人餐(分量十足)😎,呢度仲有二人餐,都好抵食!🐔🐔🐔海南雞肉骨茶 四人套餐~$598🐔🐔🐔🐥 牛油果青蘋果沙律(我哋大家都好欣賞呢個沙律,非常清新,又開胃🫶🏻大家做研究點樣整😂😂)🐥 無骨海南雞(半隻)(真係足半隻,肉好滑,讚👍🏻)🐥 新加坡鹹蛋黃魚皮(個個搶住食😂,非常惹味,香脆)🐥 蝦頭膏炒通菜(有微微辣,係我最愛嘅通菜🫶🏻)🐥 娘惹花雕石鍋大蜆(呢個大蜆都辣,雖然細細隻,但鮮甜惹味)🐥 新加坡白胡椒肉骨茶(成個湯滿滿白胡椒嘅味道,除咗有排骨之外,煮淋左嘅蒜頭🧄😋香)🐥雞油香飯🐥班蘭椰汁糕🍹飲品4杯(熱香茅橙茶,凍香茅橙茶,美祿哥斯拉,海鹽雪糕椰汁珍多冰跟餐加$8)

🐔🐔🐔海南雞肉骨茶 四人套餐~$598🐔🐔🐔
🐥 牛油果青蘋果沙律

🐥 無骨海南雞(半隻)
(真係足半隻,肉好滑,讚👍🏻)

🐥 新加坡鹹蛋黃魚皮
(個個搶住食😂,非常惹味,香脆)

🐥 蝦頭膏炒通菜
(有微微辣,係我最愛嘅通菜🫶🏻)

🐥 娘惹花雕石鍋大蜆
(呢個大蜆都辣,雖然細細隻,但鮮甜惹味)

🐥 新加坡白胡椒肉骨茶

🐥雞油香飯
🐥班蘭椰汁糕

🍹飲品4杯

• 牛油果青蘋果沙律
  • 新加坡鹹蛋黃魚皮
成日都見好多人排隊😄今次早啲黎唔洗排🤭餐廳唔錯☺️坐位都算多,地方寛落,梳化位高一級,好似舒服啲感🤭餐廳食物都好多款式,每一樣都感覺唔錯👍🏻仲見到有魔鬼魚食😋不過睇下睇下,就比4人套餐吸引住😆又多款式多抵食👍🏻🐔海南雞肉骨茶四人餐$598🥑牛油果青蘋果沙律沙律好清甜爽脆👍🏻仲有合桃乾果咁,好豐富😋🐓海南雞半隻聽人講好滑好好味,又真係幾滑喎😋🐟新加坡鹹蛋黃魚皮熱辣辣香濃鹹蛋黃味,好惹味好好味😋🦐蝦頭膏炒通菜一食就食到蝦膏味好香好濃😚🔥娘惹花雕石鍋大蜆估唔到越食越辣😄🇸🇬新加坡白胡椒肉骨茶肉排都好味又肥又瘦😆🍚油飯(四碗)佢地既油飯都好正,甜甜地咁配埋海南雞同醬一齊食好好味😋手工班蘭糕一定要親熱食,熱食唔錯👍🏻凍左無熱食咁好味😄餐飲轉特飲好抵加$8 😍海鹽雪糕椰汁珍多冰呢杯飲品海鹽雪糕球係藍色再配椰汁好靚😍飲落都唔錯👍🏻美祿哥斯拉呢杯大人細佬都鍾意飲😌凍香茅鮮橙茶熱香茅鮮橙茶凍飲同熱飲好唔同,熱飲香茅味出啲,凍飲清甜啲☺️

🐔海南雞肉骨茶四人餐$598

🥑牛油果青蘋果沙律
沙律好清甜爽脆👍🏻仲有合桃乾果咁,好豐富😋

🐓海南雞半隻
聽人講好滑好好味,又真係幾滑喎😋
🐟新加坡鹹蛋黃魚皮
熱辣辣香濃鹹蛋黃味,好惹味好好味😋
🦐蝦頭膏炒通菜
一食就食到蝦膏味好香好濃😚
🔥娘惹花雕石鍋大蜆
估唔到越食越辣😄
🇸🇬新加坡白胡椒肉骨茶
肉排都好味又肥又瘦😆
🍚油飯(四碗)
佢地既油飯都好正,甜甜地咁配埋海南雞同醬一齊食好好味😋
手工班蘭糕
一定要親熱食,熱食唔錯👍🏻
凍左無熱食咁好味😄

餐飲轉特飲好抵加$8 😍
海鹽雪糕椰汁珍多冰
呢杯飲品海鹽雪糕球係藍色再配椰汁好靚😍飲落都唔錯👍🏻

美祿哥斯拉
呢杯大人細佬都鍾意飲😌

凍香茅鮮橙茶
熱香茅鮮橙茶
凍飲同熱飲好唔同,熱飲香茅味出啲,凍飲清甜啲☺️

2023-10-11 137 瀏覽
「咖吔Kaya」喺一間星馬連鎖餐廳,門面同裝修都幾唔錯,今日嚟坑口「咖吔」下午茶,下午茶餐牌好多選擇。***** ***** ***** ***** ***** 🍜新加坡喇沙米線$66湯底唔辣又夠濃味啱曬我口味,另外有蝦、豆腐卜、魚片、通菜、雞蛋作配料,非常豐富。🍹香茅橙茶(餐飲)好淡的香茅香味拼橙底茶,好好飲。🍢🥓串燒拼盤$75雞肉串燒好滑嫩,醬汁係沙嗲汁同燒汁嘅味道,同雞肉好夾;另外仲有蝦同埋魷魚串燒。***** ***** ***** ***** ***** 「咖吔」總共有三間分店,分別係北角、坑口、屯門。
「咖吔Kaya」喺一間星馬連鎖餐廳,
門面同裝修都幾唔錯,
今日嚟坑口「咖吔」下午茶,
下午茶餐牌好多選擇。

***** ***** ***** ***** *****

🍜新加坡喇沙米線$66

🍹香茅橙茶(餐飲)
好淡的香茅香味拼橙底茶,好好飲。

🍢🥓串燒拼盤$75

***** ***** ***** ***** *****

「咖吔」總共有三間分店,分別係北角、坑口、屯門。
2023-09-17 165 瀏覽
將軍澳東港城呢間咖哋已經變左我地既飯堂,我地都成日會黎食,價錢一啲都唔貴,味道一直都keep到,每次都要試唔同既星加坡菜。 檳城蝦麵 $92 材料十分豐盛,有蝦,豬肉,豆卜,蛋等等,入面兩款麵既麵質都爽口彈牙,混埋一齊食真係好好食,而且份量都幾多,夠哂一個人飽肚,湯底亦有好濃既蝦味。 芽籠黑胡椒雞煲 $128 雞煲既黑胡椒味好重,炒得十分之香。雞肉都幾嫩,而且件件都無骨,啖啖肉,食得十分之爽。 蝦頭膏炒椰菜苗 $88 椰菜苗十分之嫩,口感爽口,蝦頭膏既味道都幾香濃,配合埋啲蒜好好食。

檳城蝦麵 $92

芽籠黑胡椒雞煲 $128

蝦頭膏炒椰菜苗 $88

我最近探索咗呢間新加坡餐廳,發現佢有一道絕對讓人垂涎欲滴嘅招牌菜!我一定要同你分享佢哋嘅「海南雞飯」,真係新加坡美食中嘅經典之作!首先,話到呢碗雞飯,佢哋嘅雞肉嫩滑多汁,一口咬落去就可以感受到肉質的鮮美。雞肉經過特別的處理,皮薄肉嫩,完全沒有肉質的柴硬感。而最重要嘅係佢哋用海鹽同鮮雞高湯煮熟嘅雞肉,保留咗雞肉嘅原汁原味,令味道更加鮮美。而海南飯亦都係佢哋嘅亮點之一!飯粒飽滿有彈性,每一粒都充滿著香氣。佢哋使用的是特別的米種,煮出來的飯粒更加有口感。飯粒上面有淡淡的雞肉湯汁,令整碗飯更加香濃。每一口雞肉和飯一起吃,真係絕配!另一個令人驚喜嘅係佢哋嘅辣椒醬。呢個辣椒醬有獨特嘅風味,辣而不過分,帶有一點酸甜的滋味。將辣椒醬沾取雞肉或淋在飯上,真係令整個味道更加豐富。無論係喜歡辣味定係不愛辣味嘅人,都可以根據自己嘅口味加入適量嘅辣椒醬。總括而言,呢間新加坡餐廳嘅「海南雞飯」絕對係一個令人難以忘懷嘅美食體驗。嫩滑多汁嘅雞肉,香氣四溢嘅海南飯,加上獨特的辣椒醬,組合起來形成一個完美嘅口味平衡。如果你想品嚐道地的新加坡美食,絕對要去試試呢間新加坡餐廳嘅海南雞飯。保證你會愛上這道令人垂涎欲滴嘅經典美食

總括而言,呢間新加坡餐廳嘅「海南雞飯」絕對係一個令人難以忘懷嘅美食體驗。嫩滑多汁嘅雞肉,香氣四溢嘅海南飯,加上獨特的辣椒醬,組合起來形成一個完美嘅口味平衡。如果你想品嚐道地的新加坡美食,絕對要去試試呢間新加坡餐廳嘅海南雞飯。保證你會愛上這道令人垂涎欲滴嘅經典美食!
2023-08-24 149 瀏覽
將軍澳想食海南雞飯,好多時都會黎kaya,雖然係連鎖但做得幾好,皮下有啫哩。 閒時成日黎食,今晚叫下新花款都唔錯。喇沙摻摻係正宗嘅味道,喇沙湯底濃郁惹味,用料都幾豐富,蝦肉新鮮、魚蛋魚片彈牙,仲有通菜、芽菜、洋蔥,口感幾有層次。檳城和牛蝦麵相對清淡啲,湯底清甜,重中之重嘅和牛真係牛味濃,仲有多汁嘅牛丸,值回票價。燒豬頸肉唔係度度都做得好食,尤其是食過大叻嘅豬頸肉真係返唔到轉頭。 我覺得呢度燒得好香,媲美大叻,個醬勁惹味唔會好辣,每次嚟食海南雞、喇沙同豬頸肉呢個組合都覺得好滿足。蟹粉蟹肉焗酥盒熱辣辣好酥脆,蟹肉真係滿瀉同明顯見到一嚿嚿蟹腳肉,酥皮嘅牛油香味雖然濃烈,但都冇蓋過蟹粉蟹肉嘅鮮甜味。

介紹返💁🏻‍♀️。。🇸🇬 星馬菜 在坑口 🇸🇬。咖吔 Kaya。東港城1樓112A號舖。輕鬆下午茶 Tea Set海南雞飯 Hainanese Chicken with Rice。HKD72 + 10%檳城蝦麵 Penang Prawn Mee。HKD68 + 10%新加坡鹹蛋黄單骨雞翼 Chicken Wings with Salted Egg Yolk。HKD56 + 10% @ 6 pcs跟餐飲品馬來拉茶 Teh Tarik @ Hot / Cold青檸紅茶Lime Tea @ Hot / Cold🤫 尋日我WFH Tea Time就同波士行咗過去東港城嗰邊搵食..行經Kaya門口見到好多人揸住張飛等位喎..一於襯吓熱鬧..我哋又等吓位先🤭🤫 一邊等叫飛一邊Keep住偷聽到旁邊等緊位嘅人群高談闊論Kaya嘅海南雞飯點點點咁..然後波士一坐低就笑笑口同我講佢平時嚟親咖吔都食海南雞飯㗎..好威咁😆咁當然啦~哩餐下午茶都唔例外..佢照舊食最受歡迎嘅海南雞飯..油飯好香..離遠都聞到🤤然後雞件絕對冇因為下午茶餐而份量變少咗..皮滑肉嫩咁..偷食咗波士一嚿雞..果然相當唔錯..點埋海南雞必
介紹返💁🏻‍♀️

。HKD56 + 10% @ 6 pcs

跟餐飲品
馬來拉茶 Teh Tarik @ Hot / Cold
青檸紅茶Lime Tea @ Hot / Cold

🤫 一邊等叫飛一邊Keep住偷聽到旁邊等緊位嘅人群高談闊論Kaya嘅海南雞飯點點點咁..然後波士一坐低就笑笑口同我講佢平時嚟親咖吔都食海南雞飯㗎..好威咁😆咁當然啦~哩餐下午茶都唔例外..佢照舊食最受歡迎嘅海南雞飯..油飯好香..離遠都聞到🤤然後雞件絕對冇因為下午茶餐而份量變少咗..皮滑肉嫩咁..偷食咗波士一嚿雞..果然相當唔錯..點埋海南雞必需嘅三式醬汁..一流~
🤫 我自己呢就叫咗個蝦麵..平時叫外賣就叫得多..坐入咖吔食都係第一次..蝦麵新鮮滾熱辣食果然係仲過癮..個人超鍾意哩度嘅蝦湯..味濃但係唔係油腍腍嗰種..湯底算好清澈而且有好多餸啱哂我哩啲食肉獸..中蝦腩肉豆卜.. 半隻流心蛋通菜豆芽樣樣都有..而最重要係佢哋跟返傳統蝦麵製作..用米粉同油麵兩種麵做麵底..欣賞~
🤫 為食嘅我哋仲叫多咗份鹹蛋黄單骨雞翼當小食..六枝單骨雞沾滿鹹蛋黄..啖啖肉之餘鹹蛋黃口感非常好..鹹香又OK..然後雞翼個底似係用牛油雞翼嘅醃製方法..牛油味都出到嚟..真心好味😋
🤫 最後..嘢飲選擇都幾多..全部都係星洲特飲..仲可以加錢飲椰青..波士揀咗凍拉茶..我就要青檸紅茶..兩種都唔駛加錢嘅..青檸紅茶比起普通嘅凍檸茶更加清新..青檸落成個一杯..非常足料
🤫 坑口餐廳話少唔少..不過就係冇乜特式嘢食..最多嘢食嘅地方相信除咗坑口村之外..應該就數東港城比較多選擇..而咖吔絕對係其中一間幾好味嘅選擇..By The Way..我好鍾意佢哋外營紙袋紙碗嗰啲Design Pattern..嗰隻好熱帶島嘅Deco..睇到都心情靚啲🤣
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀🙆🏻‍♀️️🙆🏻‍♀️(5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)

💮已翻兜次數:5次💮
。。
2023-08-14
  • 海南雞飯
  • 鹹蛋黃雞翼
2023-08-07 138 瀏覽
第一次食呢間餐廳裝修好新又乾淨舒服🤩店員態度亦不錯👍❤️喇沙參參呢個招牌摻摻,主要係咩餸都有,面底就有油面同埋米粉,湯底係有超濃椰汁味,湯汁好杰,好惹味😌❤️檳城蝦麵材料相當豐富有芽菜,豆卜,豬腩肉,香蔥,仲有幾隻鮮味大蝦㖭,麵質彈牙爽滑,而且份量都幾大碗🤭❤️ 馬來拉茶拉茶偏重牛奶甜味,夾雜左紅茶的味道,飲唔慣既人未必鐘意🤔❤️ 桔仔話梅水清新美味的青檸,話梅酸酸甜甜,夏天確實大杯又解渴☺️
第一次食呢間餐廳
裝修好新又乾淨舒服🤩
店員態度亦不錯👍

❤️喇沙參參

❤️檳城蝦麵

❤️ 馬來拉茶
拉茶偏重牛奶甜味,夾雜左紅茶的味道,飲唔慣既人未必鐘意🤔

❤️ 桔仔話梅水
清新美味的青檸,話梅酸酸甜甜,夏天確實大杯又解渴☺️

• 新加坡喇沙摻摻
2023-07-26 161 瀏覽
海南雞飯 (下午茶) 7/10 ⭐️整個海南雞飯餐有雞湯,雞油飯,海南雞,同3款醬料選擇。個湯好濃味,雞油飯粒粒分明,有雞油香同少少既薑黃味,但我個人比較中意黏性較高既雞油飯。醬料方面有薑蓉,辣椒醬同黑醬油。薑蓉同岀面大部分既唔同,唔係靜係多油,係有清香既薑味,但一d都唔辣;而辣椒醬亦與別不同,佢既辣度比較強勁,帶有辣椒香同少少酸味,而且唔甜,3個醬料中我最中意呢個,香辣開胃。海南雞方面,質感上無論係雞肉好淋,有雞味唔肥,雞皮軟簿,而除左雞翼之外其餘部分都去左骨,整體唔錯。南洋咖啡 (凍) 8/10 ⭐️平時飲開無糖咖啡,但知道南洋咖啡係比較濃同苦澀,所以今次叫左少甜。咖啡少甜balance番南洋咖啡個苦澀度啱啱好,而且咖啡味好香濃,整體好好飲👍🏻仲有,呢度凍飲跟餐係唔駛加3蚊😆Service: 服務態度有待改善,落單後有個員工懶得行前幾步,就將個牌離遠飛落我張枱度🙄經理不在場既時候侍應會圍埋大聲高談闊論自己家中私事,明白番工有時想休息同同事傾下計,但建議將音量收細。環境: 店舖幾闊落同舒適,裝修有特色。—- Eng version —-Hainanese Chicken w/ Rice
海南雞飯
海南雞飯 (下午茶) 7/10 ⭐️
整個海南雞飯餐有雞湯,雞油飯,海南雞,同3款醬料選擇。
海南雞
雞油飯

南洋咖啡 (凍) 8/10 ⭐️
南洋咖啡

環境: 店舖幾闊落同舒適,裝修有特色。

—- Eng version —-

Hainanese Chicken w/ Rice (Tea Set) 7/10 ⭐️
Boneless silky chicken with thin skin. The chicken rice also had rich chicken flavour but it’s a bit dry. Among the 3 dipping sauces, I like the spicy sauce the most, it’s more spicy than other restaurants with subtle sourness, and had a nice pepper fragrance.

Nanyang Coffee (Iced) 8/10 ⭐️
Rich flavoured coffee. I ordered “less sugar”, and this level of sweetness balanced well with the bitterness brought by Nanyang coffee. Nice coffee 👍🏻

📍Kaya咖吔
🚇 坑口 Hang Hau
🕑 My visit: 閒日下午 afternoon tea
⭐️ Food: 7/10
💲ard HKD 80/person

2023-07-25
海南雞飯
南洋咖啡
2023-07-12 221 瀏覽
東港城購物後,又到搵食時間,行到倦,想食惹味類別,唸起附近有間Kaya 咖吔, 星馬菜令人開胃, 食下喇沙都好啊。海南雞飯拼喇沙米線,超開心叫一個套餐,就有晒我喜歡的食物,雞加錢轉髀位,雞🐓皮不覺肥膩,髀位冇骨很滑溜,將3款醬汁,加入飯內一併食,真美味呀。喇沙湯底香濃,米線又爽滑,唔好睇佢細細碗,其實是十分之足料。友人叫了新加坡喇沙米線🍜,湯底有椰香同蝦味,食材有蝦、雞蛋🥚、魚片跟豆卜,友人說味道調得好味😋。飲品是凍青檸紅茶同桔仔話梅水,清新美味的青檸,大杯又解渴。

飲品是凍青檸紅茶同桔仔話梅水,
清新美味的青檸,大杯又解渴。

2023-07-12
2023-07-06 196 瀏覽
咖吔 Kaya 今晚去左位於坑口站東港城商場- 咖吔 Kaya 專門食新加坡、馬來西亞菜🌟海南雞肉骨茶二人餐 $288 真係幾抵食👍🏻跟油飯、主菜~海南雞同肉骨菜仲跟特飲~岩哂選擇困難症既我🩷。新加坡白胡椒肉骨茶跟原隻大蒜頭🧄、豬肚、排骨湯底清甜~帶白胡椒嘅辣味~仲跟油炸鬼、辣椒、蒜蓉、甜豉油。無骨海南雞(例〉雞皮Q彈、雞肉肉質幼嫩配埋帶薑黃香哋雞油飯~好好味。串燒拼盤雞肉、大蝦、魷魚鬚串燒用左秘製串燒醬調味~味道唔錯最正嘅係大蝦已經係去殼🤪啖啖肉飲品就揀咗兩款凍嘅香茅茶~飲落清新~又消暑。凍香茅鮮橙茶。凍香茅青檸蜜📍將軍澳重華路8號東港城1樓112A號舖
咖吔 Kaya

今晚去左位於坑口站東港城商場- 咖吔 Kaya
專門食新加坡、馬來西亞菜

🌟海南雞肉骨茶二人餐 $288

真係幾抵食👍🏻
跟油飯、主菜~海南雞同肉骨菜

仲跟特飲~岩哂選擇困難症既我🩷

。新加坡白胡椒肉骨茶

跟原隻大蒜頭🧄、豬肚、排骨
湯底清甜~帶白胡椒嘅辣味~

仲跟油炸鬼、辣椒、蒜蓉、甜豉油

。無骨海南雞(例〉

雞皮Q彈、雞肉肉質幼嫩
配埋帶薑黃香哋雞油飯~好好味

。串燒拼盤雞肉、大蝦、魷魚鬚

串燒用左秘製串燒醬調味~味道唔錯
最正嘅係大蝦已經係去殼🤪啖啖肉

飲品就揀咗兩款凍嘅香茅茶~
飲落清新~又消暑

。凍香茅鮮橙茶
。凍香茅青檸蜜

📍將軍澳重華路8號東港城1樓112A號舖
  • 海南雞飯
  • 白胡椒肉骨茶
2023-07-03 154 瀏覽
下午茶时段,原本打算来买泰奶,结果误打误撞看上了这家新加坡菜,应该是命运的指引🌟T01 新加坡喇沙 米线 💰66朋友点的,料足,味佳,配桔仔话梅水很解腻🌟T06 巴东牛肉配米饭 💰62饭有椰香味,牛肉很实在,做法中规中矩,香茅青柠荔枝梳打好清爽🌟斑斓咖吔多士 💰28(还是26来着?必须打满分,面包煎香脆,黄油和斑斓的夹心冰凉,真的太惊艳了,下回继续点!环境有东南亚风情,食客也很多,下午茶价格也蛮抵,是会再来的一家店~

🌟T01 新加坡喇沙 米线 💰66
朋友点的,料足,味佳,配桔仔话梅水很解腻

🌟T06 巴东牛肉配米饭 💰62

🌟斑斓咖吔多士 💰28(还是26来着?

2023-05-26
  • 斑蘭咖吔多士