2021-03-30 427 瀏覽
今天經過坑口東港城, 見到有間新開不久的餐廳~咖吔 Kaya✨, 餐廳主打星馬菜, 店內環境簡約舒適。午餐和下午茶都很抵吃, 今次就試下檳城蝦麵$66、 巴東牛肉配飯$56、 半熟蛋配咖央多士$48、 凍青檸紅茶、 香茅青檸荔枝梳打、熱手工拉茶。📝檳城蝦麵~濃郁帶蝦鮮,使用摻摻麵底, 材料豐富,蝦香四溢🤤。📝巴東牛肉配飯~入口即化的軟嫩牛肉👍🏻, 惹味而帶點微辣的口味, 配菜有魚乾仔、 青瓜粒和花生, 口感豐富。📝半熟蛋配咖央多士~濃香幼滑的咖央醬,內有半溶牛油😋, 配上半熟蛋一起吃,挺有層次感。📝凍青檸紅茶~ 紅茶味道濃郁,青檸解膩。✨✨📝香茅青檸荔枝梳打~ 清新美味的青檸荔枝, 加上解渴梳打水,正。✨✨📝熱手工拉茶~芬芳濃郁,茶味四溢,又香又滑,整體恰到好處。✨✨咖吔 Kaya 的食物美味, 價錢大眾化, 值得推介。😁

檳城蝦麵

, 配菜有魚乾仔、 青瓜粒和花生, 口感豐富。

半熟蛋配咖央多士

📝凍青檸紅茶~ 紅茶味道濃郁,青檸解膩。✨✨
凍青檸紅茶

香茅青檸荔枝梳打

熱手工拉茶

咖吔 Kaya 的食物美味, 價錢大眾化, 值得推介。😁

2021-03-30
檳城蝦麵
凍青檸紅茶
香茅青檸荔枝梳打
熱手工拉茶
  • 檳城蝦麵$66、巴東牛肉配飯$56、半熟蛋配咖央多士$48、凍青檸紅茶、香茅青檸荔枝梳打、熱手工拉茶
2021-03-28 206 瀏覽
輕輕鬆鬆又放工, 趁著可以早放工,當然要享受這些好處。 避開商場人流高峰期, 盡情購買一田食品節美食, 唔使排隊真係好開心。 shopping過後仲趕得到, 可以搵係咖吔食tea。睇返tea set 每樣嘢都係幾十蚊 ,最重要仲係送特飲, 睇返主餐牌特飲正價都要三十幾蚊😚😚。海南雞飯雞肉嫩滑雞皮爽, 海南雞分量算不錯,平均分配料雞髀+雞胸+雞翼, 樣樣都有少少。 油飯夠爽口, 質地軟熟煙韌不會糊口, 而且附送冬瓜湯, 消暑解渴。星加坡喇沙完全唔似下午茶份量😗😗😗, 幾十蚊勁大碗而且湯汁香濃, 估唔到佢會用米線, 好彩我都鍾意食米線😆😆。 配料好豐富有蝦、 魚蛋、豆腐卜...等串燒拼盤 (雞肉 +八爪魚 +蝦)下午茶時段包埋嘢飲都係$68, 晚市淨係拼盤已經要$88。 感覺上真的好抵食 😉😉😉雞肉串燒夠曬入味,好多香茅, 雞肉夠嫩滑。套餐包埋特飲真係超抵, 我哋嗌咗三款唔同嘅特飲😋😋😋凍桔仔話梅冰🍊🍸香茅青檸荔枝梳打🍹熱桔仔茶🍵三杯裏面我最鍾意 ,香茅青檸荔梳打, 清新爽口, 酸酸甜甜又充滿荔枝味😉其餘兩杯都唔錯, 桔仔味道 好清新。

睇返tea set 每樣嘢都係幾十蚊 ,
最重要仲係送特飲, 睇返主餐牌特飲正價都要三十幾蚊😚😚。

海南雞飯

星加坡喇沙

串燒拼盤 (雞肉 +八爪魚 +蝦)
雞肉串燒夠曬入味,好多香茅, 雞肉夠嫩滑。

套餐包埋特飲真係超抵, 我哋嗌咗三款唔同嘅特飲😋😋😋
凍桔仔話梅冰🍊🍸
香茅青檸荔枝梳打🍹
熱桔仔茶🍵

其餘兩杯都唔錯, 桔仔味道 好清新。

• 海南雞飯
  • 香茅青檸荔枝梳打
2021-02-10 784 瀏覽
星期四我在「坑口」「東港城」購買外賣自取「紅酒燴雞意大利粉」,作為晚餐裡面雞肉食品的同時,也在「東港城」裡面光顧另一間馬來西亞菜餐廳「咖吔」,享用「咖吔」三文治下午茶。「咖吔」作為一間馬來西亞菜餐廳,當然少不免有其他「馬來西亞菜」風味濃厚的菜式,例如回應食店實際店名「咖吔」的招牌食品「咖吔多士」。「咖吔多士」實際製成品的味道口感感覺,有點像我在港式茶餐廳裡面,也曾經食過的「油占多」食品,以甜味的「咖吔」醬汁加上「鮮牛油」,營造出類似「鮮牛油果占多士」的多士食品。「咖吔」廚房製作出來的食品「斑蘭咖吔多士」,不像港式茶餐廳做法,會先把「斑蘭咖吔多士」切成兩半,然後分別叠起,放在金屬銀色餐碟上面。由於「斑蘭咖吔多士」裡面加入了甜味「咖吔醬」,還有甜味「鮮牛油」襯托和增加「斑蘭咖吔多士」甜味,所以實際上難以從「斑蘭咖吔多士」裡面清楚食到「斑蘭」醬的甜味。至於口感方面,我覺得「咖吔」廚房製造出來的「班蘭咖吔多士」,「班蘭咖吔多士」實際製成品的口感感覺十分新鮮和香脆,即使價錢不算便宜,也屬於值得一試的食品。「咖吔」下午茶茶餐裡面的「喇沙」食品,「新加坡喇沙」裡面的實際材料,感覺其實即是跟「海鮮喇沙

馬來拉茶

「咖吔」下午茶茶餐裡面的「喇沙」食品,「新加坡喇沙」裡面的實際材料,感覺其實即是跟「海鮮喇沙」沒有太大的分別,因為「新加坡喇沙」裡面有很多「蝦」、「魷魚」、「魚蛋」。

馬來芒果汁配芒果雪糕

至於「新加坡喇沙」裡面的實際味道,本來「咖吔」的「喇沙」湯底味道裡面有少許辣味感覺,但是「咖吔」隨著「新加坡喇沙」而附送了一個「桔仔」上檯。

新加坡喇沙

結果甜味的新鮮「桔仔」,徹底改變了「新加坡喇沙」實際辣味,變成有少許甜味中和「新加坡喇沙」辣湯,變成我還承受得住辣味的新加坡風味「咖喱」湯。

另一方面,「海鮮」食品也某程度上改變了「新加坡喇沙」食品實際辣味濃度,令「喇沙」湯底的辣味,沒有原本「新加坡喇沙」製作完成時那麼刺激。

我享用「咖吔」「新加坡喇沙」實際製成品的時候,發現「新加坡喇沙」裡面原來也加入了「豆腐卜」,所以「豆腐卜」也吸收了「喇沙」湯底所有辣味。

斑蘭咖吔多士

至於配菜方面,「咖吔」「新加坡喇沙」實際製成品裡面的「海鮮」口感感覺頗為新鮮,例如「蝦肉」就是這樣,而且「蝦肉」充滿來自「喇沙」湯裡面的辣味。

至於「新加坡喇沙」「蝦肉」的實際口感感覺也都很彈牙,沒有因為「新加坡喇沙」麵屬於「咖吔」下午茶茶餐食品,因而令「蝦肉」口感受到明顯影響。

至於飲品我分別為「咖吔」兩份「下午茶茶餐」選擇了享用兩款飲品,其中一款飲品是「馬來西亞」菜裡面的知名代表飲品「馬來拉茶」。

「馬來拉茶」的實際味道跟我之前飲過的「拉茶」味道都是一樣,「拉茶」實際味道都是偏重牛奶甜味,但是也夾雜來自「紅茶」裡面的茶味味道。

反而今次我光顧「咖吔」,享用「下午茶茶餐」的最大意外驚喜發現,是來自於套餐裡面的另一杯手調甜味飲品「馬來芒果汁配芒果雪糕」。

「咖吔」的「馬來芒果汁」飲品實際口感感覺頗為稠密,感覺「馬來芒果汁」裡面好像真的使用新鮮「芒果」,榨出新鮮甜味的「芒果」汁。

為了方便承托甜味「芒果」雪糕球,所以「咖吔」在甜味「芒果汁」裡面加入少許冰塊,好讓實心的「芒果」雪糕球,不會立刻沉沒在「芒果汁」裡面。

不過「馬來芒果汁配芒果雪糕」「芒果」雪糕球裡面的甜味,感覺好像來自於一般品牌的盒裝「雪糕」,「雪糕」裡面沒有夾雜任何「芒果」果肉。

所以即使我在「東港城」裡面光顧「咖吔」期間,已經是冬季季節,但是「咖吔」仍能夠有存貨,製造出甜味的「馬來芒果汁西芒果雪糕」飲品,下次光顧「咖吔」還可以考慮繼續享用。
2021-01-21
馬來芒果汁配芒果雪糕
新加坡喇沙
2021-05-01 0 瀏覽
今日收工同朋友試下呢間馬拉菜嘅「kaya咖吔」,餐廳擺設同佈置有特色,套餐份量適合二人享用餐單有好多種選擇,而我試下娘惹烤豬五花腩,每件五花腩厚切,肥瘦均勻,帶有少少燶邊,充滿油脂口感,配上雜菜作點綴,份量大,價錢已經超值。海南雞飯套餐大家聽得多,之後嚟嘅就係重頭戲海南雞飯喇沙,同其他舖頭唔同,除咗海南雞飯之外佢仲有一碗喇沙,齋睇份量比起餐廳多好多,海南雞肉質爽同嫩,雞皮同雞肉之間有層啫喱,充滿雞味,油飯非常香,配合醬油啱啱好。喇沙足料,喇沙湯底不會渴喉,呢個套餐可以做到海南雞及喇沙一舉兩得。最後叫咗個咖吔牛油多士作甜品,熱辣辣麵包烘底,夾住牛油放落口即溶解。整體成個套餐可以食到咁多款食物,加上環境舒適座位之間保持距離,店員服務好,整體感覺舒適享受,值得推介。

之前疫情關係試過外賣返屋企,味道好正已經想再嘗試。結果今日得閒,去咗將軍澳分店堂食熱辣辣果然一流。我哋叫咗老鼠粉、叻沙麵、牛油果米子卷同咖喱薄餅,全部水準都非常高,絕對會再嚟。重點推介老鼠咩,雖然賣相麻麻地,但係材料齊全,味道剛剛好,如果要挑剔,可能係多咗少少油,但係絕對值得一試。其次係咖喱薄餅,本人極為鍾意食薄餅,薄餅十分香脆,咖喱汁調教得相當唔錯。其次,店員服務質素一流,溫柔對待以禮待客,今次真係大滿足,絕對推介各位嘗試。

2021-04-26 0 瀏覽
今次喺坑口東港城見到有間餐廳叫【咖吔】,知道係食東南亞嘢就走去試下。座位都好多而且好有南洋氣息。今次叫咗星加坡喇沙,入邊有大蝦、豬肉丸、豆卜、溫泉蛋同埋雜菜,樣樣都係傳統南洋喇沙材料,最緊要個湯底係好啱香港人口味,既有辣但又唔會太多,麵底加埋芽菜一齊食好有feel。另外叫咗海南雞飯,隻雞完全唔肥,我連皮都食埋,雞肉就絕對幼嫩,點埋三種唔同嘅醬料,分別係蒜蓉、辣汁同埋甜豉油,再加埋個油飯。最後食埋咖央多士,咖央同牛油都夠哂香滑,今餐食到好滿足。

最後食埋咖央多士,咖央同牛油都夠哂香滑,今餐食到好滿足。
2021-04-25 0 瀏覽
斑蘭咖吔多士Price:$36📌小妹第一次食,多士都幾厚,多士烘得好脆😍入面仲搽咗椰醬,一咬落去椰香味好重,仲帶啲甜味👍🏻再加埋塊牛油,真係不得了,牛油香湧哂出嚟🤤唔知係咪加咗椰醬,食完都唔會覺得好漏好濟☺️無骨海南雞Price:$150(半隻)📌今次無叫海南雞飯,叫半隻雞試下先。半隻分量都多,雞肉好嫩滑之餘仲唔太肥,雞油味好香🤩就算上面塊雞胸都唔算好鞋👍🏻另外仲有辣醬,甜豉油同薑蓉可以蘸,甜豉油配海南雞真係完美配搭😋
Price:$36

無骨海南雞
Price:$150(半隻)

2021-04-24 0 瀏覽
今日係屋企附近商場行吓發現開咗間新嘅都幾多人嘅星馬餐廳 於是就羊群心態一於入去試吓檳城蝦麵 🍜🍜$86入邊有啲五花肉 蝦肉 等等嘅配菜最特別嘅係佢嘅湯底 好濃烈喇沙味道 呢隻味除咗新加坡菜專門餐廳其他地方都好難搵到 值得一提嘅係呢個面係用咗兩款唔同嘅面底 分別有粗少少嘅拉麵同埋另一款幼少少嘅粉絲 由於佢嘅湯底味道唔錯 所以個人就覺得比較吸湯嘅有幼身粉絲比較好味😋 手工馬來奶茶🧋一定係佢每一間新加坡菜嘅餐廳一定叫嘅飲品 真係好鍾意佢嘅呢浸味 又有特色雖然甜咗少少但係個味道唔會剩係得甜 茶味都幾濃 推介大家冇試過一定要嗌一杯 地道嘅程度就好似台灣珍珠奶茶香港港式奶茶咁總括嚟講呢間星加坡餐廳算係一間食晏晝夜晚唔錯嘅餐廳 🍴 終於係屋企附近見到一間有特色少少嘅餐廳唔使成日都台灣西餐

檳城蝦麵 🍜🍜$86

手工馬來奶茶🧋

2021-04-17 68 瀏覽
今日同左朋友過嚟坑口行街,俾我哋發現咗一間平價高質嘅星加坡餐廳菜,價錢超平💕而且服務態度仲要勁好,仲要嘢食都好高質,整體來講性價比勁高,推介各位嚟食🤩首先我哋主菜叫咗星洲香辣炒飯味道有少少辣,啱晒驚辣但係又想食辣過下人嘅朋友,星洲香辣炒飯炒得好香,飯嘅質感粒粒分明,而且飯嘅味道好入味👅上邊仲有兩串烤雞串燒串燒都烤得好香好入味,燒得勁香,而且肉質好鮮嫩😛星加坡喇沙呢個喇沙都好高質,有星加坡嘅風味,裏面材料仲要好豐富裏面有蝦、魚蛋、半隻溫泉蛋、豆腐,超級抵食之選😋馬來芒果汁配芒果雪糕(餐飲+12)清涼又解渴,夏天飲啱晒,芒果味道好鮮好甜,仲有陪住芒果雪糕,好清新好Fresh🤩 絕對高質好飲!

首先我哋主菜叫咗星洲香辣炒飯

上邊仲有兩串烤雞串燒
串燒都烤得好香好入味,燒得勁香,而且肉質好鮮嫩😛

星加坡喇沙
呢個喇沙都好高質,有星加坡嘅風味,裏面材料仲要好豐富
裏面有蝦、魚蛋、半隻溫泉蛋、豆腐,超級抵食之選😋

馬來芒果汁配芒果雪糕(餐飲+12)
今日突然想食海南雞飯,諗起東港城新開呢間咖吔餐廳,就直接黎左買個外賣,原來有下午茶☕️比起其他星馬餐廳黎講價錢唔算貴。對呢間餐廳好既第一印象~由門口開始~係門口睇緊餐牌時,門口既一位員工(唔肯定係咪經理),好友善好有禮貌同我講「慢慢睇,睇下岩唔岩食」,睇左陣,我同佢講想買外賣,佢亦都好有流程好有交帶咁同店內收銀講我叫外賣,而我入去既同時亦有另一位既員工會係即刻行近準備帶位(雖然我係叫外賣,但員工都有主動性去迎接你)~收銀處~係我叫外賣既過程中,呢位靚女都係真心既有禮貌,亦都係好親切好搞鬼,咁岩得$500蚊我都唔太好意思,只係買個百幾蚊野,但佢都會表示唔緊要唔緊要(雖然打開門做生意客用咩付款都係要照收既)。咁岩有位婆婆買完外賣,收銀都主動叫佢坐係餐廳內既位坐住等雖然我唔係坐低入去食,但成個過程都覺得間餐廳好有條理,員工又親切有禮👍🏻👍🏻~食物方面~海南雞飯連湯及飲品($68)(配左杯拉茶)新加坡喇沙連飲品($62)(配左青檸紅茶)整體兩樣野都唔錯,份量都對得住個價錢🍴一間餐廳野食有幾好,員工既好態度都重要,就算有幾好都唔係俾錢買難受,所以真心覺得呢間店唔錯👍🏻會再光臨~

對呢間餐廳好既第一印象

~由
門口開始~

收銀處~

食物方面~

海南雞飯連湯及飲品($68)(配左杯拉茶)
新加坡喇沙連飲品($62)(配左青檸紅茶)
整體兩樣野都唔錯,份量都對得住個價錢🍴

2021-04-15
外賣自取
  • 新加坡喇沙
  • 海南雞飯
2021-04-12 32 瀏覽
門面經過好靚裡面D STAFF 的衣著(制服)都好好睇食物價錢偏高  門口好多人等位放假  等下位試下座位都幾舒服嗌左一個海南雞配肉骨茶靚  海南雞基本上無骨(除左雞翼) 上菜時已經唔熱  肉質算滑  有啫喱油飯好食  味道油度合理肉骨茶胡椒味重  份量太吝嗇  得一個細飯碗另一個係食蝦麵有齊米粉同油麵兩款係讚的湯底好淡好稀其實都唔知食左D 乜熱拉茶  離譜味道同口感同自己用奶茶粉沖的無分別
門面經過好靚
裡面D STAFF 的衣著(制服)都好好睇
食物價錢偏高  門口好多人等位
放假  等下位試下
座位都幾舒服

嗌左一個海南雞配肉骨茶
靚  海南雞基本上無骨(除左雞翼)
上菜時已經唔熱  肉質算滑  有啫喱

湯底好淡好稀
其實都唔知食左D 乜

熱拉茶  離譜
味道同口感同自己用奶茶粉沖的無分別
題外話/補充資料: 整體黎講 唔會再食 又等位 又貴 質素令人失望 本來睇餐牌時好興奮想下次再黎試其他野 試完一次 不了... 仲有一樣要提 佢地用的餐具係金屬質地 執餐的位置有個半open area, 而且正正係餐廳中間 我坐係附近 S STAFF 分餐具時產生的金屬高頻噪音係聽到人好唔舒服 希望餐廳方面無論如何都要改善 長久對員工耳朵一定有不良影響
2021-04-11
2021-04-10 36 瀏覽
這天因為工作的關係,前往了將軍澳,這間餐廳位於地鐵站上面的大型商場,餐廳食物選擇還算有很多,海南雞飯這些聽起身也是十分出色,哈哈,我才不是吃這些常見熱門。這天光顧的時間正好是下午茶時段,下午茶時段可以挑選的就是性價比最高的套餐, 食物方面,我挑選了的就是咖哩與薄餅, 最值得強調的就是他的特飲芒果沙冰,性價比極高,挑選了新鮮的蔬果,完全沒有化學劑的感覺, 鮮黃色的飲品,看起來十分容易,但這是一個無添加的飲品, 這樣的性價比真的不錯,絕對是超水準表現。
2021-04-08 39 瀏覽
餐廳用了flamingo 做設計,確實係吸眼。入到去侍應好有禮貌,由帶位到上餐都係好有禮貌。餐廳仲特意送上口罩袋和消毒紙巾,很細心!食物方面,我每次去星馬餐廳必叫海南雞,絕對係最能反映該餐廳水準嘅菜式😂雞肉係非常嫩滑,皮薄又爽脆👏🏻而香茅橙茶好香好清新👍
雞肉係非常嫩滑,皮薄又爽脆👏🏻
而香茅橙茶好香好清新👍
海南雞飯
2021-04-08
肥姑姐飲食推介 - 星加坡叻沙 / 鹹蛋黃雞翼 / 馬來拉茶1)環境衛生喺東港城商場新開嘅《咖吔》雖然地方細細,但裝修富星馬特色,而且餐廳更播放馬拉/星咖坡特色的老歌,俾人一種好似去咗當地旅行嘅感覺。呢種類型嘅輕食餐廳好啱朋友同埋家庭嘅聚會。2)食物質素 星加坡叻沙 - 今日點咗星加坡叻沙,賣相一般,同menu有好大距離,但湯底好濃味,富椰奶堅果香,雖然份量唔算大,但材料每樣都算足,有一碗米線,大蝦兩隻,豆卜兩個,炸魚蛋四粒(有少少唔正宗,因為星加坡食嘅喇沙係用白魚蛋),魚片絲,芽菜,流心蛋半隻,仲有旺菜。一路食呢碗喇沙, 一路覺得好似食緊喺星加坡食嘅喇沙嘅味道,真係好想疫情快啲過,有得去星加坡旅行。鹹蛋黃雞翼 - 呢個小食比我預期中略為失色,首先雞翼真係超級細隻,雞翼有炸過所以幾香口,另外包裹雞翼嘅鹹蛋黃醬太稀仲好濕下,如果再炒乾少少會比較好,其次講下鹹蛋黃醬,唔知點解今次嘅鹹蛋黃醬完全唔咸,係淡的,而且仲帶些微嘅苦味,可能真係鹹蛋唔靚啦。應該唔會再點呢個食物。(同我當年喺星加坡食嘅鹹蛋黃炒蟹中嘅鹹蛋黃醬真係差好遠)馬來拉茶 - 真係完全唔好飲,吐司工房嘅出品都俾佢好好多。首先呢杯茶

星加坡叻沙

1)環境衛生

呢種類型嘅輕食餐廳好啱朋友同埋家庭嘅聚會。

2)食物質素

馬來拉茶 - 真係完全唔好飲,吐司工房嘅出品都俾佢好好多。首先呢杯茶嘅茶味唔濃(飲多幾啖係飲得出佢係用唔同嘅茶葉嘅),而且佢落嘅奶亦都好奇怪,雖然口味嘅嘢係人人唔同,但係今次我唔係第一次飲馬來奶茶,但依杯絕對係我飲過最難飲嘅。

3)價格
 星加坡叻沙 - HK$82 (味道OK,略貴,性價比低)
鹹蛋黃雞翼 - HK$$68/4隻 (完全唔好食)
馬來拉茶 - HK$28 (完全唔好飲)
(另收加一服務費)

4)再惠顧指數👉🏻
2021-04-02
  • 星加坡叻沙
2021-04-08 25 瀏覽
我自己好中意食星馬菜,以前成日都會去果邊旅行,雖然現間無得去,禁食下野過下口癮啦。之前係北角已經好有興趣試,不過真係長期好多人🥲趁人少少今次試試佢-🧏🏻‍♀️溫馨提示:裝修同服務都非常好,位置坐得舒服,另外真係隨時隨地都好多人,大家可以用GULU拎位或者要排一陣隊啦-▪️街頭鴨絲湯粉 $82▪️串燒拼盤 $88▪️新加坡鹹蛋黃雞翼 $68▪️參峇醬燒豬頸肉 $85-#街頭鴨絲湯粉 個湯睇落去好似清清地禁,但食落去完全食左一絲絲鴨香味,個湯完全吸曬湯嘅味道,連我平時吾太喜歡鴨絲嘅味道,今次我都覺得鴨味好夠而且吾膩口,湯式都好出色,真真正正由鴨絲浸透出嚟,而吾係味精味道。#串燒拼盤 拼盤總共有三樣野,包括雞肉、大蝦和魷魚鬚,串燒嘅醬汁係東南亞地區特別嘅辣椒醬就係參峇醬,三款各別味道都好出,吾會完全比個醬汁掩蓋所有味道,不過我個人認為雞肉最好味,雞肉非常嫩口,吾會好乾身,而且雞肉配少少辣味非常惹味。#新加坡鹹蛋黃雞翼 之後非常熱門嘅鹹蛋黃搭配,緊係得我試下配埋雞翼啦,味道好夠,份量得四隻,兩個人食岩岩好,每人食兩隻已經有啲飽膩感,而精粹係雞翼尖嘅位置,食落去淡淡鹹蛋黃味道。#參峇醬燒豬頸肉 豬頸肉味好
▪️街頭鴨絲湯粉 $82
▪️串燒拼盤 $88
▪️新加坡鹹蛋黃雞翼 $68
▪️參峇醬燒豬頸肉 $85
#街頭鴨絲湯粉

#串燒拼盤

#新加坡鹹蛋黃雞翼

#參峇醬燒豬頸肉
豬頸肉味好香,不過就吾夠雞肉禁滑身,可能燒完令水分流失左,另外同埋參峇醬配搭無禁惹味,反而吾配更好食,先食到豬頸肉嘅味道,所以就有少少失望啦。
————————————————————-—————-
📍Location
將軍澳重華路8號東港城1樓112A號舖

📍Branch Store
北角
🕙Business hours
11:00am-9:00pm
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻