2024-04-04 24 瀏覽
咁岩外賣平台有優惠,好抵!蔥吞拿魚腩蓉丼好食!紫蘇梅卷好少有,兩樣都係我好鐘意既,簡單好食,再少啲梅就好,偏酸左啲對於我。呢個價錢無挑剔啦,又快拎得,要多啲幫襯。下次要快手啲買角切魚生飯,三點幾賣哂🥲
咁岩外賣平台有優惠,好抵!
蔥吞拿魚腩蓉丼好食!
呢個價錢無挑剔啦,又快拎得,要多啲幫襯。
下次要快手啲買角切魚生飯,三點幾賣哂🥲
  • 蔥吞拿魚腩蓉丼
2022-08-14 2067 瀏覽
呢間壽司店位於一個偏僻嘅角落,只提供外賣,唔提供任何堂食。🐟蔥碎吞拿魚腩飯(午市$80)好好食,比起喺灣仔之前食嗰間日本餐廳好新鮮,價錢對比冇咁貴。不過依個價錢我都有啲卻步,因為其他餐廳加多幾十蚊,就有堂食或者係定食。之前食過薑燒豚肉飯都好好食,不過小貴,比起同區餐廳外賣偏貴,不過食物質素依然高質,偶爾食吓都okay!短短一年來好似已經加咗兩三次價,搞到都要影低張Menu睇吓佢最新價錢。其實佢可以WhatsApp落單,去到就即刻攞,唔需要喺出面等。
呢間壽司店位於一個偏僻嘅角落,
只提供外賣,唔提供任何堂食。

🐟蔥碎吞拿魚腩飯(午市$80)

2022-08-10 980 瀏覽
一直都有光顧呢間隱世小店性價比高食物新鮮近期一次又一次加價 食物新鮮到keep到 但份量明顯減少 今次海膽及明太子軍艦明顯比其他壽司細一半 但之前不是這樣 有點失望…希望keep到水準不要只加價
一直都有光顧呢間隱世小店
性價比高食物新鮮
近期一次又一次加價
食物新鮮到keep到
但份量明顯減少
今次海膽及明太子軍艦
明顯比其他壽司細一半
但之前不是這樣 有點失望…
希望keep到水準不要只加價

2022-04-21 1405 瀏覽
隱世南區壽司店田灣成日去,成日都會經過呢間壽司鋪,但一直都唔知道原佢啲食物係咁有水準。火炙壽司盛10件壽司味美,新鮮。不過發現原來set 裝的壽司size 好似比散叫的壽司較為細件少少🙈🙈炙燒蛋黃醬燒帆立貝 炙燒左口魚邊明太子魷魚軍艦海膽魷魚軍艦 豆腐皮壽司三文魚腩壽司散叫壽司,件件大大件,材料新鮮味美。鰻魚卷(6件)碎葱吞拿魚腩魚生飯 超大碗,吞拿魚蓉份量夠,冇諗過$98 有咁嘅質素。💯雖然只是小店,但絕對不能睇少佢地,比起出面很多的壽司店,食物質素更為高質。而且價錢合理,WhatsApp 落單,對單,確認自取時間,超方便。
隱世南區壽司

明太子魷魚軍艦
海膽魷魚軍艦
豆腐皮壽司
三文魚腩壽司

散叫壽司,件件大大件,材料新鮮味美。

鰻魚卷(6件)

鰻魚卷

碎葱吞拿魚腩魚生飯

超大碗,吞拿魚蓉份量夠,冇諗過$98 有咁嘅質素。
💯

炙燒壽司盛
鰻魚卷
碎葱吞拿魚腩魚生飯
每個月都要回頭係同區入面我相信尼間一定係最好食既壽司小店,即使咁多年都唔係加好多價仲要可以保持到個水準,Keep住都係咁新鮮咁有heart!啲三文魚腩又知超多超厚實,食完三文魚腩真係返唔到轉頭,食唔番普通三文魚!仲有炙燒左口魚裙邊燒佐口魚裙邊都係超級推介,另外私心推薦明太子魷魚,一黎我鍾意食明太子,二來我鍾意食魷魚所以夾埋一定好味而且客量我相信都係一樣咁多,到時打去叫外賣都要一個鐘先有,所以如果真係想試建議提早打去訂定先,咁就實冇死
每個月都要回頭

2022-04-06
2022-03-17 882 瀏覽
如果邊個住香港仔但未食過呢間壽司真係shame on you😂當初去朋友屋企叫外賣平台 試過之後,好食到返唔到轉頭,最近我已經自己早一日落order 自己跨區買外賣(我住新界)😎首先,佢啲壽司舊刺身係大舊到睇唔到舊飯。然後你會發現,佢舊刺身係2層,重疊放係舊飯度。重點仲要係非常好食,佢啲火灸壽司係無得輸🤤必食推介:⭐️⭐️⭐️灸燒左口魚邊,油香爆棚⭐️灸燒帆立貝⭐️牛油赤蝦⭐️蛋黃醬燒玉子不過因為佢真係小店黎,如果叫得多建議好似我咁早一日/朝早落order, 唔係有機會等好耐~

首先,佢啲壽司刺身係大舊到睇唔到舊飯。然後你會發現,佢舊刺身係2層,重疊放係舊飯度。重點仲要係非常好食,佢啲火灸壽司係無得輸🤤

必食推介:
⭐️⭐️⭐️灸燒左口魚邊,油香爆棚
⭐️灸燒帆立貝
⭐️牛油赤蝦
⭐️蛋黃醬燒玉子

外賣送餐
  • 灸燒左口魚邊
  • 灸燒帆立貝
2021-05-10 1826 瀏覽
一句「臥虎藏龍」就很足夠了!小小店舖,卻有兩名高手!食物質素一值保持!無論忙碌的大時大節,還是平日一至五,都能保持高水準!佢最底食就是壽司拼盤及刺身set!188餐三文魚、油金魚、吞拿魚、甜蝦、帆立貝、北寄貝、腐皮、蟹棒、海膽都是常規會叫的壽司!圖中多叫新香圈 北寄貝沙律 及 蟹籽其實佢個蟹籽沙律好好食!但吾係人人都有機會食!因佢要預早order!!!如果想晚上食,四五點要whatapps order 啦!香港仔區來說是美食沙漠中的芳泉!
一句「臥虎藏龍」就很足夠了!

小小店舖,卻有兩名高手!

食物質素一值保持!
無論忙碌的大時大節,還是平日一至五,
都能保持高水準!

佢最底食就是壽司拼盤及刺身set!

188餐
三文魚、油金魚、吞拿魚、甜蝦、
帆立貝、北寄貝、腐皮、蟹棒、海膽
都是常規會叫的壽司

圖中多叫新香圈 北寄貝沙律 及 蟹籽

其實佢個蟹籽沙律好好食!
但吾係人人都有機會食!
因佢要預早order!!!
如果想晚上食,四五點要whatapps order 啦!

香港仔區來說是美食沙漠中的芳泉!
188壽司拼盤
188壽司拼盤
2021-03-27 1193 瀏覽
外賣送遞叫咗芝士海老卷,三文魚牛油果卷,三文魚子壽司,帶子壽司食物刺身好新鮮,份量好大份,性價比好高,卷物外型麻麻地,卷得唔實,夾起個時會鬆散整體黎講係值得推介的小店!
整體黎講係值得推介的小店!
2021-03-26
外賣送餐
  • 帶子壽司
2020-11-05 2294 瀏覽
一得知黎田灣出job就即刻睇下附近有咩食呢間店亦係朋友推薦既田灣有少少美食沙漠既感覺 呢間日式小店可以用清泉黎形容😂.第一日本身想食角切魚生飯 但13:00去到已賣晒所以就買左三文魚角切份量好多 三文魚好肥美 紋理清晰 飯都好多男仔食一定夠飽.第二日就買左個海膽三文魚手卷呢個好出色 紫菜係自己包的雖然無一片片既海膽 變成醬咁 但海膽好香 無苦味同三文魚好夾 而且30蚊真係抵到爛食到底都有三文魚的 好足料.第三日決定早少少12:15去買 剛好買到最後一個角切魚生飯!終於知點解咁多人食 因為超多唔同既料三文魚 吞拿魚 螺肉 帆立貝 甜蝦 玉子 等等好滿足!角切都係大大粒 50蚊午餐真係太平了!有機會再入田灣的話 應該係會為左呢間小店!
一得知黎田灣出job就即刻睇下附近有咩食
同三文魚好夾 而且30蚊真係抵到爛
食到底都有三文魚的 好足料
終於知點解咁多人食 因為超多唔同既料
三文魚 吞拿魚 螺肉 帆立貝 甜蝦 玉子 等等
好滿足!角切都係大大粒 50蚊午餐真係太平了!
有機會再入田灣的話 應該係會為左呢間小店!
2020-11-05
  • 海膽三文魚手卷
2020-04-17 2362 瀏覽
今天心血來潮想吃刺身飯,又不想光顧連鎖式壽司店,故決定試試這間叫了三式碎蔥三色魚生飯,份量是頗大,十分足份,刺身也算新鮮,算是水準以上價錢百多元,算是物有所值呢另叫了親子雞肉飯給仔仔我試了少少覺得算不錯,雞肉嫩滑,旦同洋蔥都夠多會有下次!
價錢百多元,算是物有所值呢
另叫了親子雞肉飯給仔仔
我試了少少覺得算不錯,雞肉嫩滑,旦同洋蔥都夠多

會有下次!

碎蔥三色魚生飯
2020-04-17
30 分鐘 (外賣送餐)
碎蔥三色魚生飯
2020-02-04 1624 瀏覽
Definitely better quality than so many others big chain storesAnd not pricy tooAround $300 for two person and you can get almost anything you wantThe tuna and burned sashimi is a must tryRice can add slightly more seasoningOnly take away is allowed!
And not pricy too
Only take away is allowed!
2020-02-02 872 瀏覽
Great food. Great taste. Tucked away in a little corner of Aberdeen, this authentically Japanese take out is located at Tin Wan, serving all the fortunate residents of Tin Wan estate and nearby residential buildings.Food is well prepared and priced very reasonably for a great authentic taste.Very recommended!!!!
Great food. Great taste.

Very recommended!!!!
2018-08-22 3232 瀏覽
本人五係一個成日寫食評既人。但呢間鋪頭真心好食,個加州卷非常好味!!!好抵食!好正!好彩住得近,成日有得食。店員有禮,用心造食物!我和先生經常惠顧,是自家食堂!
本人五係一個成日寫食評既人。
但呢間鋪頭真心好食,
個加州卷非常好味!!!
好抵食!好正!
好彩住得近,成日有得食。
店員有禮,用心造食物!
我和先生經常惠顧,是自家食堂!
2018-08-22
5 分鐘 (外賣自取)
  • 加州卷
2018-07-25 2222 瀏覽
超好食嘅小店,價平,味道讚,質素都好好,成日午餐買來食。如果多d套餐就更好。最鍾意食飯,溫泉蛋牛肉飯同埋泡菜豬肉飯可以講不輸高檔日料。希望生意可以蒸蒸日上,但是不要再漲價了
希望生意可以蒸蒸日上,但是不要再漲價了
  • 溫泉蛋牛肉飯
  • 泡菜豬肉飯
2017-12-26 2432 瀏覽
係田灣天橋底附近的一間小小壽司外賣店行過都未必留意到,但絕對係一試難忘的 啲壽司價錢未必係好平,但以咁新鮮、好味的質素黎講,係非常相宜阿妹揀左成角切什錦魚生飯$45足料又新鮮好抵食完對唔係俾啲頭頭尾尾hea而我自己就自選壽司十件大約$120左右樣樣都好食好鮮甜特別要推薦三文魚腩大大件有厚度,又鮮又肥美,但唔會令人覺得膩 手快有手慢冇 其次推薦帆立貝只係一粒,但厚到可以包住下面層飯係我食過最甜美的一間兩個人加埋$165左右超滿足偶然想豪食個午餐絕對係好選擇
係田灣天橋底附近的一間小小壽司外賣店
行過都未必留意到,但絕對係一試難忘的

壽司價錢未必係好平,但以咁新鮮、好味的質素黎講,係非常相宜

阿妹揀左成角切什錦魚生飯$45

足料又新鮮
好抵食完對唔係俾啲頭頭尾尾hea
而我自己就自選壽司十件大約$120左右

樣樣都好食好鮮甜

特別要推薦三文魚腩
大大件有厚度,又鮮又肥美,但唔會令人覺得膩
手快有手慢冇
其次推薦帆立貝
只係一粒,但厚到可以包住下面層飯
係我食過最甜美的一間

兩個人加埋$165左右
超滿足

偶然想豪食個午餐絕對係好選擇

10 分鐘 (外賣自取)