2025-05-08
【西貢區】【和大人】喺將軍澳想食吓甜品,同美女朋友搵到呢間喺將軍澳海邊嘅甜品店,就去食吓佢。佢開喺海邊比較新嘅居屋屋苑雍明苑嘅商場,對住海邊都幾正。將軍澳站行到過去都要少少時間,行到之後我都發現自己有啲肚餓,咁啱佢哋都有啲小食,咁我就一次過叫埋。侍應話佢哋嗰日新出有粥食,我又覺得唔使咁誇張,食啲小食得啦。首先食 $10 嘅「豬腸粉」,呢個價錢三條算幾好,味道都正常。跟住食 $20 碟嘅「一口芝士粒」,一共有六粒芝士粒,炸到外脆內軟,熱辣辣。估唔到呢兩款小食又唔差,絕對畀到驚喜我。甜品我就食個糖水,叫咗 $28 嘅熱「蛋白杏仁露」,呢碗就平庸啲,冇乜驚喜。美女朋友食嘅係 $28 嘅凍「芋頭椰汁西米露」,始終本身都係比較普通嘅嘢,好難變出啲乜嘢變化,佢都冇乜感覺。不過咁樣 $86 埋單,呢個價位食呢啲嘢我又挑剔唔到啲乜。。。(地址:將軍澳至善街5號雍明商場地下4號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tas
(地址:將軍澳至善街5號雍明商場地下4號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am西貢區 #將軍澳 #和大人 #豬腸粉 #一口芝士粒 #蛋白杏仁露 #芋頭椰汁西米露 #1am1716 #1ambackup