夜晚去旺角做野,依加個附近到左晚上十點幾其實都冇咩食店開見到味千未收工,決定去食個拉麵。一如既往既豬骨湯底,糖心蛋好食拉麵咁多年都一樣,其實味千又唔會話特別好食,但一定唔難食,係會令人間唔中都考慮去幫襯既平民拉麵店肥牛卷都好食,所有野都中規中矩,幾好
夜晚去旺角做野,依加個附近到左晚上十點幾其實都冇咩食店開
見到味千未收工,決定去食個拉麵。

一如既往既豬骨湯底,糖心蛋好食

肥牛卷都好食,所有野都中規中矩,幾好
2023-12-02
2024-02-17 133 瀏覽
一段時間冇食,難得仔仔話想食拉麵,當時係油麻地,就同佢試吓,我叫咗招牌拉麵套餐,包埋餃子和飲品,仔仔叫咗醬油叉燒拉麵,包埋溫泉蛋和飲品,如果再多啲選擇會更好。可能已經差不多接近九點,人唔算多,所以好快有得食了。食物賣相相當唔錯,仔仔一試就俾手指公,佢話個湯底好濃郁好夠味,我好同意,拉麵口感一流,只係啲叉燒比較肥,如果瘦返少少就更好,仔仔叫我係呢度俾like,最後竟然識得晒成碗拉麵,非常滿足嘅樣子,也不放過Good

2024-02-17
行過街頭巷尾,嗅到一陣陣麻婆豆腐嘅香味,唔經唔覺就走咗入去嗰間小店。店內裝修簡簡單單,啲椅子都有少少唔穩固,不過一坐低,上菜速度仲算快,真係等唔刻。間店隨處都掛住D嘩啦啦嘅招牌,不過我實話實說,夠晒繽紛!先講講嗰碗麻婆豆腐啦,辣得嚟唔辣喉,那種微麻帶勁嘅感覺啱晒我口味。豆腐綿滑得滯,伴隨住啲肉碎,入口即融,香!再加碗白飯,真係夠曬撈!點咗根冰涼嘅青瓜作為小食,口感爽快,解解辣,真係齊齊整整!要命嘅係,個些肉餅,外皮脆卜卜,裡面嘅肉香濃厚,蔥花個輕微嘅辛香味好吸引,點上啲特製醬汁,味道一流!總結,這頓飯啖啖肉,每一啖都有說不完嘅故事。環境雖然唔算舒服到哪去,但個大味,絕對係街頭美食嘅寶藏選擇🌟!呢個地方,實行體驗到咩叫做「平民價格,星級享受」。下次過嚟,仲要試吓其他菜式!😊👌💯

2023-08-21 472 瀏覽
細個成日見到味千拉麵 而家得返幾間 見到就入去試吓 叫咗個麻辣牛肉拉麵同埋豬軟骨拉麵 麻辣牛肉拉麵都唔錯 豬軟骨麵湯底比較淡 但豬軟骨食落都幾入味 呢個價錢算係咁啦平時出面食個拉麵都成舊水
2023-06-24 518 瀏覽
好耐冇食味千,行過肚餓幫襯吓,嘩!點知入門口完全冇人理冇人招呼,咁仲叫係日本拉面店?????日本食肆好緊張招呼架!唔怪得越做越縮........自助落單仲俾埋錢係好方便,但都唔係零招呼掛????好彩湯底都仲係幾好味,但淥面果位「師父仔」就真係唔多掂,D面都散唔開,仲痴埋一舊,要我自己搞散佢........😓😓😓😓

2023-06-24
2023-02-01 989 瀏覽
好幾年沒有來味千拉麵了,所有事都改變了首先要用qr code 落單,這不是問題,問題是落完單要馬上付款,付款完才可把訂單送出。當我要付款時,發現蘋果電話要用相機來打開這個qr code,才可到達付款頁,那表示我又要重頭再選一次食品😒。食物味道尚可保持,但是這個新的自助點餐系統我不太喜歡雖然要與時並進,侍應這行業未來可能會被人工智能取代,但現階段我覺得要兩者並存,太過先進會淘汰了一群具消費能力的老人家。在我進餐時,就有一對年老夫婦因為點錯餐落錯單而與服務員發生爭執。如果要減少人手,何不改成快餐店一樣先在門口點餐付款再取食物找位置?如果要走高檔路線,這樣先付款才落單就會令到想加單的人覺得麻煩而卻步。相信我短期內應該不會再來了。以上只是舒發愚見,不喜勿插。
好幾年沒有來味千拉麵了,所有事都改變了

,那表示我又要重頭再選一次食品😒。

食物味道尚可保持,但是這個新的自助點餐系統我不太喜歡

相信我短期內應該不會再來了。

以上只是舒發愚見,不喜勿插。

2022-09-13 1146 瀏覽
以前成日食味千拉麵,宜家好少見到,咁岩經過,見到價錢唔貴,再試下係咪回憶中嘅味道。😂😂叫左味千拉麵及味千之霸:賣相望落都唔錯,拉麵麵質較偏硬,豬骨湯底味道清而不油,當中味千之霸的配料有豬軟骨肉,肉質軟硬適中。金菇牛肉卷:味道偏淡味,要點醬汁配搭日式炸雞:肉質偏干身,味道咸左少少巨峰乳酸蘇打、白桃乳酸蘇打:普通的蘇打飲品,較特別的是可以選擇其他港式奶茶飲品總括而言,味千好似退步左少少🤏相比以前,不過係性價比高嘅一間拉麵店,經過可以試試。

金菇牛肉卷:味道偏淡味,要點醬汁配搭

日式炸雞:肉質偏干身,味道咸左少少

2022-09-07 693 瀏覽
身為拉麵烘的我,味千拉麵係一間性價比高,而且久唔久都會去止吓咳,但唔知几時開始,越嚟越唔得⋯首先D湯真係太油,飲落去好重味精嘅味道,而且真係一口油,好唔舒服嘅感覺⋯D麵又煮到太淋,一D都唔彈口,唔好講麵質點點點,已經係失敗到一個地步⋯叉燒又係冇味,又淋又肥,真係難到一個點⋯唯一保持質數,可能只係只竹筍,味道還是不錯的,不過就細到有D離譜⋯溫泉蛋都係好味,如果唔係真係死得⋯不過話時話,下午茶餐只係收$33,可能係我要求多咗D⋯ 😅😅😅
叉燒又係冇味,又淋又肥,真係難到一個點⋯
溫泉蛋都係好味,如果唔係真係死得⋯
2022-08-19 451 瀏覽
今次叫咗豚肉拉麵同日式餃子🥟,豚肉拉麵嘅份量唔算多,但湯底比較油,豚肉嘅份量都唔多,個湯底好濃厚,比較鹹。個日式餃子煎得啱啱好,入邊嘅餡都好好食,足夠一個人的份量。環境衛生良好。員工服務態度良好。價錢方面可接受。餐牌種類比較多選擇。
環境衛生良好。
員工服務態度良好。
價錢方面可接受。
餐牌種類比較多選擇。
2022-07-30 508 瀏覽
女朋友一直都話想試味千拉麵下午茶,話好抵食,三十幾蚊有碗拉麵食好抵,我自己一直對味千都冇乜特別感覺,去試下冇所謂,今日星期六出到旺角都2點幾,去到味千門口望下,原來星期六都有下午茶,仲要爆場添,咁係真好似幾抵,望下個餐牌,33蚊可以食到一碗叉燒拉麵,又好似唔錯喎,我就要左一碗吉烈豬扒拉麵(42蚊), 用手機落單仲要即刻比埋錢,等左一陣第一碗叉燒拉麵到左,好香蒜蓉味,食落味道都正常,叉燒都正常,不過到我果碗吉烈豬扒拉麵就好奇怪,豬扒同拉麵分開上,我覺得都合理,不過望下碟吉烈豬扒完全唔係一塊豬扒切開,好似頭頭尾尾咁拼唔到埋一塊完整既豬扒,再望真d點解d肉會紅色既..........即刻用筷子整開佢外層炸皮,真係有冇搞錯入面係港式燒味鋪既叉燒嚟既!? 4舊都係咁,粉就好厚包住d叉燒,唔怪得拼唔埋, 食到最後一舊仲有酸臭味,完全唔掂,42蚊當自己買個教訓,呢世都唔會再食老千拉麵
,食落味道都正常
吉烈豬扒
2022-06-02 431 瀏覽
個人好喜歡食拉麵,但係而家D拉麵越賣越貴,動不動過百蚊一碗,對我呢草根階層,直真係有D壓力⋯近排發現味千拉麵推出下午茶餐,星期一至五$33包飲品,凍飲加$3,真係可以止到咳,平靚正,性價比超高⋯雖然碗拉麵係細細碗,但係$33真係冇投訴,平粒溫泉蛋,流心做得唔錯,有一塊叉燒,味道都可以,麵質都好彈牙,唔太淋好有口感⋯而成件事我最鍾意佢哋啖湯,終於有返咁上下,好飲而且唔會口渴⋯凍檸茶亦都好夠茶,$36(凍飲加三蚊)真係邊度可以搵⋯
凍檸茶亦都好夠茶,$36(凍飲加三蚊)真係邊度可以搵⋯
2022-03-27 527 瀏覽
見佢下午茶幾抵,30幾蚊起唔使+1,諗住去試吓,叫咗個吉列豬扒拉麵,配一杯嘢飲,橙汁竟然唔使加錢,感覺上幾抵食,但係可惜啲嘢食質素非常差,豚骨湯底非常油膩,但係豚骨味唔重,只係飲到少少味,拉麵偏硬身,綁埋一舊,至於重頭戲係炸豬扒,外皮炸得非常脆,不過我諗佢應該改錯名,叫做炸豬片會適合啲,因為根本薄到成塊肉片咁,我諗只係比肉片厚少少,目測豬扒位置得0.3cm厚左右,而食入口完全食唔出豬扒味,連咬口都冇,我相信佢用咗好多鬆肉粉搞到口感都冇埋,成餐最好係杯橙汁
2022-03-25 292 瀏覽
今日又食味千下午茶☕️其實上次來這裡嘅用餐體驗真係麻麻很多人地方窄 明明有位都叫我坐都窄一窄 隔離枱又勁吹水 所以真係對呢間食店印象好差 不過因為之前光顧嘅幾間味千拉麵經歷 突然覺得要比多次機會這間分店這個拉麵🍜只需$33 老實講真係好抵 已經包飲品和不需加一 在旺角區算係合格 我之前試咗餃子拉麵 發覺原來叉燒拉麵係有糖心蛋 還要平$2 所以最抵應該就係這嗰麵上次去其他分店時因為唔飲可樂 所以加錢飲凍檸茶 但原來橙汁係免費的 那就試吓 都還可以 唔太酸 但都唔太有橙味 好喜歡食這裡的餃子 但我發覺餃子拉麵係無叉燒拉麵抵食 反而加配就更抵 所以現在就可以一次過食兩款 這一餐只需$45 一個女人普通胃口就夠食 這間店落單時就要找數 唔找數就唔會成功出單 這個功能如果有電子支付就會方便啲 如果現金支付我想都係要用返職員落單 今日職員充足 但坐位真係窄 今日坐四人枱 雖然舒服啲 但人多就會坐的唔舒服
今日又食味千下午茶☕️其實上次來這裡嘅用餐體驗真係麻麻

叉燒拉麵

餃子三個

2022-03-21
叉燒拉麵
餃子三個
2021-12-31 398 瀏覽
好耐以前係其他分店食,覺得唔好食,依家係依間食左個學生餐嘅有天婦羅蝦嘅拉面,再加左杯奶茶,奶茶個人認為都大杯,仲飲唔曬,個面嘅味仲唔錯!同以前食嘅味差好遠😋,真係可以再值得再試多次,但分店好似都唔多
  • 味千拉麵
2021-12-20 296 瀏覽
好耐冇食味千拉麵 成日印象係普通 啲拉麵唔特別好食今日有機會再試吓佢 menu好似少咗好多選擇 依家得返拉麵同丼飯 冇咗炒飯嗰啲 亦冇乜小食原本想試沾麵 不過見好似麻麻哋穩陣啲都係食丼飯 加上啲飯好平以手機QR code落單 好方便▶️壽喜牛肉溫泉蛋丼 ($53)賣相好唔錯喎 出乎意料 似模似樣面有大大隻溫泉蛋 牛肉份量超多 炒埋洋蔥絲好香上面落咗芝麻粒添飯份量都大 一定夠食洋蔥食落脆口 焦糖化咗 好好食🧅牛肉出奇地腍 同埋有牛味 幾新鮮咁 而且少肥膏 多數肉😍靚材料🍚飯質感都好好 軟硬適中 少少珍珠米口感原先已經有啲牛肉汁起底 所以啲飯好入味 又唔乾 同時溫泉蛋超流心一整就爆槳🥚蛋黃好黏好香蛋味撈飯超正👍🏻成個飯都好好食 真係冇諗過佢水準咁好▶️椰菜 (+$8)原先係俾人落入麵到 所以好清淡健康啲咁😂都新鮮 咬落脆口-味道比預期中好食 呢個丼飯好高質👍🏻拉麵我就唔太清楚 因為賣相好一般 亦冇飯咁吸引環境同服務都係正常CP值高 勁抵食❗️$53一個飯 足料 靚肉 份量多 好食 冇加一絕對值得去食 只可惜佢越嚟越少分店 得返4間分店咋
好耐冇食味千拉麵 成日印象係普通 啲拉麵唔特別好食
原本想試沾麵 不過見好似麻麻哋
穩陣啲都係食丼飯 加上啲飯好平
以手機QR code落單 好方便
▶️壽喜牛肉溫泉蛋丼 ($53)
賣相好唔錯喎 出乎意料 似模似樣

🍚飯質感都好好 軟硬適中 少少珍珠米口感
一整就爆槳🥚蛋黃好黏好香蛋味
撈飯超正👍🏻

成個飯都好好食 真係冇諗過佢水準咁好
▶️椰菜 (+$8)
原先係俾人落入麵到 所以好清淡
健康啲咁😂都新鮮 咬落脆口