2025-07-11 0 瀏覽
屯門紅橋開左間手工餃子,餃子🥟配搭任君選擇,全部都可以mix,岩哂D選擇困難症既朋友仔或者一次過想試哂甘多口味既人,而且湯底更係自家煲製花膠淮山老火豬骨湯,勁正🤩🤩🫶🏻酸菜鮮肉餃(湯餃)拼粟米香菇鮮肉餃(煎餃)湯餃餡料結合左酸菜與鮮肉既鮮嫩,湯底清爽,非常適合炎熱天氣。餃子皮薄而韌,包裹著多汁餡料,每一啖都可以感受到酸菜獨特風味👍🏻煎餃表面金黃酥脆,內餡係粟米甜味與香菇香氣完美融合,口感豐富🤤🤤🫶🏻京蔥甘筍羊肉餃+ 芝士粟米椰菜鮮肉餃+ 九王海鮮餃濃郁既羊肉與京蔥清香相互映襯,甘筍脆口感為整體增添左層次感😋芝士粟米椰菜鮮肉餃既芝士濃郁與粟米甜味相結合,椰菜清新則平衡左整體味道😍九王海鮮餃餡料包含左多種海鮮,口感鮮美,海味十足,餃子皮的輕薄讓內餡鮮味得以充分釋放,十分推薦海鮮愛好者品嚐👍🏻🫶🏻土豆絲清爽口感為主菜提供左唔錯既搭配,帶住酸辣口感幾開胃😉🫶🏻上湯時菜時菜湯底清淡,能夠解膩,讓整用餐體驗更加均衡❤️

🫶🏻酸菜鮮肉餃(湯餃)拼粟米香菇鮮肉餃(煎餃)
粟米香菇鮮肉餃

酸菜鮮肉餃

🫶🏻京蔥甘筍羊肉餃+ 芝士粟米椰菜鮮肉餃+ 九王海鮮餃
京蔥甘筍羊肉餃+ 芝士粟米椰菜鮮肉餃+ 九王海鮮餃

🫶🏻土豆絲
清爽口感為主菜提供左唔錯既搭配,帶住酸辣口感幾開胃😉
土豆絲

🫶🏻上湯時菜
時菜湯底清淡,能夠解膩,讓整用餐體驗更加均衡❤️
時菜

粟米香菇鮮肉餃
酸菜鮮肉餃
京蔥甘筍羊肉餃+ 芝士粟米椰菜鮮肉餃+ 九王海鮮餃
土豆絲
時菜
1K
2025-07-02 0 瀏覽
📍 周記手工餃子{屯門} 就係屋企樓下就已經可以食到手工餃子,每日新鮮包製,餡料豐富,每一粒都大大粒🥢今日我哋落嚟食下午茶,就嗌咗下面嘅餃子!其實只係為咗飲佢嘅靚湯,熱辣辣嘅一碗家常湯,毫無味精,飲晒都唔會覺得口渴,真材實料,今日係粟米紅蘿蔔魚肚湯,仲有幾舊魚肚食已經賺咗😍✨ 粟米香菇鮮肉餃✨ 韭菜鮮肉餃煎到金黃少少焦香,餃子皮香脆仲有少少煙韌。入面餡料係蔬菜為主,有韭菜、蔥、紅蘿蔔🥕粟米,香菇等,充滿唔同蔬菜嘅香甜味~輕咬已經到餡。豬肉靚,粟米甜,簡單好食,醋都唔使落!✨ 芝士粟米椰菜鮮肉餃✨ 九王海鮮餃用薄皮塞咁多餡,唔怕穿都幾勁•涼瓜豬肉餃我第一次食,感覺都幾清新,咬落肉同瓜比例係5:5,豬肉無羶怪味,食到個豬肉咁新鮮嘅餃子🥟本人比較欣賞九王海鮮餃,原隻大大隻鮮蝦🦐一咬落去已經好滿足🩷✨土豆絲幼細嘅土豆絲非常爽脆,唔算好辣,酸味比較突出🥔✨ 香煎雞扒雞扒超大塊,啖啖肉,煎得都唔油膩🤭

📍 周記手工餃子{屯門}

今日我哋落嚟食下午茶,就嗌咗下面嘅餃子!

✨ 粟米香菇鮮肉餃
✨ 韭菜鮮肉餃

輕咬已經到餡。豬肉靚,粟米甜,簡單好食,醋都唔使落!

✨ 芝士粟米椰菜鮮肉餃
✨ 九王海鮮餃

本人比較欣賞九王海鮮餃,原隻大大隻鮮蝦🦐
一咬落去已經好滿足🩷

✨土豆絲
幼細嘅土豆絲非常爽脆,唔算好辣,酸味比較突出🥔

✨ 香煎雞扒
雞扒超大塊,啖啖肉,煎得都唔油膩🤭

2025-06-25 174 瀏覽
虹橋新開咗間餃子舖,作為餃子控既我,即刻來試試佢,無論煎餃,湯餃我都鐘意食😋周記呢一間手工餃子,所有餃子即叫即做!ABC餐諗得好周到啊,每個餐有三隻口味嘅餃子,可以選擇一半湯餃一半煎餃!呢個設計係非常之好👍🏻可以滿足晒大家🌟芝士粟米椰菜鮮肉餃 +粟米香菇鮮肉餃 🌟馬蹄芫荽鮮肉餃+紫菜椰菜鮮肉餃🥟今次試左湯餃先,餃子隻隻都脹卜卜大大粒,超足料,咬開仲勁多肉汁,好正👍🏻👍🏻🤤質素高,性價比高湯底係花膠淮山老火豬骨湯,好鮮甜好好飲清晒碗湯小食:上湯蘿蔔+萵筍絲(麻辣)

周記呢一間手工餃子,所有餃子即叫即做!

🌟芝士粟米椰菜鮮肉餃 +粟米香菇鮮肉餃

🌟馬蹄芫荽鮮肉餃+紫菜椰菜鮮肉餃🥟

湯底係花膠淮山老火豬骨湯,好鮮甜好好飲
清晒碗湯

小食:上湯蘿蔔+萵筍絲(麻辣)

2025-06-24 134 瀏覽
垃圾餐廳!服務態度很差!自取單,遲了25分鐘先有單,期間態度極差,問極都唔應,唔知咩服務態度!新開張都做到咁,一句唔好意思都冇!就算整遲左,都可以講句唔好意思!
外賣自取
2025-06-22 153 瀏覽
食後感1. 九王海鮮餃 - 煎餃(6隻) -煎餃的外皮呈金黃色,表面略帶焦脆,散發著誘人的香氣。 - 餃子皮薄而有嚼勁,內餡豐富,主要蝦和豬肉組成,鮮香四溢。好有海鮮的鮮美,風味十足。2. 椰菜雲耳鮮肉餃 - 湯餃(6隻) - 湯餃的形狀圓潤,自家湯底,好養生。 - 餃子皮軟滑,湯頭清淡卻滋味十足,餃子內餡混合了新鮮的豬肉、椰菜和雲耳,增加了口感的層次感。椰菜的清脆與雲耳的滑嫩形成了完美的對比。 - 食後覺得溫暖舒適,無負擔。3. 椰香紫米蓮子芋圓 - 色彩繽紛,紫米的深紫色與椰漿的奶白色形成鮮明對比,視覺上非常吸引人。 - 椰香味濃郁,紫米的嚼勁與蓮子的軟糯相得益彰,芋圓則為整體增添了彈性。甜度適中,好清爽。4. 綠豆海帶芋圓 - 海帶的綠色與芋圓的白色形成鮮明的對比,整體呈現自然的顏色。 - 綠豆的清香和海帶的鮮味十分獨特,芋圓的彈性讓口感更加豐富。海帶增添了海洋的風味,十分特別。這頓飯的每道菜品都展現了食材的新鮮和廚師的用心。無論是開胃的小吃還是甜品,都是值得一試的美味,回味無窮。
食後感

1. 九王海鮮餃 - 煎餃(6隻)
-煎餃的外皮呈金黃色,表面略帶焦脆,散發著誘人的香氣。

2. 椰菜雲耳鮮肉餃 - 湯餃(6隻)
- 湯餃的形狀圓潤,自家湯底,好養生。
- 食後覺得溫暖舒適,無負擔。

3. 椰香紫米蓮子芋圓

4. 綠豆海帶芋圓

2025-06-19 202 瀏覽
今日收工突然間想食啲清淡嘅嘢,突然間醒起屯門新墟附近有間好出名嘅手作水餃店😋即刻同屋企人去食吓先!手拍青瓜$25味道夠酸,而且夠辣,係夏天嘅開胃小食,青瓜爽口,多汁,食完一舊接着一嚿食唔停🤣A餐$56入邊分別有韭菜鮮肉餃,白菜鮮肉餃,芹菜鮮肉餃同薯粉,韭菜鮮肉餃好香濃嘅韭菜味,韭菜帶出豬肉嘅香味,白菜鮮肉餃唔使講白菜脆卜卜颯颯聲,配埋豬肉食係絕配嘅配搭,芹菜鮮肉餃呢,食落去口感好獨特,第一次嘗試表示下次都想再食🤣,跟住薯粉燥底,薯粉好煙煙韌韌,但又唔會咬唔開,呢方面真係好值得稱讚😘馬蹄甘筍,雞肉餃$45入邊有六隻煎餃係香菇鮮肉拼粟米,我平時最鍾意食香菇鮮肉粟米水餃,估唔到原來煎餃都咁好食,超級大粒,入邊好多香菇同粟米好香😍,豬肉亦都大大份唔會得個少少🤣周記手工餃子 (屯門)屯門青菱徑6號富麗大廈地下D2號舖

手拍青瓜$25

A餐$56

馬蹄甘筍,雞肉餃$45

周記手工餃子 (屯門)
屯門青菱徑6號富麗大廈地下D2號舖
2025-05-25 326 瀏覽
好耐冇食過咁好食嘅餃子,三種餃子9隻$51,抵食夾大件。湯嘅淮山都好特別。韭菜芹菜係我嘅至愛,食完一大碗酸辣湯都唔覺得口渴。湯底薏米同埋啲豆都非常之正。好快會去再去。
2025-05-16 371 瀏覽
超級鍾意食餃子既我. 餃子食材新鮮兼大隻,經常過嚟食. 各項餃子都非常好食. 個人最鐘韭菜和芹菜. 必點. 然然後再加個上海麵. 湯底仲要系自家老火湯. 超正.講真係我既食堂.
  • 芹菜和芫荽餃超疋
2025-05-09 314 瀏覽
虹橋間裝修得好靚既餃子店執得好快,然後比現時接手既周記頂左黎做! 店肉内仍保留大部份裝修同枱櫈,而家講返佢既餃子!我係餃子控,對質素必會有一定要求!啲餃係好大隻,但係餡料啲菜切得太大粒,菜除左食到有好大塊既紹菜,仲竟然食到豆角,係咩地道餃子黎?我唔覺得自己食緊餃子!我買了湯餃六隻粟米忌廉豬肉同12隻京蔥羊肉,但兩款啲味好似差唔多咁,連個湯都冇驚喜。 So maybe 唔係好啱我口味!冇影相,大家試過就知!
店肉内仍保留大部份裝修同枱櫈,而家講返佢既餃子!
我係餃子控,對質素必會有一定要求!
冇影相,大家試過就知!
外賣自取
2025-04-25 242 瀏覽
小店開張, 都多人食, 買盒生餃支持下.買個陣見個盒都好重型, 心諗需唔需要每隻餃子有獨立位呀?好似用多左膠, 我又重用唔到個盒放雪櫃第二朝做早餐, 問題嚟喇餃可能本身比較薄皮, 佢亦都做得比較濕軟, 我冇一隻可以成功完整攞到出嚟而唔爛..可能放冰箱雪硬會易d攞, 但買盒鮮餃放冰箱? 我真係冇諗過..又或者可以用啲牛油紙之類墊底或獨立包住, 平底盒ok啦餃本身係冇問題, 都大隻足料, 可惜爛到甘, 好難enjoy啦..因為爛咗唔想煮咁耐, 有兩隻我自己煮得唔係咁熟, 希望冇肚痛會再幫襯, 希望快d改善啦
小店開張, 都多人食, 買盒生餃支持下.

放雪櫃第二朝做早餐, 問題嚟喇
又或者可以用啲牛油紙之類墊底或獨立包住, 平底盒ok啦

會再幫襯, 希望快d改善啦
生餃