幾年前食過2次呢度的布丁燒🍮,第一次有人請,係原味,入口驚為天人,當時賣$35/個,知道售價時都俾佢嚇一嚇。之後就自費💸,一次過買咗4-6款口味,印象中包括朱古力🍫同椰子🥥味,記得椰子味幾特別。然後就隔咗一段時間冇食,一嚟係貴💰,二嚟香港仲有好多新甜品想試。今次係狗狗爸爸買返嚟🛍️,原本一心想買開心果味,但竟然賣曬😭😭,只好買咗泰式奶茶味/奶茶味☕。布丁燒🍮個look同以前差唔多,適逢農曆新年🧨🧧後,甜品面都印咗「身體健康」。布丁燒有淡淡奶茶味☕,還原得幾似,亦幾好味,唯一係焦糖有啲太甜(純屬個人口味),而驚喜就冇乜,係預期之內的味道😌。個布丁燒賣接近$40/個,水準雖然keep到,但味道唔太特別而且細細個🥄,唔算抵食或必食。如果買到開心果味,故事可能不一樣🎇~

奶茶味布丁燒

奶茶味布丁燒
見到呦呦鹿鳴布丁燒喺IG好hit,好多post都係佢嘅蹤影,難得嚟到葵廣,咁就試吓,一嚐佢嘅味道!店舖嘅位置唔算太明顯,兜咗一陣先見到 😙布丁燒賣相吸引🍮 布丁非常滑嫩,蛋奶香四溢,澳下佢會DuangDuang咁樣,口感豐富有層次,首先係焦糖,跟住係布丁,然後係蛋糕,一口咬落去,焦糖味濃郁,布丁軟嫩絲滑入口即化,蛋糕綿潤鬆軟,甜度啱啱好,吃完成個不會好膩,鍾意食甜品嘅朋友一定唔可以錯過,大推大推!值得再encore! 😋

【鹿鹿烘焙研究所】🦌係網店買cake最驚就係收到貨時貨不對辨, 佢地同一般網店唔同, 唔駛係地鐵站交收,因為可以係佢地呦呦鹿鳴布丁燒嘅四個門市度自取! 甚至可以即場睇下有無現貨賣🤩睇過鍾意先課金❣️當日現貨有『回魂布丁焦糖榛子脆脆戚風蛋糕』, 『意大利開心果紅樹莓果蛋糕』同『大甲芋泥千錘麻糬戚風蛋糕』我就揀左🍰【回魂布丁焦糖榛子脆脆戚風蛋糕】🎂佢仲有保溫袋提供, 果日我係尖沙咀拎左蛋糕仲食埋個晚飯先返屋企! 個蛋糕都好安全😂切開蛋糕就見到好多層次! 咖啡布丁💫焦糖忌廉💫榛子脆脆💫mocha戚風蛋糕💫食落好有口感..淡淡嘅咖啡味好啱一啲怕太甜嘅人士😏其實甜品唔一定要係甜到漏先叫好食!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°鹿鹿烘焙研究所 呦呦鹿鳴布丁燒 📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T5-T6號舖📍銅鑼灣禮頓道134號希雲大廈地舖📍旺角 T.O.P 商場 MTR/樓層 K01-02📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓7號 Koisk
【鹿鹿烘焙研究所】🦌

鹿鹿烘焙研究所
呦呦鹿鳴布丁燒

📍旺角 T.O.P 商場 MTR/樓層 K01-02
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓7號 Koisk
2023-09-07 1279 瀏覽
人氣大熱 💛 呦呦鹿鳴布丁燒 🍮長期坐隱葵廣掃街必食之選之一嚟到掃街 梗係要留定個肚 試埋呢款甜品啦😍🍮北海道富良野 特選3.7牛乳布丁燒 $38蛋糕層印上唔同字句圖案🦌食嘅時候反轉倒上碟 面層係焦糖 中間係布丁 底層係輕芝士蛋糕 三層口味配搭 好有層次感用上北海道富良野生乳100% 口感細膩嫩滑💛🍮忘憂唂布丁燒(朱古力)$38朱古力布丁層好香滑 入口即溶底層輕芝士蛋糕口感濕潤綿密蛋糕喺底層 索埋流落嚟既焦糖汁甜而不膩 食完好想再食多個🤭💛 呦呦鹿鳴布丁燒 @deerliciouspudding 📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T5-T6號舖📍旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place MTR層K01-02號舖📍銅鑼灣禮頓道134號希雲大廈地舖📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓Kiosk 7#呦呦鹿鳴布丁燒 #布丁燒 #散水餅 #甜品 #葵芳 #葵芳美食 #葵廣 #葵涌廣場 #相機食先 #食好西 #kwaifong #hkig #foodblog #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #h
人氣大熱 💛 呦呦鹿鳴布丁燒 🍮

蛋糕喺底層 索埋流落嚟既焦糖汁
甜而不膩 食完好想再食多個🤭

💛 呦呦鹿鳴布丁燒 @deerliciouspudding
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓Kiosk 7

#呦呦鹿鳴布丁燒 #布丁燒 #散水餅 #甜品 #葵芳 #葵芳美食 #葵廣 #葵涌廣場 #相機食先 #食好西 #kwaifong #hkig #foodblog #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #hkblogger #hkbloggerlife #dessert
北海道富良野 特選3.7牛乳布丁燒 $38
忘憂唂布丁燒(朱古力)$38
北海道富良野 特選3.7牛乳布丁燒 $38
忘憂唂布丁燒(朱古力)$38
呦呦鹿鳴布丁燒由一對專誠去台灣學藝嘅夫婦開設有好多口味 充滿創意🫶🏻每日新鮮出爐 一打開已經香噴噴🤤✡︎ 椰爺布丁燒 味道清新 好清香嘅椰青味🥥有粒粒果肉 口感豐富 布丁夠哂軟滑至愛😚
呦呦鹿鳴布丁燒由一對專誠去台灣學藝嘅夫婦開設
有好多口味 充滿創意🫶🏻
每日新鮮出爐 一打開已經香噴噴🤤

✡︎ 椰爺布丁燒
味道清新 好清香嘅椰青味🥥
有粒粒果肉 口感豐富 布丁夠哂軟滑
至愛😚
2023-08-11 563 瀏覽
老闆之前訂過呦呦鹿鳴布丁燒請同事食,都想試吓其他味道,走去令人迷路的葵涌廣場買先…上到三樓,人山人海,好多唔同口味的小店好有吸引力,但為咗食布丁燒的我,只好忍口唔食住😣兜兜轉轉,轉轉兜兜,終於見到店舖了,冷櫃內放著不同口味的布丁燒,咖啡是我至愛,來一客回魂布丁燒,再買了朱古力及雲呢拿口味給家人試試。放了回魂布丁燒入口,香濃的咖啡味,精神為之一振,咖啡更浸入了底層的芝士蛋糕中混為一體,雙重滋味👍🏻不愛吃甜品的家人食了雲呢拿味,竟然也讃不絕口,好味道。朱古力當然有朱古力味啦,仲要係齒頰留香果款,下次我都要試呀😙

不愛吃甜品的家人食了雲呢拿味,竟然也讃不絕口,好味道。

2023-08-11 504 瀏覽
呦呦鹿鳴布丁燒係葵涌廣場新開張的時候已經經常去光顧小店,當然見到有好多款唔同口味既布丁燒,最常選擇小店最主打的椰爺布丁燒 (椰青味),因為本身都鐘意食椰青肉既關係,如果鐘意椰果既你選擇呢個口味既人就岩哂!個人選擇左椰爺布丁燒同埋富良野特選3.7牛乳布丁燒!椰爺布丁燒蛋糕鬆軟,布丁蛋味適中帶有好多椰青肉粒配搭埋椰青汁食落好有椰青既味道,所以比較鐘意呢種味覺感受,而富良野特選3.7牛乳布丁燒就比較重奶味,如果鐘意飲牛奶就岩哂,食落好似食緊牛奶蛋糕似的既味道配合埋牛奶布丁啫喱口感一流👍🏻值得推介現時有幾種味道:* 椰爺布丁燒 (椰青味)* 忘憂唂布丁燒(朱古力味)* 雲尼拿布丁燒* 焦糖* 富良野特選3.7 牛乳* 抺茶* 培茶* Hotcha* 鐵觀音* 回魂布丁燒* 榛子布丁燒@deerliciouspudding呦呦鹿鳴布丁燒地址:📍葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界 3069-T5-T6號舖📍銅鑼灣禮頓道134號希雲大廈地舖📍旺角T.0.P商場MTR/樓層 K01-02📍尖沙咀河内道18號K11購物藝術館B2樓7號 Koisk呦呦鹿鳴推出的散水餅系列,可到@deerliciou

現時有幾種味道:
* 椰爺布丁燒 (椰青味)
* 忘憂唂布丁燒(朱古力味)
* 雲尼拿布丁燒

@deerliciouspudding

呦呦鹿鳴布丁燒地址:
📍旺角T.0.P商場MTR/樓層 K01-02
📍尖沙咀河内道18號K11購物藝術館B2樓7號 Koisk
呦呦鹿鳴推出的散水餅系列,可到@deerliciouspudding 撳鏈結預訂 /查詢訂制版布丁燒散水餅,是跟同事開心告別的禮物提案/好介紹👍🏻👍🏻

2023-08-10
2023-07-09 484 瀏覽
呦呦鹿鳴布丁燒(葵芳)位於葵芳的呦呦鹿鳴布丁燒是一家以布丁燒為特色的甜點店。我來到這裡品嚐了他們的布丁燒。首先,呦呦鹿鳴布丁燒的菜單上有各種口味的布丁燒供選擇。他們的布丁燒外皮酥脆,內餡豐富。我嚐過他們的經典原味布丁燒,味道濃郁香甜,入口即化。此外,他們還有其他口味的布丁燒,像是巧克力、抹茶和芒果等等,每一種口味都獨特而美味。無論你喜歡甜膩的還是清爽的口味,你都能找到適合自己的布丁燒。除了布丁燒,呦呦鹿鳴布丁燒還提供其他的甜點選擇,像是蛋糕、泡芙和鬆餅等等。我嚐過他們的巧克力蛋糕,蛋糕鬆軟濕潤,巧克力的香氣令人陶醉。他們的甜點品質非常高。餐廳的裝潢和環境也非常舒適。店內的氛圍溫馨,裝飾簡潔但有著小巧思。這裡是一個適合與家人朋友聚會的地方,你可以坐下來享受美味的甜點,同時與親朋好友聊天交流。
呦呦鹿鳴布丁燒(葵芳)

2023-06-18
下午茶
2023-07-05 309 瀏覽
Got to try their pudding again as our colleagues will go to another team(miss you guys). This time I got to try coffee, hojicha and coconut.  First I appreciate how each pudding had a different pattern making it all look unique.The coffee and Hojicha was definitely rich. The slightly bitterness of these 2 flavors was really a complement to the sweet pudding. The Hojicha flavor was the richer of the 2However,  the surprise came from the coconut. I thought it just had coconut flavors. Yet, he pudd
However,  the surprise came from the coconut. I thought it just had coconut flavors. Yet, he pudding actually had coconut pieces inside. This gave a slight crunchy texture in contrast to the smooth pudding. Lookin forward to trying more flavors of this company.

2023-06-30
下午茶
2023-05-10 725 瀏覽
今日嘗試喺葵涌廣場試一試布丁燒。本身好想試吓伯爵茶布丁燒,但係賣晒。最後選擇咗Bailey布丁燒,店員竟然拎咗一支bailey,喺部電視上面滴左幾下。作為酒鬼嘅我,真係好驚喜。不過食落去嘅時候布丁燒酒精嘅味道唔係好多。呢個有少少嘅失望。如果可以落多少少,或者喺布丁燒裏面都加入走嘅味道,相信會更加正。 朋友就食咗焙茶味道嘅布丁燒,同元朗布丁燒差不多,茶味比較濃。呢一間只係得布丁燒可以賣,其他選擇唔多,嘢飲都冇。我覺得可以加多少少小食,等我哋食布丁燒嘅時候冇咁溜。 店舖隔離係買螺絲粉,螺絲粉嘅味真係好強,企喺隔離食布丁燒真係有少少頂唔住,因為我自己本身唔係好鍾意螺絲粉。
2023-05-10
📍呦呦鹿鳴之布丁燒呢排已經好耐冇出甜品post🥲尋日學校運動會去咗葵涌,梗係要趁機去葵廣掃街la✌🏻今次介紹嘅呢一間著名甜品店主打多款創意口味嘅布丁燒,而且喺香港都已經有幾間分店,一直好想去試💓另外,店舖以鹿🦌為主題,除咗有靚靚嘅打卡位之外,每一款嘅布丁燒上面都有可愛嘅鹿仔圖案㗎😍🍮回魂布丁燒 $38呢個咖啡口味☕️嘅布丁燒係人氣No.1❣️咖啡甘香濃厚,同時入口散發微微嘅焦糖香😚另外,由於咖啡帶有輕微澀感,同焦糖漿相輔相成,所以食落唔會太甜👍🏻布丁口感順滑,蛋味香濃,仲入口即化,真係超級creamy呀🤤~底層係芝士蛋糕,質感輕盈、濕潤綿密,吸晒碟上面嘅咖啡同焦糖,每一啖都又香又濃,非常滿足💗⚠️店員會問係咪宜家食,如果係,佢會幫你將布丁反轉倒落隻碟到(所以我就影唔到鹿仔🥲)✨總括嚟講,布丁燒非常高質,𣎴論喺味道定係賣相方面都好有驚喜,果然冇令人失望🫶🏻咁之後去葵廣掃街又多個選擇,好想試晒咁多款呀🤭評分(最多為5粒⭐️,✨為0.5)❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️❣️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️❣️服務:⭐️⭐️⭐️❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨❣️CP值:⭐️⭐️⭐️📍葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T5-T6號舖🩷❤️🧡💛💚🩵💙💜🩷❤️🧡💛
📍呦呦鹿鳴之布丁燒

🍮回魂布丁燒 $38
回魂布丁燒

評分(最多為5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️服務:⭐️⭐️⭐️
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️

🩷❤️🧡💛💚🩵💙💜🩷❤️🧡💛💚🩵💙
如果想睇更多food reviews,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
回魂布丁燒
2023-02-28 1649 瀏覽
呦呦鹿鳴🦌布丁燒🍮 係由一對專誠去台灣學藝的夫婦開設,主打創意口味布丁🍮😍,宜家喺香港已有四間分店,分別係葵芳、旺角、尖沙咀及銅鑼灣😊呢度嘅布丁燒由焦糖、雞蛋布丁和芝士蛋糕三層組成,店主亦研製到好多口味,如椰爺布丁燒 (椰青味)、忘憂唂布丁燒 (朱古力、仲有培茶、伯爵茶、咖啡、鐵觀音、抹茶等口味!食之前,攞起布丁杯搖一搖先,將最底嘅啡色焦糖搖上嚟,見到焦糖係四邊便可,之後倒轉布丁燒,用力揑一揑個膠杯仔,倒落隻碟度,就食得,今次食左以下口味!✔️回魂布丁燒 ☕️🍮(咖啡味)呢個係人氣NO.1嘅布丁燒👍,布丁香滑,濃濃嘅Expresso 咖啡味已經滲滿口腔內,配埋焦糖、芝士蛋糕嚟食,好滿足♥️✔️椰爺布丁燒 (椰青味)用新鮮椰青製作、放入口,已感到好清新嘅椰香味,滑啫啫的布丁🍮,加埋焦糖及芝士蛋糕,口感豐富,同樣好有驚喜,正😋‼️注意⚠️ ‼️呦呦鹿鳴推出左散水餅系列👏🏻👏🏻,同事們又多個特別散水餅嘅選擇‼️ ✴️預訂訂制版布丁燒散水餅 ,可到 👇🏻👇🏻👇🏻@deerliciouspudding撳鏈結預訂/查詢 📍呦呦鹿鳴布丁燒 @deerliciouspudding分店:1️⃣銅鑼灣禮頓道134號希雲大廈

✔️回魂布丁燒 ☕️🍮(咖啡味)

✔️椰爺布丁燒 (椰青味)

注意⚠️

📍呦呦鹿鳴布丁燒 @deerliciouspudding

分店:
1️⃣銅鑼灣禮頓道134號希雲大廈地舖
2️⃣旺角T.O.P.商場 MTR 樓層K01-02 (港鐵B4出口)
3️⃣葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T5-T6號 舖
4️⃣尖沙咀美麗華廣場地下 Kiosk No.LG-B2
🚸 適🈴️做散水餅的布丁燒好耐冇去葵廣,順便試下@deerliciouspudding布丁燒。聽聞老闆專誠去台灣學藝,回港便研發了這個好食又好玩既甜品😆。🍮椰爺布丁燒:招牌之一,焦糖➕布丁(含椰肉)➕芝士蛋糕。焦糖配椰子🥥味幾夾。🍮開心果布丁燒:開心果同creamy布丁質地好襯,下次可以試埋另一招牌朱古力味。最surprise 係餐具都好靚,加埋唔同圖案可以啱送禮,因為可以食得elegant ✨📍現有4家分店:-銅鑼灣希雲大廈地鋪-葵芳葵涌廣場3樓top世界T5-6鋪-旺角TOP商場MTR層K01-02鋪-尖沙咀美麗華廣場地下LG-B2味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)
🚸 適🈴️做散水餅的布丁燒

新鮮:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2023-02-24 475 瀏覽
已經不是第一次吃了! 每次吃都有驚喜,每次都忘了拍照,已經試過原味、鐵觀音味、咖啡味、朱古力味、富良野牛乳味(*ˉ︶ˉ*)今次難得有拍照,一定一定要跟大家分享!每一個布丁燒都印有以鹿為主題既圖案和祝福語,今次買了兩款(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)和男朋友一人一個(≧∇≦)懶人吃法是打開即食🤣不過匙羹一定放到底才可以好好享受多種不同口感!(即男朋友簡單、粗暴、直接🤣)我喜歡有儀式感食法:脫杯放在碟仔上慢慢享用~🍮這次試了:椰爺布丁燒(椰青味)大推! 絕對有驚喜(≧∇≦) 果然是招牌口味,人氣之選! 布丁入口順滑,蛋和奶的平衡恰到好處,兩者的香氣互相輝映,但是絕對不會喧賓奪主,搶了椰青的清香!內有椰青肉粒,增添了口感!蛋糕濕潤軟綿 ~焦糖份量剛剛好,不會太甜膩,值得再encore! 😋忘憂唂布丁燒(朱古力味)哈,基本上每次必買! 作為朱古力控,真的不可沒試過! 朱古力味好香濃而不甜膩,和奶香十分配得,布丁軟滑,朱古力蛋糕鬆軟(≧∇≦)店員很細心,問我是否即食,細心幫我把布甸燒倒出夾,想着能夠慢慢享受,沒過2分鐘,才拍好椰爺燒,忘憂味已被秒剩下半個🤣大家明白不是第一次吃,但是現在才分享了嗎?

我喜歡有儀式感食法:脫杯放在碟仔上慢慢享用~🍮

這次試了:
椰爺布丁燒(椰青味)

忘憂唂布丁燒(朱古力味)

2023-02-15 345 瀏覽
📍呦呦鹿鳴布丁燒Bookmark了很久既布丁燒🍮🍮之前有朋友請過食已經覺得好正今次親自黎到美食廣場葵廣試試佢隻鹿仔logo好易認有好多口味可以揀焙茶 Bailey 雲呢拿 咖啡 椰青等等 價錢一樣$38呢個係Earl Grey味 茶味好香又有蛋味 唔會太甜另外試左咖啡味布丁一樣好濃咖啡味好有層次 啲味道好夾 仲好滑溜🤤🤤🤤但唔會成舊散哂 有動L效果😂布丁燒分三層 上面係焦糖 中間係布丁最底係輕芝士蛋糕 🍰🍴絕對會再食既 試下唔同口味🤤🤤佢外賣拎走都好方便 喺婚禮上都見過👍🏻大方得體有機會可以考慮做埋散水餅😆🍮呦呦鹿鳴布丁燒 📍葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T5-T6號舖🍮呦呦鹿鳴布丁燒📍旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地舖
📍呦呦鹿鳴布丁燒

Bookmark了很久既布丁燒🍮🍮