🌟4月份期間限定🌟「名家29週年感謝祭 • 無限激量五花肉添食」 ($199@成人, $98@小童)任食‼️ 比利時🇧🇪杜洛克橄欖油豬(200g) !無睇錯! 係任食五花肉啊啊啊!🤙🏻🤙🏻只需比$199 就可以任食喇!😆 岩曬啲食肉獸!超中意燒肉嘅我 身先士卒同大家試咗先!杜洛克橄欖油豬果然好食!👍🏻 一放上烤爐 啲油脂即刻出曬來’咋咋聲‘ 燒兩燒已經聞到陣陣 燒肉香味~~ 五花肉即刻有酥脆香口的口感!自己燒世一!加埋有無限生菜籃 和經常與燒烤一齊出現嘅蔥沙拉🥗\ 新鮮嘅生菜包肉就誕生咗啦!/平時好少接觸到蔥沙拉 原來配埋生菜包肉都幾好食😋 好香口!· 辣味水冷麵充滿誠意的水冷麵🍜 我自己係好中意食💛裡面有白蘿蔔塊、青瓜絲、牛腱肉、溏心蛋我哋中意食辣啲有啲味道👅 而且水冷麵夠凍好食!好解熱😂!·海鮮豆腐湯呢個又係我去親韓國餐廳都會點嘅野食韓國辣海鮮湯係好好飲㗎!👍🏻 熱辣辣飲好暖胃!裡面啲海鮮都好足料!居然有螃蟹🦀! 呢個湯送飯一流😱😱😱·辣海鮮麵海鮮麵勁大碗!選用咗烏龍麵做麵料 海鮮配料都多 咩都有齊! 呢間餐廳服務態度非常好!今時今日香港餐廳服務態度應該要咁😚當晚每位客人都有
🌟4月份期間限定🌟
「名家29週年感謝祭 • 無限激量五花肉添食」
($199@成人, $98@小童)
任食‼️ 比利時🇧🇪杜洛克橄欖油豬(200g) !
無睇錯! 係任食五花肉啊啊啊!🤙🏻🤙🏻
只需比$199 就可以任食喇!😆 岩曬啲食肉獸!

超中意燒肉嘅我 身先士卒同大家試咗先!
杜洛克橄欖油豬果然好食!👍🏻
一放上烤爐 啲油脂即刻出曬來’咋咋聲‘
燒兩燒已經聞到陣陣 燒肉香味~~
五花肉即刻有酥脆香口的口感!自己燒世一!
加埋有無限生菜籃 和經常與燒烤一齊出現嘅蔥沙拉🥗
\ 新鮮嘅生菜包肉就誕生咗啦!/
平時好少接觸到蔥沙拉
原來配埋生菜包肉都幾好食😋 好香口!

· 辣味水冷麵
充滿誠意的水冷麵🍜 我自己係好中意食💛
裡面有白蘿蔔塊、青瓜絲、牛腱肉、溏心蛋
我哋中意食辣啲有啲味道👅
而且水冷麵夠凍好食!好解熱😂!

·海鮮豆腐湯
呢個又係我去親韓國餐廳都會點嘅野食
韓國辣海鮮湯係好好飲㗎!👍🏻
熱辣辣飲好暖胃!裡面啲海鮮都好足料!
居然有螃蟹🦀! 呢個湯送飯一流😱😱😱

·辣海鮮麵
海鮮麵勁大碗!選用咗烏龍麵做麵料
海鮮配料都多 咩都有齊!

呢間餐廳服務態度非常好!
今時今日香港餐廳服務態度應該要咁😚
當晚每位客人都有杯自家製李子汁
李子汁對身體好好👍🏻 大家可以search 下😂
2025-04-09
2025-08-11 124 瀏覽
餐廳坐落Isquare 位置方便,環境超正可以睇曬成個維港景色,打卡一流!食物質素仲好好,韓牛好高質呀!我哋慶祝生日就食貴少少,但係其實餐廳有 lunch menu 好抵食!假日都低至1xx就食到一個餐,仲有4xx二人BBQ set添!睇住靚景又燒下燒下咁,體驗真係好正!(呢個位置可能仲可以睇埋煙花?!) Set Menu A 另加 牛舌一嚟就上五個小配菜加個沙律,非常豐富! 配菜亦好新鮮,唔係擺係度攤好耐嗰種!然後重點尼啦!係靚牛呀!!薄牛舌非常香口,加埋檸檬汁又可以化解油膩更添清爽!霜降牛肉油花好靚!油脂分佈均勻,脂肪與肉嘅比例剛剛好,肉質香嫩!而且份量真心唔少,又厚肉又咁多塊好正呀!而牛肋肉亦厚身有口感,而且肉質一啲都唔鞋,亦非常嫩滑!所有肉仲可以配泡菜洋蔥同埋生菜一齊食,換住花樣食好正!套餐仲包蝦同帶子,帶子大粒兼厚肉,隻蝦亦好大隻!啖啖肉呀!食到半路再飲返啖人參雞湯暖胃,正呀!

Set Menu A 另加 牛舌

然後重點尼啦!係靚牛呀!!
薄牛舌非常香口,加埋檸檬汁又可以化解油膩更添清爽!
而牛肋肉亦厚身有口感,而且肉質一啲都唔鞋,亦非常嫩滑!
所有肉仲可以配泡菜洋蔥同埋生菜一齊食,換住花樣食好正!

• 牛肋骨
  • 美國特級霜降牛肉
2025-08-11 0 瀏覽
今次去咗位於尖沙咀isquare嘅名家韓國餐廳食韓燒🇰🇷,可以望住維港嘅景色食飯🌊,好靚👏!食到夜晚仲可以睇埋夜景添🌃🤩前菜前菜有芽菜、泡菜、沙律🥗、黑豆🫘、鵪鶉蛋🥚同辣筍絲,食晒可以請店員幫手添加㗎👍!澳洲 “射和牛” M8-9 牛板腱呢個好好食!好香牛味,油脂分配得平均🥩。咬落好腍,肉質好嫩✨優質牛脷啲牛舌好爽口彈牙👅,再唧埋啲檸檬汁上去🍋,點埋啲燒肉汁,口味多咗啲層次🙈特級 S-Pure 白豚梅頭肉柳梅頭肉燒完都唔會韌🐖,肉質好腍,咬落仲好多肉汁💕。特級冰鮮澳洲羊架有4塊羊架,每塊羊架都好厚!啲羊唔會好肥,唔會有太重騷味🤩。但因為塊羊架太厚,燒得有啲困難🤣,要慢慢燒先令到佢唔會出面燶晒而入面未熟😂。韓國醃醬油蟹醬油蟹好多蟹膏🦀,啲蟹膏配埋紫菜飯撈埋好好食🍚。醬油蟹唔會太鹹,都唔太腥👍。傳統韓式辣炒魚片年糕好大兜🤩,入面有好多魚糕同年糕,仲有一隻烚蛋,同埋好多椰菜🥬。年糕好煙韌,加埋啲魚糕索晒啲汁,好惹味🌶️辣泡菜豚肉煎餅煎餅好足料,好大塊,入面有好多泡菜同豚肉🍳!煎餅都煎到脆脆地,幾香口🤤!同埋佢唔算好辣,啱晒唔食得辣嘅朋友🌶️!生菜籃仲叫咗個生菜🥬,包埋生蒜片同青椒粒🧄,可以加埋啲

特級 S-Pure 白豚梅頭肉柳
梅頭肉燒完都唔會韌🐖,肉質好腍,咬落仲好多肉汁💕。

傳統韓式辣炒魚片年糕
傳統韓式辣炒魚片年糕

生菜籃
仲叫咗個生菜🥬,包埋生蒜片同青椒粒🧄,可以加埋啲豬肉同牛肉🥩,菜包肉咁食,冇咁油膩🙌🏻。

2025-08-09 0 瀏覽
📍 餐廳背景與環境**位於尖沙咀iSquare 27樓,好似有成廿幾年歷史年。擁有全景落地窗,可俯瞰維港景色,裝修走傳統韓屋風格。🥩是日用餐1. 燉牛肋骨 - 使用美國SRF極黑牛肋骨,以梨汁與韓式醬油慢燉4小時 - 肉質纖維分明卻入口即化,用筷子都夾得開附贈的蘿蔔吸飽肉汁更勝主菜2. 烤牛肋骨 - 同款牛肉炭烤版本,表面焦脆帶炭香 - 搭配自製山葵醬汁,解膩效果驚艷3. 鯖魚套餐 - 整條鯖魚直火炭烤,魚皮酥脆度完美 - 附贈的醬湯味道濃郁,香港少見但係價錢有點貴
📍 餐廳背景與環境**

🥩是日用餐
1. 燉牛肋骨
- 使用美國SRF極黑牛肋骨,以梨汁與韓式醬油慢燉4小時

2. 烤牛肋骨
- 同款牛肉炭烤版本,表面焦脆帶炭香
- 搭配自製山葵醬汁,解膩效果驚艷

3. 鯖魚套餐
- 整條鯖魚直火炭烤,魚皮酥脆度完美
- 附贈的醬湯味道濃郁,香港少見

但係價錢有點貴
2025-08-09 0 瀏覽
餐廳位於I square 27樓,我們大約1:45 到,剛好有窗邊位置,太開心了😎😎點了一個烤牛肋骨套餐後,店員先上了6個前菜,泡菜味道不錯,當中小蝦米最好食😜😜主菜有飯、有湯,烤牛肋骨先聞到香烤味、入口多汁嫩滑,分量剛剛好,讚👍🏻👍🏻重點餐廳沒有因為落場趕客,只係熄了邊沒人的燈,我們繼續慢慢傾計💬

📍Shop 2702,27/F, iSQUARE, 63 Nathan Road, Tsim Sha Tsui 尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場 27樓2702號舗---This feast is a carnivore’s dream: thick-cut Black Pork Belly, Pork Collar Tender, Pork Blade Meat, and even the commanding Pork Toma Hawk — each slice meticulously prepared for ultimate tenderness and flavor. 🐖🔥Complementing the sizzling main event are a selection of vibrant sides that brighten the palate:🥬 Sangchu Ssam (fresh lettuce basket) for wrapping savory bites🧅 Pa Muchim (zesty green onion salad) 🥗
---

🥗 Garden Salad to refresh the senses
🍚 Reddish Kimchi Fried Rice with Pork brings heat and umami
🦀 Ganjang Gejang (marinated Korean soy crab) — a bold delicacy
🍎🍊🍇 Seasonal Fruits finish on a naturally sweet note

Whether you're a grill guru or just craving authentic Korean fare, Myung Ga’s curated BBQ experience satisfies from first sizzle to final bite. The panoramic view doesn’t hurt either 🌆.
Side  Dishes,  Pa Muchim
Garden Salad
Ganjang Gejang (1pc)
Butcher Pork Selection Set (600g)
Seasonal Fruits
Sakura Soju
Mojito Soju
Receipt
2025-08-05
10 分鐘 (堂食)
$775.5 (晚餐)
Side  Dishes,  Pa Muchim
Garden Salad
Ganjang Gejang (1pc)
Seasonal Fruits
Sakura Soju
Mojito Soju
Receipt
我上午11時15分左右打電話訂枱,我欣賞佢嘅接線生用英文,其實諗住都幾國際化。我好快成功預訂了同日一點正到店午飯。去到嘅時候大約 12:50,無人在reception,其實都無問題,最緊要有人睇到。可惜嘅係就算有人睇到都唔會行出嚟安排入座。等咗2-3分鐘,終於有個女仔出嚟,問我幾多位。我答佢2位,有訂枱。我唔知佢係咪聽唔到還是我太細聲。佢無理我,入咗餐廳入面周圍搵枱。過多大約一分鐘,佢出返嚟,同我講話暫時無位。咁我就問佢,我哋有訂枱嘅。佢回應我佢知道,然後佢話呢間餐廳嘅枱係先到先得。我同朋友O咗咀。佢好努力咁最後幫我搵到一張搭枱。算數,但求有飯食,一次半次忍咗佢,始終佢仍然係笑笑口咁同我溝通,雖然毫無抱歉態度。之後好似酒樓飲茶咁,每台一個大茶壺,自己斟茶。叫嘢食,我點咗烤牛肋骨配水冷麵,我朋友點人蔘雞。我嗰份唔使3分鐘上菜,鐵板上嘅牛係凍嘅。算喇,唔想再數落去。埋單時那位職員的態度,一字記之曰『輝』,重要轉普通話台,都唔知呢間嘢係國際化定內地化。講真呢間嘢話晒都 Isquare 27樓,除咗個景之外,真係一無是處。誠言,不去也罷。
2025-06-23
5 分鐘 (堂食)
好難食!性價比低!服務態度差!尤其是係收錢嗰個男人,服務差到一個點!以後唔會再去!啲嘢食又少又唔好食,性價比真係抵到一個點,去尖沙咀韓國街嗰邊食仲好過,又唔使受氣啲嘢又好食又平!
2025-04-23 1388 瀏覽
📍 **名家韓國餐廳 @ iSQUARE 27樓** 29年老字號韓燒,趁週年慶試咗佢哋嘅「無限五花肉放題」($199/成人|$98/小童),果然冇令人失望! 🐖 主角豬五花用比利時豬肉,油脂分布靚,燒到金黃微焦時,外脆內嫩,肉香濃郁得嚟唔油膩。包生菜加蒜片、韓式辣醬,口感層次即刻昇華! 想食肉以外嘅野可以試下水冷面🤤湯底冰涼帶甜辣,麵條勁道,夏天食超爽! 辣豆腐海鮮湯豆腐滑溜,湯頭鮮辣夠味,海鮮份量足,撈飯一流。 🌊 **環境加分** 坐窗邊位可以望到維港海景,夜晚睇埋燈光夜景好chill~枱與枱之間空間足,唔會逼夾。 💯 **服務貼心** 店員會主動換烤盤,介紹食法,態度友善。性價比高嘅韓燒放題,食物質素穩陣,加上靚景同好服務,值得回訪。
📍 **名家韓國餐廳 @ iSQUARE 27樓**

辣豆腐海鮮湯豆腐滑溜,湯頭鮮辣夠味,海鮮份量足,撈飯一流。

🌊 **環境加分**

💯 **服務貼心**
店員會主動換烤盤,介紹食法,態度友善。

用餐優惠
試食活動
2025-04-18 1142 瀏覽
超靚海景韓國餐廳😍環境高級寬敞,野食質素好高質!特級S-pure新鮮厚切五花腩肉(無醃)厚切啖啖肉!肉質鮮嫩,脂肪與瘦肉相間分明,每一口都感受到豐富既肉香同口感😍無醃保留肉質既原汁原味~韓國濟州特級新鮮五花腩片(無醃)係濟州既味道呀🥹!濟洲瘋狂食豬肉嘅節奏!無咩筋,而且非常肥美,想食多份肉,薄切相對冇咁飽肚😛三色煎餅(6件)泡菜,海鮮、雜菜各2件!呢個煎餅超出色,特別係泡菜味,係我食過最好食既煎餅🥹唔會麵粉感重,真係足料!石鍋牛肉雜錦拌飯韓國必食item~配菜好多,石鍋夠熱,飯焦美味!仲有跟埋個海帶湯🥰牛肋骨湯好足料,牛肋骨都有幾舊,個湯充滿牛肋骨精華😍仲跟個飯添!
超靚海景韓國餐廳😍環境高級寬敞,野食質素好高質!

特級S-pure新鮮厚切五花腩肉(無醃)

韓國濟州特級新鮮五花腩片(無醃)

三色煎餅(6件)

石鍋牛肉雜錦拌飯

牛肋骨湯
好足料,牛肋骨都有幾舊,個湯充滿牛肋骨精華😍仲跟個飯添!
用餐優惠
試食活動
維港海景、燒肉、韓式料理,呢間韓國餐廳一定要嚟試!✨位於iSquare 27樓,俯瞰維港景色,餐廳主打燒肉🥩叫左一份特級澳洲和牛(無醃製),好香牛味🍖入口超嫩超Juicy!🤤韓國濟州特級新鮮黑豚五花腩片(無醃)🥓油脂幾豐富,食落超級香口!😍食韓國菜一定要叫「人蔘雞湯」,選用美國康沃爾雞熬煮🍗頭湯清甜帶微微人蔘回甘味,雞肉嫩滑,中間糯米吸精雞湯精華!❤️推介「生韓牛肉拌飯」,鮮嫩韓牛配特製醬汁🥫加入清甜爽脆梨條,口感豐富清新。🍐呢間韓國菜盡享視覺與味覺雙重享受,仲唔快啲嚟打卡!📸

維港海景、燒肉、韓式料理,呢間韓國餐廳一定要嚟試!✨

位於iSquare 27樓,俯瞰維港景色,餐廳主打燒肉🥩

特級澳洲和牛(無醃製)

叫左一份特級澳洲和牛(無醃製),好香牛味🍖

入口超嫩超Juicy!🤤

韓國濟州特級新鮮黑豚五花腩片(無醃)

韓國濟州特級新鮮黑豚五花腩片(無醃)🥓

油脂幾豐富,食落超級香口!😍

人蔘雞湯

食韓國菜一定要叫「人蔘雞湯」,選用美國康沃爾雞熬煮🍗

生韓牛肉拌飯

推介「生韓牛肉拌飯」,鮮嫩韓牛配特製醬汁🥫

加入清甜爽脆梨條,口感豐富清新。🍐

呢間韓國菜盡享視覺與味覺雙重享受,仲唔快啲嚟打卡!📸
特級澳洲和牛(無醃製)
韓國濟州特級新鮮黑豚五花腩片(無醃)
人蔘雞湯
生韓牛肉拌飯
  • 燒牛肉
2025-03-24 1320 瀏覽
今晚在isquare欣賞高層維港海景🎑配韓國風味晚餐🇰🇷真的是人生一大享受!!! 而且我必須說((名家每道前菜都太好食啦😋)) 泡菜是甜甜辣辣的超好送口!! 還可以無限添加的喔~ 今次我地試了3月期間限定的生韓牛😙我好像很久沒有吃生牛肉啦!!! 超冰凍的韓牛肉很滑,因為加了生雞蛋增添了一份嫩感!! 有點芝麻粒香口香口的,再配上甜甜的雪梨條!美滋滋又新鮮嫩滑,味道不錯.生韓牛雜錦拌飯,生牛肉+雞蛋+各樣拌菜混沌好配白飯一齊食,挺清新!! 配了辣椒醬,然後我再放點泡菜跟蜜豆,甜甜辣辣很惹味!! .韓式海鮮蛋餅能取悅我滿滿的澱粉慾!! 脆焦的蛋餅裡面是滿滿的不同海鮮🦞加上軟腍的青椒🫑紅椒🌶️韭菜,是最飽肚的餅餅~.最後再喝暖身的珍寶斧頭牛排骨人蔘湯!!! 超大枝的牛排骨🥩~有原條人蔘!!暖身又飽肚滋補!大約是2人份量~.名家反應熱烈🎉3月份期間限定優惠 $138即可享有以下3款美食!!! 🇰🇷生韓牛配雪梨條 🇰🇷生韓牛雜錦拌飯🇰🇷珍寶斧頭牛排骨人蔘湯 優惠售完即止的喔!!!

生韓牛雜錦拌飯,生牛肉+雞蛋+各樣拌菜混沌好配白飯一齊食,

有原條人蔘!!暖身又飽肚滋補!大約是2人份量~

名家反應熱烈🎉3月份期間限定優惠
$138即可享有以下3款美食!!!
🇰🇷生韓牛配雪梨條
🇰🇷生韓牛雜錦拌飯
🇰🇷珍寶斧頭牛排骨人蔘湯
優惠售完即止的喔!!!
2025-03-17 1142 瀏覽
去了一間正宗韓國菜館🇰🇷傳統韓國美食包羅萬有🥰主打韓牛料理,岩曬牛魔王望住維港靚景,環境又靚,超舒服~~~黎啦~ 等我chill住嘆靚靚全韓牛宴🤤🤤🇰🇷美味菜式🇰🇷🐮生韓牛配雪梨條取自牛身上腰部到腹股之間的肉,生拌而成入口即化的牛肉絲和梨搭配吃是最地道的吃法,梨的清甜爽脆更加突出了肉肉的鮮嫩😋係韓國當地地道美食❤️🐮生韓牛雜錦拌飯生拌牛肉不僅是好菜式,和拌飯一起吃更是美味可口😌加上一個生雞蛋黃🥚撒上一些胡椒鹽🧂蘸上些許香油🥣攪拌一下🥢就成為韓國市場上的名菜😙喜歡吃辣的朋友,加入少許韓式辣醬美味之極🌶️🐮珍寶斧頭牛排骨人蔘湯呢款菜式係期間限定韓國賀年傳統美食🧧珍寶size的牛排骨以傳統人蔘湯烹調熬製保持肉質鮮嫩、多汁用手揸住黎咬,爽呀😂 湯內仲加入紅棗、雞蛋絲、韓國粉絲等材料十足食完即時個胃暖曬😉食過呢幾款傳統菜式後,身體即時暖返晒☀️補充足夠鐵質,面色即刻回紅潤,好似塗了胭脂🥰🥰💄
去了一間正宗韓國菜館🇰🇷
傳統韓國美食包羅萬有🥰
主打韓牛料理,岩曬牛魔王
望住維港靚景,環境又靚,超舒服~~~

黎啦~ 等我chill住嘆靚靚全韓牛宴🤤🤤

🇰🇷美味菜式🇰🇷

🐮生韓牛配雪梨條
取自牛身上腰部到腹股之間的肉,生拌而成
係韓國當地地道美食❤️

🐮生韓牛雜錦拌飯
生拌牛肉不僅是好菜式,和拌飯一起吃更是美味可口😌
加上一個生雞蛋黃🥚撒上一些胡椒鹽🧂蘸上些許香油🥣
攪拌一下🥢就成為韓國市場上的名菜😙
喜歡吃辣的朋友,加入少許韓式辣醬美味之極🌶️

🐮珍寶斧頭牛排骨人蔘湯
呢款菜式係期間限定韓國賀年傳統美食🧧
珍寶size的牛排骨以傳統人蔘湯烹調熬製
保持肉質鮮嫩、多汁
用手揸住黎咬,爽呀😂
湯內仲加入紅棗、雞蛋絲、韓國粉絲等材料十足
食完即時個胃暖曬😉

食過呢幾款傳統菜式後,身體即時暖返晒☀️
補充足夠鐵質,面色即刻回紅潤,好似塗了胭脂🥰🥰💄

2025-03-10 1032 瀏覽
朋友推介名家嘅生伴牛肉特別好食,提早打電話嚟book咗枱。留咗個窗邊位。望住維港食lunch心情都特別靚,一邊食飯一邊影相打卡🥰呢度唔單止可以望住維港而且地方闊落仲有卡座可以選擇,環境乾淨整潔。可以靜靜地同朋友食個飯傾下偈。「生拌韓牛」。呢道菜用新鮮的韓牛肉,肉質滑嫩,配上特製嘅調味醬,味道非常鮮美,咬落去真係好有口感。「生韓牛肉拌飯」,呢個拌飯飯真係一流!將新鮮嘅牛肉同香噴噴嘅白飯混合,仲有各種新鮮嘅配料,蔬菜同蛋,口感層次分明,每一口都好滿足。醬汁又唔會太重,完美地襯托出牛肉嘅鮮味。「珍寶斧頭牛排骨人蔘湯」。呢個湯真係好滋補,牛排骨煮得軟嫩,湯底鮮甜,仲有淡淡嘅人蔘香味,飲落去好暖心。仲有紅棗非常滋補。

餐廳呈L字型都係落地玻璃有海景🌊😍空間感十足,店員都好細心介紹餐點🔸 醬油蟹🦀蟹膏鮮甜,醬油唔會太鹹蟹蓋一定要撈跟餐的紫菜飯😋🔸 醬油蝦口感彈牙,已剝殼所以好方便食👍🏼🔸 頂級韓牛肉眼(1++9級)肌內脂肪度9.0以上,脂肪分布均勻,大理石花紋好靚燒完較重油香,入口即化肉質嫩滑唔會韌🔸美國特級霜降牛肉牛肉油花細點均勻分佈似落雪所以叫霜降沒有隔膜,油脂分布平均所以肉質非常滑嫩屬於牛的前腿上段部位活動量足夠,牛味較肉眼特出🔸泡菜煎餅好足料的煎餅較厚身,外層煎得到有脆邊👍🏼熱辣辣上枱,微辣酸酸地好開胃🔸炒牛肉粉絲口感彈牙,唔會太油

🔸 醬油蟹🦀蟹膏鮮甜,醬油唔會太鹹
蟹蓋一定要撈跟餐的紫菜飯😋
🔸 醬油蝦口感彈牙,已剝殼所以好方便食👍🏼

🔸 頂級韓牛肉眼(1++9級)
肌內脂肪度9.0以上,脂肪分布均勻,大理石花紋好靚
燒完較重油香,入口即化肉質嫩滑唔會韌
🔸美國特級霜降牛肉
牛肉油花細點均勻分佈似落雪所以叫霜降
沒有隔膜,油脂分布平均所以肉質非常滑嫩
屬於牛的前腿上段部位活動量足夠,牛味較肉眼特出

🔸泡菜煎餅
好足料的煎餅較厚身,外層煎得到有脆邊👍🏼
熱辣辣上枱,微辣酸酸地好開胃

🔸炒牛肉粉絲口感彈牙,唔會太油