2023-02-08 866 瀏覽
想食呢間既鰻魚飯好耐,今次見外賣平台有coupon就叫左個鰻魚飯特上($168)食完後好失望,唔係唔好食,但係非常普通,基本上同一般茶餐廳食到既鰻魚飯既味相差不大,168呢個價呢個質素真係太貴,好彩係有coupon咁食

食完後好失望,唔係唔好食,但係非常普通,

外賣送餐
2023-01-19 709 瀏覽
名代宇奈內備長炭燒鰻魚飯專門店 (iSQUARE)地址: 尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場樓304號舖#yauyau_尖沙咀嗰日喺尖沙咀行到好攰,入咗去iSquare度搵吓位坐,行行下見到呢間餐廳覺得OK就入咗去食啦。🐟🐟鰻魚重(上)$138呢度啲鰻魚都會有用備長炭燒過,食落去好重炭燒味,而且個鰻魚肚都燒到脆卜卜,完全燒晒鰻魚嗰浸油香味出嚟,好啱送飯,如果係鰻魚成癮嘅朋友,可以再叫大啲size嘅鰻魚嚟食,你一定會覺得值回票價,香港好少地方真係會咁有心機,同你燒番熱條鰻魚。呢度另一個讚嘅位係佢鰻魚汁唔會太多,唔會冚過咗佢炭燒出嚟嘅香味。🍖🍖和風牛肉鰻魚丼 $88個鰻魚同上一樣都有用炭燒,味道都差唔多,不過佢嘅和風牛肉有另外用碟上,牛味都好重。🥟🥟明太子炸餃子 $48炸餃子有啲差,佢炸得唔夠脆,而且冇用索油紙,令到成個餃子好多油,上面啲名太子又唔夠味,呢一個小食可以skip。味道: 4.4/5服務: 4/5環境: 4/5番兜: 4.2/5#尖沙咀美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk
名代宇奈內備長炭燒鰻魚飯專門店 (iSQUARE)

#yauyau_尖沙咀

🐟🐟鰻魚重(上)$138

🍖🍖和風牛肉鰻魚丼 $88

🥟🥟明太子炸餃子 $48

味道: 4.4/5
服務: 4/5
環境: 4/5
番兜: 4.2/5

#尖沙咀美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #尖沙咀日本菜 #日本菜
2022-10-21 812 瀏覽
今次點左新推出的鰻魚天婦羅烏冬,但有點失望😰首先鰻魚天婦羅只得1件,其餘都是蔬菜天婦羅;其次就係炸鰻魚D肉唔新鮮,下次都係叫番長期保持水準既鰻魚飯算了。各位鰻魚丼迷注意:呢間分店逢星期一至五中午12-4時,有1杯飲品送。
今次點左新推出的鰻魚天婦羅烏冬,但有點失望😰

2022-10-17 617 瀏覽
呢一間鰻魚飯成日都聽有人推薦,非常出名,今日經過呢度於是就去咗試佢哋嘅鰻魚飯。見到有一個set係有三種食法嘅鰻魚飯,所以就嗌咗。呢一個set有一個鰻魚飯,亦都可以當茶漬飯咁食,又或者當係鰻魚壽司咁樣㗎想芥末食都得。鰻魚的確係非常之入味同埋燒得香,不過就唔係話非常之驚喜,只可以話佢嘅水準係有保證嘅,二飯粒亦都非常之有咬口,係好大粒嘅珍珠飯,食晒啲鰻魚之後將啲飯加埋一啲嘅茶漬落去變成茶漬飯,即刻變成另一種風味,個人認為呢一個食法幾有創意,但係價錢其實都合理,間中食一次都OK
2022-10-12 509 瀏覽
📍HONG KONG📍#名代宇奈備長炭燒鰻魚飯專門店#鰻魚飯講到香港嘅炭燒鰻魚飯 不得不提呢間啦首先說的是鰻魚飯 三吃分別係原味鰻魚飯 加wasabi嘅鰻魚飯同茶漬飯🍵肥美,濃濃炭烤味道 ,口感較軟。茶漬飯嘅湯底係昆布鰹魚 重有幾片柚子皮湯底本身就好飲清新 解油膩🤤可惜wasabi 係勁普通個種 拉底個飯🙃鰻魚丼係尾段 骨頭較多🍱鰻魚重係腹部 油香較重 肥美順帶一提 今次個三吃同另外2個飯係兩個廚房分開做嘅 所以一個飯硬同乾d 三食個飯又軟d🤷🏻‍♀️水準上不太一樣 骨又超級多。。
📍HONG KONG📍

#名代宇奈備長炭燒鰻魚飯專門店
#鰻魚飯
講到香港嘅炭燒鰻魚飯 不得不提呢間啦
首先說的是鰻魚飯 三吃

分別係原味鰻魚飯 加wasabi嘅鰻魚飯同茶漬飯🍵
肥美,濃濃炭烤味道 ,口感較軟。
茶漬飯嘅湯底係昆布鰹魚 重有幾片柚子皮

湯底本身就好飲清新 解油膩🤤
可惜wasabi 係勁普通個種 拉底個飯🙃

鰻魚丼係尾段 骨頭較多🍱
鰻魚重係腹部 油香較重 肥美

水準上不太一樣 骨又超級多。。

2022-10-03 224 瀏覽
小編們今日嚟到iSquare睇戲兼食飯,頭痛左一輪想搵間坐得又舒服又可以休息吓嘅餐廳,最後搵到間鰻魚專門店!呢間嘢個名好長,叫做「名代宇奈備長炭燒鰻魚飯專門店」,入面座位都尚算舒適,用手機自助落單都幾方便,枱上面有齊餐具同埋調味料,整體感覺都幾整潔!👍🏻午市套餐有麵豉湯送,埋單時候仲發現原來免收加一,啱晒上班族快快脆脆食一個唔錯嘅鰻魚飯!【和風牛肉鰻魚丼】$88質素唔錯嘅鰻魚配配日式牛肉飯,整體來講唔錯,牛肉同鰻魚分點上啲汁唔會撈埋一齊,一啖鰻魚一啖牛肉滿足兩種需求🐮【鰻魚重】$98如果你係鰻魚控,基本上會好滿意,有大有厚嘅鰻魚肉,肉質夠林口感唔錯,份量唔算多但都夠飽肚,最可惜係叫多汁但冇乜分別,飯嘅口感亦都一般分數:(10分滿分💛)味道:7價錢:7環境服務:7(以上評分只是小編個人口味而已)

【和風牛肉鰻魚丼】$88

【鰻魚重】$98

分數:(10分滿分💛)
味道:7
價錢:7
環境服務:7
(以上評分只是小編個人口味而已)
2022-09-23 226 瀏覽
-平時岀尖沙咀都好少去isquare行估唔到上層都有幾多食肆😯😯其中有間係專食鰻魚飯🐟有意外驚喜喎——————————————————🍴和風牛肉鰻魚飯($88)估唔到上碟係會分碟上😆牛肉同鰻魚分碟上 唔怕沾污糟大家😂飯加埋啲鰻魚汁一齊食☺️超正唔會乾爭爭👍🏼鰻魚唔燒到好硬好dry 肉質好淋雖然份量唔多 但質素搭夠😉牛肉唔會好咸😌而且仲有牛肉汁整體都好值得一試‼️
平時岀尖沙咀都好少去isquare行
估唔到上層都有幾多食肆😯😯
其中有間係專食鰻魚飯🐟有意外驚喜喎
——————————————————
🍴和風牛肉鰻魚飯($88)
和風牛肉鰻魚飯

牛肉唔會好咸😌而且仲有牛肉汁
整體都好值得一試‼️
和風牛肉鰻魚飯
2022-08-24 1742 瀏覽
想當年一開嘅時候 排到天荒地老先有得食諗住等熱潮過咗先食 點知之後就完全唔記得咗😂😂😂依家竟然連lunch time都唔使排隊好多鰻魚嘅選擇仲有明太子電話落單 除咗走蔥 可以揀多飯少飯 多汁少汁 又幾細心和風牛肉鰻魚丼 $88牛肉係用碟仔另上 唔會同鰻魚汁溝埋一齊 幾好幾好鰻魚飯有啲失望嘅飯煮得有啲爛🤯就算嗌咗多汁 都唔係好夠撈飯同埋個汁唔係好有味鰻魚都燒得幾香 但好多骨🫣牛肉有啲surprised 份量好多 幾大塊而且都幾入味 又唔嚡送赤味噌湯及漬物 都係無乜特別😶鰻魚肝串 $28無乜內臟嘅腥味☺️質感有少少似雞肝唔知係咪因為燒過呢🤔依個嘅鰻魚汁好好味 好濃郁又有啲甜比鰻魚飯嗰個出色好多明太子芝士玉子燒 $58不得了🥹好香好厚好嫩滑嘅蛋蛋入面有芝士 面頭係明太子醬鹹鹹香香 依個combination邊有得輸明太子溫泉蛋烏冬 (冷) $78烏冬質地幾彈牙 但係無味嘅😂😂😂兩個主食 兩個小食 埋單$252, 好抵食以鰻魚飯專門店嘅旗號 質素未去到好驚艷但價錢絕對係實恵😂尖沙咀 $8x一個飯 有湯有飯有嘢飲 仲要唔使加一
想當年一開嘅時候 排到天荒地老先有得食

烏冬質地幾彈牙 但係無味嘅😂😂😂
兩個主食 兩個小食 埋單$252, 好抵食
以鰻魚飯專門店嘅旗號 質素未去到好驚艷
2022-08-19
一向都是鰻魚飯的忠實粉絲,已經bookmark了名代宇奈備長炭燒鰻魚飯專門店好一會,這次剛好在尖沙咀附近到朋友家有個簡單的聚會,終於找到個機會來試一下他們的鰻魚丼。雙層鰻魚丼 $108 (另加糖心蛋) ➡️首先要說的是非常欣賞他們外賣的包裝非常貼心,除了在外賣盒上的小提示(緊記要熱食)外,還有外賣盒的雙層設計能夠保暖,更提供了可愛的貼紙給我們,挺窩心的😆 鰻魚帶有炭燒微焦的香氣,即使是外賣亦能維持少許烘烤後焦脆的表面,吃起來油脂感平衡得剛剛好👍🏻 再加上少許山葵和七味粉,配上鰻魚汁恰到好處的焦糖香氣和溫熱的珍珠米,每一口都令人有滿滿的層次感,非常滿足🙌🏼 糖心蛋也挺不錯,但下次應該會選擇溫玉子,感覺加在香脆可口的鰻魚上會更加適合🥚 技豆則味道和份量正常,沒有什麼突出之處。🏷 IG: Misssommhk

雙層鰻魚丼 $108 (另加糖心蛋)

🏷 IG: Misssommhk
  • 雙層鰻魚丼
2022-08-06 357 瀏覽
非常喜歡食鰻魚,最好味的鰻魚當然是日本名古屋的鰻魚,但疫情無得外遊,在香港也是可以覓日本鰻魚食。其中這間鰻魚店曾經在黃埔食過兩次,結業後還以為無得食,無意中經過I square見到即刻要光顧鰻魚牛肉丼:份量足又很有日本味道鰻魚四食:最愛的四食,分開四份:原味食;原味放進湯;加芥末食;加完芥末放進湯食。無論如何食,鰻魚味都是香脆嫩滑手機自己點餐方便,可以加雪糕加飲品,正想吃鰻魚絕對要光顧這店

鰻魚牛肉丼:份量足又很有日本味道

手機自己點餐方便,可以加雪糕加飲品,正

想吃鰻魚絕對要光顧這店
2022-07-29
2022-07-23 495 瀏覽
老友既至愛推薦~一於去試下!果然有品味呀!是日下午時份,靜靜地嘆一囗碳燒鰻魚飯😋囗感豐盈,汁味鮮濃~教人想起了當年在上野馳名的名代宇奈也品嘗到的味道~正呀👍香港都做到~希望佢可以保持水準啦💪🏻真係正!order左特上鰻魚飯~yummy 😋哈哈哈~忍唔住俾個大特寫佢!D皮用碳火燒出嚟真係唔同食法利申~我唔係打手!!!二人前~加多個义燒流心蛋飯添!未食過這種厚貭感的义燒~唔錯呀!加$9元做番杯京都宇治綠茶~舒服哂!可免費加飯及免加一真碳燒~就在門口有得睇!埋單同 waitress 姐姐傾下偈~佢話嗰碳燒牌照要申請年幾先有㗎~得來不易!仲有疫情下~公司有兩間鋪都執左添~唉!
老友既至愛推薦~一於去試下!

特上鰻魚飯

真係正!order左特上鰻魚飯~yummy 😋

哈哈哈~忍唔住俾個大特寫佢!
D皮用碳火燒出嚟真係唔同食法
利申~我唔係打手!!!

叉燒流心蛋飯

二人前~加多個义燒流心蛋飯添!
未食過這種厚貭感的义燒~唔錯呀!

加$9元做番杯京都宇治綠茶~舒服哂!

可免費加飯及免加一

真碳燒~就在門口有得睇!
仲有疫情下~公司有兩間鋪都執左添~唉!

特上鰻魚飯
叉燒流心蛋飯
2022-07-17 1517 瀏覽
早前4月21日,恢復晚市堂食! 我便急不及待當晚自己走出去餐廳食晚餐!在尖沙咀行來行去,有些餐廳大約 7:00 便收舖,所以,都不容易找!找到一間好朋友推介的其中一間餐廳,位於 iSQUARE 3樓的 <名代宇奈備長炭燒鰻魚飯專門店> 食日式晚餐!當晚才恢復晚市堂食,依然少客!Menu以 QR code 落單!原先杯蒸蛋需時 20分鐘,反而我用 QR code 落單後,唔使 5分鐘就送上,幾分鐘後送埋鰻魚飯!好有效率! 當晚我約 8:00 入座9:00 店員攞張單俾所以食客埋單9:15 店員跟逐枱食客講要收舖嘞!最值得一讚的是埋單時,店員拿著手提付款機到每枱食客,既方便又保障大家!鰻魚丼 $68 (多汁)備長炭燒鰻魚,零舍多一份焦香!令人垂涎呢! 鰻魚肥美!鰻魚汁甜美惹味,拌飯一流! 珍珠米飽滿帶彈性,份量充足!醃漬清酸爽口好開胃!面豉湯鹹度不算重口味,不過不失!鰻魚蒸蛋 $38 需時 20分鐘,反而不用5分鐘,最先送上!蒸蛋滑溜,還加入冬菇及枝豆,底部是鰻魚!價錢合理!抹茶雪糕 $25選用京都抹茶庵小山圓抹茶雪糕,的確雪得很冰凍, 之所以,店員送上桌時提醒,要放一陣才
早前4月21日,恢復晚市堂食!
 我便急不及待當晚自己走出去餐廳食晚餐!

當晚才恢復晚市堂食,依然少客!
Menu
以 QR code 落單!

當晚我約 8:00 入座
9:00 店員攞張單俾所以食客埋單
9:15 店員跟逐枱食客講要收舖嘞!

鰻魚丼 $68 (多汁)
備長炭燒鰻魚,零舍多一份焦香!令人垂涎呢!
 鰻魚肥美!鰻魚汁甜美惹味,拌飯一流!
 珍珠米飽滿帶彈性,份量充足!
鰻魚丼
醃漬
清酸爽口好開胃!
醃漬
面豉湯
鹹度不算重口味,不過不失!
面豉湯
鰻魚蒸蛋 $38
需時 20分鐘,反而不用5分鐘,最先送上!
蒸蛋滑溜,還加入冬菇及枝豆,底部是鰻魚!價錢合理!
鰻魚蒸蛋
抹茶雪糕 $25
選用京都抹茶庵小山圓抹茶雪糕,的確雪得很冰凍,
 之所以,店員送上桌時提醒,要放一陣才食!
 抹茶味濃郁回甘,甘中帶甜!
抹茶雪糕
2022-04-21
鰻魚丼
鰻魚蒸蛋
抹茶雪糕
鰻魚飯係我最愛食之一、但係香港一碗正常及CP 值高嘅鰻魚飯真係好難求🤷🏻‍♂️此間位於尖沙咀既鰻魚飯專門店、小弟兩年前曾經滿懷希望幫襯過、但係可以災難來形容!鰻魚好腥!有骨!而且啲飯煮到1919⋯⋯之後小弟決定不會再顧!但係兩年之後、小弟同父親大人行街街、父親大人話想試吓、咁咪入去試吓囉🫤由於驚再次中伏😏今次小弟只係點咗個細碗嘅鰻魚飯+日本黑豚肉⋯⋯出奇地今次食同上次食、簡直有天淵之別!!! 今次舊鰻魚大大嚿! 而且燒得啱啱好, 個皮有少少脆、好香口😋😋而且一啲都唔腥and 完全冇骨👏👏👏 另外個飯都改善咗好多、唔會1919、食得出係一粒粒嘅日本珍珠米、鰻魚嘅汁醬味道亦都適中、不會太甜!而且不會過濃!配角日本黑豚肉易煮得啱啱、不會柴!全個餐加埋嘢飲只係70幾蚊、如果口痕痕想食鰻魚飯!真係一個非常唔錯嘅選擇👍👍👍

• 鰻魚丼
2022-05-10 1025 瀏覽
下午茶時間忙完肚仔餓,本身好鍾意食鰻魚,見到好似係鰻魚專門店就試試。叫左特上鰻魚飯同鰻魚肝串燒,好似1158+38。鰻魚飯送既潰物正正常常,麵屎湯九成即沖包,果3粒蔥又乾又硬,湯好似左水咁有少少淡。鰻魚肝串燒食落幾濃鰻魚味,另外中間仲係凍呢一點幾特別。主角鰻魚飯上抬果陣幾香,食落除左有D淋同好很多細骨之外都唔差,同759即食鰻魚有得fight,個飯唔係劣質茶記米,不過水多左D中間一舊咁囉。唔係貴但肯定唔係好食。
叫左特上鰻魚飯同鰻魚肝串燒,好似1158+38。
鰻魚肝串燒食落幾濃鰻魚味,另外中間仲係凍呢一點幾特別。

唔係貴但肯定唔係好食。
2022-04-27 1008 瀏覽
一兩年前食過一次lunch,同今次一樣都係好靜,得五六枱客左右,因為鰻魚飯始終係貴啲嘅選擇(但唔洗加一),而且唔係人人食鰻魚,不過呢幾年名代宇奈都多左非鰻魚飯嘅選擇。*溫玉鰻魚丼 $78lunch包野飲+赤味噌湯,偏鹹🌝鰻魚丼賣相非常好,味道普通地好食,要知道要食到好好食嘅鰻魚飯好難,更加唔好提佢嘅價錢💸鰻魚丼嘅鰻魚肉粒厚身冇骨,肉質嫩滑,味道恰到好處,呢個價錢就唔會講求魚皮要脆、要有炭燒味架啦。溫泉蛋熟度perfect但係凍冰冰🥲,同熱嘅鰻魚唔夾。丼飯份量夠多,但凍得好快,而且冇米香飯香。
溫玉鰻魚丼 $78
溫玉鰻魚丼