2024-07-21 135 瀏覽
去完書展去食吉野家 ~發現有新出嘅鹽燒和牛套餐!🐂食和牛唔一定要去燒肉店吉野家而加都有得食喇😍😍鹽燒和牛丼可以配麵豉湯或者日本茶🍵同汽水 🥤我揀咗麵豉湯~暖暖胃再食個飯真係一流依家會員尊享價只需$73😍~ 原價$78架~ 和牛肉質嫩滑,油脂平均而不油腻,配埋香噴噴飯~鹽汁、香脆海苔、椰菜絲,簡直完美厚切嘅鹽燒和牛配埋椰菜非常好味~ 😍和牛一片一肉質嫩滑,油脂分佈均勻,絲毫不會讓人感到油膩~肉質保持了最佳的鮮嫩多汁~ 食起嚟都好方便~ ☺️和牛肉片鋪係香噴噴的白飯上,吸收了肉汁的鮮美,鹽香氣息與肉香完美融合。爽脆可口的椰菜絲增加飯嘅豐富口感!😋而且而家比多$5就可以享受到溫泉蛋和鮮嫩時蔬。溫泉蛋的蛋黃滑嫩如絲,輕輕一挖就流淌而出,配上和牛肉簡直是天作之合。😚😚😚除咗鹽燒牛肉肉飯吉野家仲有好多好美味嘅食物好似壽喜燒同埋大牛肉丼飯都同朋友食得好開心好正!😋
吉野家而加都有得食喇😍😍

鹽燒和牛丼可以配麵豉湯或者日本茶🍵同汽水 🥤
我揀咗麵豉湯~暖暖胃再食個飯真係一流
依家會員尊享價只需$73😍~ 原價$78架~

2024-04-01 133 瀏覽
好耐都無食過吉野家啦,收工有事做過咗灣仔,不過就要等到8點先可以,所以就諗住打個邊爐啞下啲時間,大家樂大快活就成日食,因為分店比較多呀嘛,呢間吉野家一出地鐵站行過對面就見到,仲有大大個立牌推介緊佢個相撲火鍋。我都諗咗一陣,行咗一圈街市再過返嚟,會員價$79有咁多嘢食係幾好嘅。為咗攞埋個優惠我就下載咗佢個app做會員,話晒都平咗10蚊,原價$89。分量係够嘅,食物種類都多,有雞/牛/海鮮,我每次食吉野家都會叫佢俾碗仔牛汁,攞來撈飯又好點肉都正。海鮮:蝦/扇貝都係急凍貨,上來都未退冰,不過煮熟都食到鮮味嘅,無雪味雞肉:雞腿肉就正常貨色牛肉:唔知點解好淋,肥肉咬落好明顯,所以有啲怪,唔似一般牛肉重點講下衞生環境,我寫開都注重呢點,唔知係咪地牢關係,真係比較唔好,好多位都有陣味,我調咗幾次位先搵到個無咩味嘅地方,希望清潔做好啲啦。如果唔係買好咗食物先入坐,我可能已經走咗去第二間食。

雞肉:雞腿肉就正常貨色

加咗杯七喜,加咗2蚊
海鮮/雞/牛
海鮮
扇貝
2023-08-22 343 瀏覽
湾仔这家去过几次了,每次来香港就是想去吉野家,牛肉饭当早餐或者午餐很合适哦,吃起来比较甜,牛肉有香味,价钱也很实惠,自助点餐也很方便,虽然在地下,但环境卫生无异味
2023-08-18
2021-10-16 863 瀏覽
吉野家下午茶$23 ,有一個迷你和風牛肉飯,一塊丹麥多士,仲有野飲,都幾抵,好彩問一問售貨員做緊咩推廣😆迷你牛肉飯真係勁迷你,牛肉得好少,不過食落啲飯都夠飽,仲有唔少洋蔥😉😉丹麥多士唔駛搽牛油都已經好好食😊😊

丹麥多士唔駛搽牛油都已經好好食😊😊
2021-05-30 522 瀏覽
咁啱收工經過灣仔呢度…天氣又熱肚又餓,於是走咗入地庫呢間吉野家食個快速晚餐先,本人以為呢間連鎖餐廳d冷氣好夠涼…點知行到落去入面熱到爆,d通風系統又唔好!當時見人客唔算多,自己又肚餓,算吧…就決定快速點個餐堂食!食完即閃…其實本人係極少去呢間連鎖店食晚餐!最少超過兩年冇幫襯!即管睇下有d咩新推介先...見到餐牌大多數都係牛肉,雞扒果d款式囉!再睇真d見收銀台前面有個餐牌"鰻魚拼燒豚肉4片''嘅套餐,好就一於點黎試下!老實講吖…咁嘅環境再加埋咁嘅食物質數及份量…真係超級唔值咁嘅價錢囉!!!(個餐要成$65元真係貴咗d)賣相睇落都算吸引,主要係靠個鰻魚燒汁再加上多葱花及溫泉蛋黎帶出味道!好適合d趕時間又肚餓嘅上班族及對食物質素無乜要求人仕享用!整體食物味道一般合大眾口味!

整體食物味道一般合大眾口味!
2021-01-07 447 瀏覽
早上出來辦事,想找個安靜的地方吃早餐 所以來到吉野家。一般吉野家都沒太多人,雖然地方比較少但是可以寧静的享受早餐。點了豬骨湯底通粉,炒蛋牛肉和日本茶。豬骨湯底很美味,而且也算比較健康。炒蛋炒得很滑 牛肉味道不錯。再加上一杯清腸胃的日本茶 確實是一個健康的早餐。而且這裏 WiFi非常不錯,在這裏享受早餐確實舒適。不過這裏的服務實在有點改善。去到那裏想點餐的時候收銀前臺都不知道去了哪裏。等了約5分鐘都沒有人出來。服務有待改善。

2021-01-07
$33 (早餐)
2020-10-10 157 瀏覽
難得周末早上不知道那里吃早餐,最終選了吉野家。我應該是第一次去吉野家吃早餐。早上週末沒有什麼人,餐廳的裝修也是一貫吉野家的裝修。早餐點了沙爹湯米粉+炒蛋+牛肉+日本茶+照燒鯖魚共50元。老實話價錢不便宜,質素只是中規中矩。沙爹湯米粉和牛肉都算可以。炒滑蛋是做得最好的算是滑嫩,日本燒鯖魚個人認為不算新鮮,而且體積很細,不過口感還可以。日本茶也沒有茶包不可以refrill。整體感覺這個早餐衹是不過不失應該不會再來。

2020-10-10
$50 (早餐)
2019-07-29 679 瀏覽
吉野家相信好多朋友都食過,一黎分店多,二黎價錢合理,三黎都有d sofa位坐下,今日下午既時候好肚餓,忽然醒起,係依頭附近有吉野家,咁就直奔去啦,入到去見到係有自助點餐機,同人手機兩種,的確與時俱進,好在,都未算最高峰期,人未算勁多,好快揾到張角落頭位既位置,咁就直接叫order la,我就叫左細豚肉飯,飲hot Coffee,等左一會,好快拎得,依家既豚肉飯面層有我最愛既紫菜,直頭加分,yummy ,個飯岩岩好大細,又夠飽,但又唔會太full,剛剛好,食完之後,就反屋企啦,下午茶真係幾好既發明!
2019-07-15 437 瀏覽
我有個舊老友,我叫佢做「爸爸」,因為我跟佢個仔一樣咁嗌佢。今日,爸爸約我1:30到灣仔新景園食lunch。今日中午出面好曬好熱,爸爸玩遲到,害我喺餐廳外面乾煎!佢黎到之後,又改變主意,話想食附近間吉野家,因為佢嫌新景園冷氣吾夠,而吉野家冷夠哂「痕」。又好!我都好耐無食吉仔了。我叫咗大牛加蛋,再配凍鮮檸。其實吉野家嘅水準都好平均,仲有咩特別呢?我仲記得,盤古初開嘅時候,吉仔嘅飯係日本珍珠米,牛肉堅係鋪滿成個碗兩次。但係,我肯定依家係賣緊泰國香米,牛肉已經少咗勁多。想食多d野嘅話,或者好似我咁,加隻温泉蛋。我同爸爸喺吉仔食晏,令我諗起以前一齊做野嘅回憶。果陣時每朝早,我同佢無約定,但係會一齊喺呢間吉仔食早餐,食完早餐一齊上番公司「搏殺」,因為果時佢就黎要調走,好多手尾要處理。晏就我哋就一齊跑步,跑完買吉仔外賣番公司食......一餐吉仔,睇到味道會變,事物會變,人亦都會變。依家同爸爸分開咗工作,無幾可會聚舊。但我希望,無論外面點變,我哋嘅友誼不變。
我有個舊老友,我叫佢做「爸爸」,因為我跟佢個仔一樣咁嗌佢。

又好!我都好耐無食吉仔了。我叫咗大牛加蛋,再配凍鮮檸。

想食多d野嘅話,或者好似我咁,加隻温泉蛋。

2019-06-27 207 瀏覽
以前經常吃吉野家,尤其是一人一鍋火鍋及下午茶,味道ok又抵食。但近來食物質素下降及份量少了,已經吃少了。年初時登記了app做會員,有幾張優惠劵將近到期,而且適逢糧尾,就來吃個lunch吧!牛肉飯跟一杯汽水,洋蔥還算軟腍,牛肉份量就已經不多,而且又薄又細塊又散又爛,幾下吃完。吉野家選用的飯粒一向煙韌軟彈,但這個飯的牛肉汁太油太多,中間的飯粒已經全被粘濕,到底部的完美是浸著油汁,跟本吃不下。還剩一張優惠劵,還要用它嗎?

還剩一張優惠劵,還要用它嗎?
2019-06-27
2019-04-26 369 瀏覽
吉野家秉承牛肉飯的百年傳統秘方製作美味既牛肉飯灣仔吉野家位於灣仔站 A3 出口, 步行約2分鐘即可看到行到去附近,你會發現有一條樓梯,只需穿過幾十級的樓梯便可到達(未發現有沒有其他出入口)而大家可能都會講起吉野家都會即時諗起佢既牛肉飯,仲有一人一火爐(都係以牛為主)但今日想介紹既,係佢既下午茶(到6點前嫁咋),試過會賣哂添,真係都幾多人食嫁細牛肉飯餐,配茶 - $25加左$2 轉左飲可樂 (記得預早叫多個牛汁(精華所在)牛肉有點老,但唔會太韌,加上充滿牛肉汁味既洋蔥,配合白飯,已經值回票值!
吉野家秉承牛肉飯的百年傳統秘方製作美味既牛肉飯

灣仔吉野家位於灣仔站 A3 出口, 步行約2分鐘即可看到

細牛肉飯餐,配茶 - $25
加左$2 轉左飲可樂 (記得預早叫多個牛汁(精華所在)

2019-04-16
2019-03-26 192 瀏覽
今日晏左出發,12:45 灣仔周圍都冇乜位,所以食下快餐。呢間吉仔要落地牢,窄窄既樓梯後就見到條人龍,但觀察左陣發現原來佢地拎外賣,所以就叫野食啦。本身想叫雞肉飯,但竟然冇晒 😥😥經典牛肉飯,但原來而家飲熱檸水都要加一蚊 😱豬肉好味!肉片好juicy,唔使次次牛肉汁咁悶。每個餐都送的,撈飯幾好味,好似去左日本咁🤣
今日晏左出發,12:45 灣仔周圍都冇乜位,所以食下快餐。

本身想叫雞肉飯,但竟然冇晒 😥😥

和風牛肉飯餐

經典牛肉飯,但原來而家飲熱檸水都要加一蚊 😱

豚肉飯餐

豬肉好味!肉片好juicy,唔使次次牛肉汁咁悶。

鮮味鰹魚拌飯香鬆

每個餐都送的,撈飯幾好味,好似去左日本咁🤣
和風牛肉飯餐
豚肉飯餐
2019-01-11 225 瀏覽
這個下午茶餐 盛惠35個大洋!!包括了3樣食物和一杯飲品!! 包括滴滴式式的豬排包,滴滴式式的餃子, 滴滴式式的烏冬 和一杯冰凍的可口可樂!!首先, 我要強調每一款食品都是滴滴式式!即係size不大!! 個豬排包只是正常size的一半, 打開個包, 會見到有mini size的豬排和沙律醬, 整體而言味道算是好食(當然考慮計算到價錢和食材的因素)碗餃子只有3隻餃子, 這3隻mini size的餃子加起來只等於一隻正常餃子的size!至於味道都算ok, but就沒有什麼特別!至於mini size的烏冬,內有少少粟米和配上豬骨湯底, 基本上都ok!將這3款滴滴式式的食完, 基本上都會飽的!

將這3款滴滴式式的食完, 基本上都會飽的!

2019-01-10
2018-12-22 130 瀏覽
走過灣灣長長的樓梯,因過逼而數次讓路,終於抵達餐廳,先排隊10分鐘,再等位10分鐘,難得有位坐下,結果逼到側身而吃,(要求很低)能吃尚好,但…………環境極細,已有壓迫感,尚要人多冷氣不足,宛如走進桑拿房,大汗淋漓,熱到……和監獄沒有分別……。整體來說,很好的監獄體驗,進去吃飯,足以體驗深水埗板間房的滋味。味道如何?吃2淡已經頂吾順走左。。……最差的吉野家!!!!!!!!差差差差差差差差差差差差差!

最差的吉野家!!!!!!!!

差差差差差差差差差差差差差!
2018-12-22
2018-08-29 288 瀏覽
今日中午同事話要去灣仔取信用卡禮品,問我有冇興趣出去食飯,我見冇雨就出去食。由中環去灣仔最好坐電車,本來好多人排隊,但好在剛剛有幾架車到,等左幾分鐘就可以上車。其實中環去灣仔都唔係好遠,吾洗10分鐘左右就到,本來想去搵間餐廳食好D嘅,可惜我哋一上車就開始落雨,所以去到灣仔見到吉野家就入咗去食。中午時分都好多人排隊,而且呢間店舖比較細,今日我哋叫咗一個和風牛肉飯餐(大)、天蝦拼炸雞天丼、照燒三文魚、冰之奶茶(有冰座住杯奶茶),食快餐黎講,都係一個好好嘅選擇。
2018-08-29