(非會員)
2006-07-01 27 瀏覽
牛肉飯又抵又好食,最好係多d汁tim!下午茶完全係超值,而且至少冇m記,kfc 咁熱氣先啦!
牛肉飯又抵又好食,最好係多d汁tim!
下午茶完全係超值,而且至少冇m記,kfc 咁熱氣先啦!
2006-06-21 16 瀏覽
三文魚, 蝦籽, 芥辣粒, 五味粉和珍珠飯配合得宜, 口感豐富, 偶然吃到的黑芝麻很香, 為這碗飯添上美好的點綴. 三文魚咸咸的海水味最為特出, 值得一試.另外, 吉野家的牛肉飯也不錯!d飯好好食!相片: http://food.crossfacer.com/cgi-bin/weblog.pl?reply=17

另外, 吉野家的牛肉飯也不錯!d飯好好食!

2006-04-16 8 瀏覽
叫左一客牛肉飯真係好正~牛肉數量多之餘仲煮得岩岩好~唔會太硬,又唔會太生!~仲有~d野飲都幾好味~又幾healthy~
2006-02-25 10 瀏覽
歸隊後的首個晚上便要開視像會議至晚上九點幾,好肚餓!幸好老爸買等盒牛肉飯,好讓我甫入家門便有得食。野菜牛肉飯($27;大盛):牛肉甘香肥美,雜菜量不少;白飯香滑,牛肉汁不少,好下飯。飲品配輕怡百事,好大杯呀。話說回來,肚餓時,要求便會略為降低。
歸隊後的首個晚上便要開視像會議至晚上九點幾,好肚餓!
幸好老爸買等盒牛肉飯,好讓我甫入家門便有得食。
飲品配輕怡百事,好大杯呀。
話說回來,肚餓時,要求便會略為降低。
2006-01-11 4 瀏覽
未曾吃過甘難吃的飯。雖然HK$15有找,不過我都覺得不值得。不知道爲什甘多人去吃呢間餐廳。
未曾吃過甘難吃的飯。

雖然HK$15有找,不過我都覺得不值得。

不知道爲什甘多人去吃呢間餐廳。
2005-12-14 3 瀏覽
今日同2個同事來呢度食lunch,我係第一次來,平時在外面望入去好似好多人唔敢入,今日一行入去就搵到位。我食扣肉飯,等左5分鐘至有,仲以為會係熱騰騰,點知d肉只係暖,d汁係凍既!都唔知等咁耐做mug!味道ok啦,冇mug特別,食哂d肉就冇mug意慾食飯(我平時可以食哂成碟飯架,好食的話)。我同事分別食三文魚子飯同雞牛雙併飯,佢地都話好食喎,見佢地食哂成個都應該係好味既。我就覺得普通,或者下次再來試過第d啦。

我就覺得普通,或者下次再來試過第d啦。
2005-10-03 10 瀏覽
早兩日同男友行街,兩日成日都冇食野,五點幾經過呢度就入左食野,食佢個細牛肉飯,果收銀問加唔加兩蚊飲野,有幾款汽水仲有檸茶,因我地唔想飲汽水所以選擇檸茶啦,點知一拎到就覺唔對路喇,我同男友不約而同都問對方咁深色o既?我再問冇檸檬o既?我男友話可能已經「篤」左呢,點知一飲oh my god竟然係碧泉檸檬茶呀,都怪自己冇問清楚佢係咩檸茶啦,我同男友都唔飲碧泉o既,亦都冇諗過今時今日都仲有食肆會用碧泉檸檬茶,如果大家去食野加野飲之前記住問清楚喇,因為隻碧泉真係由細到大都係咁難飲o既,我地果杯「檸茶」o既結果係每人飲左一啖跟住就擺左o係度,碗飯就乾哽,好慘。
2005-09-04 11 瀏覽
THIS REATAURANT VERY NEAR MY HOME, SO SOMETIMES WHEN MY MUM DISLIKE MAKE DINNER, THIS IS ONE OF OUR CHOICES.BECOZ U REALLY WANT TO EAT A WONDERFUL BEEF RICE, I COULD SUGGEST U COOK IT BY YRSELFIF NOT U NEED TO GIVE A HIGH PAY BUT RECEIVE LITTLE .THIS RESTUARANT QUITE EXPENSIVE AND BOT ENOUGH FOR US TO EAT(A SMALL SIZE) TOO MUCH RICE, LITTLE BEEF.ONE TIME I TRIED LATER, I COOK IT BY MYSELF^^
2005-09-02 7 瀏覽
今日有朋友生日,由於月尾關係就同佢去吉野家食飯雖然係連鎖式經營,但服務同食物品質一d都吾差咁我地叫左個煎雞扒飯,雞扒都幾大件下,煎都吾係咁"農",顏色帶金黃色,買相都幾好,又大件.D飯吾似平時飯個D米細粒,吾岩我胃口二十幾蚊有咁D野食都算幾好
今日有朋友生日,由於月尾關係就同佢去吉野家食飯
雖然係連鎖式經營,但服務同食物品質一d都吾差
D飯吾似平時飯個D米細粒,吾岩我胃口
二十幾蚊有咁D野食都算幾好
尋日同表弟去完書展, 就去左呢度食野~當我排緊隊既時候... 突然間, 聽到個經理都幾大聲咁話一個員工... "點解你D 態度咁差嫁!!"之後個收銀員擰轉頭, 拍一拍個經理個"薄"頭, 咁大家先繼續做野......其實... 我覺得即使個員工既態度係有幾差都好, 個經理都唔應該當眾咁大聲鬧個員工, 應該私下同佢傾0下會好好多囉!!講番野食喇!!我同表弟一樣, 都係要左個1 號餐, 亦即係(大)牛肉飯+ 飲品~ ($25/per set)另外我仲問個左收銀員要兩碗牛肉汁tim ~好好味呀!! ^^"PS. 個收銀員態度好好!! 4 分係比個收銀員既!!
尋日同表弟去完書展, 就去左呢度食野~

講番野食喇!!

另外我仲問個左收銀員要兩碗牛肉汁tim ~

好好味呀!! ^^"

PS. 個收銀員態度好好!! 4 分係比個收銀員既!!
2005-07-01 11 瀏覽
又係早餐當飯。試咗佢哋嘅雜菌泡飯,老婆嫌佢簡單咗啲,淨係將啲菇放落味精湯飯就算,佢認為最好加啲其他配料豐富一下,例如加啲紫菜。我就覺得幾好,啲菇都唔算少,而且健康啲。$13食到你飽,重有埋杯綠茶飲,想點?!
2005-02-10 12 瀏覽
今日年初二,見下晝三點幾,去吉野家食下午茶餐.除平時都有牛肉同雞肉之外,仲有新加海苔珍菇泡飯.呢個泡飯睇落唔係好大碗,但勝在有很多菇,味道亦唔錯.結果連埋d湯一齊全部食晒, 搞到飽到差d連杯綠茶都飲唔落!13蚊一個下午茶餐連飯連茶真係抵到震!
2004-12-11 10 瀏覽
個汁都好大陣東波肉味, 所以碗飯同d菜都幾重味下.東波肉好肥, 得2/5係食得落口.(不過唔肥就唔係東波肉啦)+四蚊轉左柚子蜜(不過個名好似錯左), 酸酸地唔好多渣同柚皮, 感覺好足料, 好正唔太甜.不過成個餐就好貴, 同朋友share黎食都要廿幾蚊,好多小食例如泡菜啫喱都細細兜...
個汁都好大陣東波肉味, 所以碗飯同d菜都幾重味下.

不過成個餐就好貴, 同朋友share黎食都要廿幾蚊,
好多小食例如泡菜啫喱都細細兜...
2004-12-03 9 瀏覽
牛肉飯牛肉keep 到水準, 不過今次食少左汁, 變左d飯冇咁好食.平時都算貴, 但tea time十三蚊一碗飯食到飽飽就好抵.其實平時都係食tea多, 而且唔會因為平左而少d.希望只係今次先係咁啦.
其實平時都係食tea多, 而且唔會因為平左而少d.
希望只係今次先係咁啦.
2004-10-02 7 瀏覽
今早在這裡食了這個早餐,一碗淨米粉,一碟有四小塊雞扒和少少配茱,即甘旬,硬青豆和椰菜花。碗米粉好淡,所以將成碟餸倒落碗到。哈哈又幾好味呀,特別是那些雞扒,有少少脆,味道好。食完飲杯熱綠茶都幾咖,又健康又平。不錯的選擇。服務就冇咖哪,自助呀嗎。