2025-08-19
🍤 紅蝦的驚喜吉氏係屯門一間細細地、好有溫度嘅家庭式小店 🏠。我最近就喺度試咗一道期間限定菜——西班牙紅蝦配小闊麵 🍝🦐,真係驚喜連連 ✨。🥕 開餐前先嚟一碗香滑嘅甘筍湯。湯底幼滑但唔會太稀,入口暖笠笠 😌,仲帶有淡淡香草味 🌿,飲完成個人都放鬆晒。🦐 主菜登場,紅蝦大大隻又鮮紅,旁邊配埋烤番茄 🍅 同香草 🌿,色彩繽紛 🎨,擺盤靚到好似藝術品咁 🖼️,睇落已經好有層次。🍝 麵條煮得啱啱好,煙韌得嚟唔會太硬,真心 Al Dente!仲吸晒蝦汁嘅精華 🤤,鮮味爆棚 💥,冇得輸!🍰 食完主菜,壓軸就係招牌甜品 Pavlova——酥脆嘅蛋白餅配百香果汁 🥭,酸酸甜甜 😋,入口即溶,食完真係心滿意足 🥰,完美收尾 🎉。吉氏係屯門一間細細地、好有溫度嘅家庭式小店 🏠。我最近就喺度試咗一道期間限定菜——西班牙紅蝦配小闊麵 🍝🦐,真係驚喜連連 ✨。🥕 開餐前先嚟一碗香滑嘅甘筍湯。湯底幼滑但唔會太稀,入口暖笠笠 😌,仲帶有淡淡香草味 🌿,飲完成個人都放鬆晒。🦐 主菜登場,紅蝦大大隻又鮮紅,旁邊配埋烤番茄 🍅 同香草 🌿,色彩繽紛 🎨,擺盤靚到好似藝術品咁 🖼️,睇落已經好有層次。🍝 麵條煮得啱啱好,煙韌得
🥕 開餐前先嚟一碗香滑嘅甘筍湯。
🥕 開餐前先嚟一碗香滑嘅甘筍湯。
Pavlova