2018-12-20
想當年啱啱開始興放題冇耐,已經約埋一班同事朋友去吉壽開餐,吉壽亦係我地最常去嘅放題。咁多年嚟食過唔少放題,唔同價錢,唔同質素,唔同服務。本身近呢兩年已經好少食放題,今年聖誕飯聚,個舊同事講起好耐冇食吉壽,兜兜轉轉,我地又返到最初嘅放題起步點。雖然吉壽嘅選擇未必有出面咁多,但已經好夠食,而且每款食物嘅水準都較高。出面除咗有沙律bar,仲有各款前菜,湯,碗仔翅,意粉都有。大大個飲品櫃,選擇多,仲有梅酒清酒任飲👍🏻刺身新鮮,帶子刺身大大粒完整上,好鮮甜😋壽司每款都好好食🍣雖然叫壽司係易飽,但我地都叫咗起碼兩轉😂好彩細細件唔會好飽。羊架我真係要大大力推薦俾各位,燒嘅火喉啱啱好,肉質燒嫩juicy,外皮少少脆,上枱時已經聞到香噴噴🤤食落仲熱辣辣👍🏻吉壽做咗咁多年放題依然屹立不倒真係有佢嘅原因同吸引力,上菜快,啲單跟得足,我地全晚一張單都冇漏👏🏻全部食物送到嚟都仲係熱辣辣👍🏻👍🏻而且係每款食品都好有質素。甜品選擇多,我主攻雪糕🙆🏻最開心嘅係,呢到有香芋味雀巢雪糕!出面放題少有呢隻味。仲連道地綠茶雪糕同朱古力雪糕批都有得食,好滿足👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻埋單$251一位,咁嘅價錢,咁嘅質素,真係好抵!!
刺身新鮮,帶子刺身大大粒完整上,好鮮甜😋
埋單$251一位,咁嘅價錢,咁嘅質素,真係好抵!!!!