2023-10-03 122 瀏覽
[✨長洲日系CAFE🍝]#吉士咖啡店 #長洲 🌸皇牌芝士豬柳滑蛋吐司 - $58鐘意食芝士🧀嘅真係唔可以放過呢度嘅吐司,芝士係半溶嘅質地,非常濃郁,豬柳🐷大塊而且咬落去充滿肉汁,滑蛋火喉岩岩好係半熟嘅狀態。三者配合下層次豐富口感十足,真係好出色嘅一份吐司👍🏻🌸金莎大蝦🦐意粉 - $80大蝦好鮮甜彈牙,而且都有另外煎過所以香味十足! 意粉口感煙韌,掛汁能力都好高,配上佢個鹹蛋黃醬真係超好食! 份量都算足夠,即使係男仔食都會夠,人氣意粉值得推介🥰💞————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結食物質素唔錯,無論賣相定味道都好出色,而且價錢合理。餐廳環境亦都好舒適,如果係平日入黎好休閒咁漫活一下,絕對係一個唔錯嘅地方🤩💞📍吉士咖啡店🏠長洲中興新街23號地舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #長洲 #吉士咖啡店
[✨長洲日系CAFE🍝]

#吉士咖啡店 #長洲
🌸皇牌芝士豬柳滑蛋吐司 - $58

🌸金莎大蝦🦐意粉 - $80

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結
食物質素唔錯,無論賣相定味道都好出色,而且價錢合理。

📍吉士咖啡店
🏠長洲中興新街23號地舖

2023-07-14 196 瀏覽
好耐冇同朋友入長洲😊今日同朋友一時興起就決定入去行下食下野~入到去咁啱見到呢間裝修幾靚嘅餐廳就決定入去試吓😋餐廳環境好好坐得舒服😌我哋可以係到hea成日吹成日水🤣🤣🌸 煙三文魚芝士滑蛋吐司哇😝佢嘅吐司成個磚咁大🤣煙三文魚同芝士、蛋既份量都好足夠👍吐司係實心,真材實料。切開一啖所有野一齊食就最正🤣🤣🫣🌸 皇牌芝士豬柳滑蛋吐司賣相💯吐司同配菜份量好夠,面頭轉左芝士豬柳,好腍同都幾大塊,一共有三塊🥰夾埋滑蛋一齊食,口感十足😋📝整體評分美味指數:🌸🌸🌸🌸賣相指數:🌸🌸🌸🌸🌸抵食指數:🌸🌸🌸🌸🌸環境指數:🌸🌸🌸🌸🌸5🌸為滿分📍 吉士咖啡店地址: 長洲中興新街23號地舖
🌸 煙三文魚芝士滑蛋吐司

環境指數:🌸🌸🌸🌸🌸
5🌸為滿分
📍 吉士咖啡店
地址: 長洲中興新街23號地舖
好耐冇入長洲啦,今次去咗呢間之前都未試過嘅吉士咖啡店,見到入面啲吐司好吸引呀!仲有好多唔同嘅款式🩷🧡香脆軟殼蟹芝士滑蛋吐司🧡賣相最吸引嘅一定係軟殼蟹芝士滑蛋吐司!因為軟殼蟹真係好搶眼又大隻!真係非常香脆!💚牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司💚另一款比較清新嘅組合,就係牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司!因為加咗牛油果,牛油果都好熟,非常之creamy!再配搭肥美嘅三文魚,正!🤎皇牌芝士豬柳滑蛋吐司🤎另外豬柳滑蛋呢個組合都唔錯,因為加咗芝士成個配搭又更加惹味!三款吐司嘅麵包都好香脆,而且仲有陣陣牛油香!
🧡香脆軟殼蟹芝士滑蛋吐司🧡
💚牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司💚
🤎皇牌芝士豬柳滑蛋吐司🤎

三款吐司嘅麵包都好香脆,而且仲有陣陣牛油香!
「吉士咖啡店」係位於長洲一間小店,主打各款特色吐司同特飲૮ ̳ᴗ ̫ ᴗ ̳ა‪‪❤︎‬!‬૮ ̳ᴗ ̫ ᴗ ̳ა‪‪❤︎‬煙三文魚芝士滑蛋吐司‬鮮橙色嘅煙三文魚非常新鮮,入口即化👍🏻而且相當之肥美!仲帶點鮮甜!另外再夾雜上芝士嘅香味,朋友都大讚好味!૮ ̳ᴗ ̫ ᴗ ̳ა‪‪❤︎‬香脆軟殼蟹芝士滑蛋吐司‬另一款更加邪惡嘅組合,就一定係軟殼蟹!軟殼蟹炸到好香脆!而且仲有滑蛋同埋芝士,多重口感,非常豐富!૮ ̳ᴗ ̫ ᴗ ̳ა‪‪❤︎‬青檸梳打‬夏日透心涼,一定要飲呢杯青檸梳打,酸酸甜甜非常解渴!飲完真係好爽,成個人涼返哂!૮ ̳ᴗ ̫ ᴗ ̳ა‪‪❤︎‬朱古力咖啡‬另外呢杯朱古力咖啡都幾好飲,朱古力同咖啡味混合,確實係最佳組合!
૮ ̳ᴗ ̫ ᴗ ̳ა‪‪❤︎‬煙三文魚芝士滑蛋吐司‬
૮ ̳ᴗ ̫ ᴗ ̳ა‪‪❤︎‬香脆軟殼蟹芝士滑蛋吐司‬
૮ ̳ᴗ ̫ ᴗ ̳ა‪‪❤︎‬青檸梳打‬
૮ ̳ᴗ ̫ ᴗ ̳ა‪‪❤︎‬朱古力咖啡‬
同兩個閨蜜黎長州vacation既第二日,我地決定試下呢間guts cafe☕️食物方面我地唔想食太多,就決定試佢招牌既滑蛋盒子吐司,我地分別試左:🦀香脆軟殼蟹芝士滑蛋吐司軟殼蟹勁大隻!超吸睛👀🐽皇牌芝士豬柳滑蛋吐司豬柳鎖滿肉汁💦🐟煙三文魚芝士滑蛋吐司最經典既組合!鹹鹹地送吐司絕配!🍞吐司非常軟而且幾煙韌 切開可以見到絲絲分明紋路~烤得好香🍞吐司吸滿醬汁同蛋汁,軟綿綿既口感一流!🍞炒蛋非常嫩滑,而且配吐司既炒菇超好食!超香超juicy!全部既吐司上面都撒滿芝士粉♡ 飲品方面我地分別叫左:☕️朱古力咖啡咖啡味非常香而唔燶唔苦🍋檸檬柚子蜜夏天最清新既選擇🍾青檸梳打好驚喜係用泰國嗰隻蘇打水!好評cafe環境舒適,嘢食有特色而好食🤤大家黎長州一定要試!

🦀香脆軟殼蟹芝士滑蛋吐司
軟殼蟹勁大隻!超吸睛👀
🐽皇牌芝士豬柳滑蛋吐司
豬柳鎖滿肉汁💦
🐟煙三文魚芝士滑蛋吐司
最經典既組合!鹹鹹地送吐司絕配!

🍞吐司非常軟而且幾煙韌 切開可以見到絲絲分明紋路~烤得好香
🍞吐司吸滿醬汁同蛋汁,軟綿綿既口感一流!

飲品方面我地分別叫左:
☕️朱古力咖啡
咖啡味非常香而唔燶唔苦
🍋檸檬柚子蜜
夏天最清新既選擇
🍾青檸梳打
好驚喜係用泰國嗰隻蘇打水!好評

cafe環境舒適,嘢食有特色而好食🤤大家黎長州一定要試!
今日偶爾試到呢間既盒子吐司,好食到誇張🫱🏻‍🫲🏼- 煙三文魚芝士滑蛋吐司:吐司本身就烤得好香,非常鬆軟,炒蛋滑而唔腥,比起一般吐司口感更加豐富飽滿☺️- 牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司:多左牛油果既吐司味道更加清爽😋配搭既炒菇亦非常香而唔太濕,沙律菜就正正常常除食物以外,餐廳既環境亦非常加分。餐廳運用左大量卡其色同白色等低飽和度既顏色,所以環境好放鬆😌呢間咖啡店位置唔算太明顯,入黎之前真係冇估到會咁有驚喜☺️推介比入長州既每一位
今日偶爾試到呢間既盒子吐司,好食到誇張🫱🏻‍🫲🏼

2023-06-30 46 瀏覽
今次想同大家分享,我去咗長洲一日遊!食咗唔少好嘢👏🏻,其中一間「吉士咖啡店」都好想同大家分享吓💕朋友同我都係好鍾意食煙三文魚,加上我哋都係有選擇困難症,所以成日都會叫咗一樣嘢食物!今次都唔例外,我就揀咗牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司,而朋友就選擇咗煙三文魚芝士滑蛋吐司!兩個吐司嘅煙三文魚都非常新鮮,煙三文魚加上濃郁芝士,味道非常之香!芝士令到煙三文魚味道再提升!仲有不得不提滑蛋真係好出色,夠晒滑!飲品方面,我哋就叫咗青檸梳打同抹茶鮮奶!青檸梳打酸酸甜甜,而抹茶鮮奶都好香抹茶味道,有啲甘甘地,牛奶味都好香濃!

2023-06-27 34 瀏覽
長州居然有咁高質既吐司店,都真係第一次見到,印象中應該係新開的~真係忍唔住想入來試食下~👅煙三文魚芝士滑蛋吐司芝士味香濃,配埋滑蛋更加醇滑,口感爽滑無比。加上份量好大份,超級足料,真係抵食!👅香脆軟殼蟹芝士滑蛋吐司吐司用料好好,夠晒厚身。👅草莓梳打告別可樂的高糖,奶茶的甜膩,草莓梳打係summer必選,係屬於夏天既滋味,隨時享受冰爽既味道~👅青檸梳打青檸梳打既味道清新怡人,而且富含維生素C,能夠增強免疫力,促進新陳代謝。此外,青檸梳打仲有助於消化,緩解胃部不適,係一款健康又美味既飲品👍🏻👍🏻good good
👅煙三文魚芝士滑蛋吐司
👅香脆軟殼蟹芝士滑蛋吐司
吐司用料好好,夠晒厚身。
👅草莓梳打
👅青檸梳打
終於等到好天,前幾日都係咁落雨🌧️!見到出太陽即刻入咗長洲☀️,玩完之後仲去咗呢間吉士咖啡店☕️環境方面都好舒適,而且店員都好nice😆,望到我哋十五十六唔知揀邊款好仲會向我哋推介💯服務態度非常之好👍🏻✨皇牌芝士豬柳滑蛋吐司既然叫得皇牌,又點可以唔試吓🥰芝士非常濃郁,而且仲係溶溶地,芝士夾埋豬柳同滑蛋非常之飽肚!呢個咁經典嘅組合,一定唔會出錯!✨牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司呢一個吐司組合比起頭先嘅皇牌再豐富啲!煙三文魚同牛油果係最佳嘅配搭,而且好有營養,另外都有我好鍾意嘅芝士同滑蛋!✨檸檬柚子蜜食完仲加咗杯檸檬柚子蜜,夠晒解渴!又滋潤!
✨皇牌芝士豬柳滑蛋吐司
✨牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司
✨檸檬柚子蜜
食完仲加咗杯檸檬柚子蜜,夠晒解渴!又滋潤!
2023-06-21 42 瀏覽
難得放假可以同男朋友入來拍拖拖,二人世界~經過見到呢間餐廳comment好似都唔錯,openrice又極力推薦,於是決定入來!@香脆軟殼蟹芝士滑蛋吐司@滑蛋的柔軟滑嫩,與軟殼蟹和芝士的組合真係perfect配搭。吐司烤得外酥內軟,口感香脆可口。@煙三文魚芝士滑蛋吐司@煙三文魚和芝士的咸味相輔相成,味道鮮美,相互融合。芝士和滑蛋的濃郁口感,吐司烤得香脆金黃,口感有層次感。@朱古力咖啡@朱古力可可味好夠濃,而且又唔會太過甜,mixed with 咖啡勁好飲,苦中回甘咁。@抹茶鮮奶@炎炎夏日飲返杯抹茶鮮奶真係好爽!!抹茶苦中回甘,又唔會太甜,甜度適中,奶味重,好香滑。抹茶鮮奶係我每次必叫既嘢飲😋😋👅
@香脆軟殼蟹芝士滑蛋吐司@
@煙三文魚芝士滑蛋吐司@
@朱古力咖啡@
@抹茶鮮奶@
2023-06-14 38 瀏覽
好耐冇行長州,所以今日放假行下中興街附近👩‍❤️‍👨🤗🤗然後就去打卡呢間網紅店,我老公都讚呢間餐廳餐廳風格華麗時尚,充滿情調。我地叫左超級多嘢食。🌼我最鍾意就係招牌香脆軟殼蟹芝士滑蛋吐司,外面灑滿滑蛋同埋,好creamy好軟熟,軟殼蟹好脆,全部既肉連殼都食得,肉質好鮮甜,吐司口感十足,非常香脆,食左好多。🌼🌹仲有牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司,牛油果🥑味道濃郁!還有就係個吐司口感香脆,再配上個醬更加提高甜味。😛😛🌹飲品:草莓梳打 🍹顏色鮮豔,飲落去好清爽。青檸梳打 🍵清甜解膩,好入口。加上餐廳裝修真系太吸引太精緻,我地影左好多合照,而且用料比一般餐廳更高級!😝

飲品:
草莓梳打 🍹顏色鮮豔,飲落去好清爽。
青檸梳打 🍵清甜解膩,好入口。

2023-06-12 35 瀏覽
係人都知女仔好味既嘢係有第二個胃,一份高質既吐司🍞會令你疲勞盡消,叉足電!如果餐廳環境簡潔,價錢合理,質素都幾高就更加錦上添花啦。以下係我地既精選:🍽 抹茶鮮奶 🍹🥣 草莓蘇打🍵🍴 牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司🧂煙三文魚芝士滑蛋吐司我地最印象深刻就系▶️ 牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司 ,面頭是全部都係牛油果同埋芝士等等,口感豐富,入口啖啖滑蛋香好有滿足感。吐司新鮮熱辣上碟,烤得外脆內軟。未開動已經嗅到非常重的牛油香氣。▶️ 煙三文魚芝士滑蛋吐司都係誠意之作,剛烘焙好的窩夫外脆內軟,這個時候切下去的感覺份外幸福。塗上少許芝士 同埋滑蛋更加滋味▶️兩個🍞各有千秋,同樣出色,食左好多🤪。每杯飲品擺盤都宛如藝術品一樣,🤣味覺視覺既享受,下次會再來。😍

以下係我地既精選:
🍽 抹茶鮮奶 🍹
🥣 草莓蘇打🍵
🍴 牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司
🧂煙三文魚芝士滑蛋吐司

2023-06-09 33 瀏覽
呢間餐廳係長州,山長水遠入來居然有呢間高質餐廳,食到咁豐富美味既吐司,真係值得!👍🏻👍🏻😋讚呀!入來之前記得帶備足夠cash啦~同埋餐廳逢星期四休息,大家記得唔好摸門釘呀~xdd煙三文魚芝士滑蛋吐司滑蛋的口感柔軟滑嫩,加上香濃的芝士和煙三文魚的咸香,讓整道菜品的口感更加豐富和美味。皇牌芝士豬柳滑蛋吐司滑蛋嫩滑,芝士都好重味,層次豐富。完成後放入烤箱烤至芝士融化,真係令人垂延三尺🤤🤤🤤超級無敵邪惡😈omggggg😍😍😍我既摯愛!!草莓梳打草莓的甜味和蘇打水的氣泡感完美結合,讓整個飲品的口感非常清新和爽口。草莓的天然甜味也讓這個飲品變得更加健康和美味。
煙三文魚芝士滑蛋吐司
皇牌芝士豬柳滑蛋吐司
草莓梳打
2023-06-07 31 瀏覽
♥️難得又放假啦,今日約兩位好朋友一齊出去郊遊,順便拜拜神,第一次來到吉市甜品店,環境上好舒服🗣️配上簡約風格,枱和位置都是木材質感,整體環境舒服又寫意,環境望到乾淨衛生👄靜靜地係度放鬆也是一個好地方♥️🃏牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司🃏📣真係好開心,睇到佢咁足料,吐司好厚,吐司上面既配料都係我經常會食到,真係好好食,唔知點解,仲越食越開胃👀可能呢排胃口大咗👅其實呢個吐司好健康,有魚又有蛋🃏皇牌芝士豬柳滑蛋吐司🃏📣寫到明皇牌,又點可以唔試🫵🏻呢一款就係我一位朋友既,我地三人都一齊食,咁樣就可以食到好多款啦,呢種吐司簡直係絕配啦,味道非常夾👅話說其實係間店都好食唔差喎🃏煙三文魚芝士滑蛋吐司🃏📣最後呢個先係精粹,做左三份吐司,仍然保持到一個水準♥️完全無失色,睇得又食得👅煙三文魚好食到真係有煙既味道,係超好食,平時係出面都食唔到咁高質既煙三文魚,吐司做到好靚好有口感🫦食過又想再食
🃏牛油果煙三文魚芝士滑蛋吐司🃏
🃏皇牌芝士豬柳滑蛋吐司🃏
🃏煙三文魚芝士滑蛋吐司🃏
2023-06-06 19 瀏覽
🌷檸檬柚子蜜🌷檸檬既香氣擴散著整個鼻➰隔入著淡淡既柚子味道➰喝起上來帶點蜜糖味道➰酸酸甜甜令人好好胃口➰而且仲有養顏同養喉嚨既功效➰即使係減肥既我都啱飲🌷青檸梳打🌷濃濃既天然青檸味道➰喝一啖令人生律解喝➰加上梳打既口感➰令人飲得特別暢快➰呢一款糖份唔會太多➰口味較清新既飲料➰可以話大眾人士都喜愛🌷香脆軟殼蟹芝士滑蛋吐司🌷芝士同軟殼蟹都係我心中既第一位➰吐司之中份量十足➰食完可以當一餐飯➰當中軟殼蟹做得出色➰炸出來油份剛好➰而且質感做到外脆內軟➰技術到家➰而滑蛋方面都係用日本既蛋➰好滑好香➰又夠濃郁➰每天點都要食吐司先滿足到自己🌷煙三文魚芝士滑蛋吐司🌷滿滿既煙三文魚➰擺設方面好精細➰令人忍唔住要打卡➰芝士味道好濃郁➰配上滑蛋之下又可以咁好食➰而且食下去仲有熱感➰滿足到咀仔之外仲可以暖胃➰最花心思係吐司中做到金黃色➰最外層好香好脆口➰而裡面做到咁柔軟➰廚藝好到不得了
🌷檸檬柚子蜜🌷
🌷青檸梳打🌷