2014-08-31
係觀塘返工真係日日食外賣都食到頹, 食黎食去都係果幾間點知比我發現左有間新開既野食所以就同班同事去試下啦裡面環境幾新派特別我地就叫左芝士穌, 鮑螺雞燒賣, 燒汁煙鴨胸腸粉, 灌湯餃同埋d蒸飯咁野飲方面其實都幾多選擇, 可以開中國茶普洱/香片又可以簡花茶/咖啡同手工啤酒我地就叫左個鐵觀音咖啡同埋開左壼香片芝士穌芝士味真係好濃同埋好有芝士香味聽講係有車打芝士同水牛芝士, 講真鍾意食芝士既朋友一定唔可以錯過另外個鮑螺雞燒賣又係好特別通常d燒賣都係放豬肚同豬潤嫁咋嘛呢度居然用鮑螺片同雞塊不過感覺就健康好多, 好似無咁高膽固醇嘛!同埋一樣好味另外個燒汁煙鴨胸腸粉又係特別之選, 係值得食既, 都係10蚊 幾抵食個腸份係即叫即拉, 好嫩滑腸粉入面夾住煙鴨胸同生菜令到感覺好新穎仲好爽口添, 唔錯之後係個灌湯餃個湯幾濃, 仲有d蟲草花係度, 感覺幾養生健康哈哈個餃餡有豬肉, 蝦同雜菌冬菇, 認真足料!飯就叫左個普通鳳爪排骨飯, 熱辣辣係好味既呀!仲有個鐵觀音咖啡, 個樣幾靚仔, 有d茶葉係面第一啖飲落去都唔覺特別, 但飲落茶味愈濃真係幾提神野食新派得黎真係好食!不過美中不足之處係座位太少喇如果環境再大d
點知比我發現左有間新開既野食
所以就同班同事去試下啦
裡面環境幾新派特別
野飲方面其實都幾多選擇, 可以開中國茶普洱/香片
又可以簡花茶/咖啡同手工啤酒
我地就叫左個鐵觀音咖啡同埋開左壼香片
芝士穌芝士味真係好濃同埋好有芝士香味
另外個鮑螺雞燒賣又係好特別
通常d燒賣都係放豬肚同豬潤嫁咋嘛
呢度居然用鮑螺片同雞塊
不過感覺就健康好多, 好似無咁高膽固醇嘛!
同埋一樣好味
個腸份係即叫即拉, 好嫩滑
腸粉入面夾住煙鴨胸同生菜
令到感覺好新穎仲好爽口添, 唔錯
之後係個灌湯餃
個湯幾濃, 仲有d蟲草花係度, 感覺幾養生健康哈哈
個餃餡有豬肉, 蝦同雜菌冬菇, 認真足料!
飯就叫左個普通鳳爪排骨飯, 熱辣辣係好味既
呀!仲有個鐵觀音咖啡, 個樣幾靚仔, 有d茶葉係面
第一啖飲落去都唔覺特別, 但飲落茶味愈濃
真係幾提神
野食新派得黎真係好食!不過美中不足之處係座位太少喇