招聘中
$15,000-$16,000
$14,500-$16,000
$15,000-$16,000
2021-07-02 2003 瀏覽
這家店之前已經想吃,今次就決定去吃吃吧。我們去了位於彌敦道的分店,店舖位於高層位置,坐在窗邊吃東西挺享受的。餐牌上有多款食物選擇,跟餐還可以加購小食/升級飲品🙈。-💥吉列牛定食 HKD$148,這個是店家招牌菜式,吉列牛的份量挺多的😛,而且是大大件的版本。還可以用石燒板自己燒熟,熱辣辣吃口感不錯。牛肉肉質煙韌腍身,而且帶點肉汁。跟餐有兩款小食和麵豉湯附送,白飯加上飯素,口感更豐富。-💥咖喱忌廉烏冬 HKD$78,這個可選擇牛肉/雞肉,我們選擇了雞肉。滿滿的忌廉鋪在咖喱烏冬面上🤩,忌廉口感滑身而不膩。咖喱烏冬味道香濃,而且帶微微辣香味,兩者味道配合得不錯。雞肉肉質煙韌,整體份量挺多的🙈。-💥Kobekyu滋味單骨雞翼 HKD$65,這個賣相不錯,大旺粉均勻鋪左雞翼面上,單骨版本更方便吃🤩。雞翼外皮香脆,吃起上來味道甜甜的,味道有點像蜜糖芥末。-💥雞軟骨餃子 HKD$38,這個一份有4隻,另有醬汁拌著吃,可增加鮮味😚。雞軟骨口感爽脆,餃子皮煎到少少脆,這個有咬感口感豐富。-食物質素不錯,價錢一般,而且有套餐價可以便宜一點。

食物質素不錯,價錢一般,而且有套餐價可以便宜一點。
2021-06-30
2021-09-06 0 瀏覽
朋友帶我去左旺角一間食燒牛肉既吉列牛餐廳,入面座位闊落光猛,而且仲可以望到外面既景,都幾靚嫁自己放落個微型火爐度玩燒牛肉,都幾好玩,鐘意燒到幾熟先食都得,仲有芝麻醬豆腐小食,牛肉先炸好表面,之後客人可以按自己鐘意既程度去燒熟,香脆軟熟既牛肉一啖咬落去都幾juice之後朋友叫左個忌廉咖哩烏冬,個忌廉好滑creamy,配埋烏冬好夾。單骨雞翼小食:蜜糖味甜甜地甘,方便食。飲品推介:藍色Citrus ocean

單骨雞翼小食:蜜糖味甜甜地甘,方便食。

飲品推介:藍色Citrus ocean

2021-09-06 0 瀏覽
【吉列牛忌廉烏冬專門店】#旺角 #吉列牛 #忌廉烏冬上次喺銅鑼灣食完呢間吉列牛念念不忘,今日去到旺角見到有去分店就忍唔住再食一次。都係叫咗個吉列牛定食,有飯、豆腐、麵豉湯、吉列牛。今次另外揀咗香辣忌廉雞肉拉麵、牛油蜜糖單骨雞翼同埋秘製蛋卷。吉列牛依舊香嫩多汁,外層酥脆。忌廉拉麵辣辣地好刺激味蕾。拉麵有嚼勁,外層裹上忌廉格外順滑爽口。蜜糖雞翼落咗唔少蜜糖汁,甜度豐富,醬汁濃稠,可以徹底包圍每隻雞翼。雞肉嫩滑,成碟菜內外兼修。秘製蛋卷同樣好食,芝士多到可以拉絲。芝心同蛋餅比例調劑得和諧,每啖肥而唔膩。———————————————#吉列牛忌廉烏冬專門店 吉列牛忌廉烏冬專門店 (彌敦道) (旺角)旺角彌敦道726號17樓
【吉列牛忌廉烏冬專門店】#旺角 #吉列牛 #忌廉烏冬

吉列牛依舊香嫩多汁,外層酥脆。

———————————————

#吉列牛忌廉烏冬專門店

吉列牛忌廉烏冬專門店 (彌敦道) (旺角)
旺角彌敦道726號17樓
之前已經係銅鑼灣食過呢間嘅吉列牛,今日同朋友係旺角行街,所以就嚟到呢間旺角分店~餐廳有一半係卡座,今次可以坐係卡位非常舒適~其實呢到嘅set真係好抵食, 二百幾蚊已經可以食到 餐廳鎮店之寶:吉列牛定食同咖哩忌廉烏冬仲配餐飲定食吉列牛已經有微微熟,放係爐上輕輕燒可因應個人需要要控制,食落外脆內嫩, 非常惹味!定食亦配有白飯、前菜同麵豉湯,2 個人好夠食!再加個忌廉烏冬(小), 雖然話份量係小,但係其實一啲都唔少,2 個人食剛好😆 忌廉香或攪勻咖哩之後,令到烏冬掛汁,口感軟滑煙韌! 加忌廉後冇中和度咖哩嘅香濃, 反而令咖哩味道更適中~小吃仲加咗個滋味單骨雞翼,上面鋪滿芝士粉,食落芝味濃郁,單骨雞翼非常入味,食落方面,好岩我呢啲懶人"😆飲品要咗蜂蜜菊花蜜,味道菊花非常香濃再配蜂蜜,唔會太甜,又可以下火!

餐廳有一半係卡座,今次可以坐係卡位非常舒適~

定食吉列牛已經有微微熟,放係爐上輕輕燒

可因應個人需要要控制,食落外脆內嫩, 非常惹味!

定食亦配有白飯、前菜同麵豉湯,2 個人好夠食!

朋友想黎食呢間吉列牛好耐啦,但晚飯成日都大排長龍,是日放早就黎試下佢先,下午茶時段黎唔使排隊,但卡位都全部滿座嘅,我地坐左窗口旁張二人枱。好好天的一日,店內陽光十足,自然光好舒服。當然要點呢度個名物~吉列牛定食啦,旁邊有醬汁、涼菜等,個賣相幾靚,仲好和風添。份吉列牛幾靚仔,睇見就想食啦。放上個爐到燒一燒就食得,個人覺得唔使燒咁熟,要半熟咁啲牛先正㗎。個餐附上的白飯,軟綿綿好味。仲有麵豉湯,大大塊海帶係入面夠鮮味。朋友點的咖哩忌廉烏冬,佢不嬲都係忌廉嘅fans,鍾意到甚至買左一支忌廉吱入口食㗎,哈哈。入面係咖哩烏冬,個烏冬好彈牙好正,餸就揀左要牛肉,雖然無吉列牛咁正,但呢個牛肉都唔錯。由於佢呢個烏龍係無湯嘅,等啲忌廉漫漫溶,再混埋啲咖哩變成忌廉咖哩湯,好滑好綿,咁食法好得意呀。仲點左份小食牛油蜜糖單骨雞翼,都幾大碟喎。蜂蜜牛油好香,雞翼已經切成單骨好易食,甜甜的好味。飲品加左杯蜂蜜紅棗茶,好香紅棗味,唔算好甜喎,加左冰涼涼的好好味。加埋一呢個價錢有啲少貴嘅,但真係好好味。
好好天的一日,店內陽光十足,自然光好舒服。
份吉列牛幾靚仔,睇見就想食啦。
個餐附上的白飯,軟綿綿好味。
仲有麵豉湯,大大塊海帶係入面夠鮮味。
仲點左份小食牛油蜜糖單骨雞翼,都幾大碟喎。
蜂蜜牛油好香,雞翼已經切成單骨好易食,甜甜的好味。
加埋一呢個價錢有啲少貴嘅,但真係好好味。
2021-09-02
差唔多成年無黎呢間旺角既吉列牛忌廉烏冬專門店,即管黎食個lunch試下有無進步到。呢度餐牌除左招牌菜式吉列牛同忌廉烏冬之外,都有釜飯,Shabu-Shabu,冷麵,炒飯,韓式牛肉飯,主食,小食,沙律,亦都有午餐,套餐,同各樣飲品。吉列牛定食 $148 另加一吉列牛係必食之選。除左主角吉列牛之外,定食包兩款前菜,分別係一粒車厘茄切開兩半加左胡麻醬同一細磚加左胡麻醬嘅豆腐。仲跟一碗白飯,上面撒滿飯素,同一碗味噌湯。吉列牛一客13件,外皮香脆而入面嘅牛肉就三成熟左右,等你自己喺個爐仔上面烤到自己鍾意嘅熟度先入口。個人覺得完全唔燒就咁食其實仲嫩口。跟吉列牛有蒜蓉mayo同甜酸燒肉汁等你點,仲有wasabi,個人最鍾意蒜蓉mayo,因爲令到塊牛更香滑。伴碟有少量胡麻醬梛菜絲沙律。咖哩忌廉烏冬 $78 另加一招牌咖哩忌廉烏冬係另一必食之選。大碗烏冬上面滿佈白色忌廉同少少蔥花。咖哩加忌廉好滑又唔太膩,味道其實係日式咖哩既甜甜地,好好食。餐牌寫明小辣,但係我覺得基本上完全唔辣。烏冬係粗身而有少少嚼勁同勁滑,好好味。其他配料有唔少牛肉粒,都算幾腍吓。另外仲有少少西蘭花同洋蔥。我地都唔停口係咁食。最後我哋

吉列牛定食 $148 另加一

味噌湯

咖哩忌廉烏冬 $78 另加一

咖哩忌廉烏冬

招牌咖哩忌廉烏冬係另一必食之選。大碗烏冬上面滿佈白色忌廉同少少蔥花。咖哩加忌廉好滑又唔太膩,味道其實係日式咖哩既甜甜地,好好食。餐牌寫明小辣,但係我覺得基本上完全唔辣。烏冬係粗身而有少少嚼勁同勁滑,好好味。其他配料有唔少牛肉粒,都算幾腍吓。另外仲有少少西蘭花同洋蔥。我地都唔停口係咁食。最後我哋將吉列牛定食成碗飯倒落咖喱汁度清埋個咖喱汁。

日式牛里脊炒飯配流心蛋 $72 另加一
日式牛里脊炒飯配流心蛋

日式牛里脊炒飯配流心蛋都係堅好味。牛里脊份量唔少,味道好好而質感超稔。其他配料有好多菇片,洋蔥片,蔥花,白芝麻粒,口感豐富。炒飯唔係普通炒飯,好濕潤,而個汁甜甜哋,非常好食。整穿隻流心蛋將啲蛋汁撈埋啲飯一齊食仲正!
牛油蜜糖單骨雞翼

牛油蜜糖單骨雞翼 $65 另加一

叫左一客小食分享。係三款口味既單骨雞翼揀左牛油蜜糖口味。單骨雞翼一客五隻全部開一半易食啲,蜜糖汁勁豐富,而雞皮仲係脆嘅,上面仲灑上白芝麻粒,伴碟有一細塊檸檬。

兩個人清哂所有野,大滿足!上菜好快,坐低半個鐘多少少就食飽走人。平日一點三左右到,唔洗等位,不過都好多食客。座位可以,不過如果張枱大少少就好d。
2021-08-18
牛油蜜糖單骨雞翼
2021-09-03 0 瀏覽
今次過黎食吉列牛定食日式定食風格,足200克既煎牛肉套餐 係韓國已經有好多分店既品牌用上厚鐵板比大家自行燒想要既牛肉熟度,唔痴底仲溫度熱,無油煙,食完無油味牛肉用牛肩位,先包炸粉炸至1成熟再切件上,食客自己放上鐵板煎20分鐘就食得牛肉好嫩滑之餘,帶肉筋位有煙韌嘅口感套餐包埋沙律醬,豉油,芹末,配埋一齊食唔油膩仲幾特別,吉列皮好香脆定食份量相當豐富,一碗麵豉湯一個白飯,小番茄和芝麻一口豆腐食完一定大滿足Kobekyu 17/F, 726 Nathan Road, Mong Kok平均消費$150評分7/10
今次過黎食吉列牛定食
牛肉好嫩滑之餘,帶肉筋位有煙韌嘅口感
定食份量相當豐富,一碗麵豉湯一個白飯,小番茄和芝麻一口豆腐
食完一定大滿足

Kobekyu
平均消費$150
評分7/10
吉列牛忌廉烏冬專門店 (彌敦道) (旺角)旺角彌敦道726號17樓 (全層)咖喱忌廉雞肉烏冬 $78忌廉空氣感十足,稠密的泡沫泥狀,好輕身,唔會覺得膩,隱約感覺食落有極輕微嘅薯仔味(?)烏冬煙靭~份量算多~咖喱類似即食包日式咖喱口味,唔辣~炸芝士薯仔年糕 $38凍,但尚算煙韌日式炸雞 $45炸衣十分硬!雞肉嚡,而且見到炸漿咁深顏色,想像到係翻炸又翻炸過🙈舖忌廉在面層的烏冬都算幾少有~可以帶未食過嘅朋友去試一次~~
吉列牛忌廉烏冬專門店 (彌敦道) (旺角)
旺角彌敦道726號17樓 (全層)

咖喱忌廉雞肉烏冬 $78
烏冬煙靭~份量算多~咖喱類似即食包日式咖喱口味,唔辣~

炸芝士薯仔年糕 $38
凍,但尚算煙韌

日式炸雞 $45

2021-08-01
2021-09-01 0 瀏覽
一向鍾意食牛排,比我發現牛排原來有另一食法,就係吉列牛排,所以就去試一試。黎到一定唔使諗就叫吉列牛定食,個定食都有前菜,麵豉湯同飯,主角嘅吉列牛排都唔算太薄,外面炸到脆卜卜,入面仲係生,再放上陶爐上面煎一煎,生熟程度可以自己調教,我自己鍾意食生少少,所以煎一煎就可以食,牛肉咬落好淋,脂肪分佈均勻,都唔錯。咖喱忌廉牛肉烏東,上面嘅忌廉非常滑,而入面嘅咖喱烏東有好濃嘅咖喱味,d汁掛晒喺烏東上面,好滑。Kobekyu 牛油蜜糖單骨雞翼,雞翼煎到塊皮有少少脆脆地,加埋d牛油蜜糖汁,好惹味。Passion Punch,有好香嘅熱情果嘅香味,加埋有汽嘅梳打,好解渴。蜂蜜菊花蜜,雖然係蜜糖,但唔會過甜,加埋好香嘅菊花,清熱一流。

2021-09-01 0 瀏覽
收工過黎MK搵fd子食飯,俾我搵倒呢間餐廳MK都有分店,之前試過cwb分店令到我念念不忘,忍唔住想再食多次。 吉列牛定食(推介)呢個吉列牛係佢地嘅signature dish,係自己燒嘅牛肉,一set定食有湯、豆腐、沙律、飯、醬汁,牛本身有吉列炸皮,令到個邊好香脆,燒熟左之後配上白飯,味道香口,無油膩感。咖哩忌廉烏冬(推介)唔好睇佢面頭成舊cream,其實佢口感似蛋白泡泡,幾light。烏冬布咖哩味,我認為咖哩味好出,夠濃得黎唔會太咸,而且入面仲有好多牛肉同配菜,好豐富。 Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼雞翼拆左做單骨,食起上黎比較方便,牛油蜜糖醬汁好有韓國嘅感覺,上面仲有少少芝麻,充滿韓風。 飲品:蜂蜜菊花蜜、Citrus OceanCitrus Ocean係清新嘅薄荷加埋酸酸甜甜嘅味道,好fresh,好開胃嘅感覺。 菊花蜜好清香,兩個飲品都好夾今日嘅野食,好refreshing。

吉列牛定食(推介)

咖哩忌廉烏冬(推介)

Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼

飲品:蜂蜜菊花蜜、Citrus Ocean
  • 吉列牛定食
  • 咖哩忌廉烏冬
2021-08-31 0 瀏覽
🍜kobekyu 吉列牛忌廉烏冬專門店又去旺角找吃,這家上次去吃已經好年多前了,之前媽咪問過什麼是吉列牛,我說太難形容,所以直接帶去吃吃看就會懂。🍜咖哩忌廉烏冬上桌時我媽傻眼了,應該是因為白色一碗,壓根看不出是什麼來著吧?味道在水準內,不過烏冬我個人偏好彈牙的,這個是比較軟,牛燉得不錯不柴。🐂吉列牛我很久前就吃過,去台中時也有吃過吃家比較有名,所以就覺得..還好,米飯不夠粒粒分明。🐔kobekyu滋味單骨雞單骨雞的好處就是方便吃,味道也不錯🐂蒜片牛吞芯....這個是比較失望,份量少的可憐,不太建議點。🫓南瓜薯餅雖然明知都是冷凍的,但還算炸得不錯💲Hkd 200@人🏡旺角彌敦道726號17樓🏡銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓
🍜kobekyu 吉列牛忌廉烏冬專門店

🍜咖哩忌廉烏冬
🐂吉列牛

🐔kobekyu滋味單骨雞
單骨雞的好處就是方便吃,味道也不錯
🐂蒜片牛吞芯
....這個是比較失望,份量少的可憐,不太建議點。
🫓南瓜薯餅
雖然明知都是冷凍的,但還算炸得不錯

💲Hkd 200@人
🏡旺角彌敦道726號17樓
🏡銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓

這家店舖名字沒有花巧,直接了當用自己兩款招牌菜做店名,令人不其然地對這兩款招牌菜有極高期望。來得的都一定是衝着吉列牛和忌廉烏冬兩款。首先 Menu 第一頁已經有套餐,一份吉列牛 + 一份忌廉烏冬 + 兩杯汽水要 $246;好奇望望散叫價錢:一份吉列牛 + 一份忌廉烏冬只需 $226,即套餐中兩杯汽水索價 $20。套餐價錢沒有便宜到,感覺有點小家。店家採用 QR code 自助下單,店員帶位後就放下 Menu、熱水和 QR code ;食完後要自己出去付款,整個感覺都是茶餐廳半自助形式,但是餐廳卻收取10%服務費,這樣有點講不過去。咖哩忌廉牛肉烏冬味道正常,說穿了咖哩和烏冬這個配搭根本不會不好味。牛肉份量合理,內裏有少許配菜如菇、洋蔥、西蘭花等豐富口感。然而忌廉味道沒有十分特出,也沒有令到咖喱味道層次更豐富。可能忌廉的唯一用途是防止底下的咖喱烏冬冷掉吧?整體來說這是好味的,但試過一次打過卡就好。餐廳另一主打吉列牛,上菜的時候我整個傻眼!可能因為碟子太大,更顯得牛肉份量超少的!旁邊的椰菜更是可憐的一佗……牛肉味道十分普通,肉質普通,無論份量和味道都對不住 $148 這個價錢(還要加一!)。

吉列牛定食

現在市面上都有不少有吉列牛的餐廳,這個價錢、份量、質素真的大敗!不要以為現在香港人不能去旅行,就會將就吃不好味的日韓料理。
2021-08-29
$124.3 (午餐)
  • 咖哩忌廉烏冬
2021-08-28 46 瀏覽
服務質素同食物質素都欠佳叫左個吉列牛set 同 牛既黑糯米炒飯個吉列牛平係冇其冇咩特別 不過不失係需要好多耐性去燒熟佢 因為個火都幾細隨此之外都冇乜嘢但係個炒飯先係大問題一開始黎到個炒飯完全係唔熱既咁你唔會expect一個炒飯係凍嫁嗎之後問啲staff啦, 我估佢係新來或者炒散問佢個飯應該凍定熱嘅,佢竟然答我係而家咁樣㗎,而家咁樣即係咩意思,唔凍唔熱係正常嘅? 問咗一陣佢話甘係正常,係唔凍唔熱. 跟住佢搞唔掂換咗第二個Staff過黎,我再問應該係凍定熱, 佢話係熱嘅, 跟住我咪同佢講話一啲都唔熱囉,跟住佢話換個個俾我, 咁我都覺得合理嘅佢解決問題咪算囉都冇嘢. 然後過一陣佢俾返個飯我啦, 個飯係炒返熱我啱啱食剩個個,問我點解知?因為頭先我夾走晒面頭啲菜放埋一邊,啲菜又黃睇落又污糟冇打算食. 佢呢碗新嘅都係冇菜既. 咁我都覺得算嘅你幫我炒返熱咪算囉, 但係除咗啲飯係熱嘅,其他配菜都係凍嘅……然後極多油.最後我都懶得叫佢, 佢都唔會解決到問題總括嚟講呢餐飯完全係搞唔掂,食完成肚都係油, 而家個喉嚨超乾同有啲頭痛
服務質素同食物質素都欠佳

叫左個吉列牛set 同 牛既黑糯米炒飯

個吉列牛平係冇其冇咩特別 不過不失
係需要好多耐性去燒熟佢 因為個火都幾細
隨此之外都冇乜嘢

但係個炒飯先係大問題
一開始黎到個炒飯完全係唔熱既
咁你唔會expect一個炒飯係凍嫁嗎

之後問啲staff啦, 我估佢係新來或者炒散