招聘中
$16,300-$19,500
月薪
$55-$80
時薪
朋友話呢間係係茶飲界嘅愛馬仕🤣吃茶三千源自於台灣~ 慢慢就開到嚟香港🇭🇰整茶方面真係落足心機,因為所有茶底都係用萃茶機現萃茶葉,慢工出細活,可以講係落足心機,等都係值得嫁💓好多人幫襯😎😎1️⃣ 熔岩黑糖波霸鮮奶🧋黑糖味好濃,係螞蟻星人必嗌🐜~ 入面有香醇鮮奶、古法黑糖同國王珍珠👅 所謂嘅國王珍珠係每日用慢火熬煮90分鐘出嚟,係粒粒完美嘅珍珠,咬落去好ǫ彈煙韌💦 同鮮奶好夾🥰2️⃣ 鳳來厚奶🍍唔可以錯過嘅期間限定鳳來系列~ 仲要係限量每日150杯咋🤣入面包括有金鑽鳳梨湯、玉露青茶、皇家厚奶~ 鳳梨果粒完全唔會少,切到細細粒,每啜一啖都飲到‼️ 整杯飲落甜度啱啱好,唔會話飲完會痛到頭痛🤣
朋友話呢間係係茶飲界嘅愛馬仕🤣

吃茶三千源自於台灣~ 慢慢就開到嚟香港🇭🇰

好多人幫襯😎😎

1️⃣ 熔岩黑糖波霸鮮奶🧋

2️⃣ 鳳來厚奶🍍

唔可以錯過嘅期間限定鳳來系列~ 仲要係限量每日150杯咋🤣

下午茶
2024-09-14 0 瀏覽
來自台灣的「吃茶三千」做茶超過二十年,出名靚茶底,每杯茶底皆用萃茶機現萃茶葉而成,新鮮製作,工序需時,值得等耐啲!點茶可以自選或選預設人氣口味。自選的話,先選好茶種, 再選調味, 最後再選加料。茶種有松針綠茶· 鳳眉紅茶 、 水仙桂花 、 凍頂烏龍等, 調味可選各式果汁或牛乳,最後再按自己喜好加上珍珠、椰果等,增添咬口。不知如何選擇的人士,可以参考店內八種人氣熱銷口味。茶飲杯賣相精緻,有一根草子的手抽,方便又貼心。🔸寶島經典水果茶 $38人氣熱銷口味,茶底用了鳳眉紅茶,再加水果百匯,沒有額外加糖,水果味比茶味突出。 🔸(自選)松針綠茶+百香果蜜+國王珍珠 $37基底松針綠茶搭上百香果蜜喝起來很對味,珍珠大粒,好喝。

🔸寶島經典水果茶 $38

🔸(自選)松針綠茶+百香果蜜+國王珍珠 $37
基底松針綠茶搭上百香果蜜喝起來很對味,珍珠大粒,好喝。
天氣太熱,忍唔住走咗去買茶飲,今次都係走去吃茶三千度買鳳梨系列嘅嘢飲,佢哋嘅茶係用萃茶機現萃茶葉,都需要啲時間,不過係值得等待~鳳來厚奶 $43飲品以台灣新鮮鳳梨為主打,帶濃郁奶香,口感滑順,每一啖都感受到鳳梨的甜美與奶香的完美融合。如果第一次飲用鳳梨作主打嘅飲品,推介呢一款嘢飲。鳳來蜜冰茶 $43鳳來蜜冰茶係另一種風味的呈現,將台灣鳳梨的酸甜同茶香結合,入口清而不膩。冰茶的清涼感與鳳梨的自然甜味相得益彰,喺炎熱的天氣中,感受到冰涼的滋味,令人忍不住想要一口接一口咁飲

鳳來厚奶 $43

鳳來蜜冰茶 $43
次次行Hysan行到5樓都都聞到好香嘅茶香味,但每次都勁多人排隊要等勁耐,所以都冇試過。今次經過見到冇咁多人排隊,所以就同friend買咗兩杯試吓。熔岩黑糖波霸鮮奶黑糖好香,份量好岩鍾意甜啲嘅朋友,珍珠好煙靭。好飲水仙鮮奶茶加仙草 去糖少冰呢個同店員所介紹嘅一樣個茶香味好清新,見到佢喺用萃茶機個技術去直接現泡所有茶葉,所以你會聞到勁香嘅茶葉味!仙草個味都幾出,個奶係用明治奶,飲落唔會覺得好漏。總括嚟講,我覺得都值得排隊等一陣,覺得佢嘅茶真係同附近嘅茶飲店有唔同。大家都可以去試吓佢嘅水仙茶!

熔岩黑糖波霸鮮奶
黑糖好香,份量好岩鍾意甜啲嘅朋友,珍珠好煙靭。好飲

水仙鮮奶茶加仙草 去糖少冰

呢日嚟咗買兩杯鳳來系列嘅飲品 因為都幾多人選購 所以要等一陣先拎到野飲😮 但飲品幾高質 所以都好值得等待👍🏻 鳳來雪霜呢杯飲品甜度同埋冰度都係預先設計好 冇得更改 所以可以保證係店家標準設定嘅味道😎 主要飲到有金鑽鳳梨湯同埋香醇鮮奶 口感好Rich 底下仲有粒粒嘅台灣金鑽鳳梨🍍 鳳梨嘅味道好甜呀 係天然嘅果香☺️ 配埋面頭嘅奶蓋慕絲同埋香酥脆餅 店員有特別提醒我哋攪拌埋一齊先飲 令到飲品好有質感 除咗有餅乾碎仲有金鳳梨粒 每一啖都係幸福嘅滋味鳳來厚奶呢杯同樣係期間限定商品 都係以台灣嘅金鳳梨做主打 底下嘅金鑽鳳梨湯今次係配上店鋪好出名嘅玉露青茶🍵 茶底好香濃 用上咗萃茶機現萃茶葉整出嚟 所以每杯都係店員用心製作 等一陣都好值得☺️ 冇諗過金鳳梨同青茶嘅味道會咁夾特別欣賞呢間茶飲嘅茶底 真係好香醇🍵 提一提台灣金鑽鳳梨飲品係每日限量供應趁呢期鳳梨當造 就快啲嚟試啦🥰

2024-08-22 129 瀏覽
📍吃茶三千 夏日低卡茶飲推介❤️‍🔥🧡柚粒冰茶🍊仲可以自選茶底😋酸酸甜甜 可以解膩 裏面仲有葡萄柚果露同果粒💛玉露青檸🍋‍🟩 仲可以飲到清甜甘香嘅茶底 清爽冇負擔-今次買咗2款茶飲 仲送嘉頓粒粒威化🍪亦都係高膳食纖維 可以邊飲邊食😋-成日聽到朋友問:吃茶三千嘅茶飲都要等一段時間⁉️☝🏻原來茶底係用萃茶機現萃茶葉製成✅ 飲到高質嘅茶飲係值得等待⌛️今次喺銅鑼灣分店仲有大量位置可以坐低等😙
📍吃茶三千 夏日低卡茶飲推介❤️‍🔥
💛玉露青檸🍋‍🟩 仲可以飲到清甜甘香嘅茶底 清爽冇負擔
成日聽到朋友問:吃茶三千嘅茶飲都要等一段時間⁉️
2024-08-21 108 瀏覽
一直幾鐘意飲佢哋嘅茶飲,知道佢哋嘅茶底係用萃茶機現萃茶葉而成,而個人鐘意茶香比較濃嘅,特別係珍珠奶茶。市面上好多都係着重奶味,而忽略咗個茶香味,所以就算要等都覺得佢哋嘅茶飲係值得嘅。寶島經典水果茶 $38茶底鳳眉紅茶,再加上新鮮水果片欣賞佢酸味多過甜味,飲完唔會甜到漿住個口酸酸甜甜好fresh國王珍珠奶茶 $37茶底同樣鳳眉紅茶,再加上皇家厚奶同國王珍珠茶香味好出但又唔會苦澀,珍珠好煙靭彈牙鐘意佢唔會好漏,令人一口接一口咁飲,推薦!

寶島經典水果茶 $38
茶底鳳眉紅茶,再加上新鮮水果片
欣賞佢酸味多過甜味,飲完唔會甜到漿住個口
酸酸甜甜好fresh

國王珍珠奶茶 $37
茶底同樣鳳眉紅茶,再加上皇家厚奶同國王珍珠
茶香味好出但又唔會苦澀,珍珠好煙靭彈牙
鐘意佢唔會好漏,令人一口接一口咁飲,推薦!
2024-08-19 146 瀏覽
買杯嘢飲不求什麼5星級服務。但乜可以咁打斷客人落單、串人、呼喝人、將贈品丟比人地!我唔會覺得係應有嘅服務態度。自問正常落單叫杯嘢飲都可以比人串一嘢!未講完全部就鬧人「下次一次過講晒」!又陰聲細氣咬字不清,都聽唔明你講乜都算!有贈品畀人哋就一嘢揼畀人!都係嚟買一杯嘢飲唔係買難受!都唔明白點解啲職員可以做得咁「優秀」
2024-08-19
20 分鐘 (外賣自取)
2024-08-19 154 瀏覽
每次飲廢水就會諗起吃茶三千😇呢間由台灣嚟嘅世一珍珠奶茶,要大讚佢嘅手調飲品🙃 佢特別之處就係用萃茶機即是泡茶,咁樣就可以將啲茶味用高壓咁擠壓出嚟💡🧋招牌國王珍珠奶茶($37) 茶底好出,加上佢嘅珍珠都有微甜,超級煙靭🧋水仙桂花蜜加仙草($37) 諗唔到呢個配搭夠refreshing,水仙味既底都好好味近排見到佢嘅店舖都越開越多🔥可以飲到高質嘅茶底飲品同珍珠奶茶就更加方便啦😉 加上入邊都有座位,行街行到攰嘅時候就可以入嚟飲杯嘢同坐吓😎

2024-08-18 214 瀏覽
吃茶三千嘅招牌國王珍珠奶茶相當出名😻台中起家,紅到全球都好多分店 例如新加坡、澳洲、印尼 馬來西亞 菲律賓 美國等等,而香港有5間分店。招牌茶底採用萃茶機現萃茶葉而成,所以茶飲值得等待,有6款鮮萃茶:松針綠茶、水仙桂花、玉露青茶、鳳眉紅茶、凍頂烏龍、決明子紅烏龍定期會有季節限定系列今期新出台灣金鑽鳳梨系列~見到仲做緊合作推廣,買任何兩杯茶飲送嘉頓粒粒威化一包.鳳來雪霜 $45金鑽鳳梨湯+香醇鮮奶+奶蓋慕絲+香酥脆餅攪勻後飲好香椰絲味,因為奶蓋面有椰絲碎 脆脆地口感;好多鳳梨粒粒果肉,都幾香甜;飲品反而係偏重奶味,係鮮奶底不是清茶,面頭有奶蓋,整體味道都幾有趣,可以一試.基本上成個飲品Menu都試過晒😂決定試吓自組配搭:玉露青茶+百香鮮果+纖玉菓子 $37青茶茶味偏清淡,百香果味反而好重;因為百香果有果甜味,菓籽增加口感,幾有咬口,走甜甜度剛好,建議可以健康啲走甜👍🏻 纖玉果子口感有少少似椰果,見網上話佢係充滿膳食纖維、低卡路里、無添加防腐劑!我覺得依個配料組合幾好,如果鍾意比較濃味嘅茶底可以嘗試吓其他選擇~
吃茶三千嘅招牌國王珍珠奶茶相當出名😻
定期會有季節限定系列
今期新出台灣金鑽鳳梨系列~
見到仲做緊合作推廣,買任何兩杯茶飲送嘉頓粒粒威化一包

.鳳來雪霜 $45
金鑽鳳梨湯+香醇鮮奶+奶蓋慕絲+香酥脆餅

2024-08-17 241 瀏覽
吃茶三千是一間台灣過江龍的高端茶飲店,茶底好正😍,係用萃茶機現萃茶葉而成,令人難忘,係咁encore!今日經過銅鑼灣Hysan 分店,唔算好多人,就即刻要買黎飲!呢間分店仲有好多室外座位,可以坐低慢慢飲。⭐️國王珍珠奶茶🧋👑是吃茶三千其中的一款招牌飲品,以鳳眉紅茶為基底,搭配皇家厚奶和和國王珍珠。散發著紅茶香氣,口感醇厚回甘。國王珍珠好Q彈,皇家厚奶順滑香濃,實在係天花板級的奶茶。⭐️風來雪霜結合了金鑽鳳梨湯、香醇鮮奶、奶蓋慕思和香酥脆餅的新飲品,整體口感層次分明且令人陶醉。味道獨特,非常適合喜愛清新口味的人呢。

⭐️國王珍珠奶茶🧋👑

國王珍珠奶茶

⭐️風來雪霜

國王珍珠奶茶
2024-08-14 34 瀏覽
買左凍頂烏龍鮮奶茶,成杯好似奶水加冰咁,難飲到呢,中要聽到路人話全香港最好飲既奶茶,我見無咩人咪買杯試下。佢同一芳既奶茶有得比,一樣咁難飲,買支鮮奶自己沖落啲烏龍茶一樣🤡沖到既我洗咩買黎飲。
2024-08-13 121 瀏覽
天氣咁熱一定要飲番杯手搖🥤而最近成日幫襯嘅一定係吃茶三千全因佢地既茶底真係好好飲茶底係用萃茶機現萃茶葉而成 即叫即做雖然要等耐少少 但絕對係值得等待👍🏻Menu上選擇都好多 亦都可以自行選配飲品仲會成日都有啲期間限定嘅飲品💯🌟鳳來蜜冰茶最近新出嘅期間限定飲品選用台灣金鑽菠蘿 每日限量供應150杯金鑽鳳梨湯+水仙桂花+百花香蜜+纖玉果子水仙桂香茶底 飲落清香帶回甘配搭🍍金鑽鳳梨湯同百花香蜜🍯 酸中帶甜加上纖玉果子口感更豐富🌟松針芒果茶松針綠茶帶茉莉花香味 濃厚清幽搭配台灣當季新鮮芒果打發既芒果醬甘甜得黎又唔會澀口 亦非常解渴👍🏻
天氣咁熱

🌟松針芒果茶
松針綠茶帶茉莉花香味 濃厚清幽
搭配台灣當季新鮮芒果打發既芒果醬
甘甜得黎又唔會澀口 亦非常解渴👍🏻
最近途經吃茶三千,見到佢哋新出鳳來系列,選用咗台灣金鑽鳳梨,推出三款唔同嘅口味,留意返茶飲需要等待最少十分鐘,因為茶底是用萃茶機現萃茶葉而成,高質嘅茶飲係值得等待既~鳳來雪霜 $45呢款茶飲包括有金鑽鳳梨湯、香醇鮮奶、奶蓋慕思、香酥脆餅,脆餅帶鹹香,加上鮮奶以及奶蓋嘅醇厚,再加埋底下嘅鳳梨粒粒,整體係比鳳來厚奶甜,口感豐富度高鳳來厚奶 $43呢款茶飲每日限量150杯,配料用上金鑽鳳梨湯、玉露青茶、皇家厚奶,覺得鳳梨嘅甘甜同玉露青茶配合度極高,青茶中和咗鳳梨嘅甜度,成杯茶飲帶有茶香但係就冇苦澀感覺,比例啱啱好

鳳來雪霜 $45

鳳來厚奶 $43
2024-08-08 173 瀏覽
店名: 吃茶三千 地址: 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A號舖銅鑼灣站F2出口,行3分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 5/5吃茶三千由台灣黎左香港咁耐,一直都保持住超高人氣,佢哋飲品茶底用萃茶機現萃茶葉而成,令茶香味更出更濃郁,好值得等待⌛️鳳來蜜冰茶❤️❤️❤️❤️❤️$43由金鑽鳳梨湯+水仙桂花+百花香蜜+纖玉果子組成,飲落菠蘿味🍍好出,加上水仙桂花超清甜,夏日炎炎飲返杯,果香味夠之餘又好消暑😍凍頂烏龍鮮奶茶+國王珍珠❤️❤️❤️❤️❤️$35+$4由凍頂烏龍+香醇鮮奶組成,佢哋嘅烏龍茶超級香濃,同出面嘅茶飲店無得比‼️加上香醇鮮奶,入口茶香奶滑🤩國王珍珠超煙靭,同出邊軟腍腍嘅珍珠冇得比😗整體好飲得來又唔會過甜過膩😝呢杯encore咗好多次👍🏻
店名: 吃茶三千

地址: 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A號舖