招聘中
月薪
$55-$80
時薪
2024-05-13 280 瀏覽
吃茶3000@旺角新世紀moko🌟茉莉花烏龍橙茶:價錢可以接受,每日150杯,今日雖然係假期待等待時間唔係太耐,我都覺得可以接受,橙味非常十足,而且我哋叫咗少甜,都適合一啲唔鍾意飲甜嘢嘅朋友,我覺得價錢都合理,而且我哋可以坐喺度飲,慢慢飲慢慢傾偈,整體上都OKAY好飲程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟抵飲程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
吃茶3000@旺角新世紀moko

好飲程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
抵飲程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
2024-04-21 290 瀏覽
這次來到位於旺角的「吃茶三千」,平時經過也發現有不少人排隊,原來它的茶底是用萃茶機現萃茶葉而成,所以茶飲值得等待⌛️🔎 國王珍珠奶茶($37)國王珍珠奶茶茶底是鳳眉紅茶,加上順滑的皇家厚奶和Q彈的國王珍珠,茶味和奶味非常平衡~喜歡喝珍珠奶茶的朋友一定要試一試❤️🔎 香橙冰茶($34)香橙冰茶有三款茶底可選,分別是松針綠茶、水仙桂花茶和玉露清茶。我選了以水仙桂花,茶底香濃,配上香橙玉露🍊非常清新,而且解渴,夏天消暑一流👍🏻

🔎 國王珍珠奶茶($37)
國王珍珠奶茶茶底是鳳眉紅茶,
加上順滑的皇家厚奶和Q彈的國王珍珠,
茶味和奶味非常平衡~
喜歡喝珍珠奶茶的朋友一定要試一試❤️

🔎 香橙冰茶($34)
我選了以水仙桂花,
茶底香濃,配上香橙玉露🍊
非常清新,而且解渴,
夏天消暑一流👍🏻
2024-04-05 468 瀏覽
茶底可以選擇松針綠茶、玉露青茶、水仙桂花、凍頂烏龍、鳳眉紅茶、決明子紅烏龍, 以萃茶機萃取茶飲, 宛如新鮮現泡, 讓茶湯完整釋放, 好嘅茶飲係值得等待的⌛另外, 茶飲會提供麻繩手抽環保杯套, 方便外賣拎走~🍊香橙冰茶 飲落有橙皮香氣, 茶底揀咗玉露青茶, 茶葉來自台灣關西, 清爽甘醇, 同香橙味道幾夾~🍵玉露青茶 x 白花香蜜青茶香醇回甘🌱, 入口後能品嚐到獨特淡雅奶香, 茶味清新, 加入白花香蜜🍯, 香甜又滋潤~
另外, 茶飲會提供麻繩手抽環保杯套, 方便外賣拎走~

🍊香橙冰茶

🍵玉露青茶 x 白花香蜜
2024-04-04
外賣自取
不得不说还是吃茶三千最出名啊國王珍珠奶茶🧋可以自己选配各种茶底和和小料🍵,超Q弹的小珍珠在口中一咬一蹦哒,浓郁的黑糖香气在口中散发出香甜💫,更是进一步与奶茶相融合蜜桃冰茶说是季节限定哦,每口都能喝到真材实料很厚实大块的桃子果肉,喝起来很清爽。🍑就是下面的果肉有点太大块了,实在吸不出来开胃了干饭去
不得不说还是吃茶三千最出名啊
开胃了干饭去
2024-02-14 456 瀏覽
平日午飯時間與同事來買杯返office飲啦。見排隊只有兩三位,店員亦說等10-15分鐘,我們認為可以準時返到office才買。那時店內只有兩位店員,可能分工或流程有問題,見到一個不停做不同的工種,另一個只負責沖茶。本來我們買完,10分鐘後回來,見號碼還有6個便到我們,以為很快可以拿。但見店員慢條斯理幾粒幾粒珍珠放進杯中,一陣子又去洗不同容器,一會後就拿剛煮好的珍珠去過冷河。其間有外賣車手到達拿貨,店員卻可加速倒出兩杯給車手拿走。對於現場客人的單,就是慢慢做。一陣又去收銀台慢慢替人下單。另一位負責沖茶的店員就只是觀察著茶熱。兩位都很chill。到我朋友那杯,店員突然發現做錯茶底吧,便將label撕下貼去另一杯再做。結果我們等了40分鐘才能拿到飲品。我現在上openrice看comments,便發現是這間店的問題,很多食評也說等很久,叫少冰也是多冰等等。
平日午飯時間與同事來買杯返office飲啦。

結果我們等了40分鐘才能拿到飲品。
2024-02-14
40 分鐘 (外賣自取)
2023-12-10 799 瀏覽
第一次出單﹐暖住杯茶咁等咗5分鐘左右﹐仲係超級冰。。去問店員係咪多咗啲冰? 可以減啲冰嘛?店員堅持話我個半杯冰係少冰﹐攞杯正常冰嚟同我杯比較﹐然後我話:咪就係一樣咁多冰囉。唔認錯唔緊要﹐出過杯少冰就好了。出過杯就係圖中個杯了。依然係半杯冰的。海港城同ifc每日咁多單﹐我未試過遇到佢哋出錯。不過唔緊要啦﹐旺角選擇多。對於冰量有要求嘅﹐希望唔會遇到今日個沖茶同出單個兩位店員啦。

第一次出單﹐暖住杯茶咁等咗5分鐘左右﹐仲係超級冰。。
去問店員係咪多咗啲冰? 可以減啲冰嘛?
2023-11-20 850 瀏覽
飲珍珠奶茶最怕太甜😵,只有甜味,感受唔到成個茶的味道😒。而近日最愛飲「吃茶三千」😛佢哋將茶葉現烘現萃研磨的方式,沖泡不同的飲品🧋🧋🧋🧋。大家可以先揀松針綠菜、水仙桂花、玉露青茶🍵、鳳眉紅茶、凍頂烏龍及決明子紅烏龍等茶底🫖,再揀百花香蜜、奶蓋慕思、皇家厚奶🥛等調味,再加國王珍珠或小芋圓等配料。最後就可以襯出自己口味的飲品了🧋。而我總愛點「國王珍珠奶茶」,入面的珍珠非常彈牙好咬口🧋,原來珍珠是每日慢火熬煮90分鐘後,再新鮮上架,並於3小時內送到客人口上,難怪粒粒完美彈牙🥳!想睇更多美食及餐廳分享,請follow @tastyspell🏰吃茶三千📍旺角上海街618號地下G04D號舖——————————————————————— #tastyspell #foodiehk #hkfoodbloggers#globaleats #foodporn #foorlover #foodholic #foodiehk #hkfoodie #hongkongfoodie#hongkongfoodblogger #igable #igfoodie #hkfood #foodie #followme #852
飲珍珠奶茶最怕太甜😵,

只有甜味,感受唔到成個茶的味道😒。

而近日最愛飲「吃茶三千」😛

佢哋將茶葉現烘現萃研磨的方式,

沖泡不同的飲品🧋🧋🧋🧋。

大家可以先揀松針綠菜、水仙桂花、玉露青茶🍵、

鳳眉紅茶、凍頂烏龍及決明子紅烏龍等茶底🫖,

再揀百花香蜜、奶蓋慕思、皇家厚奶🥛等調味,

再加國王珍珠或小芋圓等配料。

最後就可以襯出自己口味的飲品了🧋。

而我總愛點「國王珍珠奶茶」,

入面的珍珠非常彈牙好咬口🧋,

原來珍珠是每日慢火熬煮90分鐘後,

再新鮮上架,

並於3小時內送到客人口上,

難怪粒粒完美彈牙🥳!

🏰吃茶三千
📍旺角上海街618號地下G04D號舖
———————————————————————
#hongkongfoodblogger #igable #igfoodie #hkfood #foodie #followme #852ig
#blogger #hkig #hkfood #bubbletea #tealover #boba #milktea #珍珠奶茶 #吃茶三千
2023-11-19
2023-10-14 1002 瀏覽
🍊 餐廳名稱:吃茶三千 🐝 味道:9/10環境:8/10整體分數:8.5/10/💰人均:$40———————————————————《吃茶三千》每一杯飲料都係現點現萃,加上獨家專利LION萃茶機製作,可以設定1,000種參數,不同既茶葉、不同既冰塊甜度,萃取的參數都唔同。可以話唯有對茶飲專精既職人先會有既堅持。決明子奶蓋決明烏龍奶蓋可以話係佢地熱銷飲品。上層奶蓋慕斯皆當日新鮮打發,有奶蓋綿密既口感,配搭以決明子與烏龍茶烘焙既茶底,飲落去有d似白兔糖既感覺。水仙桂花蜜 + 纖玉果子水仙桂花蜜使用水仙桂花同埋百花香蜜,小編叫左50%糖,可以飲到淡淡既桂花茶香,又帶一點戀愛絲絲甜。額外加左纖玉果子!有d似蒟蒻,爽口彈牙,口感特別。
🍊 餐廳名稱:吃茶三千 🐝
———————————————————

決明子奶蓋

水仙桂花蜜 + 纖玉果子
2023-10-07 3139 瀏覽
不用說大家都知道吃茶三千是其中一間香港人氣的茶飲店,其實佢係來自台中,真的很講究嚴選高品質台灣茶葉現磨現萃,可以自由選擇6種基底茶,每一次都可以根據心情喜好,選擇不同的茶底配搭,除了經典的國王珍珠奶茶之外,出名茶底濃,其他冰茶一樣咁吸引,而家開多咗分店唔使排咁耐 所以體驗感好咗不同分店都保持到好品質,其中一個特色是所有茶飲都是透過所有茶萃機,每一杯茶都是現泡而成,參數會根據茶葉的特色而調整水流速度、溫度、萃茶時間,有茶飲界精品的稱號蜜桃冰茶🍑甜度剛剛好,清爽解膩蜜桃清新的香味真的是經典,入面仲有粒粒果肉多重口感,勁適合宜家嘅天氣現在越來越多分店,就連IFC、K11 Musea 、旺角Moko 、銅鑼灣Hysan都有分店,去到邊度都可以飲到—————————————————吃茶三千 (海港城) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotograp

蜜桃冰茶🍑
甜度剛剛好,清爽解膩

—————————————————

吃茶三千 (海港城) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #hkinfluencer #食好西 #香港美食 #hkiger #旺角美食 #台式茶飲 #芝士奶蓋 #吃茶三千
  • 蜜桃冰茶
2023-10-04 710 瀏覽
*.+゜吃茶三千 * ✿ 蜜桃冰茶 $ ⁴⁰ʰᵏᵈ✿ 水仙桂花蜜 $ ³³ʰᵏᵈ+ 纖玉果子 $ ⁴ʰᵏᵈꕀ每次經過都必須買一杯的吃茶三千雖然好多人排隊ㅋ但茶底都是使用萃茶機現萃茶葉而成所以即使等較久也很值得⸜(*ˊᗜˋ*)⸝水仙桂花蜜使用水仙桂花和百花香蜜選了50%糖 甜度剛好能喝到淡淡的茶香 整體很清新另外我還額外加了纖玉果子吃起來口感有點像蒟蒻 爽口彈牙˖ ࣪⊹而蜜桃冰茶使用松針綠茶裡面還有大量蜜桃果粒超適合夏天來喝一杯( ˘ ³˘)𓂃 𓈒𓏸❁⃘⌫ @chichasanchen_hk吃茶三千 (旺角)旺角上海街618號地下G04D號舖⌗其他分店‣深水埗深旺道28號V Walk地下G-25號舖‣新界荃灣楊屋道1號荃新天地一期地下G31號舖‣中環金融街8號國際金融中心商場1樓1062號舖‣尖沙咀梳士巴利道 18號Victoria Dockside K11 Musea4樓411號舖‣旺角太子道西193號 MOKO廣場158號鋪‣銅鑼灣軒尼詩道500號5樓希慎廣場 511A‣尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈二樓OT264號舖 ✎﹏#香港咔嚓 #旺角咔嚓#hkfoodie #hkfood

*.+゜

另外我還額外加了纖玉果子
吃起來口感有點像蒟蒻 爽口彈牙˖ ࣪⊹
而蜜桃冰茶使用松針綠茶
裡面還有大量蜜桃果粒
超適合夏天來喝一杯( ˘ ³˘)

𓂃 𓈒𓏸❁⃘

⌫ @chichasanchen_hk
吃茶三千 (旺角)
旺角上海街618號地下G04D號舖

✎﹏

#香港咔嚓 #旺角咔嚓
#hkfoodie #hkfood #旺角美食
#香港美食 #hkig #foodie
平時飲開國王珍珠奶茶,私心覺得熱飲仲好飲,每次經過都會飲返杯💕茶底好特別,真材實料,珍珠熱飲更有咬口,岩哂啲鍾意飲奶茶又想有啲野咬下嘅朋友仔,唯一缺點係份量比較少,唔係好夠喉
2023-08-19 934 瀏覽
路過超級多人排隊 我哋都排埋一份😂叫咗國王珍珠奶茶同埋寶島經典水果茶 由排隊到攞到手大概25分鐘 珍珠奶茶珍珠好煙韌好夠甜 水果茶茶底超香 超級多水果水果都幾甜 打卡一流
  • 寶島經典水果茶
2023-06-19 2007 瀏覽
好多人講呢間茶飲店都好好飲,上次就同朋友一日一杯,太受歡迎嘅關係都要等半粒鐘,同埋因為係店員就咁叫號碼,嗰度冇顯示屏,所以半個鐘後真係要過到去行埋去企定定喺度聽佢叫~✨國王珍珠奶茶 $37 3/5茶香其實唔錯嘅🤣珍珠亦都煙韌彈牙,我自己覺得就不過不失嘅😎✨玉露青檸 $33 2/5我自己揀咗3分糖嘅,不過飲落去酸到喉嚨都有啲確🥶如果下次有機會再飲,我會試吓全糖!如果下次有機會再飲,我會試吓全糖 因為真係勁酸😂💕旺角分店有得坐同企枱😎呢樣我覺得唔錯嘅💕

✨國王珍珠奶茶 $37 3/5
茶香其實唔錯嘅🤣珍珠亦都煙韌彈牙,我自己覺得就不過不失嘅😎

✨玉露青檸 $33 2/5

💕旺角分店有得坐同企枱😎呢樣我覺得唔錯嘅💕
2023-04-15
2023-06-12 1205 瀏覽
菠蘿蜜冰茶 50%糖 只可以少冰味道都幾balance,菠蘿肉不是新鮮菠蘿肉纖玉果子微甜口感彈彈地冰茶應該為紅茶,正常發揮,茶味唔算突出。個人喜好25%糖更好,可惜不供選擇。蜜桃綠茶奶蓋 50% 糖 少冰只能蜜桃果醬 蜜桃味唔突出,只有微微香味。飲落微微桃味。綠茶都係正常,淡淡茶味奶蓋慕絲,口感正常,有微微芝士味,奶味頗濃。 個人不好,所以唔識細評。週六日平均等30分鐘以上。隨飲品附送那個麻繩紙手抽感覺不錯,但是否適合長距離運輸就不知
菠蘿蜜冰茶 50%糖 只可以少冰
味道都幾balance,
菠蘿肉不是新鮮菠蘿肉
纖玉果子微甜口感彈彈地
冰茶應該為紅茶,正常發揮,茶味唔算突出。
個人喜好25%糖更好,可惜不供選擇。

蜜桃綠茶奶蓋 50% 糖 少冰只能
蜜桃果醬 蜜桃味唔突出,只有微微香味。飲落微微桃味。
綠茶都係正常,淡淡茶味

週六日平均等30分鐘以上。

2023-06-12 990 瀏覽
國王珍珠奶茶🧋(輕盈、小冰🧊)$37珍珠甜但不膩、口感煙韌的(就算我擺番屋企雪櫃都無變硬🤣,好勁)呢個茶底我未飲過🤔有啲古早味?茶🍵味好突出,飲落去到喉嚨好舒適🤣,有餘韻同回甘得來,又唔會因為太甜卡係喉嚨到😂分數:?/10食物🥘:8/10環境🏞️:8/10服務👩🏻‍🍳:8/10價錢💰:6.5/10總體而言:環境裝修格局很美的,適合打卡😏;服務態度很好,但出茶速度真係慢到😩;價錢就偏貴🙌🏻;食物質素很好(有榮升我最愛手搖3大之1🤓),而且包裝好有心思(不過要小心吹,始終得條繩🫣);會不斷再飲的🫡
國王珍珠奶茶🧋(輕盈、小冰🧊)$37

分數:?/10