招聘中
$16,300-$19,500
月薪
$55-$80
時薪
吃茶3000出咗新口味,所以嚟試吓啦!期間限定西柚口味嘅冰茶,我就試咗柚粒纖果冰茶,可以揀無糖,我覺得甜到咁樣就啱啱好啦!好爽口,果汁口味好解渴,啱晒呢個夏日飲啦!仲要係台灣直送添,每日限量150杯!另外叫咗杯凍頂烏龍鮮奶茶加珍珠,多款茶底選擇,用萃茶機現萃茶葉,佢哋嘅國雲珍珠都幾好食!我反而覺得佢哋烏龍鮮奶茶唔係好濃,如果再濃啲就會好飲啲!我今次叫咗半糖,下次可以試吓無糖先!!

5天前 0 瀏覽
最近同朋友係海港城買完包包,經過吃茶三千見到佢哋新推出咗西柚系列,即刻試下!柚粒織果冰茶首先試咗柚粒織果冰茶,茶底用嘅松針綠茶,香氣清新,飲落去特別順口。茶味濃郁,帶有淡淡嘅青草香,完全唔苦。每一口都能感受到茶香同微微嘅甘甜,纖果健康有嚼勁!最重要係佢哋用萃茶機現萃茶葉,雖然要等,但絕對值得!鳳芒柚粒厚奶**朋友叫了咗鳳芒柚粒厚奶,奶香濃郁,飲落去滑順,搭配新鮮嘅柚粒,口感層次分明。柚粒嘅脆爽感同奶味形成鮮明對比,咬落去甜而不膩,真係清爽又解渴,特別適合夏天!吃茶三千嘅西柚系列真係好值得一試!無論係茶底定係配料,都表現得相當出色!

柚粒織果冰茶

鳳芒柚粒厚奶**

6天前 0 瀏覽
店名: 吃茶三千 地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖尖東站L5出口,行9分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 5/5吃茶三千由台灣黎左香港咁耐,飲品茶底用萃茶機現萃茶葉而成,令茶香味更出更濃郁,好值得等待⌛️鳳來雪霜❤️❤️❤️❤️❤️$45由金鑽鳳梨湯+香醇鮮奶+奶蓋慕思+香酥脆餅🤩店員建議先開蓋試一下奶蓋同脆餅,餅乾十分鬆脆,配上奶蓋層次感豐富,加上金鑽鳳梨🍍嘅鮮甜,同鮮奶完美融合😚凍頂烏龍鮮奶茶+國王珍珠❤️❤️❤️❤️❤️$35+$4由凍頂烏龍+香醇鮮奶組成,佢哋嘅烏龍茶超級香濃,加上香醇鮮奶,珍珠煙韌好飲

店名: 吃茶三千

鳳來雪霜❤️❤️❤️❤️❤️

凍頂烏龍鮮奶茶+國王珍珠❤️❤️❤️❤️❤️
$35+$4
2024-09-13 0 瀏覽
週末每次經過吃茶三千都排滿人,之前試過要一個鐘先買得到😲,真係勁誇張!吃茶三千嘅茶底選用萃茶機現萃茶葉🍃而成,唔怪得等嘅時候會較長,好野絶對係值得等待嘅🤗👍🏻~·♡ 決明子紅烏龍+皇家厚奶+國王珍珠 HKD$37茶底來自台灣南投嘉義,呢款茶底榮獲ITI風味絶佳獎2星得獎茶🏅,與皇家厚奶完美搭配,加上招牌國王珍珠😻,醇厚清澈。·♡ 玉露青茶+百香鮮果 HKD$33選用來自台灣關西的玉露青茶作茶底,呢款茶底同樣榮獲ITI風味絶佳獎2星得獎茶🎖️,帶有淡淡奶香味,配搭百香鮮果甜香味道,夏天飲好消暑🏖️。·📍吃茶三千尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖
好野絶對係值得等待嘅🤗👍🏻~
♡ 決明子紅烏龍+皇家厚奶+國王珍珠 HKD$37

與皇家厚奶完美搭配,加上招牌國王珍珠😻,醇厚清澈。
♡ 玉露青茶+百香鮮果 HKD$33

帶有淡淡奶香味,配搭百香鮮果甜香味道,夏天飲好消暑🏖️。
📍吃茶三千
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖
2024-09-11
下午茶
2024-09-11 0 瀏覽
位於尖沙咀廣東道3至27號海港城海運大廈2樓OT264號的吃茶三千 (Chi Cha San Chen),主打台式飲品。筆者剛巧到達的時間為午膳時間,有不少附近上班的OL正在排隊買飲料。飲品約四十元一杯,不算十分便宜,大約能吃一個外賣兩餸飯。剛巧買飲料的人頗多,下單後,約等候了十五分鐘。飲品的茶底採用萃茶機現萃茶葉而成,茶的味道更為香濃有層次。拿取飲品時職員有輕輕提醒,開動前要將底下配料攪拌均勻,舉動頗為貼心。柚粒纖果冰茶 - $42Grapefruit tea with Konjac(松針綠茶/水仙桂花/玉露清茶 + 葡萄柚果露 + 葡萄柚果粒 + 纖玉菓子)茶底:松針綠茶甜度:輕盈50%冰量:少冰葡萄柚果粒和柚果粒和松汁綠茶的味道頗為合襯,仿如活潑熱情的柚子先生和斯文優雅的綠茶小姐在口腔中跳舞。微甜的纖玉菓子質感QQ的。這款飲品的茶底有三款,今次選了松針綠茶,綠茶的味道清香而不苦澀。 熔岩黑糖波霸鮮奶 - $38Fresh Milk with Brown Sugar Bubble(香醇鮮奶 + 古法黑糖 + 國王珍珠)(固定冰度)朋友則點了另一杯滿足之選,將飲品攪拌,再輕啜一口。

柚粒纖果冰茶 - $42
Grapefruit tea with Konjac
茶底:松針綠茶
甜度:輕盈50%
冰量:少冰

熔岩黑糖波霸鮮奶 - $38
(香醇鮮奶 + 古法黑糖 + 國王珍珠)
(固定冰度)

朋友則點了另一杯滿足之選,將飲品攪拌,再輕啜一口。鮮奶味道香濃,奶味頗為出眾。三款配料,合為一體,喝起來頗為過癮。國王珍珠是茶飲店的招牌,煙韌有嚼勁。
2024-08-27
10 分鐘 (外賣自取)
  • 國王珍珠奶茶
  • 柚粒纖果冰茶
話說老公好少飲手搖飲品🤪🧋但都抗拒唔到吃茶三十呢間茶飲店嘅產品😝番公都成日飲🧋🧋🧋佢哋嘅茶底真係好唔同🤤🧋 鳳芒柚粒厚奶準備Order時發現依家做緊西柚系列🤤每日限量150杯添,即刻問下佢地仲有無鳳芒柚粒厚奶,有西柚、芒果🥭又有奶🥛生果系列酸酸甜甜真係岩晒Lisboy飲🤤🧋 決明子+特濃牛乳+國王珍珠來吃茶三千又點可以唔試下佢地嘅特色野飲,國王珍珠奶茶🤤今次叫左決明子紅烏龍配國王珍珠🧋個茶底真係好smooth🤪因為佢地茶係用萃茶機現萃茶葉而成😍唔怪之每日都咁多人買,排晒隊!

🧋 鳳芒柚粒厚奶

🧋 決明子+特濃牛乳+國王珍珠

打風天氣悶悶焗焗,入去尖沙咀海港城行下順便買杯手搖飲品帶比朋友。行行下行左去「海運觀點」附近,見到有間台式手搖飲品店,自自然然就行近睇下,呢度有部機現萃茶葉,茶係現場即調,就去睇下有咩選擇。我點了「鳳來蜜冰茶」,成份有金鑽鳳梨湯+水仙桂花+百花香蜜+ 纖玉果子,貪佢有蜂蜜潤吓喉,桂花味清香,加上鳳梨微酸開胃,十分清新。另外點了自選的「凍頂烏龍+奶蓋慕思+國王珍珠」,店員建議我先品嘗個「奶蓋」,有微微咸香,烏龍茶味甘香醇厚,因為選了少甜,令茶味更突出。

2024-09-05
10 分鐘 (外賣自取)
【每日新鮮制作·用萃茶機萃取傳統茶飲】/////平日尖沙咀茶飲店都長長人龍 預40分鐘排隊ohh 有開放式枱凳坐低等 茶飲包裝好貼心 附上竹繩可以拎住飲品行街 茶底用萃茶機萃取茶味 水仙桂花茶味格外清香😁|水仙+柚粒纖果冰茶 ($42)|國王珍珠奶茶 ($37)手調茶散發淡淡水仙 一邊飲都食到配料粒粒清爽葡萄柚 仲有纖玉菓子 酸甜豐富😜國王珍珠奶茶紅茶茶底香滑 奶與茶平衡 珍珠每日慢火熬煮90分鐘 口感煙韌有咀嚼感帶甜味 甜度叫半糖剛好~————-📍 吃茶三千 (海運大廈)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖
【每日新鮮制作·用萃茶機萃取傳統茶飲】
/////

|水仙+柚粒纖果冰茶 ($42)
|國王珍珠奶茶 ($37)

————-
📍 吃茶三千 (海運大廈)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖
2024-08-27
40 分鐘 (外賣自取)
2024-09-04 55 瀏覽
人氣茶飲店 吃茶三千,呢間店主打用萃茶機黎 萃取茶飲,新鮮現泡一樣!所以好多人排隊買,呢間分店仲有座位比你坐! 等幾耐都值得呀☺️,今日等左5分鐘左右就有啦~我地叫左2杯試下 松針綠茶同玉露青茶鳳來厚奶 少冰少糖 金鑽鳳梨湯+ 皇家厚奶+ 玉露青茶呢款係期間限定 每日都係限量售賣❤️茶底十分清香,散發著淡雅的香氣,回味悠長。鳳梨果肉甜甜地 ,叫左少糖 甜度對我黎講啱啱好。松針+芒果 🥭叫左少糖 少冰 松針綠茶+芒果果露鍾意芒果汁既朋友岩晒🍹佢唔會死甜 應該係佢個綠茶底好清,加埋佢既芒果汁,帶出清甜芒果汁味 ,好解渴!十分欣賞佢個設計,可以方便拎~
人氣茶飲店 吃茶三千,呢間店主打用萃茶機

我地叫左2杯試下 松針綠茶同玉露青茶

鳳來厚奶 少冰少糖
金鑽鳳梨湯+ 皇家厚奶+ 玉露青茶
鳳梨果肉甜甜地 ,叫左少糖 甜度對我黎講啱啱好。

松針+芒果 🥭叫左少糖 少冰
松針綠茶+芒果果露
鍾意芒果汁既朋友岩晒🍹佢唔會死甜

十分欣賞佢個設計,可以方便拎~
2024-07-30 162 瀏覽
吃茶三千出咗新款限量嘢飲-鮮果百匯,肯定要去試吓!佢哋飲品嘅茶底係用萃茶機現萃茶葉而成,所以等待時間會長啲,但絕對值得,比咗錢在商場行個圈返嚟就有得飲啦!鮮果百匯,杯身裝滿咗各種新鮮水果,色彩繽紛,睇落已經好有食慾。茶底清新爽口,上面鋪滿水果,再加埋啲果汁,飲落去好清甜,果香同茶香完美融合。松針綠茶百香果,綠茶清香,加埋百香果嘅酸甜,令成杯飲品更加清新提神。百香果嘅酸味同綠茶嘅清香完美平衡,飲落去好爽口,啱晒夏天飲用。而且佢哋仲有少量枱凳可以提供比客人坐低飲茶,真係幾唔錯㗎。
吃茶三千出咗新款限量嘢飲-鮮果百匯,肯定要去試吓!

而且佢哋仲有少量枱凳可以提供比客人坐低飲茶,真係幾唔錯㗎。
外賣自取
有一排冇飲吃茶三千,今次經過見到佢哋又出咗新產品,決定試下先。佢哋嘅茶底是用萃茶機現萃茶葉而成,好似新鮮沖泡而成咁,係值得等待既茶飲~鮮果百匯 $38仙草凍 +$4小編叫咗一杯水果茶,本身茶底用上鳳梨紅茶、香橙果露、百香果果露以及新鮮水果片,另外加咗仙草凍,紅茶茶底濃厚,加埋仙草滑溜質地好特別!鮮萃研磨茶 $33纖玉菓子 +$4另一杯茶飲叫咗自選,茶底係松針綠茶加百香果,並加入纖玉菓子,綠茶茶底輕盈清爽,特顯出纖玉菓子甜味,百香果籽增添口感

鮮果百匯 $38
仙草凍 +$4

鮮萃研磨茶 $33
纖玉菓子 +$4
家人们给自己点了个怪的青柠芬朵西喝起来很像柠檬味的酸酸乳,🍋酸中带点奶味,奶中带点酸味,刚入口酸的还有点涩口,混合上了奶香却又莫名的清爽,就很复杂松针芒果茶倒是一如既往的清爽甘甜,芒果的香甜和绿茶的清新相互交融🍵,肯定不会出错💎其实怪的挺特别,也是蛮新奇的
家人们给自己点了个怪的
💎其实怪的挺特别,也是蛮新奇的
2024-05-28 218 瀏覽
國王珍珠奶茶係凰眉奶茶+ 皇家厚奶+ 國王珍珠。排隊的人的有3,4個,等15分鐘左右。國王奶茶佢最少都要點半甜,茶和珍珠量也不多。喜歡這古典take away 方法,就是麻繩吊著和瓦通紙這樣簡單。茶底和奶味都香濃,有微微的黑糖香味,珍珠算煙韌帶微甜,整體不錯。Bubble Milk Tea was the mixture of black tea, cream and pearls.There were 3 or 4 people were on the queue. 15 minute waiting time for the tea needed.Semi-sweet was ordered.The portion was not big.I like this classic take away method with hemp rope and corrugated paper only. As simple as that. The tea base and the milk were both rich in flavour with subtle brown sugar

國王珍珠奶茶
係凰眉奶茶+ 皇家厚奶+ 國王珍珠。

排隊的人的有3,4個,等15分鐘左右。

國王奶茶佢最少都要點半甜,
茶和珍珠量也不多。

茶底和奶味都香濃,
有微微的黑糖香味,
珍珠算煙韌帶微甜,

整體不錯。

black tea, cream and pearls.

Semi-sweet was ordered.
The portion was not big.

The tea base and the milk were both rich in flavour with subtle brown sugar aroma. The pearl was chewy with slightly sweet.

Good!
國王珍珠奶茶
今日經過海港城,同friend一齊嗌咗兩杯唔同嘅嘢飲:第一杯係招牌嘅國王經典珍珠奶茶,珍珠奶茶嘅茶底幾好飲,有少少似烏龍茶同埋鐵觀音,珍珠都好煙靭💘呢個都算係招牌都幾多人嗌呢杯嘢飲,鍾意飲珍珠奶茶嘅強烈推介👍🏻第二杯嗌嘅係期間限定嘅奶蓋蜜桃綠茶,第一啖試咗個奶蓋,奶蓋味道有啲奇怪,好似溝咗啲棉花糖同平時嘅有少少鹽味嘅奶蓋唔同,個人鍾意Creamy啲,奶蓋份量適中,不過味道好奇怪🤏之後第二啖就試咗下茶底,係普通嘅蜜桃綠茶🍑,冇乜特別需要俾40幾蚊去試呢杯嘢飲,比想像中差😥環境方面:尖沙咀呢間如果係星期六日長期都需要排隊,呢間等咗成40分鐘先有兩杯嘢飲,等候時間長,不過有個梳化可以坐住等飲下啲奶茶都OK🧋總結:強烈推介國王珍珠奶茶,茶底幾特別溝咗唔同嘅茶葉🍵
今日經過海港城,同friend一齊嗌咗兩杯唔同嘅嘢飲:

總結:強烈推介國王珍珠奶茶,茶底幾特別溝咗唔同嘅茶葉🍵
  • 國王珍珠奶茶
2024-01-27 413 瀏覽
市面上有很多茶飲店但我一直對茶飲沒有任何興趣但今天發現了這家店後我便愛上喝茶飲原來茶飲那麼好喝怪不得那麼多人排隊我這次選擇了芋圓鮮牛奶味道不是很甜而且使用純鮮奶非常好喝😝
市面上有很多茶飲店
但我一直對茶飲沒有任何興趣