2021-12-29 262 瀏覽
Cafe位置比較難搵,當日仲要落大雨,搞到人地門口濕哂,都真係幾唔好意思🙈當日叫咗杯玄米茶latte,茶味好香好夠,唔會太甜膩主食小食都好出色!主食推介明太子貓耳朵,貓耳朵兜哂啲汁好正好邪惡!今日一搵發現已經結業希望以後仲有機會可以支持!

當日叫咗杯玄米茶latte,茶味好香好夠,唔會太甜膩

今日一搵發現已經結業
希望以後仲有機會可以支持!
2021-12-07 168 瀏覽
💛只·呢間cafe全日都係同一個menu既 所以相對lunch好似無咁抵食 而且我個日係閒日同同事去 好似得我地要翻工咁 慘🤭·鹽燒蟹棒白菌明太子貓耳朵$98 l 日式魷魚圈小池魚$62佢個貓耳朵比我想像中好味 佢個貓耳朵質感煮得好好 而且中間超掛汁🤤之後佢個忌廉食落去係比較輕盈既 唔會太漏 配埋D明太子好正😌😌之後佢個小池魚炸得好靚 每條都係完美既金黃色 而且超脆 不過呢個就真係超級熱氣🔥之後佢個魷魚圈都唔錯既 不過我自己就覺得佢個炸皮厚左少少🙊·#rbyeat#rbycafe#rby💛#rby尖沙咀·📍尖沙咀嘉蘭圍1號威華大廈4樓2號舖
💛只

#rby尖沙咀
📍尖沙咀嘉蘭圍1號威華大廈4樓2號舖
日式魷魚圈小池魚
2021-12-03 107 瀏覽
聽講呢間Cafe喺5/12約滿結業 口碑都唔錯 所以就去試下啦 但係冇諗過會咁㗎🤭因為驚好多人去無位坐 所以七點都未夠就衝咗上去 個格局就有啲似十幾年前啱啱樓上Cafe興起嘅時候 weekend同啲friend去旺角度坐Cafe坐一日咁(連嘢食都係)餐湯: 忌廉蘑菇粟米湯諗住罐頭湯實無死啦 點知以為醫院病床啲湯咁 雖然真係有一粒粒粟米同埋大大塊蘑菇 但係啲湯基本上係白色嘅水😅塊包就不值一提鹽燒蟹棒明太子貓耳朵🍝其實個賣相都算係咁嘅 個一條蟹棒都好大條 而且的確係有被火槍燒過少少火炙嘅痕跡 貓耳朵係好煙韌 不過明太子係完全冇明太子味 有啲似X鮮嗰啲假魚籽扮明太子 而且個汁又係水… 可能廚房今日無買忌廉🤯香煎香草雞脾肉配牛油南瓜意大利粉🍛個雞冇咩味 好明顯係冇醃過直接煮的🥲又無乜調味 結果成碟意粉個味就交咗比個紫菜負責黑松露薯條🍟食到薯條好似用氣炸鍋整嘅 比起油炸無咁油 佢個薯條有用黑松露撈過 仲有碟黑松露醬另上 算中規中矩啦🥸少少唔夠味個份量比較多 2個人食就好飽了唔太甜岩岩好紅豆窩夫配是日冰淇淋🧇呢個算最正常嘅一碟嘢了 個窩夫有淡淡嘅黑炭(?)味 都真係新鮮整嘅 叫完佢等咗一陣先上到台
因為驚好多人去無位坐 所以七點都未夠就衝咗上去

唔太甜岩岩好紅豆窩夫配是日冰淇淋🧇
窩夫有做到外脆內軟 其他配料都夾得幾好嘅👍🏻
唔太甜岩岩好紅豆窩夫配是日冰淇淋🧇

峰蜜柚子梳打🍹
正常發揮嘅梳打 個餐加35蚊就可以叫一杯40蚊樓下嘅嘢飲 貴咗就補差價
峰蜜柚子梳打🍹

後嚟有上返OpenRice睇其他人嘅食評
有一個大膽嘅推測:
當日我地去嘅時候 個廚師call sick!
因為無論賣相同人地所寫嘅質素 都同我地食到嘅完全唔同
所以可能嗰日廚師無返 甜品師傅要頂上 就搞成咁🥶
2021-11-28 74 瀏覽
呢間cafe位置比較偏僻,係喺一間舊式大廈入面,佢入面嘅裝修好靚!! 可惜5/12就最後一日營業啦😭😭大家快啲把握最後機會幫襯吓佢🤜🏻-🍝超多蜜糖芥末蘑菇黑松露(香草醬)貓耳朵 $98 其實原本menu係配香草醬嘅,但落單個陣個店員哥哥同我地講佢哋今日冇晒香草醬😭,所以要轉黑松露醬俾我哋,一開始係sad咗點知一上枱就聞到好濃黑松露味😍 至於貓耳朵我第一次食,我覺得佢嘅質感比起通粉係較硬同煙韌,同埋最正嘅係貓耳朵嘅特色就係佢嘅形狀,令到你每食一啖都會有汁🤤蘑菇份量都真係名副其實,份量好多🤤-🍝香煎香草雞髀肉配鮮牛油南瓜意大利麵 $92無諗過南瓜蓉同意粉可以咁夾,南瓜非常甘甜,加埋牛油嘅香氣,好快就食晒成碟😂不過雞髀肉得三舊仔,個人覺得多翻啲啲會更好!!🤏🏻-雖然呢度環境細但真係好靚!! 佈置好有心思,成間Cafe都有唔同嘅打卡位🤤 店員亦都好有禮貌,真係好可惜佢要結業🥺希望佢會搵到新嘅地方啦💛

🍝超多蜜糖芥末蘑菇黑松露(香草醬)貓耳朵 $98
🍝香煎香草雞髀肉配鮮牛油南瓜意大利麵 $92
香煎香草雞髀肉配鮮牛油南瓜意大利
 ⚠️結業黃店⚠️最後營業至12月5日😞😞早前因為火燭暫時停業,後來又因為業主逼遷而結業,今日終於去到支持佢地!!!!提醒:⚠️如果大家無book位(OpenRice或網上Book位),最好打上去問一問先⚠️⚠️只收現金⚠️不過今日都見到唔係好Full 所以希望大家都可以去支持佢地!💛特級芝士忌廉汁紫椰菜花意大利腩肉猫耳朵($98)如果中意芝士嘅人必叫!!!!!!個汁好重芝士好好食!!!好多芝士碎!!!猫耳朵厚厚地,有咬口好得意💛加套餐($35)包湯/沙律 + $40或以下的飲品(否則可以補錢)蘑菇湯好creamy 有好多蘑菇同粟米 💛泡沫鮮奶抹茶(跟餐補$22)+燒棉花糖($4)餐廳用「宇治小山園之抹茶」,好重綠茶味!勁好飲!!加燒棉花糖,好新鮮,好正!!!想比錢加多幾粒!!!💛日式魷魚圈、小池魚($62)新鮮炸!勁脆勁好味!💛 只 Zi 💛地址: 尖沙咀嘉蘭圍1號威華大廈4樓2號舖電話: 23251115營業時間:星期一、二 全日休息 星期三至日 13:00 - 22:00

⚠️結業黃店⚠️

最後營業至12月5日😞😞

提醒:

⚠️只收現金⚠️

💛特級芝士忌廉汁紫椰菜花意大利腩肉猫耳朵($98)

如果中意芝士嘅人必叫!!!!!!

個汁好重芝士好好食!!!好多芝士碎!!!

猫耳朵厚厚地,有咬口好得意

💛加套餐($35)

包湯/沙律 + $40或以下的飲品(否則可以補錢)

蘑菇湯好creamy 有好多蘑菇同粟米

💛泡沫鮮奶抹茶(跟餐補$22)

+燒棉花糖($4)

餐廳用「宇治小山園之抹茶」,好重綠茶味!

勁好飲!!

加燒棉花糖,好新鮮,好正!!!想比錢加多幾粒!!!

💛日式魷魚圈、小池魚($62)

新鮮炸!勁脆勁好味!

💛 只 Zi 💛

地址: 尖沙咀嘉蘭圍1號威華大廈4樓2號舖

電話: 23251115

營業時間:

星期一、二 全日休息

星期三至日 13:00 - 22:00
2021-11-26
  • 泡沫鮮奶抹茶
  • 燒棉花糖
  • 猫耳朵
最近1個月前,我見到 Openrice 社交平台 post,才得知尖沙咀嘉蘭圍這間小店 <只 ZI>,即將11月尾結業!實在可惜!有見及此!趁結業前來支持小店!我沿加連威老道雙數街號行,然後轉入去右手邊才找到,搭 lift 上4樓!這裡佈置優雅舒適,享受悠閒一刻!用餐時間90分鐘,Book 位多30分鐘!最低消費:每位 $60晚市:最低消費:每位 $120Menu先送上玫瑰抹茶牛奶,之後,送上窩夫!玫瑰抹茶牛奶 (熱) $60選用宇治抹茶,散發玫瑰的幽香及抹茶的清香!  加入牛奶,口感香滑順喉!入口甘味與香甜平衡!卻是比預期貴!自家製玫瑰花草莓果醬窩夫配是日冰淇淋 $76即叫即製,價錢合理!自家製玫瑰花草莓果醬,用料十足! 有士多啤梨果肉,香甜軟身;賣相遜色的黑色窩夫口感香脆!配上曲奇雪糕,都好夾得來!

有見及此!趁結業前來支持小店!

這裡佈置優雅舒適,享受悠閒一刻!

用餐時間90分鐘,Book 位多30分鐘!
最低消費:每位 $60
晚市:最低消費:每位 $120

Menu
先送上玫瑰抹茶牛奶,之後,送上窩夫!

玫瑰抹茶牛奶 (熱) $60
選用宇治抹茶,散發玫瑰的幽香及抹茶的清香!
  加入牛奶,口感香滑順喉!入口甘味與香甜平衡!卻是比預期貴!

玫瑰抹茶牛奶
自家製玫瑰花草莓果醬窩夫配是日冰淇淋 $76
即叫即製,價錢合理!

自家製玫瑰花草莓果醬,用料十足!

自家製玫瑰花草莓果醬窩夫配是日冰淇淋

2021-10-23
玫瑰抹茶牛奶
自家製玫瑰花草莓果醬窩夫配是日冰淇淋
2021-11-21 139 瀏覽
呢間餐廳係我bookmark左好耐 最近知悉佢要結業 就即刻book去食 無論環境定食物質素都有一定既水準 坐得舒服 同朋友食飯吹水最好不過 希望餐廳可以搵到新鋪位繼續做落去❕❕✨鹽燒蟹棒白菌明太子貓耳朵 ($98)不得不讚呢個明太子汁做得好入味 材料足 每一啖都可以食到粒粒明太子 貓耳朵有咬感 軟靭適中 吾會太硬亦吾會太淋 而蟹棒一啲都吾hea 有別於坊間蟹柳 味道吾假😋✨經典36月熟成芝士牛肝菌意大利飯 ($108)運用左傳統意大利手法即時烹調 米芯食落同平時吾同 比較硬少少 但口感不錯 味道食落好香濃cheese味 眼見好多一粒粒即磨芝士片 而牛肝菌數量多又大舊 岩哂鍾意食菌既人😍不過碟野有少少滯 同朋友share就最好✨大滿足黑松露薯條 + 黑松露醬 ($58)薯條啱啱炸起好香脆 面頭仲有灑左好多黑松露粒 好香濃 點埋黑松露醬個味道更加出 食到吾想停🤣✨泡沫鮮奶焙茶/泡沫鮮奶朱古力 ($64/$66)飲品整得好靚 打卡一流 焙茶latte幾出色 茶味出 而且吾會太甜💛至於朱古力就冇咩特別🧐

✨鹽燒蟹棒白菌明太子貓耳朵 ($98)

✨經典36月熟成芝士牛肝菌意大利飯 ($108)

✨大滿足黑松露薯條 + 黑松露醬 ($58)

✨泡沫鮮奶焙茶/泡沫鮮奶朱古力 ($64/$66)
  • 鹽燒蟹棒明太子貓耳朵
  • 黑松露薯條
2021-11-03 429 瀏覽
為͓̽何͓̽每͓̽次͓̽都͓̽要͓̽在͓̽失͓̽去͓̽後͓̽才͓̽懂͓̽得͓̽珍͓̽惜͓̽是太遲才認識這家hidden gem💎 轉眼只剩數星期就要say goodbye了(11月尾結業) 裝潢用上很多倒吊乾花, 還有簡潔的布藝沙發和cushion, 都是文青打卡系列貓耳朵煙韌, 掛上滿滿的鹹香明太子忌廉超級好吃 這道菜雖然很多cafe都有, 但這裡真的做的比其他的出色炸池魚和魷魚圈有滿滿的一碟,🐟原條池魚鮮而不腥,🦑魷魚圈爽嫩, 薄薄的一層脆漿將炸物炸得酥而不膩蜂蜜柚子梳打雖然是最便宜, 但一點也不欺場 無論賣相還是味道都很清新-鹽燒蟹棒🦀明太子貓耳朵🐱($98)和式海鮮拼盤 -🦑日式魷魚圈.小池魚🐟($62)蜂蜜柚子梳打🍯($40)-只 Zi Cafe尖沙咀嘉蘭圍1號威華大廈4樓2號舖Wed-Sun 1300-2200, Mon-Tue off

蜂蜜柚子梳打

貓耳朵煙韌, 掛上滿滿的鹹香明太子忌廉超級好吃
這道菜雖然很多cafe都有, 但這裡真的做的比其他的出色

鹽燒蟹棒明太子貓耳朵

和式海鮮拼盤

蜂蜜柚子梳打雖然是最便宜, 但一點也不欺場
無論賣相還是味道都很清新
蜂蜜柚子梳打

鹽燒蟹棒🦀明太子貓耳朵🐱($98)
和式海鮮拼盤 -🦑日式魷魚圈.小池魚🐟($62)
蜂蜜柚子梳打🍯($40)
只 Zi Cafe
尖沙咀嘉蘭圍1號威華大廈4樓2號舖
鹽燒蟹棒明太子貓耳朵
和式海鮮拼盤
  • 明太子貓耳朵
  • 日式魷魚圈.小池魚
2021-10-29 367 瀏覽
網上得知,因為業主唔續租,所以,佢哋做到 11 月尾,就要被迫結業,今日出得去尖沙咀,就順路去留低條腳毛啦!叫咗個蟹棒明太子貓耳朵,加錢轉套餐,包沙律 ( 因為今日唔想飲湯 ),同指定價格嘅飲品 ( 可以補差價叫其他飲品 )。初時我仲以為,食到中途仲可以嗌小食,點知好彩冇叫,因為,食下食下先知道大鑊!煙韌嘅口感嘅貓耳朵,飽滿嘅明太子醬汁,灼燒過陣陣煙燻味嘅蟹棒,都令我食指大動,但 ……… 我食到一半,已經開始飽喇!結果唯有放棄,努力食埋枱面嘅食物,不過,我絕對冇浪費㗎,仲幫手照鏡㖭!P.S. 希望好快,佢哋搵到新地方,可以重新開張啦!因為不論食物、環境、質素、服務 ………… 我都好滿意,當然,唔否認可能係因為,我係平日嘅下晝去,所以,令我覺得可以 hea、寧靜同放鬆啦!😍👍🏻😋💪🏻😍👍🏻😋💪🏻

😍👍🏻😋💪🏻😍👍🏻😋💪🏻
2021-10-29
  • 鹽燒蟹棒明太子貓耳朵
2021-10-19 424 瀏覽
呢間要拿拿聲寫左先!因為佢得番最後五星期其實Bookmark左呢間好耐,但一直未去直至社交平台見佢話被迫結業,先狗衝去食食完真心覺得超高質強烈建議大家把握最後機會去試下!小店環境好舒服,行文青路線有梳化位亦有長枱無論情侶定成班朋友Gathering都好適合鹽燒蟹棒白菌明太子貓耳朵 $989分呢個超好味!個醬超香超惹味,明太子同cream既比例好好貓耳朵偏厚同硬身,而且超級掛汁!蟹棒明顯睇到燒過,仲好香好好味可惜得一條,唔係好夠喉蘑菇意大利腩肉,卡邦尼意大利麵 $928分係正宗卡邦尼,冇加cream用左煎香左既意大利腩肉,而唔係煙肉碎一上枱已經聞到好香芝士味!意粉煮得岩岩好,唔會太淋或太硬但太油令我扣左佢分食到底係會見到好明顯既一層油如果冇咁油,會好完美!唔太甜岩岩好紅豆窩夫配是日冰淇淋 $768.5分即叫即焗,建議大家預早少少同店員講聲可以上甜品外脆內軟,好正!但略嫌唔夠厚身如果可以厚身啲,內軟個口感會更明顯!紅豆煮得好軟綿綿,而且唔會太甜!泡沫鮮奶抹茶(熱) $569分個拉花好靚!好濃郁好香抹茶味,仲帶有淡淡回甘鮮奶同抹茶味比例好好,唔會太甜個晚食既每一樣野都色香味俱全係難得既高質小
呢間要拿拿聲寫左先!
因為佢得番最後五星期

其實Bookmark左呢間好耐,但一直未去
直至社交平台見佢話被迫結業,先狗衝去食
食完真心覺得超高質
強烈建議大家把握最後機會去試下!
小店環境好舒服,行文青路線
有梳化位亦有長枱
無論情侶定成班朋友Gathering都好適合

鹽燒蟹棒白菌明太子貓耳朵 $98
9分
呢個超好味!
個醬超香超惹味,明太子同cream既比例好好
貓耳朵偏厚同硬身,而且超級掛汁!
蟹棒明顯睇到燒過,仲好香好好味
可惜得一條,唔係好夠喉

蘑菇意大利腩肉,卡邦尼意大利麵
蘑菇意大利腩肉,卡邦尼意大利麵 $92
8分
係正宗卡邦尼,冇加cream
用左煎香左既意大利腩肉,而唔係煙肉碎
一上枱已經聞到好香芝士味!
意粉煮得岩岩好,唔會太淋或太硬
但太油令我扣左佢分
食到底係會見到好明顯既一層油
如果冇咁油,會好完美!

唔太甜岩岩好紅豆窩夫配是日冰淇淋
唔太甜岩岩好紅豆窩夫配是日冰淇淋 $76
8.5分
即叫即焗,建議大家預早少少同店員講聲可以上甜品
外脆內軟,好正!
但略嫌唔夠厚身
如果可以厚身啲,內軟個口感會更明顯!
紅豆煮得好軟綿綿,而且唔會太甜!

泡沫鮮奶抹茶(熱)
泡沫鮮奶抹茶(熱) $56
9分
個拉花好靚!
好濃郁好香抹茶味,仲帶有淡淡回甘
鮮奶同抹茶味比例好好,唔會太甜

個晚食既每一樣野都色香味俱全
係難得既高質小店
冇左間咁樣既小店,真心覺得好可惜
希望係佢執之前,可以去食多次!

P.S. 小店有啲難揾,大廈入口要轉入巷仔先搵到
而且仲要保安叔叔開門先入到大廈
簡單啲講,佢係正酒店對面個棟樓(咁會易揾啲)
蘑菇意大利腩肉,卡邦尼意大利麵
唔太甜岩岩好紅豆窩夫配是日冰淇淋
泡沫鮮奶抹茶(熱)
2021-10-17 346 瀏覽
之前去過呢間cafe幾次,本身好想食猫耳朵但去到發現賣曬,咁就試下佢啲risotto喇!小牛面頰意大利飯配太陽蛋 $108意大利飯比較硬身,覺得可以煲耐少少令個飯身淋少少,而牛面頰煮得好嫩滑,但整體上覺得味道普通。大滿足黑松露薯條+松露醬 $58好推介呢個薯條,炸得好香口,未點松露醬已經有好濃郁既黑松露味,點埋個醬就更加好食!而且個份量都將幾多,一個正餐再share呢個薯條都唔太食得曬lol泡沫鮮奶抹茶(+燒棉花糖)$66呢杯飲品好邪惡,大大燒棉花糖喺上面,第一啖既鮮奶忌廉好creamy,而上面既抹茶粉亦都好足,夠曬抹茶味,但呢杯飲品真係好易肥,飲完真係要減下肥lol

小牛面頰意大利飯配太陽蛋 $108

大滿足黑松露薯條+松露醬 $58

泡沫鮮奶抹茶(+燒棉花糖)$66

2021-10-13 292 瀏覽
#明太子猫耳朵 $92聽個名就覺得好QQ,而猫耳朵其實係一款意粉,有點像貝殼粉。明太子迷有福了!明太子味都幾重,醬汁都幾多,每啖都可以食到滿滿既明太子咸香味。~~~~~~~~~~~~~~~~#櫻花蝦牛油大硯香蒜炒意粉 $95櫻花蝦同大硯都係真材實料,份量好足。意粉係偏硬身,蒜香味好重,而且有淡淡牛油味。不過因為有牛油,所以略厭有點油膩。~~~~~~~~~~~~~~~~#黑松露薯條 $60薯仔係粗薯條,炸得岩岩好,脆得黎又唔會過硬。除左黑松露醬外,薯條上還有少量黑松露粒。~~~~~~~~~~~~~~~~#明太子蟹肉沙律小法包 $62有超爆料既明太子溝蟹肉沙律再配上細細塊既小法包!明太子控要必食呀!~~~~~~~~~~~~~~~~#白桃果茶 $44有淡淡白桃味,重點係飲完可Refill 。同朋友傾計最適合點呢個。~~~~~~~~~~~~~~~~#泡沫鮮奶抹茶(熱)$56勁推介❗好濃郁既Matcha Latte❗抹茶控必試❗勁濃郁得黎又會飲到抹茶既甘味❗鮮奶同抹茶味比例係岩岩好既,而且唔會偏甜。

#明太子猫耳朵 $92

#櫻花蝦牛油大硯香蒜炒意粉 $95

#黑松露薯條 $60
#明太子蟹肉沙律小法包 $62
#白桃果茶 $44

#泡沫鮮奶抹茶(熱)$56
勁推介❗好濃郁既Matcha Latte❗
2021-09-28 412 瀏覽
首先佢個位置唔易搵 好好態度咁打電話過去問已經聽到個男店員態度好差 唔耐煩咁樣上到去 有個女店員叫我哋填紙仔 唔俾坐低填一定要我哋填完先比入去 好啦 裡面得一檯客 咁女店員帶咗我哋坐四人位點知要我哋坐返二人位 我哋多口問一句 可唔可以坐四人位 闊落少少佢又唔俾⋯⋯點知坐到賣單都無人食物方面:1.紫椰菜花腩肉貓耳朵 個名就好聽 其實只係煙肉 加幾舊椰菜花自己屋企都整到2.蜜糖雞翼 全部都未熟 3.叫埋甜品 我哋好早已經叫咗甜品 之後店員就話 要落街買雪糕俾我哋 其實你咁樣同個客講係咩意思?等咗起碼半個鐘先有得食 味道正常———賣單走啦 佢話無payme 轉數快 又唔收卡 咩payment都唔收 只係收現金咁點解你一開頭唔講?我哋等甜品嗰時又唔講?你OpenRice打哂出黎⋯?之後我哋問佢佢叫我哋落去撳錢 撳錢邊度 又唔講女店主態度超級惡劣 黑哂面叫我哋落去附近7–11買嘢撳錢完全冇幫我哋諗解決方法態度好衰咁講:你哋是但一個留喺度 一個落去撳錢啦!———真係超差嘅體會 睇返OpenRice之前都好多負評尖沙咀大把餐廳 真係唔好揀佢
首先佢個位置唔易搵 好好態度咁打電話過去問

3.叫埋甜品
等咗起碼半個鐘先有得食
味道正常
———
咁點解你一開頭唔講?我哋等甜品嗰時又唔講?
你OpenRice打哂出黎⋯?之後我哋問佢
佢叫我哋落去撳錢 撳錢邊度 又唔講

女店主態度超級惡劣 黑哂面
叫我哋落去附近7–11買嘢撳錢
完全冇幫我哋諗解決方法
態度好衰咁講:你哋是但一個留喺度 一個落去撳錢啦!
———
真係超差嘅體會 睇返OpenRice之前都好多負評
尖沙咀大把餐廳 真係唔好揀佢

2021-09-28
2021-08-29 443 瀏覽
香港既cafe開到成行成市亦都因為咁 我可以成日發掘新野😍今次黎到尖沙咀一間樓上cafe取名單一個字 ”只” 文青味出哂黎一入去第一個感覺係好舒服😌座位用白色紗窗簾隔開左加埋d波波燈真係幾浪漫💛可能見肥仔我大份🤪店員安排左張梳化我坐😂 唔坐由自可 一坐 舒服到唔想起身😂環境+座位我比滿分💯先黎過餐前小食🍟🍟大滿足黑松露薯條+黑松露醬薯身帶有薯皮 夠粗壯🤤 本身滲上黑松露粉 再加埋大大力點醬用大滿足黎形容絕不過份!超多雜菌蜜糖芥末蘑菇香草醬貓耳朵😚食貓耳朵令我細細個食既貝殼粉香草醬好香濃 每一啖都裝到d汁黎食好creamy😍 配埋杯蜂蜜柚子梳打 食落又冇咁漏👍 就咁 我就成塊肉餅咁攤左成個下午😌🤪
香港既cafe開到成行成市

環境+座位我比滿分💯

先黎過餐前小食🍟🍟
薯身帶有薯皮 夠粗壯🤤
本身滲上黑松露粉 再加埋大大力點醬
用大滿足黎形容絕不過份!
超多雜菌蜜糖芥末蘑菇香草醬貓耳朵

食落又冇咁漏👍
就咁 我就成塊肉餅咁攤左成個下午😌🤪
超多雜菌蜜糖芥末蘑菇香草醬貓耳朵
蜂蜜柚子梳打
店鋪位置極難搵,打比店員問位置,他們只說地下有水牌,但原來水牌是要入大廈先見到,並非在街上的水牌。店員服務態度有好大的進步空間,唔問客人要餐湯定沙律就默認左,問多句係咪可以簡就有少少唔耐煩。叫左杯latte,價值$46,但個拉花仲差過咖啡拉花初學者,對比起同價位但拉花有心思好多既cafe,性價比極低,唔會再幫襯呢間野。

latte
2021-07-31