2021-06-08 3976 瀏覽
同家姐行完SOGO,佢話帶我試有特色卷物嘅日本料理餐廳!地點就喺SOGO隔離嘅澳門逸中心,原來成座廈都係餐廳食肆!menu設計簡潔,主打卷物、壽司同刺身,天氣熱熱地食啱哂,仲有其他日本料理例如:串燒、鍋物之類。店員有禮,價錢親民!食物質數高!讚👍 🍣紅龍卷🍣 $124cream cheese醬放喺新鮮吞拿魚上,卷物裡面係炸蝦同芝士。一口份量,多重口感,上層creamy,加上吞拿魚鮮味,中間再食倒炸到卜卜脆嘅蝦!推介!好味!🐟西京燒銀鱈魚 $145主角銀鱈魚超有氣勢!表皮小小焦香,帶點醬油香甜嘅醬汁! 上枱已經聞倒好香! 兩片大大片嘅銀鱈魚,肉質嫩滑到冇得彈!油份適中食落唔會好乾!好味!🥗龍捲風沙律🥗 $82打卡又好味嘅一個巨型沙律!真係食得又睇得!頂層有高高在上嘅蟹柳,中層有大量蟹籽加爽口嘅中華沙律!配埋底層嘅生菜,沙律醬係我最鐘意嘅千島醬,原來仲加左薯片!估唔倒又幾夾,成個沙律清新又爽脆!🍢日式炸豆腐 $45賣相都極靚嘅炸豆腐,外脆內軟!炸皮啱啱好,唔油膩!面頭有好多木魚絲,豆腐軟綿綿好滑🫒枝豆 $51 最後點埋枝豆,咸咸地帶出枝豆味!份量多!唔錯!
同家姐行完SOGO,佢話帶我試有特色卷物嘅日本料理餐廳!地點就喺SOGO隔離嘅澳門逸中心,原來成座廈都係餐廳食肆!menu設計簡潔,主打卷物、壽司刺身,天氣熱熱地食啱哂,仲有其他日本料理例如:串燒、鍋物之類。店員有禮,價錢親民!食物質數高!讚👍

🍣紅龍卷🍣 $124

🐟西京燒銀鱈魚 $145

🥗龍捲風沙律🥗 $82

🍢日式炸豆腐 $45
  • 西京燒銀鱈魚
2021-05-31 2355 瀏覽
由中學年代開始食既古今,佢既卷物一向都有水準,依家款式比以前多得很,有份圖文並茂既示意圖,啲名又改得幾貼切🤣呢晚全場爆滿,兩個侍應做到踢晒腳,但係都好有禮貌▪️ 紅龍卷(7.5/10)💲124擺盤夠曬吸睛😍濃味帶辣既千島醬,鋪係柔潤既吞拿魚上面,內裡有芝士同埋脆身炸蝦🍤成個配搭都好夾,一口size好快清曬🙈▪️ 蜘蛛(7/10)💲93呢個有少少青瓜同埋牛油果,但會係以蟹柳同埋軟殼蟹為主,入口保持酥脆,亦唔會油膩,比起紅龍卷清淡一點點🤭▪️ 西京燒銀鱈魚(6.5/10)💲145其實舊魚好肥美嫩滑,而且燒完油脂更加豐盛,有種入口即溶既感覺,本身應該達7.5/10,可惜落鹽太重手越食越鹹😳▪️ 網燒牛舌心(7/10)💲68呢個牛舌心帶爽,亦都唔會話燒到乾曬,不過有點兒鹹,要配上酸既柚子醋中和一下🧐▪️ 雞中翼串(6.5/10)💲32/2隻雞中翼個皮略脆,但係肉質就比較乾嚡身,勝在椒鹽調味得宜幾入味🐔▪️ 雞軟骨串(7/10)💲20雞軟骨口感爽脆,同樣係加上椒鹽調味😛🔎 整體評分(7/10)

▪️ 紅龍卷(7.5/10)💲124

▪️ 蜘蛛(7/10)💲93

▪️ 西京燒銀鱈魚(6.5/10)💲145

▪️ 網燒牛舌心(7/10)💲68

網燒牛舌心

▪️ 雞中翼串(6.5/10)💲32/2隻

雞中翼串  +  雞軟骨串

▪️ 雞軟骨串(7/10)💲20

雞軟骨口感爽脆,同樣係加上椒鹽調味😛

🔎 整體評分(7/10)
網燒牛舌心
2021-05-16 2505 瀏覽
幾時後可以喺大西北開返間?如果佢開喺大西北,我一星期要食一次,我會將去列為長期飯堂日本野之中,我鍾意食卷物多個壽司同刺身。卷物係次次去親都一定要叫,係因為佢卷物係即叫即做。而金龍卷都係我嘅首選,因為成日喺連鎖店食嘅都係啲飯凍冰冰,個蝦淋到💩咁。芝士魚餅 $53好香嘅芝士,個份量啱啱好,又唔會蓋過魚餅味道👍網燒牛舌心 $68我覺得牛舌最重要嘅係口感,而呢間做到我要嘅效果,同埋佢配有嘅麻油,點左反而中和咗佢本身牛舌嘅鹹,同埋冇諗過佢同麻油會夾到雜錦天婦羅 $61出色嘅天婦羅一定係外脆內軟,而且表皮唔會出晒油,最重要嘅係要有碎。呢間食得出即叫即做,上到嚟就算過咗一陣都係熱辣辣,最緊要炸物本身用油去炸會顯得好油,但食落唔會成口油,好食到我連碟上面嘅脆脆都食埋。蟹膏帶子炒飯 $176平時出面食嘅炒飯炒完之後會有啲乾,除咗口乾之外仲會哽胃。開頭見到個底好油,以為佢用咗好多油去炒,但到食落去除咗啲飯唔會乾,仲會食到煙煙銀銀,唔哽位之餘仲唔覺得佢油,我哋見到嘅油應該係蟹膏炒完之後本身蟹膏嘅油。帶子份量都多,而且細細粒,帶子同飯一齊食唔會話好似食緊兩樣嘢咁。
幾時後可以喺大西北開返間?
如果佢開喺大西北,我一星期要食一次,我會將去列為長期飯堂

日本野之中,我鍾意食卷物多個壽司刺身。卷物係次次去親都一定要叫,係因為佢卷物係即叫即做。

芝士魚餅 $53
好香嘅芝士,個份量啱啱好,又唔會蓋過魚餅味道👍

網燒牛舌心 $68

• 蟹膏帶子炒飯
  • 芝士魚餅
  • 牛舌
2021-05-05 3157 瀏覽
《新派創意日式卷物🍣》———————————————-#古今🇯🇵-呢間古今一直係我嘅至愛,已經唔止食過一次,今次再上嚟食水準仍舊!小店環境雅緻舒適,走日式fusion 居酒屋風格,主打新派創意卷物,跳出傳統嘅框框,件件都色彩繽紛😆-先嚟一個雜錦刺身沙律,上面佈滿魚生刺身同蟹柳,份量都相當足料,大大盤!生菜同中華沙律新鮮爽口,帶點沙律醬嘅辣味,非常開胃醒神🤩日式炸豆腐外酥內軟,炸得金黃色,淋上照燒醬汁,風味十足~-卷物花樣多多,各個款式都好吸引,當中金龍卷一定係必點🐉壽司飯裡面包住炸蝦同忌廉芝士,上面加上一層三文魚,再將各件砌成成條金龍咁樣,夠哂搶眼。三文魚肉質柔潤,炸蝦就香脆可口,多層次嘅口感超正~🗻去唔到富士山,就嚟食下啦,卷住鰻魚同牛油果,灑上滿滿嘅蟹柳同脆脆,健康又好食!-🦀而主食方面,蟹膏帶子炒飯裡面有不少帶子粒,炒得粒粒分明,夠哂鑊氣,調味亦都啱啱好,食完超飽🍚-重點讚下,呢度嘅服務一流,好識得推薦美食,走個時仲送到我哋到𨋢門,好有日式格調😍-⭐ 參考價錢︰(另收加一)雜錦刺身沙律: $103金龍卷:$103富士山:$93蟹膏帶子炒飯: $176日式炸豆腐:$45🍌 抵dea
《新派創意日式卷物🍣》
———————————————-
#古今🇯🇵
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
雜錦刺身沙律: $103
金龍卷:$103
富士山:$93
蟹膏帶子炒飯: $176
日式炸豆腐:$45
🍌 抵deal 指數:9/10
💰 人均消費︰$290
2021-05-04
今日約左朋友係銅鑼灣食飯,係銅鑼灣覓食成日好鍾意去百樂中心同澳門逸園中心,因為成幢都係嘢食🤣今次朋友想食卷物同日本料理,所以我地就揀左古今。餐廳環境舒適,座位夠寬闊,餐牌上面勁多卷物可以俾佢慢慢揀,今次我地除左叫左卷物之外,仲叫咗一個壽喜燒同埋一啲小食。🎈安格斯牛肉壽喜燒配料有金菇、冬菇、娃娃菜、京蔥、豆腐同粉絲,而面層就鋪滿左安格斯牛肉,另外仲附上日本生雞蛋。壽喜燒係甜醬油湯底,味道清甜。牛肉有油脂,牛味濃,點埋生雞蛋一齊食口感滑溜,粉絲同埋娃娃菜都勁入味!🎈金龍卷(芝士、炸蝦、三文魚)金龍卷面層係三文魚,新鮮肥美,配埋炸蝦同芝士,味道勁夾,而炸蝦夠香脆,蝦肉亦結實爽口。🎈煙花(辣味三文魚、辣味吞拿魚、脆片)煙花卷面層有呑拿魚茸,味道微辣,內有三文魚粒,令口感更豐富。🎈雜錦天婦羅(番薯、茄子、冬菇、蝦)番薯係日本嘅小番薯,味道香甜,質感軟糯。茄子炸得乾身,唔會油淋淋。冬菇夠厚,而且多汁。炸蝦夠新鮮,蝦肉結實,所有炸物既炸漿亦夠薄身。🎈網燒牛舌心牛舌心係牛舌最嫩既部位,簡單用鹽調味已經好好食!而且係厚切,又有牛香,勁推介👍🏻整體黎講,哩間餐廳真係坐得舒服,食物亦好食,係同朋友聚會既好選

🎈安格斯牛肉壽喜燒

🎈金龍卷(芝士、炸蝦、三文魚)

🎈煙花(辣味三文魚、辣味吞拿魚、脆片)

🎈雜錦天婦羅(番薯、茄子、冬菇、蝦)

🎈網燒牛舌心

整體黎講,哩間餐廳真係坐得舒服,食物亦好食,係同朋友聚會既好選擇。

2021-09-12 0 瀏覽
之前吃過他們的分店,銅鑼灣這間倒是第一次來,是夜就約了朋友一起晚餐~裡面和風的裝潢很有日本的感覺🇯🇵 感覺舒服🔸磯煮六頭鮑魚看到黑板上的是日推介有磯煮六頭鮑魚,所以就點了一份試試~ 擺盤很精緻,鮑魚燉煮得入味甘甜,而且口感軟嫩彈牙,滋味十足🔹金龍卷芝士、炸蝦、三文魚這個組合的配搭永不會岀錯! 裡面的炸蝦仍保持酥脆口感,超好吃的,不消一會兒就吃光光了🔸安格斯牛肉壽喜燒滿滿一鍋的壽喜燒,安格斯牛肉的份量大方,吃的時候可以沾一下生雞蛋醬,吃起來更滑順。除了牛肉外,還有豆腐、菜、金菇、冬菇、洋蔥和粉絲等,一邊煮一邊吃,食材吸飽了醬汁味道很鮮美甘醇

磯煮六頭鮑魚

🔸磯煮六頭鮑魚

🔹金龍卷

安格斯牛肉壽喜燒

🔸安格斯牛肉壽喜燒
磯煮六頭鮑魚
安格斯牛肉壽喜燒
  • 安格斯牛肉壽喜鍋
寧靜日式小店銅鑼灣逸園一向日式餐廳為主,除了omakase 及串燒,古今算是價位上相對親民又有特色的餐廳。▰銀雪西京燒 $138 以西京醃製魚肉後再直接燒,味道帶甜,銀鱈魚肉質鮮嫩富有油脂,甘甜醬汁恰恰中和油膩感,很好下飯。角切粒刺身飯 $98 滿滿的魚子和刺身粒,舖在醋飯上,壽司飯的咸度很夠,幾乎不用再加醬油,師傅已調好味道網燒牛舌心 $68恰到好處的鹽味,牛舌不算厚切(大概1cm)但卻愈嚼愈香,吃起來也很有嚼勁,很香口的小食。午飯時段都是滿座,但客人們傾談的聲量不大,每張桌子的間距也相當足夠,環境很舒適,算是鬧市中不錯的選擇。—————————————————古今 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
寧靜日式小店

銀雪西京燒 $138

角切粒刺身飯 $98

網燒牛舌心 $68

—————————————————
古今 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2021-08-16
  • 網燒牛舌心
  • 銀鱈魚西京燒定食
2021-09-11 0 瀏覽
食物味道 賣相有很大空間改善牛俐芯又薄又不是好有牛味 不值得$6x四件三文魚籽壽司超迷你 牛肉sukiyaki 普普通通天婦羅炸蝦炸粉有點厚雞軟骨串有點雪藏味 雞軟骨肉串裏面嘅肉係沒有咬感名係串燒但好明顯係炸嘅叫咗五至六樣嘢兩個人$813同一楝大廈有其他更有水準 價錢相釣既選擇Waiters 服務都有禮貎但好明顯比較生手 上菜手法要點時間再努力學習💪其中一個年紀比較年長既叔叔他努力去做不過與貴餐廳既門面格格不入總括來講不會encore
食物味道 賣相有很大空間改善

其中一個年紀比較年長既叔叔
他努力去做不過與貴餐廳既門面格格不入

總括來講不會encore

2021-09-07 2 瀏覽
收工同朋友去銅鑼灣食飯,去咗成幢都係食肆嘅澳門逸園中心搵食我哋好早到,店員安排我哋坐窗邊,有少少銅鑼灣鬧市嘅夜景睇,店內以二人枱居多,留意到仲有間房會靜啲啲雖然店員只有兩位,但佢哋都好主動照顧房內外所有客人,覺得幾好日式炸豆腐,豆腐係滑同有少少硬身豆味幾重,食落熱焫焫少少硬身嘅豆腐,用筷子唔叻嘅人都唔怕夾爛晒🤣呢個係店員推介嘅「蜘蛛」配料有軟殼蟹、蟹柳、牛油果同蘿蔔絲軟殼蟹炸都啱啱好,又夠熱本身唔會油膩,再加埋蘿蔔絲都幾清新牛油果同所有海鮮類都一定夾👏🏻我哋唔知個泡菜鰻魚炒飯會咁大個!食到勁飽!泡菜嘅酸酸辣辣都開胃,而且鰻魚舊舊都好大,好抵食,同值👏🏻黑龍卷都係牛油果鰻魚卷,入面包咗炸蟹柳鰻魚好肥美,好意想不到😬本身諗住食吓甜品但真係太飽就放棄了
收工同朋友去銅鑼灣食飯,去咗成幢都係食肆嘅澳門逸園中心搵食

日式炸豆腐

日式炸豆腐,豆腐係滑同有少少硬身
豆味幾重,食落熱焫焫

日式炸豆腐

少少硬身嘅豆腐,用筷子唔叻嘅人都唔怕夾爛晒🤣

蜘蛛

呢個係店員推介嘅「蜘蛛」
配料有軟殼蟹、蟹柳、牛油果同蘿蔔絲
軟殼蟹炸都啱啱好,又夠熱
本身唔會油膩,再加埋蘿蔔絲都幾清新
牛油果同所有海鮮類都一定夾👏🏻

黑龍卷、泡菜鰻魚炒飯

黑龍卷都係牛油果鰻魚卷,入面包咗炸蟹柳
鰻魚好肥美,好意想不到😬
本身諗住食吓甜品但真係太飽就放棄了

2021-08-11
黑龍卷、泡菜鰻魚炒飯
2021-09-07 3 瀏覽
想食呢間日式餐廳好耐了,今日終於都食到啦,門面都好日式!見佢個卷物幾吸引而我又鐘意食三文魚,所以叫左金龍卷~入面有炸蝦天婦羅,上面有三文魚腩刺身同芝士,配搭一流🥰🥰😍我好鐘意~之後叫左個凍豆腐沙律😋個汁用左麻醬,上面有蟹籽同三文魚籽,食落凍凍地幾fresh,豆腐口感好滑~凍既口感,做前菜都幾好。之後仲叫左什錦天婦羅,有蝦、菇同茄子,呢個要襯熱食~脆卜卜🤤最後就係蟹膏帶子炒飯啦!呢個炒飯擺盤好有心思,擺左兩棵草係隔離,令到成件事冇咁單調~味道方面食得出濃郁嘅蟹糕味~砌粒嘅帶子都好爽口~不過我係重口味既人,覺得可以再咸少少會更好~🤤店舖環境有好多好靚既畫~好舒服
想食呢間日式餐廳好耐了,今日終於都食到啦,門面都好日式!

見佢個卷物幾吸引而我又鐘意食三文魚,所以叫左金龍卷~

之後叫左個凍豆腐沙律😋
麻豆腐沙律

什錦天婦羅

蟹膏帶子炒飯

最後就係蟹膏帶子炒飯啦!

店舖環境有好多好靚既畫~好舒服
2021-08-19
麻豆腐沙律
什錦天婦羅
2021-09-06 3 瀏覽
今日收工朋友帶咗我黎佢好鍾意既居酒屋🏮入到黎環境好舒服好闊落,好適合同朋友聚會既餐廳👍🏻因為呢度d卷物睇落好吸引,所哋我地叫左2個rolls - 蜘蛛&金龍卷蜘蛛入面有青瓜,牛油果,蟹柳同埋軟殻蟹所有食材都好夾,由其係我最愛既牛油果同軟殻蟹。軟殻蟹夠哂脆同牛油果夾埋食個口感真係好正😋金龍卷入面有芝士,炸蝦同埋三文魚三文魚好新鮮,炸蝦🍤好脆好好果。金龍卷上面個醬超好果,有微微辣味,將成個卷物昇華左😂同埋個size岩岩好一啖食晒,令到我忍唔住係咁食雜錦天婦羅包括有2隻炸蝦,炸番薯,炸冬菇同埋炸茄子炸蝦都算大隻同彈牙,我最欣賞佢全部天婦羅個炸粉一d都唔厚,因為我好怕食d好厚炸粉既天婦羅,呢度一d都唔會👍🏻我最鍾意食既係炸番薯,好甜好好味😋蟹膏帶子炒飯個炒飯都算足料,見到入面有好多帶子,又聞到好香既蟹膏味。個炒飯夠哂多料又夠熱,平時好少食飯既我都忍唔住食哂😆值得一讚既係呢度既店員全部都好好態度👍🏻

蜘蛛
入面有青瓜,牛油果,蟹柳同埋軟殻蟹

金龍卷
入面有芝士,炸蝦同埋三文魚

雜錦天婦羅
包括有2隻炸蝦,炸番薯,炸冬菇同埋炸茄子

值得一讚既係呢度既店員全部都好好態度👍🏻
  • 蜘蛛
  • 蟹膏帶子炒飯
  • 金龍卷
2021-09-06 4 瀏覽
難得CWB 有舒適既日本菜~ 發現卷物好好食!!Sogo側邊就係古今了,又唔駛同人迫又可以食正野。餐廳有售多種卷物,睇相好靚又特別。諗起係加拿大溫哥華有食過日本卷物唔知係咪同一個師傅度學既呢。左揀右揀點左份蜘蛛。個名好好聽,個look一流,個樣同味道係一樣咁正既。入面有軟殼蟹,蟹子,牛油果,青瓜。有種又脆又juicy既感覺。點左份西京燒,驚豔既好味好軟好滑,啖啖肉!再加杯日本茶同都市景,係難得忙裏偷閒既一天...
難得CWB 有舒適既日本菜~ 發現卷物好好食!!

Sogo側邊就係古今了,又唔駛同人迫又可以食正野。

點左份西京燒,驚豔既好味好軟好滑,啖啖肉!

再加杯日本茶同都市景,係難得忙裏偷閒既一天...
2021-09-05 4 瀏覽
餐廳位處銅鑼灣鬧市,夾在SOGO和銅鑼灣廣場之間,好彩我地早左上去,隔左一陣午市時段人流很多,是附近工作的OL聚腳之地鹽燒鯖魚定食🍱師傅將鯖魚🐟燒得魚皮很咸脆香,值得一讚,大大條,足夠食完一碗白飯。蒜香安格斯牛柳粒定食🍱味噌湯濃厚足料,好喝,牛柳粒size剛剛好一口,熱氣騰騰的上枱,很讚,呢個定食的芥末魷魚伴菜大大兜,好抵食。蜘蛛(手卷)🍙顧名思義,即是軟殻蟹手卷🦀,連頭尾共有五件,入面包住好多料,有牛油果、蟹柳、青瓜、蟹籽,口感十足。店員很積極,待客殷勤,你埋單走時,待應會為你開門,咁嘅服務態度值得一讚。

鹽燒鯖魚定食🍱

蒜香安格斯牛柳粒定食🍱

蜘蛛(手卷)🍙

2021-08-21
2021-09-05 2 瀏覽
今日專程同朋友嚟到呢間新式日本菜煮食,估唔到真係好有驚喜!-🥗胡麻豆腐沙律🥗舖頭一啲都唔慳皮,落咗好多麻醬、三文魚子等等,令到本身唔鍾意食豆腐嘅我,都食得非常滋味!而且味道酸酸地,好開胃😁😁-🐟火焰金龍卷🍤炸蝦卷上面放咗一層厚厚嘅三文魚,再配埋秘製醬汁,係其他地方食唔到嘅味道😋其他卷物嘅賣相都好吸引,有機會一定會再食多啲😚-🐮安格斯牛肉壽喜燒🐮一上到枱就見到滿滿一大鍋,好期待!!等個湯滾左之後,就迫不及待食🤩 首先,牛肉十分驚喜,佢唔會太多脂肪,比例好啱我心水🤓而啲粉吸晒啲汁,而且爽口彈牙,加埋其他配菜、生雞蛋,非常滿足☺️☺️-菜式新鮮感十足,有機會會再去食!😄😄
今日專程同朋友嚟到呢間新式日本菜煮食,估唔到真係好有驚喜!
🥗胡麻豆腐沙律🥗

🐟火焰金龍卷🍤

🐮安格斯牛肉壽喜燒🐮

菜式新鮮感十足,有機會會再去食!😄😄
試食活動
2021-09-05 5 瀏覽
餐廳:古今地區:銅鑼灣地址:銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓日期:19/8/2021時間:6:45人數:2人 等位: 0mins 價錢: $524之前係荃灣返工既時候食過古今二覺得好好食,於是今次特登黎銅鑼灣試古今尼間分店,位置係Sogo 隔離既大廈都幾方便唔難搵。由於已經食過一次,我哋就嗌左同上次唔同嘅嘢,我哋嗌左5款:M26蜘蛛($93)、M19金龍卷($103)、R3蟹膏帶子炒飯($176),小食嗌左F14芝士魚餅($53)、F3日式炸雞($51),加埋服務費總共$524。小食方面,芝士魚餅煎炸到兩面金黃色,而香濃嘅芝士充滿係魚肉之間,一咬即時爆到成口都係加上彈牙嘅魚餅,大人同小朋友都一定鍾意食嘅小食😋日式炸雞係即時炸好,一入口皮好脆肉滑,香噴噴嘅外皮酥香脆口,嫩滑嘅雞腿肉香氣十足又多汁😝好食到想再嗌多一份🤣壽司方面,M26蜘蛛同M19金龍卷都好好食,而且擺盤好適合打卡😆蜘蛛卷係有炸物、蟹柳再加上牛油果同青瓜感覺又豐富又清新。而金龍卷物面頭有三文魚、沙律醬、甜甜地嘅燒汁,卷入面包住熱辣辣剛炸好嘅炸蝦🍤好享受呀🤤最後個蟹膏帶子炒飯真係冇得彈,可惜侍應送到黎我哋已經即刻食忘記
餐廳:古今
地區:銅鑼灣
地址:銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓
日期:19/8/2021
時間:6:45
人數:2人
等位: 0mins
價錢: $524

最後個蟹膏帶子炒飯真係冇得彈,可惜侍應送到黎我哋已經即刻食忘記咗影相🥴真係失策😓因為個味道太香喇我地急不及待就食咗,個炒飯好有鑊氣加上蟹膏同帶子嘅鮮味令個炒飯香氣撲鼻😙如果多人食都係一個唔錯嘅選擇👍我哋得兩個人最後食到頂住個肚走😚好滿足😆