2023-09-04
📍荃灣 古今二今次黎到荃新天地搵野食,試一試呢間可以望到園景既日式餐廳🫡。呢間古今二有幾間分店,最出名係佢既卷物,非常有特色🍱。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 蜘蛛$96呢個蜘蛛卷物,其實入面係軟殻蟹、牛油果、蟹柳既卷🍙。一食落好有質感,佢既軟殻蟹都好香脆,而且加上牛油果細膩既口感,讚!🩷• 金龍卷 $98金龍卷其實就係炸蝦卷,面頭再加上三文魚🍣。佢面頭既醬汁有少少辣,呢個組合我覺得好有趣👅,令到味道比平時既卷特別🩵。• 龍卷風沙津 $76好趣緻既名,其實係由多種沙津菜、加蟹柳同蟹子,再加上少少海帶絲而成。因為加左海帶絲,所以令到個沙津個口感更加爽口👅。• 清酒煮蜆 $128佢既蜆好新鮮,而且好大粒。最重要係‼️‼️冇沙的‼️‼️而且清酒味都非常之重,一上菜時非常香😝。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
• 蜘蛛$96