2022-05-22 60 瀏覽
最近成日想食西餐,又想可以舒服飲番杯,但又唔想好貴。好驚喜地發現天后有間小店,西式又有酒牌,一於去試吓,餐廳位係一幢私人樓樓下,門面都啲裝修,入到裏面座位唔多,但客人好多,都好期待去食物。我同朋友點左2個都算係佢餐牌裏面推介食物,等待食物當然要飲番杯啦,$68杯真心抵。先講白酒忌廉煮藍青口,青口份量唔少而且味道正常,而家仲食到$88一個,我唔會要求五星級的質素。另一個黑毛豬鞍配薯條,基本上我見每枱都有叫,賣相好,肉質好薄薄的不會過厚,而且用慢煮方法。綜合幾樣野我覺得呢間餐廳都係非常之性價比推介。,
最近成日想食西餐,又想可以舒服飲番杯,但又唔想好貴。

綜合幾樣野我覺得呢間餐廳都係非常之性價比推介。
白汁忌廉藍青口
慢煮黑毛豬鞍配薯條

2022-05-17
用餐優惠
試食活動
白汁忌廉藍青口
慢煮黑毛豬鞍配薯條
2022-05-18 52 瀏覽
成個環境都好浪漫,燈光昏暗,啱晒情侶黎撐枱腳,再望一望佢個餐牌,入邊有各式各樣嘅西式食物,好似一啲意粉類,扒類同沙律類等等,仲有好多唔同嘅酒類飲品,紅白酒同埋啤酒,當然亦有一啲不含酒精嘅飲品,而我哋叫左白酒忌廉煮青口、香辣白酒煮蜆扁意粉同埋醬油漬吞拿魚和風沙律,再叫咗杯嘢飲,蜜桃檸檬紅茶,首先講吓個白酒忌廉煮青口,佢個忌廉汁煮得非常入味,再加埋有一陣陣嘅白酒香,而且青口新鮮,有濃郁嘅海水味,呢個係我非常鍾意,而我最愛就緊係呢個香辣白酒煮蜆扁意粉,聽個店員講係佢哋最新推出嘅食物,啲蜆肉非常鮮甜,意粉個汁調得好好,少少辣得黎,意粉吸收左蜆嘅鮮味,開胃而且令我食過返尋味,而醬油漬吞拿魚和風沙律,佢用嘅菜非常新鮮而且鮮甜,醬油漬,係令呢個沙律錦上添花,加埋吞拿魚嘅鮮味,呢個沙律健康得黎又唔會太過單調,啱晒減肥嘅朋友,最後講下個嘢飲,蜜桃檸檬紅茶,飲落喉嚨到非常舒服,唔會太甜,有一種清新嘅感覺,總括而言,呢間餐廳喺環境同食物質素方面,都非常出色,係情侶或者朋友們聚餐嘅一個選擇。
2022-05-16 56 瀏覽
今日放假同🐽🐽去咗天后搵食。其實天后有好多特色小店。今次我哋就去咗叄嘗食個午餐。坐低睇吓個Lunch Menu 有咩好食先。樣樣都吸引🤤真係攪到心大心細🤔日式全日早餐好豐富有好多嘢食燒西京比目魚、野菜煮物、漬物,芝麻醬豆腐味付飯團(兩件)、炸油揚溫泉蛋味付飯團🍙好好食好入味😋炸油揚溫泉蛋好特別我第一次食好似腐皮包住溫泉蛋咁。好食呀。原條鰻魚滑蛋丼條鰻魚勁大條啲蛋又滑正呀!追加咗個新奧爾良炸雞翼伯爵茶同洋甘菊茶
今日放假同🐽🐽去咗天后搵食。
其實天后有好多特色小店。
今次我哋就去咗叄嘗食個午餐。
坐低睇吓個Lunch Menu 有咩好食先。
樣樣都吸引🤤真係攪到心大心細🤔

日式全日早餐
好豐富有好多嘢食
燒西京比目魚、野菜煮物、漬物,芝麻醬豆腐
味付飯團(兩件)、炸油揚溫泉蛋

味付飯團🍙好好食好入味😋

炸油揚溫泉蛋
好特別我第一次食好似腐皮包住溫泉蛋咁。
好食呀。

原條鰻魚滑蛋丼
條鰻魚勁大條啲蛋又滑正呀!

追加咗個新奧爾良炸雞

伯爵茶同洋甘菊茶
  • 原條鰻魚滑蛋丼
2022-05-15 44 瀏覽
之前見到網上介紹,於是約左朋友黎試下叁嘗。地方小小但人情味滿滿,店員主動介紹左特別菜式,服務一流。香煎鱸魚配白酒忌廉汁$138水準一流,忌廉汁帶有炒煙肉,加埋配菜,口感好好。鱸魚煎得香脆,外皮脆魚肉幻滑,好大條好抵食。欖油蒜片番茄露荀扁意粉$88意粉份量足夠,加左番茄等配料,意粉有濃郁蒜味,好開胃。比利時窩夫雪糕$68雪糕可揀唔同口味,即叫即整,窩夫較香脆,加上焦糖既口感唔錯。抹茶雪糕加上餅碎,口感十足。呢度仲要係冇加一,服務又好,十分推介。
之前見到網上介紹,於是約左朋友黎試下叁嘗。
地方小小但人情味滿滿,店員主動介紹左特別菜式,服務一流。

香煎鱸魚配白酒忌廉汁$138

欖油蒜片番茄露荀扁意粉$88

意粉份量足夠,加左番茄等配料,意粉有濃郁蒜味,好開胃。
比利時窩夫雪糕$68

呢度仲要係冇加一,服務又好,十分推介。
2022-05-10
2022-05-13 60 瀏覽
#Sheep and Pig喺天后揾嘢食之際 俾呢間小店個英文名吸引住😍 Sheep and Pig 我係白羊座🐑 朋友屬豬🐖 二話不說 即刻入去坐低-🐟香煎鱸魚配白酒忌廉汁 $148鱸魚柳本身有鹽同黑椒調味 再蘸啲白酒忌廉汁 入口更滑溜 魚骨少 魚皮又煎得幾香 不妨魚肉連皮食 煙煙韌韌 口感唔錯 -🥣牛板腱丼配温泉蛋 $138我唔似得朋友咁細食😅 要食個丼飯醫肚 椰菜切絲好新鮮 清新爽脆 牛板腱切片🥓份量多 五成熟 冇血水又冇乜脂肪 所以肉味夠 同埋有嚼勁 温泉蛋拌珍珠米 濕潤黏口 加少少日本醬油一齊食 應該仲好味😋 略嫌飯嘅温度唔夠熱-🍵洋甘菊茶 $20飯後嘆杯花茶 凝神又順喉-📍叁嘗 Sheep and Pig天后歌頓道1號DIVA地下1A號舖
#Sheep and Pig
🐟香煎鱸魚配白酒忌廉汁 $148

🥣牛板腱丼配温泉蛋 $138

🍵洋甘菊茶 $20
飯後嘆杯花茶 凝神又順喉
📍叁嘗 Sheep and Pig
天后歌頓道1號DIVA地下1A號舖
好好彩放寬左8人一枱後,即日whatsapp預約晚餐都有位😃餐廳座位唔多,一定一定要book枱!唔係就要排walkin等個半鐘啦。whatsapp訂座時已經feel到店員好有心,超好service🥰預先介紹每日有不同的dinner special,限量菜式可以預留。感覺好過5星期酒店staycation😂今日special有香煎鱸魚配白酒忌廉汁,西班牙慢煮黑毛豬鞍配薯條,燒三文魚頭鮫,醬燒比目魚群邊牛油果卷,同香辣白酒煮蜆扁意粉🍝每款都好吸引,眼闊肚窄唯有預留2樣先。坐左窗口6人位,6個人坐既話稍嫌逼,3個人就好闊落😉一坐低女店員拎個木牌仔黎介紹,態度好nice❤️黑松露忌廉蘑菇湯 $38好creamy又香黑松露味🥣Cider o'clock $484%酒精,啱曬平時唔飲酒既女仔😉不過我朋友話好苦🤔西班牙慢煮黑毛豬鞍配薯條 $248諗住切開易d share,估唔到廚房已經切好一片片好貼心😍豬鞍份量算少,不過肉質慢煮得黎好嫩滑👍薯條脆身好食🍟明太子蟹肉意大利粉 🍝Cream得黎唔會太膩,意粉質地正常,唔會煮得太軟或太硬。左口魚卷😍好鍾意呢個卷物,左口魚微微燒過,油脂出曬黎😋加埋沙律醬同照燒

黑松露忌廉蘑菇湯 $38
好creamy又香黑松露味🥣

Cider o'clock $48
4%酒精,啱曬平時唔飲酒既女仔😉不過我朋友話好苦🤔

西班牙慢煮黑毛豬鞍配薯條 $248

明太子蟹肉意大利粉 🍝
Cream得黎唔會太膩,意粉質地正常,唔會煮得太軟或太硬。

左口魚卷😍好鍾意呢個卷物,左口魚微微燒過,油脂出曬黎😋加埋沙律醬同照燒汁好惹味

可惜用餐時間限時1小時15分鐘,傾計既話唔太夠。不過位置咁少食物又高質,快d食完俾下一枱客人都好💛希望佢長做長有😘
平時好少黎天后呢區🤪 今次帶媽咪過黎食個lunch✨店面雖小但係食物質素真係好有驚喜🥺 有個staff 由入座到埋單都好好服務❣️近排佢哋轉左新Set lunch menu😝價錢合理,+$18就有小食/湯👍🏻 跟餐叫左個黑松露蘑菇湯☺️ 食西餐成日都有得飲,但係唔係間間都有心做🍲呢道既蘑菇湯好濃郁creamy👏🏻真材實料,打碎哂蘑菇但保留左啖啖既顆粒感😍另外必叫同樣+$18炸雞翼(3pcs)🍗勁大隻又漲卜卜👍🏻一食落去爆汁🥹 最特別係佢Cajun口味好正好突出😘入面既肉質好嫩👍🏻最得意係仲有章魚小丸子🐙過下口癮都唔錯🤤美國牛板腱配薯條 $138叫左medium rare🥩色澤粉嫩🫶🏻賣相幾好已經切好左,有成十幾塊🥹食落好腍🥰薯條好厚身😍 真係做到外脆內軟又唔油膩🤤而且份量勁多!堆到成座山咁😂醬燒三文魚炸蝦卷 $148呢個應該係黎到既must-try招牌菜😌佢哋既卷物點解可以做得咁出色⁉️擺盤好靚🥹有成八大件女仔實食唔哂🤭面頭三文魚微微炙燒過🔥配埋壽司飯同青瓜粒成件事真係好fresh 👏🏻 中間個炸蝦係勁脆🍤 飲品今次試左荔枝乳酸梳打 +$8飲落酸酸甜甜,開胃又解渴💦 另外蜜桃檸檬紅茶+$5😆
平時好少黎天后呢區🤪 今次帶媽咪過黎食個lunch✨

最得意係仲有章魚小丸子🐙過下口癮都唔錯🤤

美國牛板腱配薯條 $138
叫左medium rare🥩色澤粉嫩🫶🏻賣相幾好
已經切好左,有成十幾塊🥹食落好腍🥰

醬燒三文魚炸蝦卷 $148
呢個應該係黎到既must-try招牌菜😌
佢哋既卷物點解可以做得咁出色⁉️
擺盤好靚🥹有成八大件女仔實食唔哂🤭

飲品今次試左荔枝乳酸梳打 +$8
飲落酸酸甜甜,開胃又解渴💦 另外蜜桃檸檬紅茶+$5😆 淡淡蜜桃味配埋濃而不澀的紅茶,唔會太甜呀🍑

佢哋近排都喺天后開左間懷舊主題 港式火鍋店💛 @city.of.darkness 咁有heart既小店要多多支持🥰

Menu:
2022-05-03
  • 美國牛板腱配薯條
  • 醬燒三文魚炸蝦卷
  • 黑松露忌廉蘑菇湯
2022-03-09 83 瀏覽
呢間食店非常細... 座位唔多... 不過見到menu幾吸引... 所以即管試吓!Order咗嗰<日式All day breakfast>... 响香港西式嘅All day breakfast就見得多... 日式嘅真係比較少有! 呢個餐有: 燒西京比目魚、野菜煮物、漬物、芝麻醬豆腐、味付飯糰(2件)、炸油揚温泉蛋! 比目魚燒出嚟肉質好嫩滑👍👍👍... 而油揚温泉蛋幾特別... 成個餐好有驚喜!👏👏👏另外叫咗<低温慢煮原隻雞胸沙律配蜜糖芥末籽汁>... 雞胸唔嚡... 但有一少部分未完全夠熟... 扣d分啦! 整體上唔錯... 感覺店舖雖然細但幾有heart!

整體上唔錯... 感覺店舖雖然細但幾有heart!
2022-03-03 136 瀏覽
行過見到間幾有風格嘅Cafe就入去坐低咗,裏面唔係好大但係都坐得舒服嘅,我去嘅時間冇咩人,大約下午茶時間我哋叫咗兩個套餐,份量啱啱好,好滿足美國牛板腱配薯條$138佢原本設定咗五成熟,我都係跟返佢嘅設定,因為我平時都食開五成熟,好食喎!肉質鮮嫩,點上少少鹽,直接放落口,唔會覺得好難咬,好好食😋薯條都炸得啱啱好,粗幼都適中,呢一個餐係我鍾意食嘅味道😚日式吉列豬扒飯$72日式咖喱係唔辣嘅,啱我,但如果你係鍾意食辣嘅咖喱呢,呢個就唔啱你啦佢嘅豬扒都炸得啱啱好,唔會覺得乾,而且豬扒都好林,好容易咬,因為炸粉都係適中,唔會覺得好厚佢嘅飯係用咗日本米,食到停唔到😛雞翼 $18章魚小丸子 $18每個餐可以加一份小食,而小食都只係$18,好平呀!未去到話驚為天人,但係都係好食嘅$18真係好抵另外佢個套餐係包埋飲品,如果額外揀特別嘅飲品就補差價就可以啦我哋就叫咗檸檬茶同埋蜜桃乳酸梳打,佢嘅檸檬茶係用茶包然後加一片片檸檬,蜜桃乳酸梳打都唔會太甜,味道啱啱好

我哋叫咗兩個套餐,份量啱啱好,好滿足

美國牛板腱配薯條$138
薯條都炸得啱啱好,粗幼都適中,呢一個餐係我鍾意食嘅味道😚
美國牛板腱配薯條

日式吉列豬扒飯$72
佢嘅飯係用咗日本米,食到停唔到😛
咖喱吉列豬扒飯

美國牛板腱配薯條
咖喱吉列豬扒飯
新奧爾良炸雞翼
日式章魚燒
意粉就不過不失。參嘗卷入面有吞拿魚,炸蝦,牛油果加上辣味同原味蛋黃醬,增加味道層次,炸蝦無整到淋哂。最推介係個黑毛豬。佢以慢煮方式烹調,色澤粉嫩,口感細柔多汁!薯條份量幾足。The roll include tuna, fried shrimp, avocado w/ spicy and regular mayonnaise. Quite nice 😊 Most recommended dish is the slow-cooked Iberico pork, juicy and soft 💕 🖤Food 明太子蟹肉忌廉意粉 $118西班牙黑毛豬鞍配薯條 $238叁嘗卷 $108❤️Dealmoxbank 開户有300蚊拿之餘,平時叫網上外賣平台有5% cashback👏🏻 而且星期五六日滿300減65 ( “MOX65” ) 記得儲埋AsiaMiles 🤩#eatwccinhk #cc_northpoint #cc_北角 #cc_fusion #fusion

🖤Food

明太子蟹肉忌廉意粉
西班牙黑毛豬鞍配薯條
叁嘗卷
西班牙黑毛豬鞍配薯條
叁嘗 天后呢個地方我唔係太常去,只係有次去呢到學咖啡拉花先至會黎,於是揾咗間最出名嘅食店醫肚。 餐廳名叫叁嘗,英文Sheep and pig,好似毫無關係咁。老闆係三位年輕人,一位前身做地產,另外兩位各有十年入廚經驗,佢哋一拍即合,打做一間西日fushion良心小店。 店舖面積異常地細小,好彩當日唔多人,唔洗排隊。店內只有小量座位,天花則有多個花朵垂下,為呢個侷促嘅環境帶來一點生氣。午餐就有西式嘅煎牛扒/意粉,另外有日式嘅丼飯/日式all day breakfast。晚市仲有得飲酒同食手卷。我哋三人每人叫咗個lunch set再加個小食。 日式all day breakfast $148 食物望落好精緻,而又好簡單,有陣家常嘅味道。性價比就正常啦,都幾飽肚嘅。 呢個Board嘅重點係燒銀鱈魚。魚一入口十分柔軟,水嫩,脂香感甚高,魚味濃郁,但用作醃製嘅白麵豉/清酒嘅鮮味更為重,香甜四溢。可惜個木板就有好多魚嘅汁水,有D影響外觀。 飯糰顏色較啡,有輕微地煎過,內裏行温。飯粒油潤而充滿醬油/照燒汁濃郁嘅味道,上面嘅醬汁就為飯糰增添甜蜜與香氣。 旁邊嘅腐皮蛋算係驚喜之作。外層嘅“壽司腐皮”極之
叁嘗

日式all day breakfast $148

日式全日早餐

旁邊嘅腐皮蛋算係驚喜之作。外層嘅“壽司腐皮”極之香脆,入面就帶有溏心蛋嘅漿口與蛋香,調味亦都非常足夠,充滿層次感。

另外就配有D日式烚蔬菜,爽口嘅粟米筍,軟腍嘅蘿蔔,煙韌嘅蘑菇都帶有關東煮清淡嘅汁香,不錯。

日式鰻魚滑蛋丼$108

日式鰻魚滑蛋丼

鳗魚size都有一整條,性價比幾好。肉質唔會過熟,厚度幾好,水嫩彈牙,品質新鮮,無骨無腥味,帶有薄薄嘅魚皮。可惜照燒醬汁調味過濃,太突出而覆蓋了蛋香。

炒蛋目測有3-4隻,偏向白色,佢似係Gordan Ramsay嗰隻炒蛋,綿密香滑,入口不用多咬便化開,而且加咗奶/忌廉之後,更為creamy。下層白飯便將食材融合,我就幾鐘意呢道菜。

日式章魚燒x4 $18

日式章魚燒

我哋無聊叫多咗個小食。一開頭對於只係$18,覺得有D可疑,但品質都符合價錢定位。章魚燒外層炸得偏向深色,比平常食嘅更脆身,內裏則有漿口蓬鬆嘅漿糊,魷魚粒偏向細少,價錢都說明一切。配上柴魚/紫菜絲,甜膩嘅蛋黃醬同照燒汁,試吓都無防。
日式鰻魚滑蛋丼
  • 原條鰻魚滑蛋丼
2022-02-18 1454 瀏覽
⭐【天后】用心烹調西日Fusion店⭐知道天后站附近一帶都有很多精緻食店,周末放假,早一點出去吃午餐就不用跟其他人迫。今次去到一間打卡食店,其實Bookmark這間餐廳都有一段時間,聽說小店食物很有水準,一進入餐廳已經看到店中天花有很多裝飾花卉及復古吊燈,已經覺得非常吸睛,整個環境給人很寧靜放鬆的感覺,因為時間早,所有可以坐到一個近玻璃窗的位置,餐廳菜式以西式菜為主,亦有加入日式元素🇯🇵。整體菜式都很有水準,有機會再路過一定會Encore~【美國牛板腱配薯條】(HK$138)用香草放在牛板腱作裝飾點綴,擺盤很靚,感覺清新。牛板腱預先已切好一塊塊,肉質呈現淡淡的粉紅色,牛肉入口紮實而細嫩綿軟,牛肉邊位煎得焦香,熟成度剛剛好,蘸小小鹽作調味,已經可以帶出牛味,而蘸上蜜糖芥末醬更覺惹味,薯條份量亦很足,粗身的薯條,炸得很香脆。【明太子蟹肉忌廉意粉】(HK$118)一入口非常有驚喜,忌廉汁質地濃稠,份量很多奶油味亦很香濃,意粉麵質軟硬度剛剛好,加上粒粒蟹籽、洋蔥、蟹肉及飛魚子在醬汁內,每條意粉都掛上醬汁顯得非常入味,意粉令人回味有驚喜。【菠蘿特飲】跟餐不會太甜太膩,感覺清新,解渴。【Caffe
⭐【天后】用心烹調西日Fusion店⭐

【美國牛板腱配薯條】(HK$138)
用香草放在牛板腱作裝飾點綴,擺盤很靚,感覺清新。

【明太子蟹肉忌廉意粉】(HK$118)
【菠蘿特飲】跟餐
不會太甜太膩,感覺清新,解渴。

【Caffe Latte】跟餐+(HK$12)
奶泡心型拉花很美,打卡一流,甘香不甜膩。

📍【叁嘗】@Sheep_n_pig
🇭🇰香港天后歌頓道1號DIVA地下1A號舖
Shop 1A, G/F, DIVA, 1 Gordon Road, Tin Hau, Hong Kong
2022-02-13
  • 明太子蟹肉忌廉意粉
2022-02-15 98 瀏覽
同朋友出去食飯,唔知大家有冇遇過自己想食西式,但朋友就想食日式嘅話,咁點算呢?🤔今次天后叁嘗 Sheep and pig 幫我解決咗呢個問題😆佢哋嘅lunch set選擇非常全面日式同西式都有好幾個選擇今次我嗌咗西式美國🇺🇸牛板腱配薯條$138可以選擇幾多成熟,雖然我嗌咗七成熟,但係牛板腱一啲都唔靭,肉質細嫩,口感啱啱好!有位健身朋友講過牛板腱中脂肪含量極低,蛋白質含量高,是健康飲食結構中首推的肉類之一,所以真係又健康又好味!另外日式全日早餐$148都好特別!有燒西京比目魚,野菜煮物,漬物,芝麻醬豆腐,味付飯團(兩件),炸油揚溫泉蛋日式溫泉蛋用腐皮包住,蘿蔔好入味最鍾意個味付飯團,脆面飯團,重紫菜味比目魚魚肉質好滑,用西京燒煮法富有麵豉味😋
同朋友出去食飯,唔知大家有冇遇過
自己想食西式,但朋友就想食日式嘅話,咁點算呢?🤔

佢哋嘅lunch set選擇非常全面
日式同西式都有好幾個選擇

今次我嗌咗西式美國🇺🇸牛板腱配薯條$138

另外日式全日早餐$148都好特別!
日式溫泉蛋用腐皮包住,蘿蔔好入味
最鍾意個味付飯團,脆面飯團,重紫菜味
比目魚魚肉質好滑,用西京燒煮法富有麵豉味😋

2022-02-12
2022-02-15 71 瀏覽
💛鏡粉💛必去天后高質小店💛無論係店內擺設🤣同食物都超高質👏🏻-🐂美國牛板腱配薯條($138) 牛味濃郁👍🏻薯條炸得好香脆🍟-🇯🇵日式全日早餐($148)🤩超有驚喜嘅日式All day breakfast🥯👩🏼‍🍳食材新鮮🐠煮法特別💯每一樣餸都好好食😋🐟燒西京比目魚🐟 🍨芝麻醬豆腐🍳炸油揚溫泉蛋🍙味付飯團🥦野菜煮物🫒漬物-☕️當然唔少得有一杯靚啡先係Good morning🌞-📍叁嘗 (天后)天后歌頓道1號DIVA地下1A號舖-#hkfoodie #hkfoodblogger #天后美食 #鏡粉 #mirror #widefacefoodie_food 必去天后高質小店💛無論係店內擺設🤣同食物都超高質👏🏻-🐂美國牛板腱配薯條($138) 牛味濃郁👍🏻薯條炸得好香脆🍟-🇯🇵日式全日早餐($148)🤩超有驚喜嘅日式All day breakfast🥯👩🏼‍🍳食材新鮮🐠煮法特別💯每一樣餸都好好食😋🐟燒西京比目魚🐟 🍨芝麻醬豆腐🍳炸油揚溫泉蛋🍙味付飯團🥦野菜煮物🫒漬物-☕️當然唔少得有一杯靚啡先係Good morning🌞-📍叁嘗 (天后)天后歌頓道1號DIVA地下1A號舖-#hkfoodie #h
💛鏡粉💛必去天后高質小店💛
無論係店內擺設🤣同食物都超高質👏🏻
🐂美國牛板腱配薯條($138)
牛味濃郁👍🏻薯條炸得好香脆🍟
🇯🇵日式全日早餐($148)
🤩超有驚喜嘅日式All day breakfast🥯
🍙味付飯團
🥦野菜煮物
🫒漬物
☕️當然唔少得有一杯靚啡先係Good morning🌞
📍叁嘗 (天后)
必去天后高質小店💛
無論係店內擺設🤣同食物都超高質👏🏻
🐂美國牛板腱配薯條($138)
牛味濃郁👍🏻薯條炸得好香脆🍟
🇯🇵日式全日早餐($148)
🤩超有驚喜嘅日式All day breakfast🥯
🍙味付飯團
🥦野菜煮物
🫒漬物
☕️當然唔少得有一杯靚啡先係Good morning🌞
📍叁嘗 (天后)
2022-02-09 57 瀏覽
天后一向多野食,今日又比我遇到呢間食物方面有質數嘅餐廳✌🏻Menu樣樣都好吸引,最正係日式同西式都有。有驚喜呀😋第一次食「日式All Day Breskfast」燒西京比目魚野菜煮物、漬物芝麻醬豆腐味付飯團🍙炸油揚溫泉蛋是日餐湯「手打黑松露忌廉蘑菇湯」飲得出真材實料,入口唔係水汪汪,加入好多蘑菇打成,好味「白桃乳酸梳打」加幾蚊有特飲,桃味好香,唔會太甜吃得出用心製作,外賣仲有折,下次可以買返公司食
天后一向多野食,今日又比我遇到呢間食物方面有質數嘅餐廳✌🏻

Menu樣樣都好吸引,最正係日式同西式都有。

有驚喜呀😋

第一次食「日式All Day Breskfast」

燒西京比目魚

野菜煮物、漬物

芝麻醬豆腐

味付飯團🍙

炸油揚溫泉蛋

是日餐湯

「手打黑松露忌廉蘑菇湯」

飲得出真材實料,入口唔係水汪汪,加入好多蘑菇打成,好味

「白桃乳酸梳打」

加幾蚊有特飲,桃味好香,唔會太甜

吃得出用心製作,外賣仲有折,下次可以買返公司食
2022-02-09
  • 黑松露忌廉蘑菇湯