今次嚟到哩間位於天后嘅叄嘗 雖然店鋪唔算好大 但就勝在裝修夠用心 有花花同懷舊燈泡天花 同埋霓虹燈打卡位!落地玻璃設計令到環境更開揚~值得一提嘅係老闆娘非常友善 知道唔少客仔都係第一次嚟 所以就續檯介紹lunch menu 同埋推介熱門菜式💛·USAD Iron steak with French Fries $138哩件牛板腱default咗係5成熟 佢個生熟度啱啱好 肉質偏紮實但好有咬口 細嫩多汁 牛味夠濃 輕輕點少少粗鹽/芥末已經好夠味👍🏻粗薯條即叫即炸 夠哂熱辣辣同脆口 點埋茄汁 真係食到停唔到口~·Japanese Style All Day Breakfast $148第一次試日式全日早餐 好精緻!比目魚用西京燒嘅方法烹調 魚嘅表面燒得鮮甜惹味 咬落去勁多魚油同汁👍🏻野菜、漬物同豆腐都毫不馬虎 尤其是用咗薑汁醃製嘅車厘茄同埋酸酸甜甜嘅麻醬豆腐 食左更加開胃~飯糰都調配得好出色 有淡淡米香同芝麻香!仲有個炸油揚溫泉蛋 食落似豆卜包住半生熟蛋 好滿足啊❤️·Daily Soup - Creamy Truffle Mushroom Soup +$18超足料!口感香滑濃郁 黑松露味喺

超足料!口感香滑濃郁 黑松露味喺口中久久不散 啖啖都有蘑菇粒 味道好豐富~

·Slow Cook Egg +$5
蛋白啱啱好凝固 蛋黃呈半溶狀態!除咗就咁食 仲可以用來點牛肉同薯條食 倍添鮮味~
Slow Cook Egg

·Cappuccino +$12
拉花精緻 咖啡味夠濃 唔會好重牛奶味👍🏻

·Lychee Yogurt Soda +$8
荔枝味好出 仲有少少乳酪酸味 好適合夏天飲!

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍 叁嘗 (天后)
天后歌頓道1號DIVA地下1A號舖
2021-06-12
$164.5 (午餐)
Slow Cook Egg
  • 黑松露忌廉蘑菇湯
  • 美國牛板腱配薯條
  • 日式全日早餐
2021-05-20 2717 瀏覽
週末又來支持一下小店,今次就找到位於天后(維多利亞公園附近)的叄嘗。餐廳環境猶如Cafe一樣,坐得都相當舒服。如果可以的話,我會覺得餐廳的窗邊餐桌會更加chill,因為有一塊大玻璃,而且門外有一個長木椅,靜靜地望著窗外的街道相當有感覺。Lunch set 共有約八款,很易選擇。跟餐的話,飲品可以免費配檸茶檸水,或者加錢轉配其他飲品。⊙ 1. 全日早餐叁嘗的All day breakfast 非常足料,有:煙三文魚、牛油果、車厘茄、炒蛋、煙肉、白汁芝士焗大啡菇、芝士豚肉腸、沙律、法包。平時在街外食的全日早餐,很多配搭都是例牌款式,但叁嘗的白汁芝士焗大啡菇和芝士豚肉腸確實令人驚喜。大啡菇頂部鋪上了一層芝士,焗後菇和芝士的味道交融,咬一口大菇的香汁爆發出來,非常清新。另外,芝士豚肉腸亦同樣出色,用叉一篤,豚肉腸內的芝士汁即刻漏出,芝士味十足。看得出叁嘗用的食材確有一定質素。⊙ 2. 香煎海鱸魚配白酒忌廉汁酸甜鮮美的鱸魚,口感外焦內嫩。鱸魚外層魚皮煎到金黃香脆,內層魚質鮮甜嫩滑。配菜有數大塊厚切馬鈴薯粒,煎至金黃色帶點微焦,以及小番茄和蘆筍。而白酒忌廉汁配油煎鱸魚取得平衡,使整體味道變得清爽並
⊙ 1. 全日早餐
⊙ 2. 香煎海鱸魚配白酒忌廉汁
酸甜鮮美的鱸魚,口感外焦內嫩。鱸魚外層魚皮煎到金黃香脆,內層魚質鮮甜嫩滑。配菜有數大塊厚切馬鈴薯粒,煎至金黃色帶點微焦,以及小番茄和蘆筍。而白酒忌廉汁配油煎鱸魚取得平衡,使整體味道變得清爽並不油不膩,突出鱸魚的鮮甜,令人不能抗拒。
⊙ 3. 餐湯、沙律
Lunch set 亦配有餐湯或沙律,是日餐湯為南瓜湯,非常濃郁,飲到有起沙的狀態,比較推介。
餐湯
⊙ 4. Americano | Caffe Latte
Americano 黑咖啡非常香濃,略帶陣陣苦澀味,喜歡飲純黑咖啡的一定要試。而Latte 亦不會過甜,有奶香而不會影響本身的咖啡味,仍能嚐到咖啡的甘苦和奶香兩種感覺。
Americano | Caffe Latte
既可以支持小店,又食到好吃的。行開維園附近,不妨過去捧捧場。
2021-05-15
餐湯
Americano | Caffe Latte
2021-05-02 1929 瀏覽
星期日同朋友喺天后一帶遊逛,我哋行到邊食到邊,見「叁嘗Sheep and Pig」嘅門面幾靚就停低望下👀。同時,我亦留意到店內有好多人食緊,感覺有信心保證。我哋兩點半去到係要等位先入得,不過可能大家都係差唔多時間食晏,所以亦係一窩蜂咁離座🙈。店舖面積細細,一眼睇哂,裝修行簡約風,完全係一間小店。估唔到餐廳週末都有做午市套餐,價錢就屬中等水平啦。🍽午餐有七款選擇,涵蓋各個種類,定價由$88至$138不等。題外話,餐廳午市時段只賣午餐,主餐牌嘅食物要晚市先可以嗌。法式慢煮春雞配燒汁($128),本身我仲以為春雞係拎去氣炸好細隻嗰啲🐔,但原來係一隻大雞髀同一大件雞胸,食落方便,兼且係大啖肉。可能用慢煮嘅方法整雞,所以肉質有少少鞋,但雞皮就出奇地脆。雞肉以外仲有薯菜,包括燒薯仔🥔同露筍,兩樣都幾好食。燒大啡菇黑松露意大利飯($128),原隻大啡菇鋪面相當吸引🍄,而下低嘅意大利飯好好食,好香黑松露忌廉味。再者,意大利飯夠哂濕潤多汁,但又唔會變得好漏,平衡得非常好。飯入面除咗混入雜菇之外,仲加咗洋蔥粒,令口感帶點爽口,好正。呢碟飯絕對係色香味俱全😋。套餐跟湯或者沙律,我哋選擇每款各一。是日餐湯係南
法式慢煮春雞配燒汁
法式慢煮春雞配燒汁
南瓜湯
套餐跟湯或者沙律,我哋選擇每款各一。是日餐湯係南瓜湯🎃,口味較為清淡。
沙律
沙律🥗就正正常常啦,啲菜新鮮嘅,兼且亦難得用上醋汁都唔會太酸。
菠蘿特飲
飲品方面🥤,我哋要咗凍蜜桃檸檬紅茶菠蘿特飲,兩款跟餐都係加$8。前者造型同一般檸茶無異,但就輕輕滲出蜜桃香味🍑。菠蘿特飲就好清新,而且唔會太甜,唔知係咪用台灣菠蘿呢🍍。
總括嚟講,小店嘅午餐平實唔失禮,食物熱辣辣送上,亦都有注重擺盤👍。其實我哋勁老土,食餐晏都阻住人收工,不過店員好好人,完全無怪責我哋,仲話慢慢食,唔使急☺️。
2021-04-18
菠蘿特飲
2021-04-21 1769 瀏覽
我們在IG相識快接近3年了,真心沒有想過可以在社交平台認識朋友,真是非常有緣又感恩🌹-今次的姊妹聚會選擇在天后一間人氣Cafe,踏入店內,被它掛在天花的花花燈吸引了雙眼🤩一面牆身是手寫的菜單,另一面牆身是霓虹燈的餐廳logo,又是一個的打卡位。-每份午餐定食包餐湯/沙律,當天的餐湯是南瓜忌廉湯,濃厚又細緻的南瓜湯配上香滑忌廉,我喝光了整碗差不多非常滿足。沙律的材料非常新鮮,青瓜爽脆,吃完整個人也青新。-HK$138香煎鱸魚配白酒忌廉汁~我喜歡餐廳的廚師將鱸魚皮煎至香酥口感,肉質細緻鮮甜又沒有魚骨,蘸上旁邊的帶有鹹香的煙肉粒的白酒忌廉汁,份外惹味🤤。-HK$128法式燒春雞配燒汁~雞脾位的肉質嫩滑又多汁,伴上香烤的薯菜不會太油膩。-荔枝乳酸梳打~香甜的荔枝搭配酸微微的乳酸份外醒胃-巨峰乳酸梳打~點餐的時候真的很怕巨峰的味道像藥水味一樣。呷第一口,意想不到非常濃郁巨峰味道又帶點乳酸香味,不會太甜。-我們坐在四人餐桌上,一邊吃一邊談天說地,直到餐廳職員快要休息,依依不捨離開。

一面牆身是手寫的菜單,

另一面牆身是霓虹燈的餐廳logo,又是一個的打卡位。

香煎鱸魚配白酒忌廉汁

HK$128法式燒春雞配燒汁~
法式燒春雞配燒汁

雞脾位的肉質嫩滑又多汁,伴上香烤的薯菜不會太油膩。

荔枝乳酸梳打~香甜的荔枝搭配酸微微的乳酸份外醒胃

2021-04-17
香煎鱸魚配白酒忌廉汁
法式燒春雞配燒汁
2021-04-12 1655 瀏覽
今日放學仲早,同同學嚟到天后呢邊食個lunch~咁啱見到呢間黃店💛主打西餐,啲嘢食都幾吸引😍就想入嚟試吓~餐廳有Pepe公仔同文宣,好值得同路人嚟支持💪🏻佢嘅lunch set大概$90幾至$130幾,全部都幾正👍🏻會包沙律或者餐湯同埋嘢飲,可以加錢揀咖啡或者梳打水~南瓜湯有好香好濃郁嘅南瓜味🎃飲落幾清甜☺️南瓜蓉幾豐富😚口感唔錯👍🏻黑醋沙律新鮮嘅沙律菜🥗配埋黑醋汁,酸酸甜甜😙食落幾開胃~美國安格斯牛肉芝士漢堡配薯條$138一大個安格斯牛肉芝士漢堡🍔入面嘅安格斯牛肉好大塊😆而且幾Juicy,大概七成熟,幾有咬口😙仲有芝士,蕃茄同埋生菜🥬成個配搭都好正👍🏻配埋脆卜卜嘅薯條🍟食得好滋味💕法式慢煮春雞配燒汁$118兩大件燒春雞😆一切開仲有啲肉汁流出黎添😍食落覺得肉質幾嫩滑😙外皮燒得幾香☺️配埋燒汁幾正🙈仲有啲蘆筍配菜,都幾好味😋Cafe Latte +$12佢嘅拉花好靚💕飲落有濃郁嘅咖啡香味☕️冇落糖,所以唔會好甜~仲有淡淡嘅奶香味🥛鍾意咖啡嘅人千祈唔好錯過🤗白桃乳酸梳打 +$8酸酸甜甜嘅梳打水😙仲有清香嘅白桃味🍑飲落凍凍地,幾清新嘅感覺🥰餐廳嘅職員服務態度幾好👍🏻而且有好多後生靚仔😍值得支持💪🏻

南瓜湯

黑醋沙律
新鮮嘅沙律菜🥗配埋黑醋汁,酸酸甜甜😙食落幾開胃~

美國安格斯牛肉芝士漢堡配薯條$138

法式慢煮春雞配燒汁$118

Cafe Latte +$12

白桃乳酸梳打 +$8

餐廳嘅職員服務態度幾好👍🏻而且有好多後生靚仔😍值得支持💪🏻

2021-04-12
2021-06-13 0 瀏覽
天后寫意💛cafe 💛小店環境較細,可能要等位,記得提早預釣~木系裝修感覺很文青和寫意,Lunch set 免收加一服務費。出左新午餐牌,混合日式和西式餐點選擇。外賣自取九折#日式全日早餐 $148坊間少見的日式all day 而且很豐富,有驚喜(•̀﹃•́ゞ)醃蕃茄味道甜甜的像子薑,喜歡💕。#燒西京比目魚 皮脆肉嫩而且很creamy ~滑滑的炸腐皮溫泉蛋、味道像關東煮的野菜煮物,還有冰涼的芝麻醬豆腐和兩件很入味的燒汁珍珠米飯團🍙非常飽肚。推介#美國牛板腱 配薯條 $138牛排選了3成熟,很淋而且重牛味·͜·♡不錯。厚切薯條鮮炸熱騰騰又不會油,叫了少鹽剛剛好,提供蕃茄醬和和咸咸的黃芥末沾點~服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
天后寫意💛cafe

💛小店環境較細,可能要等位,記得提早預釣~
木系裝修感覺很文青和寫意,
Lunch set 免收加一服務費。
出左新午餐牌,混合日式和西式餐點選擇。外賣自取九折

#日式全日早餐 $148
日式全日早餐

Ig: hkfoodie _blackcat

#美國牛板腱 配薯條 $138
美國牛板腱配薯條

牛排選了3成熟,很淋而且重牛味·͜·♡不錯。

服務質素:7/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10

2021-06-13
日式全日早餐
Ig: hkfoodie _blackcat
美國牛板腱配薯條
1️⃣ 法式慢煮春雞配燒汁 $118 🔹 Lunch Set 包熱檸茶或水慢煮春雞份量比想像中多🥳 有兩隻雞髀,好多肉又唔洗怕乾🥰 雞肉幾淋,又juicy✌🏻 雞皮香料味都好夠,但又唔會蓋過雞肉味🤤 點埋燒汁更加好食🤪 仲有幾粒焗薯喺旁邊,非常夠飽☺️2️⃣ 美國牛板肩配薯條 $138 🔹 Lunch Set 包熱檸茶或水哩個USAD Iron Steak食落幾淋,入口牛味都足夠💛 切得厚度適中,一啲都唔韌😋 雖然肉質偏紅但無血水味😚 牛板扁配芥末醬超夾👍🏻 隔離有Steak Fries,薯條勁大條份量好多😆 3️⃣ 蜜桃檸檬紅茶 +$8唔講仲以為係普通檸檬茶😂 飲落有蜜桃味,唔會死甜😆 幾香幾清新🍑4️⃣ 荔枝檸檬紅茶 +$8同蜜桃茶一樣樣,小心唔好飲錯🤣 飲落荔枝味相對出,但一啲都唔假👍🏻 加$8完全值得🤤

1️⃣ 法式慢煮春雞配燒汁 $118
🔹 Lunch Set 包熱檸茶或水

2️⃣ 美國牛板肩配薯條 $138
🔹 Lunch Set 包熱檸茶或水

3️⃣ 蜜桃檸檬紅茶 +$8

4️⃣ 荔枝檸檬紅茶 +$8

💛依間位於天后既小店主打西日fusion菜,餐廳入面掛住好靚既花花吊燈,夜晚去食有吾同限定店員推薦既dinner special!除左食物選擇頗多之外,店員既服務態度仲好好,值得去支持下💛🧡原條鰻魚滑蛋丼($108)鰻魚大條到鋪滿哂成個碗,而且好肥美厚身,咬落去啖啖肉,口感軟嫩無咩細骨,而滑蛋都整得好滑,撈埋鰻魚既秘製醬汁食好入味黑安格斯牛板腱配薯條($138)五成熟既牛板腱色澤粉嫩,雖然食落去略有少少韌,但肉味好濃郁而且調味岩岩好,而薯條係用粗薯條🥰份量仲好多!

原條鰻魚滑蛋丼($108)

黑安格斯牛板腱配薯條($138)

2021-06-07
2021-06-07 45 瀏覽
位於天后既叁嘗係一間小小既Cafe,午餐時段都幾FULL下,但店員們都好有禮貌,食得好舒服🥰午餐會配熱檸茶/水,想要其他飲品可以加錢轉,佢地既咖啡豆係由店家自己混合,有獨特既咖啡香氣,值得一試🤗⭐美國牛板腱配薯條 $138牛板腱煎到外脆內軟,肉質呈現淡淡既粉紅色,口感好細緻juicy。薯條份量幾多,都食唔哂🤣⭐日式全日早餐 $148想要試特色啲既午餐可以揀佢地新出既日式All day breakfast😆裏面有燒西京比目魚、野菜煮物、漬物、芝麻醬豆腐、兩件味付飯糰同炸油揚溫泉蛋😝單係擺盤已經好精緻,而且比起一般西式all day breakfast更有新鮮感😚燒西京比目魚魚肉香甜嫩滑多汁,仲要入口即化🤤各款野菜煮物同漬物煮得入味鮮甜;味付飯糰裏面混合左芝麻,所以食落有陣陣芝麻香味,飽肚又好味🤣個溫泉蛋都係外脆內軟咁,整體配搭得好好味⭐Caffe Latte/Cappuccino (Hot) +$12

⭐美國牛板腱配薯條 $138

⭐日式全日早餐 $148

-🔸日式全日早餐 $148🔸葱粒吞拿魚腩蓉卷 $128🔸荔枝檸檬紅茶 +$8🔸鮮奶咖啡 +$15-星期日放假同細妹去銅鑼灣行街,特登搵咗依間靚靚嘅良心小店打卡,食物menu仲係西日fusion𠻹!All day breakfast就食得多喇,日式嘅都係第一次食,變成燒西京比目魚、麻醬豆腐、炸油揚溫泉蛋、三角飯糰、仲有啲日式小菜,超和風呢!另外一份叫咗吞拿魚腩蓉卷物,包住青瓜同蟹柳,食落都好fresh好清新啊!
🔸日式全日早餐 $148
🔸葱粒吞拿魚腩蓉卷 $128
🔸荔枝檸檬紅茶 +$8
🔸鮮奶咖啡 +$15

位於天后歌頓道既既,裝修別緻,有花花燈同霓虹燈招牌🥰主打日式Fusion菜😛之前已經試過一次~覺得好好食先再回訪🙈但今次令我有點失望了🙍‍♂️🥺⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬🔺原條鰻魚滑蛋(💰108)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 2/5鰻魚都幾韌下,係韌到要拉扯先食到😶食落似叮出黎既超市野😥明明之前食過一次唔係咁🥺可能今次失準了...😐至於半熟炒蛋香滑,鰻魚汁多左少少有啲咸🙈🔺牛油果蟹肉卷(💰108)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.5/5賣相靚靚✨份量都幾多架!面頭有牛油果🥑中間夾住蟹肉~呢款唔錯!不過覺得可以層次豐富少少🤏🔺日式咖哩吉烈豬排飯(💰58)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.4/5吉豬炸到好脆身,炸皮唔會好厚~咖哩汁係冇咩配料有少少稀,咖喱磚既味道😂整體都比較普通😶但呢個價錢收貨! 👧🏻:之前新年前黎食過,每款都好好食~但今次食認真麻麻☹️尤其是係鰻魚飯😭滿心期待過黎食鰻魚飯的!嗚可能只係今次失準啦😔
⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬
🔺原條鰻魚滑蛋(💰108)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 2/5

🔺牛油果蟹肉卷(💰108)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.5/5

🔺日式咖哩吉烈豬排飯(💰58)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.4/5

小店的店面雖然不大,不過憑著實力有很多捧場客‼️👏🏻 中午2點多來到,還要排隊等入座喔‼️🧑‍🤝‍🧑👭 店員雖然忙碌,不過服務態度依舊很好,讚讚‼️👍🏻▫️❥$𝟭𝟬𝟴 原條鰻魚滑蛋丼🧈 一早就決定了一定要試這個丼飯,只因太喜歡鰻魚了‼️😜 滑溜溜的滑蛋上鋪了原條鰻魚,賣相吸睛𝟭𝟬𝟬分‼️😻😻 鰻魚很肥厚,它那甜甜的醬汁滲入白米飯中,很香很美味‼️👅 很快地就ᴋᴏ了一整碗‼️🤤🤤▫️❥$𝟭𝟯𝟴 美國牛板腱配薯條🥩 牛板腱肉味很濃郁,中間的肉質呈粉嫩的顏色,令人想一口吞下‼️🤤🤤 它的口感軟嫩帶點Q彈,喜歡吃肉肉的同行朋友表示滿意‼️💛💜 ▫️❥$+𝟭𝟮 鮮奶咖啡☕ 跟餐+$𝟭𝟮就品嚐到拉花美美的ʟᴀᴛᴛᴇ,太划算了‼️👍🏻▫️❥$+8 巨峰乳酸梳打🍇 甜甜的很好喝,而且解渴一流‼️👅

❥$+8 巨峰乳酸梳打🍇 甜甜的很好喝,而且解渴一流‼️👅

之前已經見網上好多人推介呢間位於天后嘅小店,主打西式同日式料理😊小店環境裝修簡約,雖然唔算話好大但坐得都幾舒服☺️今次嚟到都有試佢哋兩款午市套餐,味道都唔錯,店員服務殷勤,整個進餐體驗良好😍_🍱日式全日早餐 $148上枱嘅時候已經覺得好吸引,西式嘅全日早餐大家食得多,估唔到日式都唔錯㗎😊 配料包括有燒西京比目魚、野菜煮物、潰物、芝麻醬豆腐、味付飯團、炸油揚溫泉蛋👍🏻咁多款裏面小編最推介比目魚😃食落去好軟滑,經過輕輕調味好正🥰🍣蔥粒吞拿魚腩蓉卷 $128另一款係經店員推介先決定要叫,每件上面都會有吞拿魚腩蓉,食落去口感豐富,卷物份量都好充足💜荔枝乳酸梳打 $8凍蜜桃紅茶 $8套餐可加錢配上飲料,今次揀嘅呢兩杯味道都唔錯,小編特別喜愛蜜桃紅茶,味道清新,有助解膩💜

🍱日式全日早餐 $148

🍣蔥粒吞拿魚腩蓉卷 $128

荔枝乳酸梳打 $8
凍蜜桃紅茶 $8
2021-06-03 57 瀏覽
<天后有Heart 小店💕>_天后 - Sheep and Pig : Lunch Set - 明太子蟹子忌廉意粉$118配白桃乳酸梳打$8 & 日式全日早餐$148配菠蘿特飲$8 _又到左Happy Sat 支持小店系列,今站去到一個本人十分愛覓食地點-天后🥰,今日揀左Sheep 🐑and Pig 🐷 😆_明太子蟹肉忌廉意粉配白桃乳酸梳打:首先意粉偏幼身,意粉軟硬程度剛剛好,個忌廉汁好creamy ,每一條意粉都可以成功掛到汁👍🏻值得一讚喺明太子同蟹肉比例恰到好處,完全唔會有海鮮腥味嘅感覺💕 配埋白桃乳酸梳打食,感覺都幾小清新🐷_日式全日早餐配菠蘿特飲 : 依個全日早餐可以話喺近年食過最有記點嘅早餐,因為真係完全feel 到小店廚師好有heart 用心製作🥰,全份早餐入面有燒西京比目魚,個魚燒得好出色,好味過好多專攻日式燒物店嘅地方,比目魚皮脆肉香,食落肉質鮮嫩,兼帶魚油香。野菜煮物方面有白蘿蔔、粟米仔、冬菇入面帶有淡淡嘅昆布味,食落好有大板居酒屋嘅感覺呀😋🐑🐑另外入面嘅飯團🍙有小驚喜,飯團充滿左醬汁而且口感有煎飯團嘅感覺,很喜歡💕仲有蒜頭漬、芝麻醬豆腐同炸油揚溫泉蛋
<天后有Heart 小店💕>
_

另外入面嘅飯團🍙有小驚喜,飯團充滿左醬汁而且口感有煎飯團嘅感覺,很喜歡💕仲有蒜頭漬、芝麻醬豆腐同炸油揚溫泉蛋也是不錯喔😋,至於杯菠蘿特飲,充斥着濃濃嘅菠蘿味,很有沖繩嘅感覺🥳