叫咗半隻$63嘅招牌手撕雞,味道正常,但勁多皮勁多骨,加加埋埋唔覺有半隻雞。食完好肚餓。追求蛋白質嘅人真係唔好諗🥹。半盒皮半盒骨,多謝老闆請咗我食2啖肉。🥹
2021-03-28 1046 瀏覽
今日唔想煮飯就去買盒手撕雞做餸 去到店前見不到店員,但原來店員坐咗喺店後方,叫一聲唔該就出現了今日叫咗半隻手撕雞拼雞腎,叫完之後店員就會喺雪櫃拎出分好一盒盒嘅食物,倒入一個大兜即刻mix啲麻油,最後落芝麻喺上面,份量都幾大,夠2人食。味道方面,麻油味好香,雞都好嫩滑,雞腎切得比較細塊,都幾易咬,如果可以濃味少少更加正P.S. 一開始見到店員有戴手套都幾放心,但最後收錢都係戴住同一對手套,雖然全程無見到店員用手直接掂食物,但感覺都不太好
今日唔想煮飯就去買盒手撕雞做餸

2020-10-04 622 瀏覽
本身知道間野好多分店,喺上環同北角都試咗叫做ok好食,但係我無諗過喺鰂魚涌叫就咁大反差冷麵本身就係多芝麻醬先好食,但係嚟到打開嗰盒,發現咗得好少芝麻醬,唔夠撈個麵,青瓜又係得少少不如唔好俾。結論就係食咗齋冷麵,完全係食緊垃圾,呢個位係好失望個海蜇又少辣,完全冇加過辣醬咁,咁叫辣嚟做咩,要唔辣好過啦,真係可一不可再手撕雞又比晒啲骨,肉完全係好少,都唔知道可以食啲咩,俾勁多骨不如唔好俾,買得手撕雞緊係想食雞肉
本身知道間野好多分店,喺上環同北角都試咗
叫做ok好食,但係我無諗過喺鰂魚涌叫就咁大反差
結論就係食咗齋冷麵,完全係食緊垃圾,呢個位係好失望

外賣送餐
2019-05-03 1160 瀏覽
之前媽咪都會買佢黎加餸,我都係最近先知鰂魚涌有一間分店,於是食lunch時走去買飯。我叫左手撕雞麵,佢d手撕雞係我食過最好食既手撕雞,美中不足係麵太凍同埋唔係好夠飽。
2019-01-28 1013 瀏覽
尋日返工又係得我一個一支公去食飯。今次唔食M記,去食手撕雞飯。鋪頭隔離有間厚興瑜記,呢間啲手撕雞其實我一直都鍾意食嘅,以前知道北角有一間,我都會特登走過去買盒當晚餐食。叫咗個香辣手撕雞飯,配盒果然系冰鎮檸檬。開食~~~雞肉其實好好食,好滑同埋有胸肉又有雞翼比我。連雞皮都有味,又唔會太肥太油。撈暈晒啲辣椒油之後更加惹味呀!盒飯有跟條菜,符合營養標準啊,不過就有啲難食啦,冇乜甜味同有少少苦添。間嘢好易去,鰂魚涌站A出口出嚟對面馬路就係,好易見到。

叫咗個香辣手撕雞飯,配盒果然系冰鎮檸檬。

香辣手撕雞飯

間嘢好易去,鰂魚涌站A出口出嚟對面馬路就係,好易見到。
2019-01-27
香辣手撕雞飯
2018-10-17 656 瀏覽
本身經過呢間野以為無乜野,經同事介紹下就食下。嘩,有驚喜,四十蚊,有小食有雞有冷麵。勁抵食,而且仲要唔差。雞之外其實個冷麵都好好食,又唔硬,又有味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2018-06-11 585 瀏覽
每個手撕雞飯只是30多元,有飯有雞肉,還有飲品,真是物超所值。如果覺得 一小盒雞肉比例比較小的話,亦可以加餸,他們有雞腳、雞腎、雞頸等其他部位供選擇。 雞肉本身有一些醬汁,口味比較重,配合白飯來吃特別適合。他們只是一個外賣店, 不設堂食。

他們只是一個外賣店, 不設堂食。
2017-10-15 871 瀏覽
身為鰂魚涌嘅打工仔,想喺鰂魚涌食個平飯,其實都真係有難度。而講最抵食既,我一定會揀厚興瑜記手撕雞飯。$32有雞有飯有菜仲有飲品,真係好抵食。手撕雞真係好好食,調味得好好,有好香嘅麻油味。而且啲雞皮真係好爽脆,小小油膩感都冇,連平時唔食雞皮嘅我都會忍唔住食哂。雖然係手撕雞, 佢都會有啲骨擺係度,但咁平嘅價錢如果全部俾晒雞肉,又會蝕,所以搵d骨撐住都可以理解。如果好鍾意食雞嘅朋友,可以試吓叫半隻雞,再加個白飯,咁就一定夠食!

$32有雞有飯有菜仲有飲品,真係好抵食。

手撕雞真係好好食,調味得好好,有好香嘅麻油味。

2017-10-10 505 瀏覽
無可否認,係香港生活,好多時晚飯都要靠外賣加料,因為返到屋企,街市已經收咗,又唔想去超市完又要再煮,外賣係一個好方便嘅選擇。之前朋友已經介紹過呢間嘅手撕雞,終於有機會買番屋企加料肉係嫩滑,之但係...好重味精味,可能本身嘅調味料已經唔少,所以...其實唔係好食得出雞味,但配白飯同自己煮碟菜,一家人簡簡單單平日食個"住家飯"都唔錯,反正,去連所快餐店都係差唔多菜式,但買呢一盒返屋企,反而仲平d~之不過,今時今日係香港,真係好難再食到雞嘅鮮味,再加上一分$一分貨,都唔可以要求太多

之前朋友已經介紹過呢間嘅手撕雞,終於有機會買番屋企加料

2017-09-06 435 瀏覽
手撕雞是中國傳統的食物, 亦是一種需要廚師很多工序才能完成, 所以能吃出廚師的心血。因為已經很久沒有吃手撕雞, 但近來經常聽同事說午餐吃手撕雞飯, 所以便決定試試看。在厚興叫外賣排隊, 等了約10-15分鐘, 時間沒有想像中的長。之前沒有想過厚興午市會做外賣飯盒, 而且價錢很合理, 亦可以加錢變兩餸飯, 例如雞腎之類, 所以吸引了很多在太古坊工作的朋友幫襯。因為我胃口比較大, 亦很喜歡食雞, 所以我叫了半隻手撕雞外賣, 另外加了一客白飯。雖然要七十多元, 但吃過後非常滿足, 性價比很高! 如果胃口不大的朋友, 只叫一客手撕雞飯亦不需要四十元, 十分抵食!

2017-06-19 531 瀏覽
以前係么鳳,如今變了做手撕雞。知道佢有好多分店,但就未試過。呢間新店開張幾日,之前拿了優惠券,今晚爸爸憋不了就去買了半隻加餸 ($55,新張期內送一款小食,我們則要了海蜇絲)。半隻都裝滿一個外賣飯盒 (係平底那款,不是中間有條骨  ”裝假狗” 果種),份量都算多,上有芝麻吊味,看似不錯。夾夾下原來半隻雞係連雞皮 (大量)、雞頸、雞翼 (一隻)、雞爪 (一隻) 的,至於雞 PAT PAT,可能係另一盒先 “搭有” 吧 。咦,真係俾你睇到足半隻喎;但食落就知佢味道偏鹹……而海蜇則算爽口。

題外話/補充資料: 佢個銷售 "開窗位" 設喺側邊,即樓上大快活個 "必經的" 上落樓梯位,但凡有客便塞滿個出入口......唔知有冇方法可以改善...
2017-05-21
5 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
優惠券