6天前
食港式混醬套餐再加12蚊就可以抽玩具盲袋🤑💼 食玩控的本猴🐒 完全係為咗抽玩具而食🪀🔥(為孫仔有得開餐!👶🍼) 3餸麵揀咗粗麵底(佢又要玩車仔麵風,但係落order時冇得揀油麵😲‼️事源我話要油麵,收銀阿姐就不停話冇「幼面」🤷♀️,我話「油」麵喎,佢就話冇啊冇啊🚫,咁啊,唯有要粗麵囉🍜,為咗抽換具冇辦法💸,到我而家po相先見到係默認油麵🙈💢,對一個次次食車仔面都會嗌油麵嘅人嚟講真係幾大打擊💔) 首先,講個混醬湯底,真係為咗混晒所有醬落去🌈,講真美感欠奉🎨,食落口只係覺得好油🛢️,又唔係混醬腸粉果種混醬,食得出有沙茶醬味,但我覺得沙茶醬要打邊爐點🔥傑傑地先至正,而家咁樣撈落個湯底度💦,我唔多接受到依種油淋淋油稀冷冷嘅感覺🥶,南記都係做返麻辣最好🌶️(我諗都係因為我嗌粗麵出事🤡,如果食油麪就會掛汁好多🍝,同呢個醬一定好夾 🤝) 餸: 炸魚蛋(有四粒幾闊綽💰,做到彈牙口感🎾,食咗一粒先記得影📸) 魷魚鬚(正常發揮🦑👌) 滷水豆腐(滷水汁都算入味🧈💦) 跟餐送特飲 芒果冷泡鐵觀音🥭🍵,清清哋唔似糖水🍯,算係台式飲品嘅平替👛 講咁多嘢🗣️,我下次都會再食,因為想換多款玩具比孫仔玩🐒🍽️
首先,講個混醬湯底,
餸:
魷魚鬚(正常發揮🦑👌)
滷水豆腐(滷水汁都算入味🧈💦)