2025-07-21 104 瀏覽
#MC帶你去尖沙咀.金巴利道出名韓國餐廳眾多,依間餐廳剛剛開業,今日就試一試佢~➖✨ 南浦炸醬 𝙉𝘼𝙈𝙋𝙊 𝙅𝙅𝘼𝙅𝘼𝙉𝙂.餐廳主打韓式中華料理,以糖醋肉、炸醬麵等菜式作為招徠;小店裝修簡樸,座位數量不多,柔和色調配以木系餐桌及暖黃燈光效果,營造出舒適溫暖氛圍。➖🥢 炸醬麵|$125 ✨招牌菜式✨📝 짜장면.炸醬味道偏甜帶鹹,醬香濃郁,搭配麵條煙韌有口感,而且很掛汁,加上爽脆青瓜絲、流心燶邊煎蛋,鹹香又清爽。➖🥢 海鮮炒碼麵|$128📝 짬뽕湯頭呈橙紅色,味道辛辣惹味,麵條一樣非常掛湯,搭配大量青口、蟹腳,加上木耳、芽菜、洋蔥等湯底配菜,辛辣過癮又好食!➖🥢 糖醋肉|$160 ✨招牌菜式✨📝 탕수육糖醋肉炸至金黃色,豬肉餡偏瘦但啖啖肉肉,炸得外脆內酥,搭配另上嘅糖醋汁比較濃稠偏甜,酸酸甜甜好開胃。➖🥢 傳統煎餃子|$78📝 군만두即叫即煎!煎餃呈微微金黃色,豬肉餡料加上韭菜及粉絲,十分飽滿足料,外脆內嫩!➖🥢 韓國檸檬梳打|$27🥢 韓國甜米水|$25.飲品大多數都係韓國原裝進口罐裝飲品,非常地道。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

#MC帶你去尖沙咀

🥢 傳統煎餃子|$78
📝 군만두

🥢 韓國檸檬梳打|$27
🥢 韓國甜米水|$25
飲品大多數都係韓國原裝進口罐裝飲品,非常地道。
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
2025-07-21
$298.5 (晚餐)
2025-07-17 256 瀏覽
其實我已經有十幾年無去韓國了因為男友比較崇日,所以我自己只好追韓劇和有共同話題嘅老best去食韓餐每每睇韓劇見到佢地食嘅炸醬麵, 都好想試下老best搵到呢間起尖沙咀韓國街嘅韓式中華料理小店放工過嚟, 都有2檯客人原來呢間舖係新開無耐, menu就只得呢一頁而侍應都只有一位韓國人女生, 說韓文, 但懂簡單英語, 即時覺得好似去咗韓國咁呢度係主打食韓國中華料理, 所以看到的菜式名字都在香港常見的炸醬麵、糖醋肉、餃子和辣炒碼麵海鮮炒碼麵我常常以為是"乾炒"沒有湯的那款今天讓我再對韓國地道菜了解更深及長知識紅紅的湯底, 的確, 第一二口會覺得較辣, 但韓式的辣椒不像四川的刺辣, 是較溫和點所以慢慢食落又不覺是甚麼回事, 已經接受到了~內有很多海鮮, 青口, 半隻小蟹(意外的鮮甜好味, 一咬蟹肉從口腔吱出來), 湯底仲有蜆肉, 小蝦等, 鮮味凸顯除咗海鮮外, 仲加入大量蔬菜, 鮮嫩韭菜, 洋蔥, 紅蘿蔔絲, 爽脆木耳等,海鮮與蔬菜都疊成一座小山麵條有點像日式拉麵, 就算浸久了都不會發大或變得軟淋滑滑的麵條掛上海鮮辣湯, 非常惹味, 是會想一口接一口的追著吃, 愛吃辣的朋友應該很愛以黑色的豆瓣醬
其實我已經有十幾年無去韓國了
每每睇韓劇見到佢地食嘅炸醬麵, 都好想試下
老best搵到呢間起尖沙咀韓國街嘅韓式中華料理小店
放工過嚟, 都有2檯客人
原來呢間舖係新開無耐, menu就只得呢一頁
炸醬麵、糖醋肉、餃子和辣炒碼麵
海鮮炒碼麵我常常以為是"乾炒"沒有湯的那款
今天讓我再對韓國地道菜了解更深及長知識
所以慢慢食落又不覺是甚麼回事, 已經接受到了~
麵條有點像日式拉麵, 就算浸久了都不會發大或變得軟淋
以黑色的豆瓣醬作為主要醬料, 醬料鹹中帶點甜的韓式炸醬麵 (同中式的很不同)
每次看到韓劇中演員都吃得津津有味
食之前就是要將稠杰的醬汁撈均每條麵條
這家的, 還附上一隻煎蛋和青瓜絲
麵條和炒碼麵的一樣滑嘟嘟的, 很易就滑入喉嚨
兩碗麵的份量也很大, 是對得住個價錢的 (每碗都是百鬆元)
其實我覺得起香港, 份量和價錢可以調效返細份啲和平啲
我地初試唔知份量是咁大, 所以最後係要打包外帶

而糖醋肉又係同中式的很大分別,
全都是條狀的酥炸豬肉條, 醬汁是分開上的, 有些人喜歡沾醬吃, 有些人會直接把醬汁淋在肉條上, 隨大家喜好

唔好睇佢個醬汁色淡淡, 味道其實都係甜酸甜酸, 味道和中式的沒太大分別, 吃著很開胃
而且每條都是肉, 沒有吃到骨和厚炸粉的

來都來到
就試埋佢地嘅煎餃子

金黃的外皮, 很脆口, 入面是韓式粉絲, 所以都很飽肚

呢度份量係偏多, 以上點的我覺得可以3-4人SHARE
終於食到韓劇的地道小菜了~
2025-07-16
🎀尖沙咀。一嚐新店街邊韓國菜🇰🇷🎀🪄店名* #NampoaJjajang #南浦炸醬🔮地址* 香港尖沙咀金巴利道1E號地舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$ 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵尖沙咀韓國街新開的「NampoaJjajang 南浦炸醬」以小店形式經營,空間雖不寬闊,但佈置溫馨舒適。暖黃燈光營造居家氛圍,搭配木質桌椅與簡約裝潢,座位間隔寬敞,無壓迫感,適合三五好友小聚。🍽️食物質素🍽️新店主打地道韓式中華料理,菜單精簡卻涵蓋經典由於剛開店 食物種類不算太多有提供比較出名必食的韓國菜例如炸醬麵 海鮮麵 餃子等食物份量多 味道不錯整體口味貼近韓國本土風格,性價比高,惟選擇較少,期待後續擴充菜單。👀評分💖💖💖💖💖🪄 炸醬麵$125去韓國餐廳點可以唔試炸醬麵?呢間嘅版本幾合香港人口味,醬汁鹹甜適中唔會過濃,粗身麵條咬落有韌度,掛汁力夠。加分位係上面鋪咗隻流心煎蛋🍳,撈勻蛋汁食更加滑溜。配料都足,食完成碗好滿足👀評分💖💖💖💖💖🪄 海鮮炒碼麵$128食得辣嘅朋友可以試呢款,辣度大概似辛拉麵🌶️,湯底幾香。麵條同樣粗身有咬口,海鮮料有蟹肉、青口,幾鮮味,湯汁如果再濃稠啲會過
🎀尖沙咀。一嚐新店街邊韓國菜🇰🇷🎀

🪄店名* #NampoaJjajang #南浦炸醬
🔮地址* 香港尖沙咀金巴利道1E號地舖 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$ 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️
新店主打地道韓式中華料理,菜單精簡卻涵蓋經典
由於剛開店 食物種類不算太多
有提供比較出名必食的韓國菜
例如炸醬麵 海鮮麵 餃子等
食物份量多 味道不錯

🪄 炸醬麵$125

🪄 海鮮炒碼麵$128
食得辣嘅朋友可以試呢款,辣度大概似辛拉麵🌶️,湯底幾香。麵條同樣粗身有咬口,海鮮料有蟹肉、青口,幾鮮味,湯汁如果再濃稠啲會過癮。

🪄 糖醋肉$160
糖醋肉你地係鍾意淋上去定係點醬食?我鍾意「點醬食」唔淋上去,咁先keep到脆口!佢哋嘅糖醋肉即叫即炸,外皮炸得薄脆,入面豬肉唔乾身亦唔油膩。糖醋醬酸甜比例啱啱好,份量夠3-4人share,抵食。

🪄 蒸餃子$78
怕熱氣就叫蒸餃🥟~造型同一般餃子唔同,脹卜卜似元寶。韭菜餡塞得滿,皮薄得嚟有煙韌感,蒸完唔會爛,清淡得嚟夠飽肚。

🪄飲品-可樂$22 & 蘋果梳打$27

飲品選擇暫時較少,主要係汽水同梳打。蘋果梳打清清地幾解膩,希望遲啲會多啲特色飲品啦!
飲品

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
小菜醃蘿蔔醃洋蔥
蒸餃子
位於尖沙咀嘅金巴利街 又稱韓國街今次嚟到一間新開嘅韓國菜餐廳🇰🇷韓國人廚主理👨‍🍳 係主打炸醬麵同糖醋肉炸醬麵 $125平時睇韓劇成日出現炸醬麵嘅鏡頭今次終於有機會試吓😌醬汁好濃郁 但味道唔會過鹹 完全掛到汁🥰麵條好彈牙 仲有煎蛋🍳 撈埋蛋汁 食落更香滑海鮮炒碼麵 $128好多款海鮮 有蟹 青口同蜆海鮮好鮮甜 麵條吸收哂啲湯汁嘅精華辣辣地好惹味😋糖醋肉 $160呢度嘅糖醋肉即叫即炸😍 外皮炸得脆脆的 外脆內軟食落唔會好油膩 再加上酸酸甜甜嘅糖醋醬 好開胃🤤配埋炸醬麵食一流蒸餃子 $78餐廳有蒸同埋煎嘅餃子🥟 今次我哋揀咗蒸餃皮薄餡靚 個皮好煙靭 滿滿韭菜餡餡料😎食韓國菜 緊係要飲埋韓國嘅飲品 係蜜桃汁同埋可樂🥰
位於尖沙咀嘅金巴利街 又稱韓國街

餐廳有蒸同埋煎嘅餃子🥟 今次我哋揀咗蒸餃
皮薄餡靚 個皮好煙靭 滿滿韭菜餡餡料😎

食韓國菜 緊係要飲埋韓國嘅飲品 係蜜桃汁
同埋可樂🥰
最近位於尖沙咀有韓國街之稱嘅金巴利道,開左一間韓國菜餐廳,叫做「南浦炸醬 Nampojajang」 食韓國正宗炸醬麵😻 小編咁大個都未食過韓式炸醬麵!睇韓劇見啲主角食就見得多😂 親身食都係第一次,真係要試清楚個味道先得😋炸醬麵 Jajangmyeon $125睇韓劇睇得多啦😂 今次小編就試吓個味道先得😋 首先將佢好杰撻撻醬汁撈勻,撈到每一條麵都沾滿到醬汁😬 咸中帶甜嘅醬汁食落又幾特別 同 滋味😝 越食就越想食多啲😋海鮮炒碼麵 jamppong $128小編好鍾意呢個湯底!相當之鮮甜👍而且有少少辣味帶起食慾😋 又唔會太辣,岩哂我呢啲又想食辣但又唔太食得辣嘅人😂 材料仲十分之豐富😊 麵亦相當之煙韌,唔會腍啤啤咁☺️糖醋肉 Tangsuyuk $160呢個糖醋肉又係小編第一次食😬 熱辣辣新鮮即炸上枱👍估唔到個醬汁又幾特別喎😋 酸酸甜甜食落都好醒胃😊韓式傳統煎餃子 Gunmandu 5隻 $78熱辣辣煎到脆卜卜!而且餡料豐富,正😋可樂 $22桃汁🍑 $25

炸醬麵 Jajangmyeon $125

海鮮炒碼麵 jamppong $128

糖醋肉 Tangsuyuk $160

韓式傳統煎餃子 Gunmandu 5隻 $78

熱辣辣煎到脆卜卜!而且餡料豐富,正😋

可樂 $22
桃汁🍑 $25
6天前 0 瀏覽
心血來潮想吃韓式炸醬麵,正好一新開業的韓式中華料理有試業半價優惠主廚承襲家鄉傳統,用新鮮食材打造濃厚韓式風味簡約木質桌椅,牆上點綴韓式元素,溫馨高雅韓國籍店員耐心解答菜式問題,令人倍感舒適蒸餃子皮薄餡多,豬肉與蔬菜的搭配散發淡淡香蔥味招牌炸醬麵黑色豆醬濃稠,裹著彈牙麵條,甜中帶鹹,味道層次豐富海鮮炒碼麵色澤鮮艷,麵條煙韌,入口充滿海洋氣息糖醋肉外脆內嫩,酸甜醬汁不過膩,肉質軟滑,令人一口接一口海泰水蜜桃汁帶細小果肉顆粒,冰涼解膩,與濃味菜式絕配
主廚承襲家鄉傳統,用新鮮食材打造濃厚韓式風味
簡約木質桌椅,牆上點綴韓式元素,溫馨高雅
韓國籍店員耐心解答菜式問題,令人倍感舒適
蒸餃子皮薄餡多,豬肉與蔬菜的搭配散發淡淡香蔥味
炸醬麵
海鮮炒碼麵色澤鮮艷,麵條煙韌,入口充滿海洋氣息
海鮮炒碼麵
糖醋肉外脆內嫩,酸甜醬汁不過膩,肉質軟滑,令人一口接一口
糖醋肉
海泰水蜜桃汁帶細小果肉顆粒,冰涼解膩,與濃味菜式絕配
海泰水蜜桃汁
2025-07-26
海泰水蜜桃汁
2025-07-25 52 瀏覽
NampoaJjajang 南浦炸醬尖沙咀韓國街新開, 小店唔算好大, 木質桌椅簡約裝潢, 主打地道韓式中華料理, 剛開店食物種類不算太多, 可能之後會多點選擇海鮮炒碼麵 $128睇落好紅, 其實只係微微微辣問店員想要辣醬, 只有辣片碎. 紅色碎碎全加都唔辣 可能挑走哂辣椒籽海鮮有蟹同青口, 仲有洋蔥 紅蘿蔔 木耳等麵條粗身有咬口唔會太腍. 炸醬麵 $125睇落黑黑嘅好正宗咁, 食落反而唔濃用左麵條, 好掛汁. 上面鋪咗隻流心煎蛋撈勻蛋汁食更滑溜. 配料都足有薯仔粒, 肉粒同洋蔥糖醋肉 $160炸衣都薄脆, 炸到幾酥脆, 份量多. 豬肉都係全瘦, 蘸糖醋醬會帶酸甜蒸餃子 $78有蒸同煎, 選左蒸. 造型幾精緻飲品選左韓國桃同菠蘿梳打, 仲有其他韓國的果汁soda選@nampojajang.hk📍 尖沙咀金巴利道1E號地舖
NampoaJjajang 南浦炸醬

海鮮炒碼麵 $128
睇落好紅, 其實只係微微微辣

海鮮有蟹同青口, 仲有洋蔥 紅蘿蔔 木耳等
麵條粗身有咬口唔會太腍.

[IMG:3t

炸醬麵 $125
睇落黑黑嘅好正宗咁, 食落反而唔濃
用左麵條, 好掛汁. 上面鋪咗隻流心煎蛋
撈勻蛋汁食更滑溜. 配料都足有薯仔粒, 肉粒同洋蔥

糖醋肉 $160

蒸餃子 $78
有蒸同煎, 選左蒸.
造型幾精緻

飲品選左韓國桃同菠蘿梳打, 仲有其他韓國的果汁soda選

@nampojajang.hk
📍 尖沙咀金巴利道1E號地舖

1K
2025-07-24 0 瀏覽
主打韓式中華料理,細細間店有種親切的街頭氛圍,走進去就像去到韓國🇰🇷一樣。誰可以抗拒那碟炸醬麵?麵條煙韌彈牙,醬汁濃郁,每一口都掛滿甜中帶鹹的炸醬精華,配埋爽脆青瓜絲,超級過癮。海鮮炒碼麵一上桌已經香氣撲面,湯底微辣又夠鮮,裡面的魷魚、蝦和青口每口都滿足!糖醋肉更是靈魂所在,豬肉炸到外脆內嫩、肉汁豐富,跟微酸微甜的糖醋醬完美融合,忍唔住一件接一件。煎餃子皮脆餡靚,內裡是肉餡和蔬菜的鮮甜,齒頰留香。整個用餐體驗就像到首爾街頭闖蕩,食物用心、氛圍滿分,每款菜式都令人回味無窮。

煎餃子皮脆餡靚,內裡是肉餡和蔬菜的鮮甜,齒頰留香。

2025-07-22 0 瀏覽
尖沙咀金巴利道好多韓國餐廳🇰🇷呢間餐廳新開張無耐由韓國人主理食物超正宗呢!-🔸傳統煎餃子($78)餃子皮金黃香脆🥟入面餡料滿滿 有韭菜、粉絲、肉粒入口充滿香濃胡椒味同韭菜香🔸炸醬麵($125)麵條煙韌彈牙醬汁濃郁搭配燶邊蛋味道層次豐富充滿韓國風味呢!🔸海鮮炒碼麵($128)海鮮有蟹、青口、蜆肉份量十足!對於鍾意食辣嘅我嚟講湯底超正👍🏻辣味中帶泡菜酸味麵條煙韌,吸湯力多好惹味呀😋🔸糖醋肉($160)糖醋肉外酥內嫩肉汁豐富配搭酸甜醬汁非常開胃
尖沙咀金巴利道好多韓國餐廳🇰🇷
呢間餐廳新開張無耐
由韓國人主理
食物超正宗呢!

🔸傳統煎餃子($78)
餃子皮金黃香脆🥟
入面餡料滿滿
有韭菜、粉絲、肉粒
入口充滿香濃胡椒味同韭菜香

🔸炸醬麵($125)
麵條煙韌彈牙
醬汁濃郁
搭配燶邊蛋
味道層次豐富
充滿韓國風味呢!

🔸海鮮炒碼麵($128)
海鮮有蟹、青口、蜆肉
份量十足!
對於鍾意食辣嘅我嚟講
湯底超正👍🏻
辣味中帶泡菜酸味
麵條煙韌,吸湯力多
好惹味呀😋

🔸糖醋肉($160)
糖醋肉外酥內嫩
肉汁豐富
配搭酸甜醬汁非常開胃

2025-07-22 0 瀏覽
♥新開中華料理店!🇰🇷🥢尖沙咀韓國街♥ ✎ (❁ᴗ͈ˬᴗ͈) ༉‧ ♡*.✧
喜歡的話記得like & follow我喔♥位於尖沙咀的「南浦炸醬」是一間新開的中華料理店,menu簡單,專注於海鮮炒碼麵、炸醬麵、糖醋肉、蒸餃子及傳統煎餃子。海鮮炒碼麵和炸醬麵份量十足,個人推薦糖醋肉!🙌🏻① 海鮮炒碼麵 $128🍜湯底紅潤,但不會很辣和油。海鮮有蟹、青口、蝦,配上海量蔬菜,麵條吸收哂湯汁~② 炸醬麵 $125麵條QQ夠掛醬汁,炸醬濃郁,醬油味偏重,搭配青瓜絲和煎蛋~③ 糖醋肉 $160需要自己淋上糖醋汁~因為是剛炸好的,要趁熱食!外層炸得酥脆,肉質嫩滑,糖醋醬酸甜適中,不會過於膩口,十分開胃!④ 蒸餃子 $78🥟搭配辣醬更佳~📍 南浦炸醬麵
尖沙咀金巴利道1E號地舖
.・。.・゜✭・♥・✫・゜・。.#南浦炸醬 #中華料理 #炸醬麵 #糖醋肉 #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀美食 #尖沙咀必食 #尖沙咀必吃
♥新開中華料理店!🇰🇷🥢尖沙咀韓國街♥

✎ (❁ᴗ͈ˬᴗ͈) ༉‧ ♡*.✧
喜歡的話記得like & follow我喔♥

① 海鮮炒碼麵 $128🍜

② 炸醬麵 $125
麵條QQ夠掛醬汁,炸醬濃郁,醬油味偏重,搭配青瓜絲和煎蛋~

③ 糖醋肉 $160

④ 蒸餃子 $78🥟
搭配辣醬更佳~

📍 南浦炸醬麵
尖沙咀金巴利道1E號地舖
.・。.・゜✭・♥・✫・゜・。.
2025-07-20 0 瀏覽
✨海鮮炒碼麵(💰$128)配料有蟹同青口 仲有洋蔥 紅蘿蔔 木耳等本身睇湯底好紅 以為好辣🌶️好彩係微辣🤣麵條幾彈牙 而且吸湯底 食落好入味👍🏻✨炸醬麵(💰$125)炸醬有薯仔粒🥔肉粒🐷同洋蔥🧅 食落鹹甜適中 唔會太濃味撈匀晒後 每條麵都掛滿醬汁😋配搭埋青瓜絲🥒同煎蛋🍳就更豐富✨糖醋肉(💰$160)外層炸到幾酥脆 蘸啲糖醋醬食味道酸酸甜甜 食落就冇咁膩😆✨蒸餃子(💰$78)餃子有蒸同煎 我哋揀咗要蒸嘅一碟有五隻蒸餃 食落幾香韭菜味叫咗雪碧同蜜桃汁 天氣咁熱 飲啲凍嘢就啱晒

✨海鮮炒碼麵(💰$128)
配料有蟹同青口 仲有洋蔥 紅蘿蔔 木耳等
本身睇湯底好紅 以為好辣🌶️好彩係微辣🤣
麵條幾彈牙 而且吸湯底 食落好入味👍🏻

✨炸醬麵(💰$125)
炸醬有薯仔粒🥔肉粒🐷同洋蔥🧅
食落鹹甜適中 唔會太濃味
撈匀晒後 每條麵都掛滿醬汁😋
配搭埋青瓜絲🥒同煎蛋🍳就更豐富

✨糖醋肉(💰$160)
外層炸到幾酥脆 蘸啲糖醋醬食
味道酸酸甜甜 食落就冇咁膩😆

✨蒸餃子(💰$78)
餃子有蒸同煎 我哋揀咗要蒸嘅
一碟有五隻蒸餃 食落幾香韭菜味

叫咗雪碧同蜜桃汁 天氣咁熱 飲啲凍嘢就啱晒
2025-07-19 0 瀏覽
.想食韓國嘢一定去尖沙咀韓國街最近多咗間新餐廳登場😛由韓國人主理👨‍🍳專門食炸醬麵同糖醋肉🥰So special 🥳.🌟 炸醬麵 💯既然間餐廳都叫炸醬麵 冇理由唔食呢個名物醬料濃郁 麵條Q彈蔥花提香 經典美味🤤雖然製作簡單 但係都忍唔住一啖又一啖咁食落肚 厲害👍🏿.🌟海鮮炒碼麵 🍜 海鮮鮮甜 有蝦有蟹有蜆 配料豐富麵條吸晒辣汁好入味又彈牙好辣刺激度充分發揮 🌶️口感多層次😛.🌟糖醋肉 🐽 同香港嘅好唔同 用咗豬肉切條裹上玉米粉 炸至金黃酥脆 醬汁酸甜平衡 肉質酥嫩外脆內軟 開胃下飯 🍚 .🌟傳統煎餃子 🥟 皮薄餡多 煎得金黃酥脆汁水鮮美 超🈵足.一路聽住熱血沸騰嘅韓文歌 🎶 一路咁食美味韓式食品🍲真係有去咗韓國嘅感覺🇰🇷..📍:尖沙咀金巴利街1E地鋪
[Nampojajang 南浦炸醬]
真係有去咗韓國嘅感覺🇰🇷
📍:尖沙咀金巴利街1E地鋪
2025-07-10
  • 炸醬麵
🍝 炸醬麵 ($125)暫時香港食過最好食嘅就係呢間😛,醬汁濃得嚟唔鹹味啱啱好。麵條超Q彈,掛滿醬汁味道超正宗👍🏻。🍖 糖醋肉 ($160)即炸上枱脆卜卜💥 豬肉啖啖肉唔柴~ 重點係個酸甜醬!蘸多啲食極唔膩💛 同炸醬麵夾到癲啊~ 🦐 海鮮炒碼麵 ($128)辣海鮮湯底好鮮甜🌶️🔥 有少量海鮮🦞!麵質偏粗身,吸晒湯汁好過癮~ 不過都幾辣🌶️! 🥟 傳統煎餃子 ($78)入面餡都幾足料,點埋糖醋肉個醬汁食更加好食🤪。✨ 而家新張優惠做緊半價優惠🤑,想試嘅就快啲去啦😝。
🍝 炸醬麵 ($125)

🍖 糖醋肉 ($160)

🦐 海鮮炒碼麵 ($128)

🥟 傳統煎餃子 ($78)
入面餡都幾足料,點埋糖醋肉個醬汁食更加好食🤪。

✨ 而家新張優惠做緊半價優惠🤑,想試嘅就快啲去啦😝。
2025-07-17 0 瀏覽
想食到傳統韓國家鄉味黎呢間 韓國街 新餐廳 ~我同男朋友各喜歡一款麵🤣.💫炸醬麵 Jajangmyeon 짜장면濃稠醬汁緊裹麵條 鹹甜交織 韓式經典味 香港搵到好食炸醬麵不容易! 我較喜歡這個.💫海鮮炒碼麵 Jamppong 짬뽕酸辣湯底滲透鮮味 海鮮有 蟹 青口 蜆 少辣勁爽過癮 男朋友較喜歡這個.💫糖醋肉 Tangsuyuk 탕수육外皮酥脆內裡嫩 酸甜汁裹 一口爆香.💫韓式傳統煎餃子 군만두傳統風味 外表金黃香脆 內餡飽滿多汁 韓式家鄉味.💫Green Apple Soda 解膩一流
想食到傳統韓國家鄉味
黎呢間 韓國街 新餐廳 ~
我同男朋友各喜歡一款麵🤣
傳統風味 外表金黃香脆 內餡飽滿多汁 韓式家鄉味
💫Green Apple Soda
解膩一流
2025-07-16 3 瀏覽
#尖沙咀地膽 平時最喜歡吃韓國菜,這次試了尖沙咀金巴利街的Nampojajang,主打正宗韓式中華料理,餐廳雖然不大但乾淨企理,裝修簡約有韓國feel,位置超方便,逛完街過去吃個early dinner就啱曬🍜炸醬麵黑嚕嚕的炸醬超級濃鬱,麵條夠曬煙韌彈牙,撈勻之後每一條都掛滿醬汁。肉粒和洋蔥煮到軟淋淋,甜鹹適中,味道正宗!🍜海鮮炒碼麵湯底鮮甜帶微辣,麵條吸曬海鮮精華。海鮮有蟹, 青口、蝦和蜆肉都夠新鮮最正系啲湯飲落去暖笠笠,辣度啱啱好刺激食慾~🍖糖醋肉外層炸到金黃酥脆,咬下去"咔嚓"聲!肉質嫩滑不干柴,酸甜汁開胃得來不會太膩,一定要趁熱吃才夠脆!🥟傳統煎餃子餃子皮煎到微焦香脆,內餡多汁飽滿,菜肉比例剛好, 沾點醬汁食更滋味。🍹青提汽水&白桃汽水青提味清新爽口,白桃味香甜不假,夠曬解膩!Nampojajang📍尖沙咀金巴利街1E地舖
🍜炸醬麵

肉粒和洋蔥煮到軟淋淋,甜鹹適中,味道正宗!

🍜海鮮炒碼麵

最正系啲湯飲落去暖笠笠,辣度啱啱好刺激食慾~

🍖糖醋肉

🥟傳統煎餃子

🍹青提汽水&白桃汽水
青提味清新爽口,白桃味香甜不假,夠曬解膩!

Nampojajang
📍尖沙咀金巴利街1E地舖