🍽️食物方面:🐮J1日式牛肉鍋定食💲53壽喜燒湯底好飲 多配料 均衡飲食之選🐤X5鐵板黑椒雞扒飯加車打芝士💲62要快手炒 加🧀 好正 份量多 建議少飯🍵玄米茶/麵豉湯🆓📷打卡方面:上菜速度快 唔hea 用心擺盤 🔈環境方面:無咩人食 好多位 唔限時任坐QRcode落單 staff都nice💬其他資訊:加藤屋📍太子花園街232-242號黃禮賢大廈地下M號舖其他分店:📍深水埗元州街34號地舖📍屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓207B號舖
🍽️食物方面:

其他分店:
📍深水埗元州街34號地舖
📍屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓207B號舖
2024-02-16 191 瀏覽
幫襯過好多次,不過第一次寫食評。而家全部自助落單,都幾方便。✨鐵板黑椒牛肉飯$58平時我都好鍾意食鐵板牛肉飯,熱辣辣嘅鐵板上面有肥牛,配合粟米同埋黑椒粒,再加上燒汁,底層都有少少飯焦,味道都唔錯,唔會太過鹹,肥牛就真係偏肥咗少少,但呢個價錢質素算係咁。日式牛肉雜炊(轉烏冬)$5x湯底:壽喜燒日式濃湯配料都算夠多:粟米、半隻蛋、娃娃菜、芝士狗,和豆卜都齊,有時候想一個人食火鍋,呢個就係一個好好嘅選擇。烏冬雖然唔係讚岐,但起碼浸耐咗都唔會淋到超難食。玄米茶/麵豉湯唔係好淡,幾好飲。返兜咗好幾次的平食之選,有時想簡簡單單食一餐,呢個都係一個好選擇。另外推介埋麻辣牛肉飯,都好好食‼️

幫襯過好多次,不過第一次寫食評。
而家全部自助落單,都幾方便。✨

鐵板黑椒牛肉飯$58

日式牛肉雜炊(轉烏冬)$5x
湯底:壽喜燒日式濃湯
烏冬雖然唔係讚岐,但起碼浸耐咗都唔會淋到超難食。

玄米茶/麵豉湯
唔係好淡,幾好飲。

另外推介埋麻辣牛肉飯,都好好食‼️
走過路過,千萬不要錯過加藤屋嘅「和風咖喱激安祭」! 岩晒想揾樣嘢好味又抵食嘅朋友哋,佢哋啲咖喱真係得仔得!我一落座就可以用QR Code掃下,方便快捷咁叫飯。今次我叫咗和風咖喱雞扒飯,雞扒炸到金黃又唔會太乾,搞掂💯;咖喱方面,靚味到飛起,辣味同香味恰到好處,頂晒🌶!點多碟日本南瓜薯餅,嘩,真係咬落去嘅時候,外皮鬆脆,裏面嗰個南瓜蓉香甜滋潤。🎃來到豚肉飯,呢個就更加掂!豚肉又厚片又多汁,咖喱汁淋上頭,啖啖肉嗰種幸福感,令人心情都好咗。而加配嘅脆炸旋風薯棒,真係無得頂,好似小時候嘅零食一樣,有種懷舊感覺,每一口都係快樂嘅滋味。🍟最正係,仲可以選擇多款辣度,你啱食幾辣就點幾辣。無論係想食得慢慢辣嘅日子,定係需要啲刺激嚟提神,呢度都可以搵到你嘅最愛。呢一趟嘅食玩,真係大大滿足咗我嘅味蕾,下次必定再嚟!👍

2024-01-23 124 瀏覽
走進這家餐廳,目光就被壁上的「和風咖喱祭」海報吸引。首選的和風咖喱粟米蝦飯,辣度選了中等,嚐第一口時只覺溫和,慢慢的辣味開始在口中舞動,辣得啱啱好,挺開胃的。蝦雖然唔算大隻,但炸得金黃香脆,同咖喱汁嘅牛油香氣相得益彰,真係令人一碗接一碗。再來是日式雞扒鍋定食,雞扒煎得外層微脆,入口卻意外地滑嘟嘟,湯頭帶甜,好入味,配白飯簡直係天作之合。嗰碟泡菜唔係最對我口味,不過為全菜添上少少清新感。再嘆一口泡菜麻辣牛肉飯,牛肉腍嫩多汁,每粒米飯都裹滿麻辣醬,香辣撲鼻,加上泡菜嘅微酸,簡直係層次嘅交響曲🎵,正!最後,還有份脆炸瘋旋薯棒,口感真係有啲唔同,啲旋風薯棒足夠薯香而且實在,調味上簡約,同牛丼嘅美味相映成趣😍。這頓飯,簡直讓人幸福感滿滿,想日日都嚟味蕾度假🏝️。總之,這家餐廳,既適合尋常日子裡嘅便餐,又適合懷著點心思嚟個小小慰勞自己。

2024-01-19 96 瀏覽
圍住一碟熱辣辣嘅麻辣牛肉飯,心情都隨住味蕾叫好🤩!加藤屋嘅牛肉粒粒分明,呢啲牛肉,真係夠哂嫩,夠哂滑,夾埋啲小小辣嘅醬汁,喺我口腔入面開Party!喂,唔通你以為只係辣咗個名?冇嘅,呢啲辣椒粒粒都係揀咗喇,香辣得黎又唔會攪到你火燭口,真係夠晒心思!再嚟講講佢哋嘅炸物—旋風薯棒好得嚟,又熱哂、又脆哂,完全就係心動嘅第一口感🥰。咁你以為呢d出面容易撈到?錯!加藤屋出品,非市面凡物可比擬,每條薯棒都好似係專登為你一棍棍炸起,一臉「我最正」嘅樣!飲品我就揀咗杯靚靚嘅凍檸樂,涼爽得滯,解渴之選!直情,呢餐飯食得我心花怒放🌸,加藤屋,我一定會再嚟!下次要帶埋啲街坊黎,一齊開心食好西!

【加藤屋和風咖喱祭🍛全部款式均$45😳】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #太子 - 加藤屋加藤屋又做推廣啦,今次就係「和風咖喱 激安祭 🎏」所有咖喱原價$54 依家做緊 $45 ‼️ 所有咖喱套餐已包麵豉湯、玄米茶或 16onz 汽水。咖喱汁可選4種辣度:不辣、小辣、中辣、大辣🌶 +$5 更可額外多咖喱汁※推廣做埋今個月就完啦~-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 和風咖喱豚肉飯 (原價$52) $45 | 7/10◐ 和風咖喱豬排飯 (原價$54) $45 | 8/10 🌟和風咖喱本身會偏甜,原本咖喱汁嘅分量都好夠撈飯,唔一定要加錢要汁。 如果加錢,餐廳會用多一碗另外上咖喱汁。個人覺得配吉列豬排配咖喱汁比較好食~ ◐ 脆炸旋瘋薯棒 (追加價 $14)|7/10上次食完已經likey,今次再enore~ 薯仔炸至外脆內軟,薯仔味都重🥔 ◐ 粟米蝦 (追加價 $14)|8/10 🌟上次食過薯絲蝦覺得麻麻地,但今次食粟米蝦反而唔錯👍 係炸天婦羅蝦,但用早餐粟米片包裹住,相對脆口ℹ️ 屯門 / 深水埗 /
【加藤屋和風咖喱祭🍛全部款式均$45😳】
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
📍HK #太子 - 加藤屋

※推廣做埋今個月就完啦~
-·-·-

🎏 激安祭 優惠期:2023年9月1日- 10月31日

📍 太子花園街232-242號黃禮賢大廈地下M號舖
🕰️ 11:30 - 21:45
2023-10-15 108 瀏覽
日式和風咖哩可以選擇大中小辣可以配合客人嘅口味🤪今日叫左牛肉咖哩及炸豬扒咖哩毫不吝嗇加左好多肥牛片🥹鮮嫩多汁😍咖哩香薰撲鼻好香濃,啖啖都卦上有咖哩的牛肉片配上珍珠米,真係好好味,份量亦剛剛好酥脆豬扒入面都好嫩多汁😍炸蕃薯餅, 外脆內暖,入面仲係濕潤,好香甜又脆口😍炒雜菜 份量夠晒,仲可以中和返香濃既咖哩味😆
日式和風咖哩
可以選擇大中小辣可以配合客人嘅口味🤪

今日叫左牛肉咖哩及炸豬扒咖哩
毫不吝嗇加左好多肥牛片🥹
鮮嫩多汁😍

酥脆豬扒入面都好嫩多汁😍

炸蕃薯餅, 外脆內暖,入面仲係濕潤,好香甜又脆口😍

炒雜菜 份量夠晒,仲可以中和返香濃既咖哩味😆
中午食飯時段會見到好多人排隊幫襯現時推出和風咖喱激安祭優惠所有咖喱系列套餐$45起仲有供應鍋物、雜炊、鐵板飯等和風咖喱粟米蝦飯🍤🍛$45優惠套餐配埋忌廉汽水好抵食,咖喱汁含有牛脂香氣,而且有得揀辣度,我就揀左中辣🌶️,開始食第一啖唔覺得辣,之後繼續食感受到辣味慢慢散發出來刺激味蕾👅,4隻炸蝦🍤雖然係細隻,炸粉略嫌厚身,但都見得人,呢個價錢已經好抵食🤣🤣日式雞扒鍋定食(配白飯及泡菜)🐔🍚🍲香煎雞扒切成5件,食落肉質嫩滑,仲有半隻蛋,蟹柳,獅子狗,金菇,豆卜,椰菜,粟米粒及木耳絲配料好豐富,湯底揀左壽喜燒,配埋白飯一齊好容易入口,味道唔算太鹹,附送一小碟泡菜唔似韓國泡菜,食落酸酸地,但唔係我鍾意既味道🙈脆炸瘋旋薯棒🥔套餐可追加$14,旋風形嘅薯棒口感比較厚身,唔似長洲及韓國果啲咁薄身,每啖都食到薯仔味道幾特別,但如果加入調味粉或茄汁一定會更好食😋
中午食飯時段會見到好多人排隊幫襯
現時推出和風咖喱激安祭優惠
所有咖喱系列套餐$45起
仲有供應鍋物、雜炊、鐵板飯等

和風咖喱粟米蝦飯🍤🍛
和風咖喱粟米蝦飯

日式雞扒鍋定食(配白飯及泡菜)🐔🍚🍲
日式雞扒鍋定食(配白飯及泡菜)

2023-10-14
和風咖喱粟米蝦飯
日式雞扒鍋定食(配白飯及泡菜)
脆炸瘋旋薯棒🥔
加藤屋打入左香港市場既日子都唔短,雖然唔係話聲勢浩大,但就勝在價錢貼地,夠晒平民化。依加仲做依個《和風咖喱激安祭》,選用多種獨特香料,經過精心熬製,調 配出香濃順滑的日式咖喱。所有和風咖喱套餐統一優惠價$45✨ 和風咖哩豬扒飯 $45跟餐叫左麵豉湯。中辣。咖哩味都幾重,中辣既關係,辣味夠香而好開心佢地既炸豬扒係完全唔實,好食既✨ 和風咖哩牛肉飯 $45跟餐叫左玄米茶。小辣。玄米茶竟然要跟餐先有...建議都係叫返汽水,大大杯咁睇落幾好。牛肉味道比另一家連鎖牛丼好其實,不過咖哩汁小辣味道就唔夠中辣好,食得辣既朋友可以叫中辣✨ 辣酥雞 $20小食就叫左一份辣酥雞,炸得香脆,唔錯👍🏻✨ 脆炸旋瘋薯棒 $24另外仲叫左呢個脆炸旋瘋薯棒睇落好有動感,如果每片可以再薄身d就更好啦《和風咖喱激安祭》受惠店舖:<加藤屋全線分店>屯門分店 - 屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓207B舖 深水埗元州街分店 - 深水埗元州街 34 號地下荃灣路德圍分店 - 荃灣路德圍 8 及 12 號啟志樓地下 1 號舖 太子花園街分店 - 太子花園街 232-242 號黃禮賢大廈地下 M 地舖

所有和風咖喱套餐統一優惠價$45

✨ 和風咖哩豬扒飯 $45

跟餐叫左麵豉湯。中辣。
咖哩味都幾重,中辣既關係,
辣味夠香
而好開心佢地既炸豬扒係完全唔實,好食既

✨ 和風咖哩牛肉飯 $45

跟餐叫左玄米茶。小辣。
玄米茶竟然要跟餐先有...
建議都係叫返汽水,
大大杯咁睇落幾好。

✨ 辣酥雞 $20

小食就叫左一份辣酥雞,
炸得香脆,唔錯👍🏻

✨ 脆炸旋瘋薯棒 $24

另外仲叫左呢個脆炸旋瘋薯棒
睇落好有動感,如果每片可以再薄身d就更好啦

《和風咖喱激安祭》受惠店舖:

<加藤屋全線分店>

屯門分店 - 屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓207B舖

深水埗元州街分店 - 深水埗元州街 34 號地下

最近 加藤屋 推出左「和風咖喱」系列 是加藤屋7年來不斷精心打造的心血結晶🔥佢地堅持選用多種獨特香料 經過精心熬製 調配出香濃順滑的日式咖喱🤤而且期間限定 所有和風咖喱套餐統一優惠價$45 仲適用於加藤屋全線分店 鐘意食咖喱既千祈唔好錯過啦‼️▫️和風咖喱牛肉飯(限時優惠 $45)🍵跟餐免費餐飲 可配汽水、麵豉湯或玄米茶咖喱可以選擇小/中/大辣🌶️肥牛份量好多 全部都切成薄片 肉汁濃郁 煮得夠入味又濃郁🔥 咖喱汁同牛肉完美溶合 牛肉既鮮美加上一層醇厚既香辣咖喱 再配埋精粹所在既洋蔥🧅口感極度滿足‼️▫️和風咖喱雞扒飯(限時優惠 $45)🍵跟餐免費餐飲 可配汽水、麵豉湯或玄米茶嫩滑嘅雞扒表皮煎到香脆 厚身啖啖肉 再配埋秘製日式咖喱汁 沾滿左雞扒表面 食落濕潤可口😍珍珠米飯軟熟 而且粒粒分明 撈勻咖喱汁嚟食 簡直錦上添花😋 不過強烈建議起Apps落單到加入少飯🤣以我呢個飯量真係完全食唔晒🔥▫️辣酥雞($20)熱辣辣 炸到香口惹味 大到拳頭咁大隻💯

▫️和風咖喱牛肉飯(限時優惠 $45)
🍵跟餐免費餐飲 可配汽水、麵豉湯或玄米茶
▫️和風咖喱雞扒飯(限時優惠 $45)
🍵跟餐免費餐飲 可配汽水、麵豉湯或玄米茶
▫️辣酥雞($20)
熱辣辣 炸到香口惹味 大到拳頭咁大隻💯
2023-09-23
昨晚我到了加藤屋太子分店,初次光臨這間餐廳。他們的和風咖喱口感獨特,辣中帶甜、甜中帶辣,每一口都讓人驚喜。老闆更不遺餘力地往返日本取經學藝,精心研發美食。我們點了《和風咖喱雞排飯》以及《和風咖喱牛肉飯》。雞排外酥內嫩,搭配濃郁的咖喱,真是絕配!牛肉飯選用嫩軟的牛肉片,入口即化,與咖喱的香辣味交融在一起,美味無比。此外,我還品嚐了他們的《脆炸旋瘋薯棒》和《魷魚蝦枝》,薯棒外酥內軟,魷魚蝦枝則鮮嫩多汁,是美味的小食選擇。套餐只需加$5就可享用凍檸樂/凍檸七,很爽的感覺!《和風咖喱激安祭》所有咖喱套餐統一優惠價$45!優惠有效期至10月31日,除了太子分店外,深水埗、荃灣、屯門都有分店呢!快來加藤屋,一同享受這場美味的和風咖喱盛宴吧!
昨晚我到了加藤屋太子分店,初次光臨這間餐廳

套餐只需加$5就可享用凍檸樂/凍檸七,很爽的感覺!

快來加藤屋,一同享受這場美味的和風咖喱盛宴吧!
2023-10-04
今日嚟到太子店加藤屋,平日時間都全店滿坐原來呢段日子至31/10做緊《和風咖喱激安祭》所有和風套餐一律$45 ,仲有麵豉湯或玄米茶或汽水添,真係相當抵食加藤屋開咗都有7年時間,堅持特色食物本地製造,不斷創新,分店仲已經有4間添和風咖喱牛肉飯 $45咖喱分別有大中小辣,相當細心,日本珍珠米有咬口,牛肉肉質夠腍,有咖喱送飯,真係食到一粒米都冇淨和風咖喱豬扒飯 $45炸豬扒真係好好食,炸到好香口,值得推介加藤式泡菜 $10泡菜夠爽口,味道幾特別,帶點麻油香脆炸旋瘋薯棒 $14炸得好香脆,又唔會太油膩無糖百事凍奶茶 +$3整體來說,環境闊落,食物質素唔錯,性價比高
今日嚟到太子店加藤屋,平日時間都全店滿坐

和風咖喱牛肉飯 $45

和風咖喱豬扒飯 $45
炸豬扒真係好好食,炸到好香口,值得推介

加藤式泡菜 $10
泡菜夠爽口,味道幾特別,帶點麻油香

脆炸旋瘋薯棒 $14
炸得好香脆,又唔會太油膩

無糖百事
凍奶茶 +$3

整體來說,環境闊落,食物質素唔錯,性價比高

2023-10-04
  • 和風咖喱牛肉飯
2023-10-04 18 瀏覽
係太子行過加藤屋,見到做緊《和風咖哩激安祭》,所有咖喱系列套餐都係$45😍大大碟咖哩飯,套餐包麵豉湯/玄米茶,仲可以優惠價加配小食,好抵食呀🥳 優惠做到去10月31日!「和風咖喱豬扒飯」$45咖喱可以揀辣度,我就揀左中辣,少少辣好惹味!即叫即炸嘅豬扒,外脆內軟,皮薄餡靚,咬落仲有Juicy嘅肉汁! 配上熱辣辣香噴噴既咖喱汁,絕對係最佳配搭!「和風咖喱雞扒飯」$45雞扒份量十足,雞扒煎到外脆內嫩,雞皮金黃酥脆,雞肉又滑又多汁! 和風咖喱汁充滿牛脂香氣,將珍珠米撈埋咖喱汁,每一啖都係層次豐富嘅口感!脆炸旋瘋薯棒 (套餐+$14)賣相好靚! 外皮香脆,入口薯仔軟綿綿,好食!薯絲蝦 (套餐+14)內餡有蝦肉,外面係炸得香脆既薯絲,口感一流!飲品凍檸茶/凍奶茶

「和風咖喱豬扒飯」$45

咖喱可以揀辣度,我就揀左中辣,少少辣好惹味!

「和風咖喱雞扒飯」$45

脆炸旋瘋薯棒 (套餐+$14)

賣相好靚! 外皮香脆,入口薯仔軟綿綿,好食!

薯絲蝦 (套餐+14)

內餡有蝦肉,外面係炸得香脆既薯絲,口感一流!

飲品

凍檸茶/凍奶茶
2023-09-25 23 瀏覽
今日Lunch就同同事去左呢間位於太子嘅「加藤屋」,同同事成日都經過,見到佢地嘅Menu性價比相當之高,所以同同事決定去試下先😬和風咖哩豬扒飯 $45 + $14 薯絲蝦(2件) + $3 凍檸茶呢個咖哩豬扒真係必叫的😬 見到枱枱都有叫😂 豬扒份量多而且炸到脆卜卜,賣相相當之吸引😊再加上咖哩汁撈飯!好快就食哂成碟飯😝 加配個薯絲蝦口感相當豐富,而且好足料😋和風咖哩牛肉飯 $45 + $12 日本南瓜薯餅 + $5 凍檸百事呢個咖哩牛肉撈飯相當之好😂非常之好送飯😬而且份量都算多😊再加配南瓜薯餅都係熱辣辣脆卜卜!正😋

2023-09-20 30 瀏覽
好喜歡吃咖喱嘅我,見到加藤屋由2023年9月1日至10月31日的《和風咖喱激安祭》,就趁呢段時間去試試。加藤屋和風咖喱套餐統一優惠價$45,有7款不同款式的套餐可供選擇,而且包括麵豉湯、玄米茶或 16onz 汽水。😋餐廳使用QR點餐,是日選擇:1️⃣和風咖喱雞扒飯🔸熱玄米茶🍽雞扒份量多,肉質彼鮮嫩,唔會乾身,咖喱香濃,辣中帶甜、甜中帶辣。2️⃣日本南瓜薯餅(加配)🍽 滿滿香濃的南瓜蓉,味道甜甜地,炸得酥脆,不油膩。3️⃣和風咖喱豚肉飯🔸熱玄米茶🍽 豚肉薄切,幾大塊,絕無碎濕濕。米是珍珠米,配上小辣咖喱,好適合我口味。4️⃣脆炸旋風薯棒(加配)🍽外型是旋風薯棒,外脆內軟,薯仔不會太薄,每啖都會食到薯仔口感。*🍛 辣度可選:大 / 中 / 小

😋餐廳使用QR點餐,是日選擇:
1️⃣和風咖喱雞扒飯
🔸熱玄米茶

2️⃣日本南瓜薯餅(加配)
🍽 滿滿香濃的南瓜蓉,味道甜甜地,炸得酥脆,不油膩。

3️⃣和風咖喱豚肉飯
🔸熱玄米茶

4️⃣脆炸旋風薯棒(加配)

*🍛 辣度可選:大 / 中 / 小
2023-09-10