同屋企人行開旺角, 所以求其搵左間餐廳食brunch, 好耐無去朗豪坊了呢間係新加坡餐廳立於旺角朗豪坊Food Court, 價錢適宜🤩 相中既係 - 黑胡椒雞煲 連湯只需$58快餐黎講算唔錯夏熱天時有湯感覺好好, 冬瓜消暑, 望落吸引, 但原來只不過係味精冬瓜湯, 有d失望, 所以無咩好評價🤣個湯名叫 雞湯, 大概是指味精雞味吧到重點 - 黑胡椒雞煲 好熱咁上, 正!黑胡椒味唔重亦都唔會好咸/好濃味雞食落都惹味嫩口! 幾有驚喜, 唔錯!📍加東會回頭的餐廳

呢間係新加坡餐廳
立於旺角朗豪坊Food Court, 價錢適宜🤩
相中既係 - 黑胡椒雞煲 連湯只需$58
快餐黎講算唔錯

到重點 - 黑胡椒雞煲
好熱咁上, 正!
黑胡椒味唔重
亦都唔會好咸/好濃味
雞食落都惹味嫩口! 幾有驚喜, 唔錯!

📍加東
會回頭的餐廳
2020-05-16
  • 黑胡椒雞煲
2019-11-30 412 瀏覽
Foodcourt座位多,好易揾位,見唔多地方可以試到新加坡菜,所以試下。通常唔會對foodcourt期望太高,但呢個炒麵實在又貴又唔好食。有兩款麵炒埋一齊,會附送青檸比你中和下重口味,但都唔夠,實在太油膩。

2019-10-20
2019-10-21 302 瀏覽
由於好鍾意食海南雞飯,所以都成日會見到就叫黎試下。等嘅過程好快,只係幾分鐘到。加東哩個海南雞飯價錢唔算貴,所以亦都好正路咁只係一個非常之普通嘅飯。雞份量就正常,無骨,都切得比較細,但都算係滑身,味道都唔錯。飯有少少油味但唔重,亦都比較濕,濕嘅飯都幾扣分下。調味就都有齊3款,但都味道唔算突出,其中個薑蓉最失色,無咩味咁。最後就有碗湯,有一舊冬瓜咁,好普通嘅味精湯。整體就係好正常嘅一個飯,我相信係朗豪坊個food court會有其他野更好食,不過唔夠$60嘅價錢,如果你想食都可以一試,但唔好太大期望。
由於好鍾意食海南雞飯,所以都成日會見到就叫黎試下。

飯有少少油味但唔重,亦都比較濕,濕嘅飯都幾扣分下。
最後就有碗湯,有一舊冬瓜咁,好普通嘅味精湯。

2019-10-19
2019-09-13 270 瀏覽
今日喺朗豪坊做完treatment, 見到喺𨋢內嘅廣告,介绍呢家星加坡嘅海南雞飯(内容寫連續多年有米之蓮推介),相片影出嚟亦好吸引人,所以我就去咗試下!真心非常失望,D雞唔係太熟,仲有D血,我只好咬走未熟嘅部份,又無咩雞味,D油飯又硬又無油香味,我要倒D東瓜湯落飯先食到,俾碗白飯我仲好!個餐有碗東瓜湯,味道好淡似水多D!諗唔到食咗咁多年海南雞飯(係我嘅至愛),今次係最差嘅一次,如果10分滿分我最多俾3分,真係無下次!

2019-09-13
2019-09-09 192 瀏覽
Dinner @  海南雞飯 時間: 6點購買價錢: $58 @ 21 Aug 2019 星期三整體味道: ok雞: 皮滑,無骨,但肉有點鞋,有少少筋,刀工幾好,無咩雞味伴菜青瓜: 新鮮,爽油飯: 略嫌油了少少同埋有些濕,不過口感整體ok湯: 好淡,無咩味,可以唔飲個湯,有舊冬瓜俾你三款醬: 因本人喜歡咸,所以覺得匙油味比較好,薑蔥都ok,個辣醬就麻麻了,完全無食到上菜時間: 好快,5分鐘內上菜地點: Foodcourt環境: 容易揾位
Dinner @  海南雞飯 時間: 6點購買
價錢: $58 @ 21 Aug 2019 星期三

整體味道: ok
雞: 皮滑,無骨,但肉有點鞋,有少少筋,刀工幾好,無咩雞味
伴菜青瓜: 新鮮,爽
油飯: 略嫌油了少少同埋有些濕,不過口感整體ok
湯: 好淡,無咩味,可以唔飲個湯,有舊冬瓜俾你
上菜時間: 好快,5分鐘內上菜
地點: Foodcourt
環境: 容易揾位

2019-08-21
2019-07-28 308 瀏覽
晚餐不想吃得太豐富,又不想邊走邊熱邊想吃什麼留在商場是一個好選擇!這天跟友人懶懶的留在朗豪坊覓食~想簡簡單單的吃一餐,來到了food court看到有海南雞飯,很想試試!餐牌上還有不少小食可以追加。海南雞飯$58,還加了杯熱茶$6,價錢算是不貴。雞件很滑,而且無骨無煩惱,完全是食肉獸的type!還可以配上不同醬汁調味,個人覺得橙色的醬汁最對味,少少辣帶點甜油飯感覺還好,可能時間算是晚了,所以有點濕。附上的湯也是還好。友人點了星洲魚蛋河粉$48,不過不失,是合級水平。另外友人還追加了牛油酥餅,熱烘烘的,感覺很香酥。雖然小小的一塊,價錢算是小貴,但值得一試。
晚餐不想吃得太豐富,又不想邊走邊熱邊想吃什麼
留在商場是一個好選擇!
這天跟友人懶懶的留在朗豪坊覓食~

想簡簡單單的吃一餐,來到了food court
看到有海南雞飯,很想試試!
餐牌上還有不少小食可以追加。
海南雞飯
海南雞飯$58,還加了杯熱茶$6,價錢算是不貴。

星洲魚蛋河粉
友人點了星洲魚蛋河粉$48,不過不失,是合級水平。
牛油酥餅
2019-06-18
$66.5 (晚餐)
牛油酥餅
2019-07-12 193 瀏覽
朗豪坊想簡單食個晚餐,其實有好多選擇,豐儉由人。行過朗豪坊food Court見到有間應該係新開嘅馬來西亞餐廳。我第一眼就見到海南雞飯決定要試試。雞嘅份量都幾多,俾咗雞上髀我,雞做得幾滑,又有油香。係人都知食海南雞飯個飯都係重點,呢度嘅飯做得唔會太油,唔會食兩啖就覺得油膩,食食下好快就K.O.左一碗。佢調味都有足三款,算係有心誠意。性價比唔錯。

我第一眼就見到海南雞飯決定要試試。

佢調味都有足三款,算係有心誠意。

性價比唔錯。

2019-06-26 250 瀏覽
來到朗豪坊的美食廣場,見到有喇沙食,就立刻落單!充滿椰香的湯底,滿滿的紅油,但一點都不辣!飲入口,湯底十分濃郁,一連飲了幾啖!一碗海鮮喇沙有三隻蝦,六、七塊魚片,還是豆卜,半邊雞蛋,豆芽和蜆肉!最好味,竟然是魚片,十分彈牙和充滿魚味!可惜的,是忘記了叫米線換成參參!相信如果加埋油麵就更好味!
來到朗豪坊的美食廣場,見到有喇沙食,就立刻落單!
2019-06-26
  • 喇沙
  • 海南雞飯
2019-05-28 328 瀏覽
星期六晚一個人岀開去喺旺角,自己一個就隨便食啲野,諗唔倒食咩最後就揀左langham place food court既加東。菜式黎講都係啲大路既泰國野,最後就叫左個海南雞喇沙食。除左雞之外配料仲有半隻蛋同啲芽菜,米線底。雞同埋配料既量比預期中多,但可能始終係米線,食落唔係好夠飽。味道方面個人覺得個湯底太淡無乜味,雞同配料都叫入味既但係質素同口感都唔太岀色,如果價錢係$30-40左右,可以考慮下,但係$74雖然配埋野飲就真係唔係好抵食。下次去到food court會食其他野,呢個價既選擇有好多,而且質素更高
2019-05-25
2019-05-21 234 瀏覽
諗住是但但去food court開餐都唔預有咩特別好食 都係志在醫下肚見到加東個招牌時驚喜了一下 原本在銅鑼灣店沒了之後一直在想有水準,又良心價的海南雞飯真的買少見少 係度見返佢 真係毫不猶豫就鎖定了海南雞飯為目標其實都有擔心過會唔會跌watt 畢竟food court講求出餐快速 唔知會唔會影響左質素 從買好餐到取餐不用5分鐘 效率不錯食物 冬瓜雞湯 油飯 無骨海南雞醬料 濃郁的甜豉油 薑蓉 酸辣汁雞湯 淡淡的冬瓜清甜 不會太咸很油飯 夠爽身 不黏膩 淡淡油香雞肉 依然幾滑 但雞味唔算濃 整體ok 水準尚算穩定 不至於跌watt 這個價位這個質素真的很良心了平民價有質素的海南雞飯

從買好餐到取餐不用5分鐘 效率不錯

平民價有質素的海南雞飯
2019-05-15
  • 海南雞飯
2019-04-26 423 瀏覽
又係冇特定進食目標嘅晚上,嚟到朗豪坊,唔想花時間排隊,Food Court 就係不二之選。我對喇沙都有點情義結,見到有新開店都會試試。點餐姐姐態度一般,無笑容的,點完餐返埋位等好了。賣相同餐牌有點出入,湯太多浸到去配菜嘅頭頂。湯頭睇嚟幾濃,先飲一啖,好香椰奶味,微辣味道易入口,再飲多幾啖,感受到湯底清甜,相信有落足料煲,值得一讚終於飲下飲下見到D配料,份量充足,有6,7小件雞,4件豆卜,半隻蛋同少量芽菜,雞係嫩滑,帶少少鹹味,但其中2,3件係雞皮為主,肉嘅份量偏少。麵底係米線,同湯底夾到,夾起嚟佔到湯味同碎碎香料,其他配料正常。總結係哩個價錢嚟講可以一試,不過如果麵底可以多一,兩款選擇會更好,畢竟唔係人人喜歡米線。

我對喇沙都有點情義結,見到有新開店都會試試。

點餐姐姐態度一般,無笑容的,點完餐返埋位等好了。

賣相同餐牌有點出入,湯太多浸到去配菜嘅頭頂。
海南雞喇沙

2019-04-25