2018-08-26 95 瀏覽
成班fd心血來潮想夜麻麻食下野聚下傾吓計!見個食神fd有推介呢度嘅醉雞煲!所以就特登嚟呢度試吓☺️聽講花雕醉雞煲喺呢度嘅其中一個王牌雞煲,所以就一定要試吓✌🏻5個人叫咗一隻雞,份量真係好足料,5個人都夠食!食醉雞煲最怕嘅就係雞同埋酒嘅味道分開!但呢間前家樂真係不得了!花雕酒的醇厚再加埋三黃雞的鮮甜!真係一個絕配!極其嘅香味同埋鮮味都係呢個雞煲度盡情咁呈現左出嚟!再加埋有少少藥材嘅成份成個雞煲都好補身!冇諗過食個醉雞煲一個咁簡單嘅菜式,原來都可以整得咁好食!搞到好想問個老闆個湯底點整同埋啲雞係邊度入貨😂😂😂見過湯底咁正,梗係唔好嘥!叫多幾個配料試吓🤣全部都變晒做花雕肥牛,花雕蜂巢豆腐,花雕竹笙,花雕豆卜🤣叫咗嗰啲全部都係可以一路食一路可以給埋湯底味道嘅配料✌🏻當然其他配料都一樣好食,我估應該係小間經營,所以用料都係新鮮嘅食材做好經營餐廳最首要嘅第一步!所以呢度真係值得推介!

5個人叫咗一隻雞,份量真係好足料,5個人都夠食!

見過湯底咁正,梗係唔好嘥!叫多幾個配料試吓🤣
全部都變晒做花雕肥牛,花雕蜂巢豆腐,花雕竹笙,花雕豆卜🤣

叫咗嗰啲全部都係可以一路食一路可以給埋湯底味道嘅配料✌🏻
所以呢度真係值得推介!
2018-08-26 66 瀏覽
適逢星期六都會因努力工作完搵啲好食既餐廳 ,周圍行一趟。今次,就決定去OpenRice度睇睇近期有啲乜嘢特別嘅餐廳,近期食得太多西餐,決定去睇下有咩火鍋或者雞煲食,發現咗一間位於大角咀嘅雞煲餐廳名字非常特別,乾脆就試試這家! 走入店舖,就安排我們坐在近門口的長檯,我跟友人就坐在旁邊,談天都更接近更方便。點菜亦十分方便,我喜歡在紙上落單,我就選擇了菜單中近期在OpenRice非常多人推介的醉雞鍋,我們也點了一隻雞。另外,也加了很多特色的配料,飲品當然就是談天最需要的啤酒了 。很快就已經到了一些配料,就是美味的炸魚皮,香脆可口,已經急不及待我們的主食! 發現店員開始把一盤盤酒味濃郁雞煲安排到其他客人桌上,我們心想,這麼多人,一定非常好吃,會不會等很久呢?就在這時候,香噴噴的醉雞煲已送到我們面前,見到已經垂涎欲滴,最吸我眼球的就是很多的配料有湯上面,不是單純外面吃的清湯加酒。本人不是食得太咸,所以湯底對我來說,這個湯底濃郁得來又不會太咸,絕對令你想一試再試。雞最重要是質地,所以如果本身喜歡吃新鮮雞的朋友,不訪一試,味覺以至視覺都帶來享受。店舖亦有考慮到很多客人其實想點很多不同的配料,但又怕浪

味覺以至視覺都帶來享受。店舖亦有考慮到很多客人其實想點很多不同的配料,但又怕浪費,所以在點配料的時候,他有兩個選擇就是大份和小份,非常細心!

臨走時,看見門外已有人龍排隊,幸好自己較晚餐時間早少少到來,否則要跟一眾放工人士爭位了。埋單價錢合理,加上店內的食物質素都不錯,假日出來食餐好的,亦是不俗的一餐。
2018-08-24 79 瀏覽
今日要去d家庭聚會,黎到大角咀,去探下姑姐姑丈,同佢地食下飯,我地一行7人,黎到呢間雞煲食野,原來姑姐話佢地成日落黎食飯,已經係熟客仔,老闆一見到我地入面就笑住叫我地坐,好好禮貌,姑丈仲真係當正自己屋企咁哈哈~坐低左,姑丈提議我地食醉雞,話麻辣雞煲我地3個細路成日食,要食番d大人既雞煲!哈哈,咁我地都話好啦,試下無妨,咁就叫左隻醉雞,講真醉雞煲都真係第一次食,雞肉比平時既雞煲鋪多👍🏻湯滾落雞,等一陣,雞食得!隻雞睇落都好嫩滑,好有屋企既味道😁叫左幾個姑丈指定招牌菜:雪花肥牛,冰豆腐,芝士牛丸,桶蠔肥牛睇色水都知正,肥瘦分明,其實我自己本身唔太鍾意食芝士既野食,怕好漏,但呢個芝士牛丸果然無介紹錯!佢既醬爆程度真係不得了,後尾姑姐比左碗湯我,我怕邊爐湯油林林灑手另頭,但佢話呢到個湯底係老闆自己用豬骨同鮮雞煲,無落味精喎,佢平時偷懶唔煲湯就落黎入多2碗,我見佢講到咁搞笑,就試下,打完成個邊爐,d湯都無個油益味,果然真材實料👍🏻估唔到既好食😋

• 日本蠔
  • 芝士牛丸
2018-08-23 49 瀏覽
今天好想吃雞,朋友又好想吃牛,最後她想了個兩全其美的方法,去吃雞煲再點肥牛🤣🤣🤣我也是醉了,我就只好屈服於他的突發奇想了。不過幸好我有去了,用餐很棒。開車去了大角咀的一個小角落,叫前家樂,他說很多朋友都推介這個雞煲。我們點了個花雕醉雞煲,當然少不了我的雪花肥牛。好奇心重的我還問了店員,原來這是黃油雞,而且廚師還精挑細選了最多肉最好的部分,難怪吃起來跟平時不同,肉特別地滑,咬感十足,吃雞無數的我都非常滿意,加上花雕的調合,更加適度地加強了雞的鮮甜,我朋友還猛地在喝這花雕醉雞湯🤣雪花肥牛也不錯,肥瘦得當,薄薄地容易吃,一向對牛挑剔的朋友都一臉滿足的表情,還多點了兩份自己吃,不讓我吃,笑死了我😂
2018-08-22 69 瀏覽
自從搬咗出嚟住之後,就冇乜點見爸爸媽媽,偶爾一星期一日會返屋企食下飯👨🏻🧑🏻 見下佢哋老人家,又比佢哋見下我😍 前日星期日放假,咁啱爸爸又放假,我就決定唔使媽媽咁辛苦,出街食‼️ 之前出街食都係去酒樓,今次媽媽嘅提議都唔例外,又食酒樓!我就先下手為強,同佢地講話我帶佢哋去食潮流興既野🤣 等埋妹妹同細佬,大概六點幾,就去咗大角咀好出名嘅前家樂😍啱啱到,就已經見到都見到客人😱 已經聞到好香嘅雞煲味!呢度嘅醉雞煲好出名,我諗暫時都搵唔到第二間好食過佢🧐雖然媽媽有啲反對,但係知道醉雞煲嘅湯底有中藥既味,就改口好好好🤣 我哋另外叫咗雪花肥牛x2(真係好食),蔬菜盆,芝士牛丸,麵同烏冬😂 眼利嘅妹妹見到牆上面有活動:做齊五個步驟就有免費可樂飲😍 我哋就好雀躍咁樣研究~ 呢度嘅服務員唔多,聽講係家族生意,慢工出細貨,造就咗我哋一家人多咗傾計嘅時間🤣✌🏻先來嘅係雞煲湯,店員幫我地煲熱佢,再黎就見到一大盤生雞🤔 已經聞到好香嘅酒味😋 等到湯滾左,我哋就慢慢放啲雞落去煮😍 其他餸亦都係呢個時候陸續登場👍🏻 等咗大概10分鐘,雞煲食得啦😍 媽媽忍唔住先飲下啲湯,跟住忍唔住話好好味,話真係有中藥感覺,然後就講

先來嘅係雞煲湯,店員幫我地煲熱佢,再黎就見到一大盤生雞🤔 已經聞到好香嘅酒味😋 等到湯滾左,我哋就慢慢放啲雞落去煮😍 其他餸亦都係呢個時候陸續登場👍🏻 等咗大概10分鐘,雞煲食得啦😍 媽媽忍唔住先飲下啲湯,跟住忍唔住話好好味,話真係有中藥感覺,然後就講一大堆材料😂😅 我哋就冇理佢,係咁食雞~ 原本以為醉雞會有少少酒,點知原來煲完之後,冇咗好攻鼻嘅酒味😱👍🏻 真係好surprise!!! 佢用嘅雞好嫩口😍 煲幾耐都唔鞋身,正👍🏻

最好食就係雪花肥牛,因為整得好薄,所以一放入雞煲就已經熟左一半😍 正👍🏻 放落口入口即溶,我見爸爸同細佬係咁食係咁食,好滾動~ 至於芝士牛丸,好有創意🤣 咬開煮熟左嘅牛丸,啲芝士即刻流岀黎😱仲係拉絲嘅芝士,好有口感👍🏻

整體來講,我都幾滿意今次出街食😍 好彩呢間雞煲坐得幾舒服,又唔會好嘈,可以傾吓計!雖然要等耐少少,但係我屋企人都好滿意環境,服務態度同食物質素,尤其是第一次食醉雞煲有好回憶😍 大家都食到好飽一齊散步返屋企!咁先係真正嘅家庭樂❤️
  • 特級雪花肥牛
  • 芝士牛丸
2018-08-20 45 瀏覽
有個住喺加拿大嘅朋友嚟香港玩,咁我當然要帶佢周圍食周圍玩做一日都導遊!喺香港有好多唔同嘅嘢食唔同菜式都有,但係我朋友就話想食一啲地道啲嘅餐廳!同埋佢淨係喺香港留一日,所以想帶佢食好啲之餘又可以感受到香港嘅人情味!個腦即時諗起嘅就係呢一間<前家樂>😍我自己由一年前開始已經會一想食雞煲就會約朋友過嚟食,最令我深刻嘅就係呢度嘅老闆每次都會好親切咁過嚟招呼,同埋有時佢冇咁忙嘅話都會傾吓計!老闆今次介紹咗我哋食佢另一款好用心烹調嘅花雕醉雞煲!果然好介紹!呢度嘅雞一直都係新鮮三黃雞,所以雞肉嘅肉質好彈牙同埋好香!呢個係不用質疑嘅事實!今次再試埋佢嘅呢個花雕湯底,真係好好食好入味!打邊爐好怕好油好肥膩嘅感覺,但係呢個花雕醉雞反而係會好補身因為加入左少少藥材成份,同埋一啲都冇油膩嘅感覺!所以食幾多都唔怕!另外仲叫咗一份雪花肥牛同埋少量雲吞水餃同埋炸魚皮!雪花肥牛好正!脂肪同肉嘅比例啱啱好!又唔會太肥又唔會太瘦搞到好un!完全唔需要點任何醬料!如果唔係就食唔到本身肥牛嗰種味道!👍🏻👍🏻👍🏻最後朋友當然大讚呢度嘅食物質素都好高同埋服務態度好好☺雖然比不上五星級酒店嘅靚景同埋環境,但係亦有五
最後朋友當然大讚呢度嘅食物質素都好高同埋服務態度好好☺雖然比不上五星級酒店嘅靚景同埋環境,但係亦有五星級的食物及五星級的服務態度!
2018-08-20 38 瀏覽
我哋呢一家既人一般如果有家庭聚會嘅話,都會係食中菜。但係今次呢個活動我同呀妹都覺得好驚訝,因為竟然我哋一家四口同埋舅父嘅一家四口一齊去咗呢度食醉食煲!舅父係一個對食好有要求嘅人,所以一般佢介紹嘅餐廳都有返咁上下質素!一去到餐廳嘅時候我已經比佢嘅香味吸引住,舅父話呢度嘅最雞煲令佢一試難忘,所以我哋八個人就叫咗一隻醉雞煲同埋叫咗好多配料☺️等左一陣就開始有得食🤤🤤先講一講隻醉雞,一嚟到呀媽就話”哇!咁大隻既!好似你呀爸咁!” 呀爸禮尚往來咁講番句”食落好滑就似足你呀媽喇!”好地地係度耍花槍🤣不過都好開心嘅!全程大家都有講有笑,令我覺得相比起一般聚會食中菜嗰種來來去去都係8碟9碟餸既感覺,呢個地方更為舒服同多些話題☺️真心覺得呢個醉雞湯底嘅湯好香!聞落去唔算好濃烈嘅酒味,所以就算唔飲酒嘅人都會接受到。同埋呢度嘅雞同我一半食開嘅雞煲d雞好唔同,出面食開嗰啲雞嘅雞皮比較厚,同埋啲肉都係比較粗糙,好多都係用雞煲嘅味去蓋過咗計本身雞嘅味道,嗰啲就係所謂嘅食雞冇雞味😅但係呢度嘅雞係真係食得出係靚雞!因為佢係用醉雞湯底,所以一食就食得出係新鮮雞嘅肉質同埋味道,可見老闆係一個好着重食材同埋食物質素嘅人👍🏻食完
我哋呢一家既人一般如果有家庭聚會嘅話,都會係食中菜。

等左一陣就開始有得食🤤🤤

呀爸禮尚往來咁講番句”食落好滑就似足你呀媽喇!”
好地地係度耍花槍🤣不過都好開心嘅!

食完隻雞之後再加埋其他配料一齊食,好多配料都好值得一試!
一定要提嘅就係嗰個雪花肥牛,真係冇得彈!肥瘦適中,入口唔會有個種乾爭爭嘅感覺,連埋醉雞湯底,一邊咬住牛肉嘅牛肉香味,令一邊又有少少酒嘅味道滲入口,真係絕配!!!

最後不得不提,老闆好好,正當我哋想叫飲品嘅時候,佢提我哋只要早啲好簡單嘅Facebook動作,會送汽內俾我哋,yeah!!!
2018-08-20 43 瀏覽
小弟係一個正常食家,高要求稱唔上,但一定唔係無要求! 呢間野我一定講下! 話哂小弟都真係蹤橫雞煲多年,大大小小都食過不下一百次。食雞煲最緊要係咩? 係雞🐓! 唔可以老!老實講,坊間好多雞煲因成本問題,都唔願意堅持用新鮮雞去經營! 呢間,絕對感受到佢地有幾用心經營! 爸爸媽媽同個仔,仔仔係老闆,年青,有禮! 味道質素行先,成本行後! 麻辣雞食得多 ,醉雞又會係點呢? 今日兩個人黎食,同女朋友! 一黎就有種臥虎藏龍既感覺,點解! 因為真係好多人呀! 好釆兩個人,平時應該要預book左位先! 花雕醉雞煲到喇! 好期待,啲口水🤤好試無試過甘。即刻夾件雞胸試試佢先! 頭先講左雞一定要又爽又滑不老先係完美! 完美之上再更上一層樓就係,一黎其實酒係可以令雞既肉質進一步軟腍,二黎又可以令雞既肉質添上一陣陣花雕既酒香,愈食愈入味! 再用秘製既湯煮過既雞,只能說😏頂瓜瓜呀🤤🤤配上愛喝啤酒既我完全沈醉於不斷食同食同食! 而忽略了身邊那位重要既女人! 但平時要(我)夾野比(佢) 既佢,竟然狼吞虎嚥! 自己不停夾,甘我諗有幾感受到有幾好食! 因為整雞要好小心火候先唔會令雞塊過熟而變老,咁就算邊食邊落鍋料,仍然食

小弟係一個正常食家,高要求稱唔上,但一定唔係無要求!
呢間野我一定講下!
話哂小弟都真係蹤橫雞煲多年,
大大小小都食過不下一百次。
雞煲最緊要係咩? 係雞🐓! 唔可以老!
呢間,絕對感受到佢地有幾用心經營!
麻辣雞食得多 ,醉雞又會係點呢?
今日兩個人黎食,同女朋友!
一黎就有種臥虎藏龍既感覺,點解!
因為真係好多人呀!
好釆兩個人,平時應該要預book左位先!
花雕醉雞煲到喇!
好期待,啲口水🤤好試無試過甘。
即刻夾件雞胸試試佢先!
因為整雞要好小心火候先唔會令雞塊過熟而變老,咁就算邊食邊落鍋料,仍然食得過癮! 回味無窮!

已book 下次帶老豆老媽子過來吃!

2018-08-18
  • 芝士竹輪
  • 黑豚腩片
2018-08-19 40 瀏覽
星期六突然好想離開一下喧囂嘅鬧市食晚飯,於是同朋友夜晚就殺左入去大角咀搵好嘢食,行到去一個好角落頭既位,見到個名幾得意,前家樂,就行左入去。環境幾舒適,雖然位置五系好多,但幾適合中意安靜環境食野既人。見到附近既食客好多都食緊同一個主菜,我地都跟風點左花雕醉🐔煲同幾樣配料。完全岩我地既口味,一直都好中意用酒制作既食物,之前食過紅酒炒🐮,清酒煮蜆等等,今次好開心第一次試花雕醉🐔。酒味未至於好重,岩曬健康主義既我,不過香味好正,可能周圍都系同一個醉🐔既關系,有岩岩開火煮既酒既微香,又有沸騰左既酒既濃香,五同程度既酒香夾雜令人未食都d醉意。d🐔肉口感五錯,加上花雕既香,搭配好夾,令人食到五記得左其他配料😂
2018-08-14 114 瀏覽
上次朋友去了一家好店,推介了給我,今天family day ,我就帶了老婆和孩子去光顧。二話不說就點了他的推介,花雕醉雞煲,朋友說酒味特別濃郁,我十分期待。不過煲才上桌,我卻不覺得酒香有多少。好奇就問員工,原來他看見我的孩子太小,特別囑咐廚師少下點花雕。我的天!這是多貼心的服務,加分。豐富的一盤雞肉,每一塊都很有肉,感覺到廚師有用心選材。打開蓋子,酒香四嗌,吃一口,品嚐到花雕完全融入到雞肉的每一個部分。當我沈浸在醉雞的世界時,老婆還點了免費的汽水,精明的她有留意到like Facebook 可以送汽水。食物這麼棒,不送汽水我下次也還會一家來吃😂結帳時,我那挑吃的老婆竟然自己約了下次時間😂
  • 雪花肥牛
前排嬲咗男朋友自己過大海,仲要話搵到間好好食嘅醉雞煲店,嬲嬲地之際,佢就話帶我去試一間更加好食嘅,我先發現原來大角咀呢間前家樂有得食雞煲🤣我哋泊咗車喺外面,就行咗入去!其實都好方便,因為喺餐廳入邊會望到街景,可以望到架車「安唔安全」🤣 餐廳都好大,不過員工唔多,同店員傾開,原來係走家族生意路線,老闆都好後生😱😳 我最鍾意就係家族生意嘅餐廳,因為夠用心,是大部份連鎖店咁樣求快唔求質素😳所以特別有期待!我哋叫咗醉雞煲,加極品雪花肥牛肉(我男朋友至愛)🤫 佢即叫即整,所以要等耐少少,不過好味嘅嘢係要等耐少少㗎啦🤣 我哋喺等嘅期間,見到牆上面有活動:完成五個步驟就可以免費有心意飲品一客✌🏻 啲步驟都好簡單例如影相打卡等 (心諗,咪我平時做開嘅嘢囉) 呢個老闆都好潮🤣 到真係有得食啦!本身覺得醉雞煲同雞煲冇乜分別,但係一食難忘!湯底好正,有少少中藥材,醉雞好香酒味,本身都以為可能會太「酒」,但係放完喺煲再拎岀來食就覺得冇得彈👍🏻 一問之下,原來用咗三黃雞,而且煲極肉質都仲係咁嫩滑😍 真係好爽!至於肥牛肉,我男朋友就食到冇停口,肥牛肉切得好薄身,一放入去滾就食得😍仲係入口即溶😋 食到一半,我就諗起

到真係有得食啦!本身覺得醉雞煲雞煲冇乜分別,但係一食難忘!湯底好正,有少少中藥材,醉雞好香酒味,本身都以為可能會太「酒」,但係放完喺煲再拎岀來食就覺得冇得彈👍🏻 一問之下,原來用咗三黃雞,而且煲極肉質都仲係咁嫩滑😍 真係好爽!至於肥牛肉,我男朋友就食到冇停口,肥牛肉切得好薄身,一放入去滾就食得😍仲係入口即溶😋

食到一半,我就諗起個活動,即刻分享左係自己嘅ig~ 店主好好,即刻送罐裝可樂俾我✌🏻好開心呀~ 其實最令我感動係活動嘅最後店主講到會承諾客人經營出一間火鍋之家,用「家」去形容,證明老闆對自己生意如己家,真心好想食多幾次支持家族生意店👍🏻

• 特級雪花肥牛肉
2018-08-14 55 瀏覽
平時daddy mami成日都係外地工作,有時幾個月先返黎一次,今個禮拜難得同時間返香港,決定出去食餐好家庭樂一下。基於我地3個都好為食,所以左揀右揀,最後決定去呢間店名好特別的雞煲店🤣雞煲平時都食得多,見到呢度有花雕醉雞煲,我地即刻揀呢個!個煲一上枱就已經聞到好香好香的酒香味,我地3個都露出「🤤」呢個表情。花雕酒完全滲透入雞肉內,我地都忍唔住一口接一口咁食唔停。食完醉雞仲可以黎個醉雞火鍋🍲 ,實在太多款配料都想點,心大心細之際店員好細心提醒我地配料係可以選擇半份/一份,噢~太貼心啦!咁就可以試多幾款而又唔怕食唔晒啦👍🏻 點左雪花肥牛、蜂巢豆腐、墨魚滑、炸魚皮、廣島蠔,每樣都好有水準!店員仲好好人提醒我地而家有facebook活動,只要like facebook就有汽水送啦🥤哈哈,最後我地一家人食到好滿足捧住個肚返屋企👩🏻👨🏻👧🏻😬
2018-08-14 98 瀏覽
今日約左同班大學同學喂威喂食飯,多人當然食打邊爐啦,有朋友就介紹黎呢間前家樂既雞煲到食喇,哈哈,個名幾搞笑~朋友話佢去開呢間餐廳,原來員工係一個家族黎既,因為想質素有保證,所以未請人幫手,見到佢地得3個人都好忙,我地又唔趕時間,咁就慢慢黎~店鋪裝修唔係好靚,全場大概10張台,周圍睇下睇下既時候發現左d有趣既事,就係呢個!打一打卡就有個可樂了😆覺得呢間小店好有人情味,當然我都唔會吝嗇like1like佢地啦😌我地一黎到就叫左個醉雞煲,之後再慢慢點菜,個醉雞一上台已經聞到好大陣酒味,好多時醉雞湯底都會係滾左就發揮晒,但呢個又ok wor,舊雞熟左都食到酒味,出去食咁多次醉雞,真係未試過咁醉😂雖然呢間唔係任食,但d送全部都好大碟,雪花肥牛,手打墨魚滑,芝士竹輪,芝心牛丸,三色餃,全部都係呢到招牌菜👍🏻一行4人食到lamlam脷😋😋當然最後點少得公仔面呢!佢呢到既公仔面係韓國面質感果隻黎,吸晒湯既精華,估佢唔到👍🏻

醉雞煲
雪花肥牛
醉雞煲
雪花肥牛
  • 芝士竹輪
  • 芝心牛丸
2018-08-10 69 瀏覽
尋晚諗住食雞煲,但係又唔想去旺角好多人去嘅地方食,因為冇乜特別!朋友就介紹左我去大角咀,還有雞煲~ 我上網睇,好多人都話前家樂呢間好食結果,就即興嚟咗~ 入到去,就已經坐左幾台客人。客人說多,但係店員少,了解之下,原來佢哋係家族生意,店內只有店長同兩位屋企人,所以就行質素為主,令我更加期待😍 我哋叫咗呢期招牌:醉雞煲👍🏻 雖然我已經鍾意食辣,但係我朋友話醉雞煲好食啲,所以就叫咗~我地另外又有叫雪花肥牛,雞煲必點👍🏻👍🏻 同手打墨魚滑😍 由於家族生意,佢地又係即口即整,親力親為,所以要等多一陣!大約5分鐘左右,一大煲湯就遞咗岀黎,店員就幫我地開火準備。之後醉雞又上了,超香既酒味,本身都有啲卻步,但佢煲湯都好香中藥味,所以期待比較多😊等待湯滾期間,肥牛已經到,見佢既肥肉分佈,好似好高質,切到好簿,方便快熟😍 等咗5分鐘,店長就行左過黎,話要先放雞入煲,焗一焗先食~好細心,再教我地食法!醉雞味好重好香,雞肉好嫩好鮮好爽,有少少中藥感,好健康!😍😍 我食到停唔到口,連湯都好好飲,湯飲落比較重酒味,但雞就冇酒味,但好入味~ 最好食係肥牛,一放入去2秒就熟咗😱 超級鮮甜同入味,湯汁都一齊食到,好高

我地另外又有叫雪花肥牛,雞煲必點👍🏻👍🏻 同手打墨魚滑😍

醉雞味好重好香,雞肉好嫩好鮮好爽,有少少中藥感,好健康!😍😍 我食到停唔到口,連湯都好好飲,湯飲落比較重酒味,但雞就冇酒味,但好入味~ 最好食係肥牛,一放入去2秒就熟咗😱 超級鮮甜同入味,湯汁都一齊食到,好高翻叫率🤣👍🏻

手打墨魚滑係意外驚喜,因為我少食墨魚,佢呢個係手去一啖啖落湯滾,墨魚味好濃,外面好多都好淡味,但呢間連我唔多食墨魚既都好鍾意墨魚滑😍👍🏻

總之,整體都好好,服務一流,不過要等耐少少都明白👏🏻
2018-08-09
  • 手打墨魚滑
2018-08-08 28 瀏覽
朋友說大角咀也有很多地道的餐廳,所以便走來逛逛!突然走了一會兒,被這間餐廳的名字吸引了”前家樂”心想 : 老闆是不是藝人,還是喜歡這個藝人呢🤣看到餐廳滿座的人吃火鍋吃得津津有味的樣子,便已感染到我也火鍋癮發作🤪當然當我一踏進餐廳,已經聞到好吸引的雞煲味道!打開餐牌看到有醉雞煲,想也不想就點了😎不得不說,這醉雞湯底一送上黎果一刻已經聞到陣陣嘅香味,再加上一盤雞送上來的時候份量比我預期多,十分足料!我們同行四人食亦都十分足夠。而且雞肉十分嫩滑,再加上少少酒嘅味道,每吃一口都有一種滿足感,令人很想不停吃不停吃。雖然等上菜的時間比較慢,但我亦感受到”好食因為用心”這句說話,吃到好吃的什麼也值得的感覺🤣另外我們點了少許配料,最喜歡的便是餃子及雲吞😍😍四隻字形容: 皮薄涵靚!跟出面吃到的不一樣,因為我很怕吃到皮很口的餃子及雲吞,但這裏的能感受到廚師是多麼着重細節,用心烹調出來的感覺。所以本人十分推介👍🏻👍🏻當然不少得的便是炸魚皮!吃火鍋每一次一定必點的配菜之一,吃炸魚皮最怕吃到的便是全部都是碎了的魚皮,這裏的全部都有咁上下份量及size!可以滿足到自己的口感☺️總括而言,這裏的醉雞煲是很值得再次翻吃
朋友說大角咀也有很多地道的餐廳,所以便走來逛逛!
突然走了一會兒,被這間餐廳的名字吸引了”前家樂”
心想 : 老闆是不是藝人,還是喜歡這個藝人呢🤣
當然當我一踏進餐廳,已經聞到好吸引的雞煲味道!
打開餐牌看到有醉雞煲,想也不想就點了😎
所以本人十分推介👍🏻👍🏻
總括而言,這裏的醉雞煲是很值得再次翻吃的地方!