2023-07-01 378 瀏覽
我最近到這間餐廳用餐,但是我對他們的服務質素感到非常失望。我覺得他們的服務態度不夠專業,並缺乏基本的禮貌和關注。首先,我到達餐廳時,沒有任何人向我問好或引導我到座位。我只能自己找一個座位坐下。當時餐廳並不是很忙,所以我覺得他們應該會更注意到每位客人。其次,當我想問一些問題時,服務生的態度非常冷淡和不友善。他們的回答也非常簡短,讓我感到他們並不想花太多時間和我溝通。我問了一些餐點和飲料的問題,但是他們的回答都非常模糊和不清楚。最後,當我點餐後,服務生沒有確認我的訂單是否正確,也沒有告訴我大概要等多長時間才能拿到食物。我等了很長時間,食物才終於送到,但是品質並不是我期望的水平。總體來說,我非常失望這間餐廳的服務質素。我覺得他們的服務態度不夠專業,並缺乏基本的禮貌和關注。如果他們不能改善這些問題,我可能不會再到那裡用餐,也不會推薦給我的朋友。叫咩冇咩

我最近到這

2023-04-23 347 瀏覽
5點半黎到冇一枱有人呀姐叫我自己搵個位坐低等下坐低咗又話大枱唔坐得一開始又唔同我講邊張坐得 豬枱派menu派俾啲未有人坐嘅枱 都唔派俾坐左係到好耐嘅我地 係skip左我地呢枱要我自己去拎落單果陣 一個呀姐態度勁差又溝通唔到(成日坐係到個個) 一個就話唔識字 最後要我自己寫低要食咩落左5樣野食 得雞煲同其中一樣黎左 中途有再問個呀姐到底另外個三樣有冇落到單 佢又話有 之後我地等到七點都係冇黎到最後埋單同呀姐講三樣野冇黎 個呀姐仲勁臭串話 咁你出聲呀嘛 明明我地中途有問過 仲賴番我地轉頭 野食質素份量一般 價錢大家都見到啦未至於好平 想享受咁嘅服務態度就黎啦依加仲好肚餓。。。痴線
5點半黎到冇一枱有人
呀姐叫我自己搵個位坐低等下
坐低咗又話大枱唔坐得
要我自己去拎

依加仲好肚餓。。。痴線
2023-04-23
高手在民間,熟食中心好多時隱藏住好多美食等待發掘士美非就係其中一例,今次晚市試下利隆火鍋小菜,環境寬敞,排檔feel座位,可以食火鍋或者食煲仲有小菜,今次主力試邊爐,價錢相宜,十分期待花鵰醉雞煲(半隻),廚師推介,三黃鮮雞,送埋生菜,吸引左我平時有啲怕打邊爐食醉雞,落鍋後無晒味,酒味咸味都無,今次依個淥左黎試,驚喜地雞味濃、肉質嫩而且特意雞有醃過,淥左都唔會無味,仲有煲入面好足料既藥材味,相當唔錯雪花霜降肥牛,真係知道咩叫大大碟,依個價錢真心估唔到食落都唔錯既正正常常,再加個特別拼盤:芝士腸+蟹柳+魚皮餃,當一份料而每樣有8舊,OMG,咩性價比爽勞蘇食推介 —— 手打鮮蝦丸鮮墨丸雙拼一上枱,十粒手打丸就係吸引,淥完都非常彈,保證手打肉質好鮮又彈牙,味道一流驚人地濃味,特別係手打鮮蝦丸,真係好正完全表現到蝦丸既好味,實在必食響鈴,正常既,配醉雞湯都唔會淡,幾好味仲有鮮蝦,佢要拎個碟蓋住佢,因為啱啱拎起係咁跳,跳到個蓋係咁郁,絶對新鮮雖然蝦較細,但鮮蝦就係唔同食法,爽身蝦味濃肉質結實無得輸整體料中上,好唔錯,睇下價錢,簡直瘋狂基本任食邊爐價食鮮正食材,實在係惠澤街坊,唔怪之得啲人當食堂咁佢
高手在民間,熟食中心好多時隱藏住好多美食等待發掘

花鵰醉雞煲(半隻),廚師推介,三黃鮮雞,送埋生菜,吸引左我
雪花霜降肥牛,真係知道咩叫大大碟,依個價錢真心估唔到

花雕醉雞煲(半隻)

花雕醉雞

雪花霜降肥牛

蟹柳x芝士腸x魚皮餃

勞蘇食推介 —— 手打鮮蝦丸鮮墨丸雙拼
一上枱,十粒手打丸就係吸引,淥完都非常彈,保證手打
肉質好鮮又彈牙,味道一流
驚人地濃味,特別係手打鮮蝦丸,真係好正
完全表現到蝦丸既好味,實在必食
響鈴,正常既,配醉雞湯都唔會淡,幾好味
雖然蝦較細,但鮮蝦就係唔同食法,爽身蝦味濃肉質結實
無得輸

手打墨魚丸拼手打蝦丸

墨蝦丸

鮮蝦x響鈴

跳水海蝦

鮮蝦

整體料中上,好唔錯,睇下價錢,簡直瘋狂
佢仲要有炒過既豉油俾你用,實在太正

#話說有幾枱叫蜆雞煲我已決定下次就食
#早知開個系列講士美非街市
花雕醉雞煲(半隻)
花雕醉雞
手打墨魚丸拼手打蝦丸
墨蝦丸
鮮蝦x響鈴
跳水海蝦
鮮蝦
2021-10-06 508 瀏覽
點了魚火鍋同牛肉。魚新鮮,切片刀工ok,火鍋粥底鹹,湯薄,淡菜味大,屬於少米型底。看到招牌上有手切牛(客官可在店門口自尋到),本來想要一盤,上來卻是一盤切片牛,姿色亦是不佳,與圖片天差地遠,於是想換其他,唯服務生是幾位老阿姨,溝通十分之痛苦,費了不少口舌。如無意外,不會再來。

如無意外,不會再來。
2020-05-01 818 瀏覽
疫情好似已經受控係屋企閉關左咁多日見到街上好多人出黎食飯我同屋企人都開始忍唔住啦😂真係好想出街食飯啊講左幾日決定近近地去附近街市食個晚飯估唔到上到去都真係幾多人食野wo!去左之前一路去開既利隆其實主要係屋企人食慣左😋本身我忍左咁耐都好想打邊爐碌下肥牛同魚片 之前食過都幾新鮮點個辣椒豉油諗起都正真係好想打邊爐同食蒸海鮮!!!不過屋企人想食小菜所以決定叫幾個小菜食都係保持番一貫水準有獲氣同有住家飯feel下次再食下其他野先!
疫情好似已經受控
係屋企閉關左咁多日
見到街上好多人出黎食飯
我同屋企人都開始忍唔住啦😂
真係好想出街食飯啊
講左幾日
決定近近地去附近街市食個晚飯

估唔到上到去都真係幾多人食野wo!
去左之前一路去開既利隆
其實主要係屋企人食慣左😋
本身我忍左咁耐都好想打邊爐
碌下肥牛同魚片
之前食過都幾新鮮
點個辣椒豉油
諗起都正
真係好想打邊爐同食蒸海鮮!!!

不過屋企人想食小菜
所以決定叫幾個小菜食
都係保持番一貫水準
有獲氣同有住家飯feel
下次再食下其他野先!

2019-11-01 359 瀏覽
香港真係好多野食,由其熟食中心,往往都係臥虎藏龍既地方!近近地試左士美非路市政大廈既利隆火鍋食店位置真係超級方便,堅尼地城站 C 出口行1分鐘左右就到lu估唔到呢到竟然有我想食好耐既海鮮蒸氣鍋!!!天氣開始涼,配埋個粥底真係正到hihi! 首先第一層蒸左花甲同蝦,D蝦放落去o個陣仲識跳 好快就熟左! 個花甲一放落口真係驚為天人!!!好重海水味,我以為落左鹽,但原來無!真係完全不需調味料,勁鮮甜!!!!!!個蝦都一樣,好新鮮好甜!  諗住重口D試下個秘制豉油!我真係OH MY GOD左出黎裡面有D薑蔥+辣椒,超好味,勁想用黎撈飯!!!之後蒸左象拔蚌,用左米粉取代粉絲原本驚怪怪地,點知索左D汁之後.... 超正...真心仲正過粉絲!加埋個鼓油... 真係食到停唔到手蒸龍躉又係超正,完全唔洗調味,好新鮮肉質好好我地仲蒸埋牛肉同粟米,勝瓜,D牛有少少肥,好重油脂香,好重牛味粟米同勝瓜清蒸好清甜,平衡返個味覺食到呢到,我地已經飽飽地,亦都到我最期待既粥喇!D 粥煲到軟綿綿,吸收晒海鮮既精華 ,飲落口真係好舒服老闆佢地好細心,話明如果嫌唔夠可以加粥老闆娘勁nice勁talkative,見到同個個都
香港真係好多野食,由其熟食中心,往往都係臥虎藏龍既地方!
近近地試左士美非路市政大廈既利隆火鍋食店
位置真係超級方便,堅尼地城站 C 出口行1分鐘左右就到lu

估唔到呢到竟然有我想食好耐既海鮮蒸氣鍋!!!
天氣開始涼,配埋個粥底真係正到hihi!

首先第一層蒸左花甲同蝦,D蝦放落去o個陣仲識跳
好快就熟左! 個花甲一放落口真係驚為天人!!!
好重海水味,我以為落左鹽,但原來無!
真係完全不需調味料,勁鮮甜!!!!!!
海鮮蒸氣鍋

個蝦都一樣,好新鮮好甜!  諗住重口D試下個秘制豉油!
我真係OH MY GOD左出黎
超好味鼓油

裡面有D薑蔥+辣椒,超好味,勁想用黎撈飯!!!

之後蒸左象拔蚌,用左米粉取代粉絲

加埋個鼓油... 真係食到停唔到手

蒸象拔蚌

蒸龍躉又係超正,完全唔洗調味,好新鮮肉質好好

蒸龍躉

粟米同勝瓜清蒸好清甜,平衡返個味覺

牛肉

食到呢到,我地已經飽飽地,亦都到我最期待既粥喇!

海鮮蒸氣鍋粥底

D 粥煲到軟綿綿,吸收晒海鮮既精華 ,飲落口真係好舒服
老闆佢地好細心,話明如果嫌唔夠可以加粥

老闆娘勁nice勁talkative,見到同個個都好好傾,應該好多都係成日黎既熟客!
因為你想食咩/ 點食法都可以同佢講,佢做到都會custom made
見到隔離台D小菜同打邊爐都好吸引呀!!
有下次!
重點係自己買海鮮上黎加工價錢都唔貴,坐得幾舒服,又唔會趕客
呢間野絕對會成為屋企人同朋友既飯堂!!!
真係超級好味!極滿足既一餐!
2019-10-31
超好味鼓油
蒸象拔蚌
蒸龍躉
牛肉
  • 蒸氣海鮮鍋
2018-03-11 1254 瀏覽
今天跟老婆两个人来吃,六点半到,吃的火锅,到了七点一个东西都没有上!上菜速度慢,非常慢!服务态度很不好!每次叫服务员,只会应付一下,并不会真正解决问题。到了七点十分,只拿了一包乌冬面上来!如果想吃的开心,千万不要来这家!是我吃过的坚尼地城最差的一家餐厅!花钱只会买到不开心!我想说,没有能力就不要开这么大的规模,四五桌就好了,又想赚钱又不能提供好的服务,只有三个服务员顾客怎么能满意?绝对不推荐!千万不要来,我就是前车之鉴!
绝对不推荐!千万不要来,我就是前车之鉴!
2017-09-19 1309 瀏覽
醬油煀雞🐔($128)味道有d似雞煲嘅味道,味道鹹香再點香辣味,食落都幾惹味,雞肉香嫩🤓,食落好有鮮味,但司令覺得再辣少少會好d。-家鄉蜆仔芋仔煲($88)可能即煮嘅關係,芋頭煮得唔夠冧,仲帶點爽口嘅感覺,芋頭吸左蜆肉嘅味道,除左帶芋頭香☺,仲帶點鮮甜味。-沙拉骨($68)沙律醬份量都幾多,表面鋪滿沙律醬😈,係落味道都幾濃味,酸酸甜甜,十分開胃,肉炸得外脆內軟,都幾juicy架!-豉汁炒黃鱔($88)重口味之選,豉汁味道香濃,黃鱔煮到好入味,配料令到味道好有層次,用黎撈飯就啱哂😁。
醬油煀雞🐔($128)

家鄉蜆仔芋仔煲($88)

沙拉骨($68)

豉汁炒黃鱔($88)