賣雞蛋仔,賣到成個苦瓜乾咁,雞旦仔硬到好似把劍, 完全無雞旦味,唔知食緊d咩; 姐姐態度完全趕客....係灣仔,奉勸唔好幫襯,好多雞旦仔質素好過佢。如果店主有睇,唔該培訓下班賣雞蛋仔姐姐,態度超級差🤬客人買野, 唔應該用d咁gei態度; 以後唔會幫襯,亦會叫身邊人唔好幫襯; 非常差gei服務態度
2019-12-14 232 瀏覽
一開始買一底雞蛋仔 價錢$16,此時已俾$20,雞蛋仔部矇眼黑面阿嬸俾左一底我 同時話2底$30,朋友話咁要多一底(此時阿嬸未找回任何錢),並整多一底,我再俾多$20,即係總共俾左佢$40,應找$10,阿嬸找回$6,問阿嬸俾$40 要找$10,阿嬸即時發火 話頭先已經找回$4,而我俾銀包佢睇 入邊完全無銀仔(佢自己都有眼睇)咁又點會找左呢?可能呢個係佢/佢間舖一向的騙財伎倆啦!找錢咁唔老實 雞蛋仔乾過個阿嬸個皮膚 一定唔會再去!
2019-12-14
2019-11-30 167 瀏覽
This place used to be one of my usual egg waffles ! I don’t know what happen to them but I was super disappointed!!!!! The egg waffle was not freshly made, it was warm but not crunchy .... instead it was HaRD !!!! And there is not softness egg batter inside ..... it’s just was of my calories !

2019-11-30
2019-11-11 202 瀏覽
在灣仔吃北角雞蛋仔,他們的雞蛋仔$16蚊一底,比其他都貴,但是雞蛋仔真的有分別,很脆非常脆。 我之前試過買了10底拿回去請同事吃,仍然是脆的。今次試格仔餅,$16一底, 兩底$30。 格仔餅即叫即做 ,很燙手,很多牛油和花生醬,我還是覺得雞蛋仔好吃一點。
格仔餅
2019-10-04 262 瀏覽
利強記北角雞蛋仔, 相信大家都不陌生這家是香港百道經典美食~今天路過看見很多人排隊, 排隊人龍過了兩家店, 由此可見北角雞蛋仔的出名程度。排了大約十幾分鐘終於到我吃了第一顆,終於明白為什麼這麼有名咬第一口,外脆內軟不像別家,只脆,裏面是空殼能做到外脆內軟的雞蛋仔是相當厲害雞蛋仔蠻有蛋香,不是只有面粉味😄雖然天氣很熱,也要排隊,但真的值~等候時間,還有香香雞蛋仔香味,真係很吸引😄整體:算是食過的多間雞蛋仔裏,最不錯的一間
利強記北角雞蛋仔, 相信大家都不陌生
這家是香港百道經典美食~

排了大約十幾分鐘終於到我
吃了第一顆,終於明白為什麼這麼有名
咬第一口,外脆內軟
不像別家,只脆,裏面是空殼
能做到外脆內軟的雞蛋仔是相當厲害

雞蛋仔蠻有蛋香,不是只有面粉味😄
雖然天氣很熱,也要排隊,但真的值~
等候時間,還有香香雞蛋仔香味,真係很吸引😄

整體:算是食過的多間雞蛋仔裏,最不錯的一間

雞蛋仔
早幾日,路過這裡,想到幾年前成日食呢間雞旦仔。好好味。因此,早幾日,突然間心血來潮,想回味一下。但當時見到3個女職員,基本上,不多理客。我都沒加以理會。我只是想食雞旦仔。等了10分鐘。終於有啦。點知,女職員又不會用吹風機吹下(因為吹下先脆)。都算啦。我第一口食落去。超級失望!好耐沒食過咁難食的雞旦仔!😢。連旁邊的皮都是「煙銀」,要咬一陣先食到。。。。。。之後的每一粒。都是好難食。我不會再買呢間啦。。。。。
之後的每一粒。都是好難食。我不會再買呢間啦。。。。。
2019-02-24 276 瀏覽
$16一個雞蛋仔,當然expect佢好食啦。普通小食店姐姐都一定唔會好好服務態度㗎啦,但係呢個姐姐真係想買個雞蛋仔,佢話比出面果底我,我就問佢可唔可以要整緊果底,跟住佢即刻反白眼翻到上後腦啊。找錢時俾左2個$1,4個$0.5。。。。。都唔知講咩好,唯有拎啲神沙黎搭車。。。。我想要新鮮果底都唔係好過份姐 好,講返食物,真係幾好食,實心有蛋香,仲唔甜,岩晒要keep fit既OL 冇錯,打左勁大篇都唔關個雞蛋仔事,得一句關事,咁一底雞蛋仔冇咩好講姐,但shopping experience好重要嘛

我想要新鮮果底都唔係好過份姐

2019-02-02 183 瀏覽
一直都聽講呢間雞蛋仔好出名,而今日放工好肚餓,又咁岩經過,所以就即刻決定買番底食下🤤排隊買雞蛋仔既人龍都有8個左右,都要等成十分鐘,所以等既時候就忍唔住買左燒賣魚旦食住先魚旦燒賣$8三個字,勁普通😂😂😂燒賣仲要蒸到勁淋,其實都算係難食雞蛋仔$15而呢個雞旦仔又真係幾好食,因為人流多,所以所有都係即整,拎到上手仲係好熱辣辣🤤🤤仲要做到外脆內軟,食每一粒都覺得好滿足👍🏻👍🏻👍🏻

魚旦燒賣$8
三個字,勁普通😂😂😂燒賣仲要蒸到勁淋,其實都算係難食

雞蛋仔$15
2019-01-26 136 瀏覽
突然心血來潮想吃雞蛋仔,剛好經過灣仔的「利強記北角雞蛋仔」,好像頗有名的🤔店外還排了一條小人龍,所以跟朋友決定試試看,最後花了大約10分鐘才買到原味雞蛋仔($15)「北角雞蛋仔」是傳統雞蛋仔老字號,所以只售原味雞蛋仔,沒有其他口味或配料一底$15,價錢略嫌有點貴幸好沒有令人失望雞蛋仔真的外脆內軟,拿上手的時候還熱騰騰每一粒都賬卜卜,咬下去像餅乾一樣脆,入裡則十分鬆軟,充滿蛋香,口感與味道都令人滿意,值得一試

原味雞蛋仔($15)
一底$15,價錢略嫌有點貴
幸好沒有令人失望
雞蛋仔真的外脆內軟,拿上手的時候還熱騰騰

2019-01-04 157 瀏覽
好耐冇食過夾餅~為咗滿足吓自己, 趁星期五行去買一件食, 就係咁就中伏!首先, 成個夾餅係林嘅~連個邊都唔脆! 咬落去完全食唔到入面搽咗嘅牛油, 煉奶同花生醬。因為全部流哂落個紙袋底~怪不得個姐姐要放件入個紙袋之外再入一個膠袋 以前食過嘅味道已經完全唔見哂!

以前食過嘅味道已經完全唔見哂!
2019-01-04
5 分鐘 (外賣自取)
2018-11-25 164 瀏覽
利強記雞蛋仔是我的童年回憶,小時候放學的時候,都會經過這家雞蛋仔。每次都被它陣陣雞蛋香吸引過來,由小時候開始,已經大排長龍。那時候的雞蛋仔只賣$8,現在分店開得到處都是,排隊的人龍也沒那麼長了,雞蛋仔也加價到$15。加價的升幅合理,不算加得過分,不過以雞蛋仔來說,價錢不算很親民。味道嘛,依然外脆內軟,裡面依然有軟糯糯的雞蛋仔,不過蛋香淡了很多,依然比一般的雞蛋仔優勝。至於格仔餅就差很遠了,上手已經軟軟的,沒有外脆內軟的口感,就像在吃麵包。

2018-11-22 94 瀏覽
冇諗過咁岀名既舖頭都可以咁伏,啲雞蛋仔真係又貴又超級唔掂,拎上手一食。嘩冇食過咁難食既雞蛋仔,最基本都要脆呀,淋到真係食唔落,仲要咁貴,性價比極低,食隔離個間仲好。
2018-06-09 327 瀏覽
今晚行過灣仔見到有間北角雞蛋仔就諗住去試吓啦(理應北角雞蛋仔有啲水準掛)。叫咗一底雞蛋仔同埋一個格仔餅,點知。。。就中伏了。😩從來都未食過咁難食嘅雞蛋仔同格仔餅。雞蛋仔似濕毛巾咁,感覺似食緊發泡膠咁樣,唔脆又唔夠蛋味。 格仔餅硬過光酥餅,仲硬過鐵,完全唔掂!食完感覺非常之唔良好!😡早知係咁難食嘅話,慳番啲錢去隔離間龍津吉兩串魚蛋同燒賣好過!!!總結:以後唔會再幫襯呢一間(溫馨提示:北角總店先好去試)
從來都未食過咁難食嘅雞蛋仔同格仔餅。
雞蛋仔似濕毛巾咁,感覺似食緊發泡膠咁樣,
唔脆又唔夠蛋味。 格仔餅硬過光酥餅,仲硬過鐵,完全唔掂!
食完感覺非常之唔良好!😡
總結:以後唔會再幫襯呢一間

(溫馨提示:北角總店先好去試)

2017-11-05 502 瀏覽
文青時間,睇話劇前買啲小食頂下肚先位置就非常好,灣仔地鐵站一出就到🚇工作環境,說實在,不太能接受😅個人覺得,既然做得透明玻璃,衛生環境無論怎樣也要做得好一點點,但是如圖見😞算啦,環境唔理喇,好食的話,咩都當睇唔到🙈嗅落有一種假假地的蛋香味(即係糖精/奶精/蛋精個啲friend)😖一啪,脆係夠脆,但係豬肉紙的個種脆度,一啲都唔覺得有雞蛋仔個種脆得黎帶有少少煙韌的感覺❌內饀算係禁啦,有一半滿。不過味道真係有點強差人意💢連我自己都以為自己食緊甜餅乾,除左夠甜之外,一無事處😨$14不貴,但我下次可能會選擇旁邊的龍津,食兩串魚蛋好過
文青時間,睇話劇前買啲小食頂下肚先

位置就非常好,灣仔地鐵站一出就到🚇

工作環境,說實在,不太能接受😅

算啦,環境唔理喇,好食的話,咩都當睇唔到🙈

內饀算係禁啦,有一半滿。
$14不貴,但我下次可能會選擇旁邊的龍津,食兩串魚蛋好過
2017-10-27
5 分鐘 (外賣自取)
2017-11-03 335 瀏覽
今次來到灣仔的利強記北角雞蛋仔.其實我之前已經吃過她們家的雞蛋仔, 我覺得是好好吃的.這次再來看看她們的水準能否保持.14元一底, 不算貴.不知道是否職員預計會有好多人去買,所以就預先做好了一些雞蛋仔.所以我就不用等, 直接有得吃.不過就令我大失所望.外面是硬脆, 雖然沒有焦味,不過覺得已經是過火.內裡還幸好保持到一點水份.不至於難吃.其實即叫即製才是最好吃, 畢竟存放的時間是對品質會有影響.但我這次的情況應該不是存放時間的問題.而且製作的問題.希望店主注意一下, 保持穩定的高質表現, 才能吸引食客再次光顧.我好奇想知道有沒有人都跟我一樣遇到這種情況?
今次來到灣仔的利強記北角雞蛋仔.
其實我之前已經吃過她們家的雞蛋仔, 我覺得是好好吃的.
這次再來看看她們的水準能否保持.

14元一底, 不算貴.
所以我就不用等, 直接有得吃.
不過就令我大失所望.
雞蛋仔

外面是硬脆, 雖然沒有焦味,不過覺得已經是過火.
內裡還幸好保持到一點水份.不至於難吃.
其實即叫即製才是最好吃, 畢竟存放的時間是對品質會有影響.
但我這次的情況應該不是存放時間的問題.
而且製作的問題.

我好奇想知道有沒有人都跟我一樣遇到這種情況?
2017-11-02