2024-05-08 0 瀏覽
呢間已經食咗好多年嘅一間小食店,個流心芝士豬扒包簡直係世一,不過食嘅時候要超小心,因為佢真係好熱,配埋佢嘅沙律醬真係好好食。依家嘅沙嗲牛西多士都非常出色,啲料係非常之多,唔算係一啲好鹹嘅沙嗲牛,但係配埋個奶醬落個西多到,鹹甜鹹甜件事係非常出色。

2024-04-12 89 瀏覽
建議:本地快餐買少見少,利口福算喺其中一間,地點方便嘢食款式齊全嘅餐廳。唔知大家有幾耐無聽過餐廳嘅街坊式打招呼、打躉式嘅熟客,以前跟親長輩去茶記就一定聽慣聽熟😌 雖然今次喺第一次係利口福堂食,不過短短半個鐘已經聽到幾次「照舊」、「喂今日甘早落嚟食嘢嘅」、「行街加薯條記得要講呀嘛,聽日再嚟啦」同「尋日食炒飯今日叫炒麵囉」😂今次試左:▫️#沙嗲牛肉西多士 HK$50▪️#流心芝士豬扒包 配薯條 HK$55全部嘢都即叫即整,炸類食品預咗喺要等耐少少。本身喺衝住沙牛西多嚟#試伏 ,所以等多陣都無所謂😎 熱辣辣上枱,味道唔差。正常嘅夾層喺花生醬,但#沙嗲牛肉西多 就當然喺夾肉🐄 而且肉量都幾多。不過蛋漿可能包唔著成塊包,四邊吸嘅油份比較多,所以邊位食落比較淋身。流心芝士豬扒包🐖面包喺芝麻面嘅漢堡包,口感正常軟熟。反而夾層嘅豬扒有驚喜,本身以為只喺夾芝士,所以襯熱食就會有流心。食落先知原來喺豬扒入面有芝士夾心🧀 芝士量亦好足,輕輕撳吓已經會見到芝士流心😎🥤叫餐已配熱飲,亦有罐裝/玻璃樽/檸檬可樂可以叫🍋 如果想配薯條🍟,記得記得記得要落單收錢時講埋,因為唔喺一定跟餐㗎。落單時無叫,再叫就會當單點計😌

今次試左:
▫️#沙嗲牛肉西多士 HK$50
▪️#流心芝士豬扒包 配薯條 HK$55

2024-04-02 105 瀏覽
利口福快餐店係太子一間充滿香港傳統經典回憶,今次食即叫即製的流心芝士豬扒包,一嚐地道美食港式漢堡!依到店舖裝潢設計係後街橫行感覺,超級地道和充滿舊式香港的風味,店內有少量室內位置可供堂食,還有後巷少量位置坐,每日不同時段都吸引不少捧場客。快餐店廚房屬半開放式,大家可以睇到廚師整野食,依個全部食物都是即叫即做,保證新鮮熱辣,必試名物,最出名 流心芝士豬扒包,炸香流心豬扒,以鐵板煎香漢堡包,在等候的過程已經嗅到很香既味。漢堡包用牛油煎香鬆軟不乾,豬扒份量十足,好大塊,炸得脆口,肉質嫩滑且有肉汁,裏面有流心芝士,芝士控一定要點,配搭沙律醬係裏面,簡直一流

2024-04-02
  • 流心芝士豬扒包
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【太子沙嗲牛西多|🪅懷舊快餐店之創新配搭】🐨沙嗲牛肉西多士 $45推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️相信好多人同我一樣,都係為咗哩個西多先黎朝聖!上枱炸到金黃色嘅麵包,外面一切就感受到薄脆,內面就係好足料爆晒出黎嘅牛肉,再配埋牛油煉奶😍😍味道上主要係西多嘅甜做主導,入面沙嗲牛少少鹹,平衡得好好,唔會有平時食西多嘅油膩感~.🐨珍寶沙嗲牛肉包 $37推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️反而,哩個包先係沙嗲牛肉做主角🤣🤣沙嗲牛應該係炒過,炒到好香而且唔會韌,超級濃厚嘅沙嗲汁,加埋洋蔥嘅爽口,配以軟熟嘅熱狗包,成個口感都好豐富!唯一覺得個包真係大咗少少,可能男仕食就岩岩好~.🐨流心芝士豬包 $37推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️唔知有幾多人知哩款先係店主推介,見佢餐牌都星星咗就順便試埋!!好彩有食🙈😂炸豬扒算係厚身炸得都岩岩好,唔會好鞋口或者好油膩,一切開就係流心芝士,打卡同味道都好夾,為懷舊快餐店豬扒包嘅昇華版!——☼——☼——☼——☼——☼——利口福快餐店📍地址:太子大埔道14-16號華都大廈地下1號舖🐨推薦度:😋😋😋😋/5 💰人均價格:$50或以下🪸環境:👾👾🗣️服務:👍🏻📸食物
.#foodie #hk #hkfoodie
🪸環境:👾👾
🗣️服務:👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡
🛠️分類:#HTB太子 #HTB港式
#太子美食 #太子 #港式 #快餐店 #西多 #沙嗲牛 #美食推介
2024-02-15 293 瀏覽
“懷舊既是我優點,懷舊也是我缺點”用Dear Jane 首歌做左總結先。-環境:食懷舊,坐街邊+後巷-食物:食左芝士豬扒包+薯條+凍檸啡。味道不過不失,無話大驚喜-服務:都唔錯,主動安排位置,亦都會同客講bye bye-打咭位:有幾張懷舊快餐店的圓櫈🤣
“懷舊既是我優點,懷舊也是我缺點”

用Dear Jane 首歌做左總結先。

-環境:食懷舊,坐街邊+後巷
-服務:都唔錯,主動安排位置,亦都會同客講bye bye
-打咭位:有幾張懷舊快餐店的圓櫈🤣
之前一直睇過好多宣傳食評都話呢間嘅沙嗲牛肉,簡直係千變萬化,嚟到見到個餐牌就真係發現,化到眼亂都唔知點揀好。沙嗲牛肉西多士 $43表面睇落平平無奇都係普通西多士,其實一直喺度諗又鹹又甜會係咩味道,但係食落口又真係幾夾,唔知點樣形容冇諗過呢兩樣嘢可以夾埋一齊流心芝士豬扒包$35又真係流心喎個芝士,一開始睇落去普普通通唔覺得佢會流心珍寶沙嗲牛肉包$43嚟個終極大佬,除咗西多士配個熱狗包都唔錯,冇諗過呢間餐廳外表睇落去平平無奇,點知藏着幾款特色小食如果真係好鍾意沙嗲牛肉,不妨嚟試一試唔同嘅沙嗲牛肉配搭

沙嗲牛肉西多士 $43

流心芝士豬包

流心芝士豬扒包$35
又真係流心喎個芝士,一開始睇落去普普通通唔覺得佢會流心

珍寶沙嗲牛肉包

珍寶沙嗲牛肉包$43

如果真係好鍾意沙嗲牛肉,不妨嚟試一試唔同嘅沙嗲牛肉配搭
流心芝士豬包
珍寶沙嗲牛肉包
2024-01-09 207 瀏覽
又係行過路過唔好錯過系列,睇個樣就知道呢間嘢係好嘢啦,咁嘅轉角位wide open無冷氣,仲有幾張枱開咗喺旁邊後巷咁有feel,依然屹立不倒咗咁多年,如果啲嘢唔好食,真係搵鬼幫襯佢咩,早就執咗十世啦,於是入去幫襯吓。忙到抽筋嘅lunch time時段梗係要叫個乾炒牛河試吓佢嘅功夫有幾堅,有鑊氣,河粉微微燶邊,牛肉有彈性,河粉基本上都沾d豉油沾得好勻循,佢唔會太油,所以都考功夫嘅,因為落多啲油會易炒好多,好食。
為左沙嗲牛西多士而嚟😋見到個鋪面咁細真係會有少少嚇親(´・_・`)半室外既空間,當日去唔太多人就照坐落單直接去收銀到落,落完佢地會叫入去廚房整🍔流心芝士豬扒包配薯條 $50港式漢堡包既style已經好耐無食過😀食到好多沙律醬,豬扒都算淋但芝士唔夠流心沙律醬味比芝士味出,成個包味道一般啦🤔薯條係茶餐廳粗薯,但岩岩炸起都熱辣辣好脆!🤩🍔沙嗲牛肉西多士 $43主角嚟啦~真係炸到金黃色,配左牛油同煉奶😍切開入邊有好多牛肉,不過食落沙嗲味就唔濃又鹹又甜咁都唔錯,好特別都可以一試👍🏽切既時候就要有少少技巧,唔係d牛肉會走哂出嚟😂🍔常餐 $50(牛角包+蛋,沙嗲牛肉鹹牛肉公仔麵)睇落好普通,牛角包都唔係好鬆軟個種沙嗲牛麵都正正常常,無特別建議食返推薦個d😂🍔奶茶幾好味~不過少甜都偏甜依到好多野都係用外賣餐具😂港式快餐🤩沙嗲牛西多可以一試
為左沙嗲牛西多士而嚟😋
見到個鋪面咁細真係會有少少嚇親(´・_・`)
半室外既空間,當日去唔太多人就照坐
落單直接去收銀到落,落完佢地會叫入去廚房整
流心芝士豬扒包配薯條
流心芝士豬扒包配薯條

🍔流心芝士豬扒包配薯條 $50
港式漢堡包既style已經好耐無食過😀
食到好多沙律醬,豬扒都算淋但芝士唔夠流心
沙律醬味比芝士味出,成個包味道一般啦🤔
薯條係茶餐廳粗薯,但岩岩炸起都熱辣辣好脆!🤩

🍔沙嗲牛肉西多士 $43
主角嚟啦~真係炸到金黃色,配左牛油同煉奶😍
切開入邊有好多牛肉,不過食落沙嗲味就唔濃
又鹹又甜咁都唔錯,好特別都可以一試👍🏽
切既時候就要有少少技巧,唔係d牛肉會走哂出嚟😂
常餐
常餐

🍔常餐 $50
(牛角包+蛋,沙嗲牛肉鹹牛肉公仔麵)
睇落好普通,牛角包都唔係好鬆軟個種
沙嗲牛麵都正正常常,無特別
建議食返推薦個d😂
奶茶

🍔奶茶
幾好味~不過少甜都偏甜
依到好多野都係用外賣餐具😂港式快餐🤩沙嗲牛西多可以一試
奶茶
2023-09-02 506 瀏覽
流心芝士豬扒包豬扒香脆唔鞋,包底有烘過,而芝士就係茶記芝士撈丁既味偏鹹雞湯。整體配搭偏單調,可能加蕃茄生菜會好d。沙嗲牛肉西多士上枱都幾靚仔炸到金黃,牛肉份量多但唔太重沙嗲味。無諗到配煉奶又幾夾,但都係偏鹹😂對於舊港式快餐廳,佢俾到你懷舊既味道同人情味,老闆會同街坊傾下計咁。環境則無冷氣街道走廊,可能涼d之去試👍🏽---## 評分標準食物:3.5/5環境:3/5服務:4/5性比價: 👍🏽pp$50回購率:🫡地址:太子大埔道14-16號華都大廈地下1號舖
流心芝士豬扒包

性比價: 👍🏽pp$50
回購率:🫡

地址:太子大埔道14-16號華都大廈地下1號舖

2023-08-14 398 瀏覽
-呢度都屬於人情味小店,平時好多街坊過嚟幫襯,喺度做嘅姨姨都好好人,如果你成日都過嚟都會認得你。通常我會食早餐,都係大佬早餐配搭,我就鍾意食沙嗲牛麵或者鹹牛肉三文治。😋所有嘢水準都ok,火腿蛋奄列入面嘅蛋係流心,半生熟蛋,我覺得好好味。份量都夠,但係我食唔晒,所以無要包同叫少咗麵。我最欣賞佢好有效率,有時候趕時間好快就整咗俾你,啱晒想匆忙食早餐嘅你哋。呢間嘢最唔好就係環境一般,夏天有少少熱,始終環境幾多地道。-

😋

份量都夠,但係我食唔晒,所以無要包同叫少咗麵。

呢間嘢最唔好就係環境一般,夏天有少少熱,始終環境幾多地道。
2023-05-05 684 瀏覽
流心芝心豬扒漢堡成日經過都太早未開,今日終於夾到時間食到,雖然等得耐,但絕對值得。新鮮即炸拎到手記住一定唔好即時放落口,非常非常熱,厚切豬扒中間入滿芝士,豬扒彈牙有肉味,芝士一咬流晒出嚟。
流心芝心豬扒漢堡

2023-04-05
🐻朋友話突然想食西多士,當然要搵下有邊度好推介啦 😏 揀左尼間出名流心芝士豬扒包既小店,原來佢哋既沙嗲牛肉西多士都好馳名喎 😳 當然試埋佢有咩咁正先 😝 小店好有懷舊feel,位置唔多,但🐻幾鍾意坐係鬧市中享受美食既感覺 😎⁡🐻の試食‼️✨沙嗲牛肉西多士餐加配凍飲 $50✨流心芝士豬扒包配薯條餐配凍飲 $52✨常餐配凍飲 $52⁡尼間小店即叫即整,上菜時間好快,而且熱辣辣 😌 西多士好靚仔,正方形牛油好耐無見過,切開發現沙嗲牛肉份量很足,配埋煉奶西多一齊食意想不到咁夾 🤤 仲要非常邪惡 😈 流心芝士豬扒包幾好切,分享夠方便 👍🏻 爽脆吉豬內裡芝士真係一切流曬出來,唔乾好好味 😎 常餐就有少見既牛角包 🥐 滑蛋炒得唔錯,個麵就正常發揮啦 😌 值得一提,佢凍奶茶既茶同奶比例都很好😁

🐻の試食‼️
✨沙嗲牛肉西多士餐加配凍飲 $50
✨流心芝士豬扒包配薯條餐配凍飲 $52
✨常餐配凍飲 $52

• 沙嗲牛肉西多士
沙嗲牛hunter又出動啦(๑•̀ㅂ•́)و✧今次唔試公仔麵 試間搞搞新意思既懷舊快餐店—利口福.ᐟ‪‪‬我地第一次去 試左佢最出名既兩樣野◦流心芝士豬扒包超級新鮮熱辣.ᐟ‪‪‬一黎啲芝士已經急不及待咁滴緊一切就直情湧出黎豬扒炸得香脆 肉質唔鞋但係成個配搭有少少單調加番兩片菜會好好多 而家太鹹( -᷄ -᷅ )薯條都係新鮮炸起 好耐無食呢種波浪形~◦沙嗲牛肉西多士主要為左佢而黎 有少少失望( •︠-•︡ )牛肉份量的確好多 多到件西多士都包唔實但唔知點解就無乜沙嗲味又無乜汁成件事就有啲各有各咁同埋 又係有啲鹹得濟|ω・)一去呢類茶記/快餐店就一定要叫杯奶茶佢都係正正常常咁啦✿#lastbitematters#lastbitematters_princeedward✿
沙嗲牛hunter又出動啦(๑•̀ㅂ•́)و✧
我地第一次去 試左佢最出名既兩樣野

◦流心芝士豬扒包
超級新鮮熱辣.ᐟ‪‪‬
一黎啲芝士已經急不及待咁滴緊
一切就直情湧出黎
豬扒炸得香脆 肉質唔鞋
但係成個配搭有少少單調
加番兩片菜會好好多 而家太鹹( -᷄ -᷅ )
薯條都係新鮮炸起 好耐無食呢種波浪形~

◦沙嗲牛肉西多士
主要為左佢而黎 有少少失望( •︠-•︡ )
牛肉份量的確好多 多到件西多士都包唔實
但唔知點解就無乜沙嗲味又無乜汁
成件事就有啲各有各咁
同埋 又係有啲鹹得濟|ω・)

一去呢類茶記/快餐店就一定要叫杯奶茶
佢都係正正常常咁啦

#lastbitematters
#lastbitematters_princeedward
  • 流心芝士豬扒漢堡包
2023-02-01 497 瀏覽
《利口福快餐店》呢一間快餐店,我老公以前成日食,佢話個沙嗲牛肉包好正,一定要帶我去試吓,而我第一次聽呢間快餐店,唔知係咪佢所講咁好食呢😗。去到舖頭門口餐廳位置唔算多,旁邊巷仔都有位坐,舖頭冷氣唔算好大,不過好彩最近天氣都比較凍,唔會係餐廳到坐到流汗。沙嗲牛肉包一嚟到好香嘅沙嗲味,麵包係用咗熱狗麵包嗰種,而且烘咗底個麵包外脆內軟,沙嗲味好濃郁,牛肉好淋份量都幾多片,一咬個包啲汁流晒出嚟超正,加上仲有啲洋蔥食落好香口,好邪惡🤤。
《利口福快餐店》

沙嗲牛肉包
下午茶
2023-01-19 495 瀏覽
利口福 | 太子上網成日見到好多人會排隊去試依間今日終於經過 一於又去試下😋😋一去到見到好多附近既街坊 都應該同員工好熟絡我見到餐牌好多款都想叫但係得二個人 胃得二個😂就叫左2款試下先馳名既珍寶沙嗲牛肉包店主以鐵板炒香牛肉,再加入洋蔥和秘製沙嗲醬一併煮,在等候的過程已經嗅到很香的沙嗲味🐮🐮🐮另一個叫左 流心芝士豬扒包漢堡包鬆軟不乾,豬扒份量十足,且炸得脆口,肉質嫩滑且有肉汁,裏面有流心芝士,配搭沙律醬,飽肚得來不會過膩🐷
利口福 | 太子
但係得二個人 胃得二個😂就叫左2款試下先

馳名既珍寶沙嗲牛肉包

另一個叫左 流心芝士豬扒包

2022-12-08
5 分鐘 (外賣自取)